Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázati hírlevél 2022.12.07.

2022. december 08. 04:40 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Pályázat civil szervezeteknek közösségi célokat szolgáló, közérdekű, humánus kezdeményezések támogatására

Pályázati felhívás civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek számára, közösségi célokat szolgáló, közérdekű, vagy humánus okokból megvalósítandó tevékenységek és civil kezdeményezések támogatására. Olyan kezdeményezések nyerhetnek el vissza nem térítendő támogatást, amelyek hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők vagy azok egy csoportja – kiemelten a gyermekek – egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához, segítik a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetűek életminőségének javítását, emelik hazánk szellemi-, művészeti-, kulturális- és sportéletének színvonalát. A támogatás összege 100.000 – 10.000.000 Ft.

Pályázat helyi kulturális programok támogatására

Pályázati felhívás a Veszprém-Balaton Régió településein működő szervezetek számára, helyi kulturális programok megvalósításának támogatására, a helyi közösségi és kulturális élet önszerveződő programjainak ösztönzése céljából. A támogatás összege 350.000 Ft.

Pályázat vállalkozásoknak regionális munkaerőtámogatás elnyerésére

Felhívás vállalkozások számára, a munkaerőpiaci program szempontjából hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb havi 150.000 Ft. A támogatás a Közép-Magyarországon kívüli régiókban érhető el.

Európai kutatás-fejlesztési pályázat innovatív kísérleti projektek támogatására

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívása innovatív kísérleti projektek támogatására, a klímasemlegesség céljának elérése és a Horizont Európa programmal való szinergiák erősítése érdekében. A pályázat célja a mélyreható szén-dioxid-mentesítéshez szükséges, rendkívül innovatív, bomlasztó vagy áttörést jelentő technológiák validálására, tesztelésére és optimalizálására összpontosító kísérleti projektek létrehozása és működtetése. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 3–15 év, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege legfeljebb 40.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Baromfi állatjóléti támogatás

Vissza nem térítendő támogatás mezőgazdasági termelők részére. A támogatás állatjóléti kötelezettségvállalásokból áll. A vállalt kötelezettségek következtében felmerülő többletköltségek és elmaradt bevétel ellentételezése fajonként az állatsűrűség függvényében más és más. Kötelezettségek: állatsűrűségre vonatkozó kötelezettség, mechanikai sérülés megelőzése, takarmányozáshoz ivóvíz-minőségű víz biztosítása, baromfiállományok alacsony toxintartalmú összetett takarmányokkal történő takarmányozása. A pályázat keretösszege: 15 milliárd Ft. A támogatott pályázatok várható száma: 2.500 db.

Pályázat eszközbeszerzés támogatására a civil szervezetek fejlesztéséhez

Pályázati felhívás az egyik LEADER helyi akciócsoport illetékességi területén működő civil szervezetek és helyi önkormányzatok számára, eszközbeszerzés támogatására, működésük fenntartása és eredményességének erősítése érdekében. A támogatás összege 500.000 – 5.000.000 Ft.

Felhívás startup vállalkozásoknak gyorsított befektetési programban való részvételre

Pályázati felhívás nagy növekedési potenciállal rendelkező, innovatív vállalkozások számára, növekedési befektetési programban való részvételre, tőkebefektetés igénylésére. A támogatás összege legfeljebb 1 millió EUR-nak megfelelő forintösszeg, mely részben tőke, részben konvertálható tagi kölcsön.

Pályázat irodalmi alkotói ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal írók és irodalmárok számára, irodalmi alkotói ösztöndíj elnyerésére, szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájuk támogatása érdekében. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat divatipari innovációk díjazására és támogatására

Pályázati felhívás divatipari innovációk díjazására és támogatására, innovatív anyagok, úttörő újrahasznosítási technikák és forradalmi megoldások felhasználása érdekében. A pályázat célja a divat- és textilipar átalakulását felgyorsító, korai szakaszban lévő innovációk katalizálása, valamint a bolygó és az életkörülményeink védelme. Pályázatot magánszemélyek, intézmények, szervezetek, valamint vállalkozások nyújthatnak be. Az öt kiválasztott projekt összesen 1.000.000 EUR támogatásban részesül és egyéves akcelerátor programban vehet részt. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat köztéri alkotás létrehozására

Pályázati felhívása a Kiíró történetiségéhez méltó, a tudomány naprakészségét, mindenkori aktualitását és gyors reagálóképességét kifejező köztéri alkotás létrehozására. A teljes megvalósításra – beleértve a tervezést, kivitelezést, felállítást – bruttó 45 millió Ft áll a nyertes pályázó rendelkezésére. Az I. díjban részesített pályamű díjazása maximum bruttó 4.000.000 Ft és ezen felül történik a műalkotás megvalósításának finanszírozása (az 5. pont szerint), míg a megvételben részesített pályaművek díjazása egyenként min. bruttó 500.000 Ft lehet

Pályázat "Állatbarát Óvoda" és az "Év Állatvédő Óvodája 2023" címek elnyerésére

Pályázati felhívás magyarországi és határon túli magyar óvodák számára, az „Állatbarát Óvoda” és az „Év Állatvédő Óvodája 2023” címek elnyerésére, az állatvédelemért kiemelkedően sokat tevő intézmények elismerésére. A helyezetteket az oklevélen túl meglepetésekkel és nyereményekkel is díjazzák.

