Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázatfigyelés 2022. október 21.

2022. október 23. 04:46 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Válogatás a pályázatfigyelőn megjelent aktuális pályázatokból:

Pályázat oktatási témájú kutatási együttműködési projektek támogatására

Pályázati felhívás legfeljebb három éves időtartamú, oktatási témájú, partnerségben megvalósuló kutatási együttműködési projektek támogatására. Pályázni lehet például új tantervekkel, a tanulók és a családok részvételével végzett kutatásokkal, a tanárok osztálytermi gyakorlatára összpontosító, tervezésen alapuló kutatásokkal, szakpolitikai érdekérvényesítéssel vagy végrehajtással, a közösségi partnerekkel végzett igényfelméréssel, vagy a tanulók különböző eredményeire összpontosító, mélyreható leíró munkával. A támogatás összege legfeljebb 400.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat művészeti rezidenciaprogramban való részvételre

Pályázati felhívás különféle területeken és médiumban alkotó művészek számára, művészeti rezidenciaprogramban való részvételre a 2023-as évre vonatkozóan. Az alkotók az intézmény munkatársai mellett térségi szakértőkkel egyeztetnek a rezidenciaprogram ideje alatt a kutatók és szakértők a résztvevő alkotók mentoraiként segítik az alkotói folyamatot.

Pályázat ifjúsági workshopok és viták megvalósítására

Pályázati felhívás ifjúsági workshopok és viták megvalósításának támogatására, a résztvevők elkötelezettségének növelése és az Európai Unió értékeire való figyelemfelkeltés érdekében. A pályázat célja többek között az EU működésével és az Európai Parlament demokratikus szerepével kapcsolatos tudatosság növelése, a fiatalok képessé tétele arra, hogy aktív állampolgárokká váljanak, és a 2024-es európai választásokon való aktív részvételük ösztönzése. A pályázat keretében legfeljebb két napos rendezvények tervezhetők. Pályázatot önállóan lehet benyújtani, konzorciumi formában nem. A támogatás összege minimum 10.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Felhívás az energiaválság kezelését célzó fejlesztői versenyben való részvételre

Pályázati felhívás az energiaválság kezelését célzó fejlesztői versenyben való részvételre, a háztartások és irodák kiadásainak okoseszközökkel való csökkentését, a kis- és középvállalkozások hatékonyabb működésének elősegítését és a városi közlekedés környezetbarátabbá és energiahatékonyabbá tételét elősegítő ötletek beküldésére. A kategóriák győztesei 2.500 EUR, a nagydíjas ötlet beküldője 4.500 EUR pénzjutalmat kap. A pályázati kiírás nyelve angol.

Felhívás startup vállalkozásoknak gyorsított befektetési programban való részvételre

Pályázati felhívás nagy növekedési potenciállal rendelkező, innovatív vállalkozások számára, növekedési befektetési programban való részvételre, tőkebefektetés igénylésére. A támogatás összege legfeljebb 1 millió EUR-nak megfelelő forintösszeg, mely részben tőke, részben konvertálható tagi kölcsön.

Zöld Kód – Kódolj a holnapért! - Fenntarthatósági ötletpályázat

A Vodafone Magyarország Alapítvány ötletpályázati felhívása 10-14 éves, Magyarországon tanuló diákok számára, robotötletek beküldésére 5 különböző, a fenntarthatósággal kapcsolatos témában. Díjazás: 2.400.000 forint összértékű tárgyi nyeremény. A döntőben elkészült robotok a csapat tulajdonát képezik, azokat a döntőt követően magukkal vihetik.

Pályázat innovatív rákkutatási tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás klinikai és transzlációs rákkutatási tevékenységek támogatására, a rákos gyermekek és serdülők számára történő terápiás innováció felgyorsítása érdekében. A pályázat célja többek között a célzottabb és kevésbé mérgező terápiák kifejlesztése; valamint azon európai kutatások katalizálása és felgyorsítása, amelyek javítják a rákos gyermekek és serdülők eredményeit. Pályázatot az alábbi két kategóriában lehet benyújtani: korai fázisú klinikai vizsgálatok a rákos gyermekek és serdülők innovatív terápiáinak értékelésére; valamint gyermekkori és serdülőkori rákos megbetegedésekkel foglalkozó transzlációs kutatási projektek. A támogatás összege az első kategóriában 1,5 millió EUR, a második kategóriában 0,5 millió EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Készíts filmet kőbányáról! - Pályázat amatőr filmek készítésére

A Kőbányai Önkormányzat és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ pályázati felhívása kőbányai műkedvelők számára, Kőbányáról szóló, 2-10 perc hosszúságú, amatőr filmek készítésére. A beérkezett pályamunkák alapján lehetőség van több díjkategória felállítására és közönségdíj odaítélésére is.