Pályázat a nők gazdasági szerepvállalása és/vagy az éghajlatváltozás csökkentése terén tevékenykedő társadalmi vállalkozásoknak vállalkozásfejlesztési programban való részvételre

Pályázati felhívás a nők gazdasági szerepvállalása és/vagy az éghajlatváltozás csökkentése terén tevékenykedő társadalmi vállalkozások számára, vállalkozásfejlesztési programban való részvételre. Olyan vállalkozások jelentkezését várják, melyek az alábbi területek valamelyikén tevékenykednek: társadalmi vállalkozások női vezetői, női beosztottak számának növelése, az értékláncban résztvevő nők számának növelése, női ügyfelek számának növelése; energetika, vízgazdálkodás, klímatudatos mezőgazdaság A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt filmalkotások forgatókönyv fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt televíziófilm, televíziófilm sorozat, dramatizált dokumentumfilm, valamint animációs film és animációs sorozat forgatókönyv fejlesztésének támogatására.

Pályázat felnőtt autista szabadidős és kulturális központ létrehozásának támogatására

Pályázati felhívás autista fiatalok és felnőttek segítésével és támogatásával foglalkozó szervezetek számára, Budapesten megvalósuló felnőtt autista szabadidős és kulturális központ létrehozásának támogatására. Pályázatot nyújthatnak be egyesületek, önálló egyházi intézmények, alapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyesületi és alapítványi fenntartású intézmények, többcélú kistérségi társulás intézményei, helyi önkormányzati és központi költségvetési szervezetek. A támogatás összege legfeljebb 250 millió Ft.

Ötletpályázat a kémia népszerűsítésére

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. ötletpályázati felhívása kémiatanárok és kémiával kapcsolatos egyetemi képzésben részt vevő hallgatók számára, tanórán kívüli, online, offline, hibrid vagy rendezvényeken megvalósítható, a 12-13 éves korosztály kémia iránti érdeklődését felkeltő ötletek beküldésére. A legjobbnak ítélt pályázat alkotója 300.000 Ft-os díjban részesül, továbbá különdíjak odaítélésére is van lehetőség, egyenként 100.000 Ft értékben.

Pályázat közönségfejlesztés és filmoktatás támogatására

Pályázati felhívás a közönségfejlesztés és filmoktatás támogatására, az európai audiovizuális ágazat innovációjának, versenyképességének és méretezhetőségének előmozdítása érdekében. A pályázat célja többek között a közönség érdeklődésének és ismereteinek növelése az európai filmek és audiovizuális alkotások iránt; a páneurópai hatás és a közönség elérésének növelése; valamint a meglévő európai filmek és audiovizuális alkotások közönségfejlesztéshez, filmoktatáshoz és filmműveltséghez való hozzájárulásának előmozdítása és növelése. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24–36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összegének felső határa nincs meghatározva. A pályázat keretösszege 6.500.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat drámaírói ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal drámaírók számára, drámaírói ösztöndíj elnyerésére, új magyar színművek létrejöttének elősegítése érdekében. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat turizmus- és gazdaságfejlesztési modellprogramok támogatására

Pályázati felhívás az egyik LEADER helyi akciócsoport illetékességi területén elhelyezkedő településeken működő, alapszabályuk szerint legalább mikrotérségi turizmus és/vagy gazdaság fejlesztésével foglalkozó non-profit szervezetek számára, támogatás elnyerésére, az adott térség hazánk vezető turisztikai desztinációjává emelése érdekében. A támogatás összege 1.000.000 – 20.000.000 Ft.

Pályázat az Ipar 4.0 átállás területén elért teljesítmények, sikerek elismerésére

Pályázati felhívás KKV-k, nagyvállalatok, illetve kutatást, fejlesztést vagy innovációt megvalósító szervezetek számára, Ipar 4.0 szakmai érem 2022. évi elnyerésére, az Ipar 4.0 átállás során elért jelentős teljesítmények és sikerek elismerésére.

Kozma Sándor tudományos emlékpályázat 2023 - Pályázat ügyészeknek, joghallgatóknak és fiatal jogászoknak

Magyarország legfőbb ügyészének pályázati felhívása az ügyészi szervezet tudományos fokozattal nem rendelkező tagjai, valamint az ügyészi munka iránt érdeklődő joghallgatók és fiatal jogászok számára, az ügyészségi munkával összefüggő büntető és közjogi témákat felölelő tanulmányok írására és beküldésére. Díjazás valamennyi tagozaton – külön a büntetőjogi, külön a közjogi témákban – egységesen: 1. díj: 400.000 Ft; 2. díj: 300.000 Ft; 3. díj: 200.000 Ft.

Pályázat "Az Év Vámszakembere" és "Az Év Junior Vámszakembere" címek 2022. évi elnyerésére

A Magyar Vámügyi Szövetség pályázati felhívása "Az Év Vámszakembere" és "Az Év Junior Vámszakembere" címek 2022. évi elnyerésére, a kiemelkedő szakmai munkát végző kollégák elismerésére.

komment
süti beállítások módosítása