Európai uniós pályázat ifjúsági művészeti rendezvények megvalósítására

Pályázati felhívás ifjúsági művészeti rendezvények megvalósításának támogatására, a kulturális megértés és elfogadás megteremtése érdekében a művészet segítségével és a nyelvi akadályok leküzdésével. A pályázat célja többek között olyan művészeti program kínálása, amely összehozza az EYE résztvevőit és a helyi fiatalokat; résztvevők bevonása a mai társadalomban felmerülő kérdésekről való gondolkodásba a művészet segítségével; a feltörekvő művészek támogatása, valamint a művészet Európai Unióhoz való hozzájárulásának tudatosítása. Pályázatot önállóan lehet benyújtani, konzorciumi formában nem. A támogatás összege minimum 5.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Ady Endre-ösztöndíj 2022 – Pályázat a romániai magyar nyelvű oktatásban résztvevő tanulóknak

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács pályázati felhívása a romániai magyar nyelvű oktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű, 6–12. osztályos tanulók számára, Ady Endre-ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege 100.000 Ft-nak megfelelő Lej/fő.

Pályázat globális környezetvédelmi díj elnyerésére

Javaslattételi pályázati felhívás globális környezetvédelmi díj 2023. évi odaítélése céljából. A díjra bármely, a környezetvédelemmel kapcsolatos tudományágból lehet jelöltet állítani. A jelöltek kutatásainak tudományos alapokon kell nyugodniuk és egyértelműen ki kell mutatniuk az adott tudományágon kívüli hatásokat is. A pályázati kiírás nyelve angol.

Barcsay-díj 2022 – Pályázat pályakezdő fiatal művészeknek

A Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány pályázati felhívása 35. év alatti művészek számára, Barcsay-díj 2022. évi elnyerésére, Barcsay Jenő szellemiségét, alkotói következetességét és a művészet iránt érzett alázatát méltó módon idéző kvalitásos alkotások elismerésére. A díjjal oklevél plakett és pénzjutalom jár.

Pályázat innovatív kezdő vállalkozásoknak nemzetközi versenyben való részvételre a klímaváltozást csökkentő mezőgazdasági gyakorlatok terén

Pályázati felhívás startup és scaleup vállalkozások számára, nemzetközi versenyben való részvételre a klímaváltozást csökkentő mezőgazdasági gyakorlatok terén, a termelés környezetbarátabbá tétele érdekében. A pályázat célja többek között a szén-dioxid megkötés és a kibocsátások elkerülése, a talaj egészségének javítása; a mezőgazdasági üzemek összekapcsolhatóságának javítása; valamint olyan megoldások támogatása, amelyek mérik és számszerűsítik a talaj szén-dioxid-kibocsátását, a talaj egészségét és az üvegházhatású gázok kibocsátását. A kiválasztott vállalkozások nemzetközi nyilvánosságot, hálózatépítési lehetőséget, valamint legfeljebb 100.000 USD támogatást kapnak a koncepcióterv validálására. A pályázati kiírás nyelve angol.

Ősz - Fotópályázat

A Sony Europe B.V. és az Alpha Universe fotópályázati felhívása Sony Alpha vagy RX sorozatú gépek felhasználói számára, őszi témájú alkotások készítésére és beküldésére. Az első három helyezett értékes fotós ajándékokat kap.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a hatékony, fenntartható és inkluzív energiafelhasználás terén

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a hatékony, fenntartható és inkluzív energiafelhasználás terén, az épített környezet fenntarthatóbb életmód irányába történő átalakítása érdekében. A pályázatok célja többek között az energiarendszer klímasemlegesség felé történő átalakulását támogató, az energiahatékonyságot, a megújuló energiaforrásokat, valamint a digitális és intelligens technológiákat hatékonyan kombináló épületállomány létrehozása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 0,6–9 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat trénerek elismerésére

A Tréneri Edzőtábor Egyesület pályázati felhívása az Év Trénere Díj 2022. évi elnyerésére, a tréning szakmát innovatív tréninggyakorlatokkal, módszerekkel, eszközökkel gazdagító és előrevivő trénerek munkájának elismerésére.

Pályázat a legjobb márkaélmények és márkaaktivációk díjazására

Pályázati felhívás cégek és magánszemélyek számára, a 2021. november 5. és 2022. október 28. közötti időszakban nyilvánosságra került legjobb márkaélményeik és márkaaktivációik elismerésére.

Szakmák, mesterségek világa - Rajzpályázat

A Zala Megyei Kormányhivatal rajzpályázati felhívása általános iskolás felső tagozatos diákok számára, a különböző szakmák, foglalkozások szépségeit bemutató alkotások készítésére és beküldésére. Az első 3 helyezettet értékes ajándékkal jutalmazzák.

komment
süti beállítások módosítása