Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázati körkép 2023. február 2.

2023. február 02. 07:38 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Háziorvosi és fogorvosi letelepedési pályázat 2023

Pályázati felhívás a legalább 12 hónapja betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 20.000.000 Ft.

EXIM Gyármentő Beruházási Hitelprogram

Hitelkonstrukció középvállalatok és nagyvállalatok számára, energetikai beruházásaik, kapacitásbővítéseik, illetve technológiai korszerűsítéseik finanszírozása érdekében.

Európai uniós pályázat KKV-k környezetbarátabbá tételét elősegítő fejlesztési tevékenységek támogatására a helyi és szociális gazdaságban, transznacionális együttműködések megvalósításával

Pályázati felhívás a szociális gazdaságban működő KKV-k folyamatainak és tevékenységeinek zöldítése a fenntartható gyakorlatok fejlesztésének ösztönzése, a kapacitásépítés, tudásátadás és transznacionális együttműködés révén. A pályázat célja többek között a transznacionális és ágazatközi együttműködés, valamint a bevált gyakorlatok cseréjének támogatása; a szociális gazdaságban tevékenykedő KKV-k és vállalkozók személyzete, vezetősége kapacitásának és készségeinek erősítése; a fenntartható alternatívák és innovatív megoldások bevezetésének ösztönzése a kapacitásépítés, inkubáció, tanácsadási szolgáltatások és coaching révén; valamint a tudományos élet és a hatóságok közötti együttműködés előmozdítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani amelynek legalább hat tagja van melyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24–36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A Kiíró úgy véli, hogy 750.000 – 1.000.000 EUR támogatási összeg elegendő lehet a projektek végrehajtásához. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat klímapozitív biogazdaságok kísérleti hálózatának kialakítására

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás klímapozitív biogazdaságok kísérleti hálózatának kialakítására, az éghajlat- és környezetbarát gyakorlatok bevezetése és elterjesztése érdekében. A pályázat célja többek között a biogazdaságok kapacitásának javítása az éghajlatváltozás mérséklése és az ahhoz való alkalmazkodás tekintetében; a biotermelés éghajlattal kapcsolatos és egyéb (társ)előnyeire és hatásaira vonatkozó minőségi és mennyiségi adatok hozzáférhetőségének javítása; a szén-dioxid-kibocsátási gyakorlatok továbbfejlesztése; valamint a mezőgazdasági tudás- és innovációs rendszerek és a döntéstámogató rendszerek megerősítése a biogazdálkodási ágazatban. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A kiíró úgy véli, hogy 5 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat interaktív, média-, adatvizualizációs és multimédiás művészeknek, az álhírek és médiaműveltség témakörébe tartozó nemzetközi programban való részvételre

Pályázati felhívás az interaktív és médiaművészettel, adatvizualizációval és multimédiás produkcióval foglalkozó művészek számára, az álhírek és médiaműveltség témakörébe tartozó nemzetközi programban való részvételre. A pályázat keretében az alábbi projekteket támogatják: az álhírek, dezinformáció vagy médiaműveltség témájára reflektáló műalkotások; valamint az interaktív és médiaművészet, az adatvizualizáció és a multimédiás produkció területéhez tágan illeszkedő alkotások. A résztvevők hálózatépítési lehetőséget, illetve legfeljebb 6.000 EUR támogatást kapnak projektjük megvalósításához. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat autista gyermekek nyári táboroztatásának támogatására

Pályázati felhívása civil szervezetek, oktatási intézmények és vállalkozások számára, autista gyermekek nyári táboroztatásának a támogatására. A támogatás összege 350.000 Ft.

Az én Petőfim - Esszépályázat

Az Anyanyelvápolók Szövetségének pályázati felhívása Petőfi-élményekkel kapcsolatos irodalmi, nyelvi, hely- vagy kultúrtörténeti szemléletű esszék írására és beküldésére. A díjak egyaránt lehetnek pénzdíjak és tárgyjutalmak. A szövetség a legjobb pályázatok anyagából válogatáskötetet jelentet meg.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat a személyre szabott rákkezelést elősegítő új, biomarker-alapú vizsgálatok fejlesztésének támogatására

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás a személyre szabott rákkezelést elősegítő új, biomarker-alapú vizsgálatok fejlesztésének támogatására, a betegség előrejelzés és progressziójának nyomon követése érdekében a refrakter daganatos betegségben szenvedő betegeknél. A pályázat célja többek között új kísérő diagnosztikai tesztek, prediktív biomarker-alapú vizsgálatok, prognosztikai tesztek, kísérő diagnosztikai tesztek, valamint biomarker-alapú ellenőrző tesztek kifejlesztése. A felhívásra nemcsak jogi személyek, de egyéni vállalkozók és magánszemélyek is nyújthatnak be pályázatot. A pályázat keretösszege 65 millió EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

A jó házasság titka! / Hívd randira házastársadat! - Pályázatok házaspároknak

A SZÉNA Egyesület pályázati felhívásai Fejér vármegyében élő házaspárok számára, randevúról készült fotók, valamint a párok megismerkedését elmesélő történetek beküldésére. A pályázat résztvevői között egy 20.000 Ft értékű éttermi utalvány és egy ajándékcsomag kerül kisorsolásra.

Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

Hitelkonstrukció a turisztikai szektorban működő vállalkozások számára, szabad felhasználású folyószámlahitel igénylésére, a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében. A hitel összege 1 milliótól akár 300 millió forintig.

Nikon Photo Contest 2022-2023 - Fotópályázat

Pályázati felhívás hivatásos és amatőr fotósok számára, a "Szeretett" témára reflektáló fotóalkotások, illetve a "Következő lépések" témára reflektáló rövidfilm alkotások készítésére és beküldésére. A rövidfilmek hossza 20–40 másodperc, vagy 180–300 másodperc lehet. Az alkotások bármilyen eszközzel készülhetnek. A nagydíj elnyerői 500.000 JPY pénzjutalmat és fotózási kelléket, valamint  a további díjazottak is fotózási kelléket kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat civil szervezeteknek, mentorprogramban való részvételre

Pályázati felhívás nonprofit szervezetek, egyesületek, alapítványok és szociális szövetkezetek számára, 9 hónapig tartó, térítésmentes mentorprogramban való részvételre.

Nemzetközi kutatási díj a klímaváltozás és a fertőző betegségek összefüggéseit kutató szervezetek kimagasló eredményeinek elismerésére

Pályázati felhívása kutatási díj elnyerésére, a klímaváltozás és a fertőző betegségek összefüggéseit kutató szervezetek és vállalkozások kimagasló eredményeinek elismerésére. A pályázat célja a betegségek felszámolása és az éghajlatváltozás a metszéspontjaival kapcsolatos bizonyítékbázis bővítése. A díjakon keresztül a Kiíró katalizáló támogatást nyújt a kutatóknak az éghajlat és a fertőző betegségek kapcsolatának új és kevéssé vizsgált területeinek vizsgálatához. Összesen 10 kezdeményezést díjaznak, melyek mindegyike 50.000 USD támogatásban részesül. A pályázati kiírás nyelve angol.

A vers világa 2023 - Képzőművészeti pályázat középiskolásoknak

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár pályázati felhívása középiskolás diákok számára, a "Lehetnék bárki. Kortárs és kortalan versek" c. kötet által inspirált képzőművészeti alkotások készítésére és beküldésére. Díjazás: 1. helyezett 50 ezer Ft; 2. helyezett 40 ezer Ft; 3. helyezett 30 ezer Ft.

Gyere a MATE-re - Ösztöndíjpályázat középiskolás diákoknak

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány pályázati felhívása kiemelkedő teljesítményű középiskolás diákok számára, ösztöndíj elnyerésére, az Egyetemen történő továbbtanulásuk érdekében. A támogatás összege 50.000 Ft/fő/hó.

Európai uniós pályázat az EU Célzott Mobilitási Programjának megvalósításához kapcsolódóan

Pályázati felhívás az EU Célzott Mobilitási Programjának megvalósításához kapcsolódóan, a 18 év feletti EU/EGT tagállamok álláskeresőinek munkaközvetítését célzó intézkedések fejlesztése érdekében. A pályázat célja többek között a munkaerő-piaci igények kielégítése; az álláskeresők és a munkavállalók helyzetének javítása;  az EURES-szervezetek szolgáltatáskatalógusának bővítése; valamint a köz- és magánszféra közötti partnerségek előmozdítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A kiíró úgy véli, hogy 2–5 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj 2023 – Pályázat a nemzetközi verseny magyar fordulójában való részvételre

A GWP Magyarország Alapítvány pályázati felhívása 15-20 év közötti, középiskolás fiatalok számára, környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségű, helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozó dolgozatok beküldésére, a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj nemzetközi verseny magyar fordulójában való részvételre. A nemzetközi Díj 15.000 dollár és egy kristályszobor.

Csak tiszta forrásból - Fotópályázat

A Csabagyöngye Kulturális Központ Lencsési Közösségi Háza és a Márvány Fotóműhely fotópályázati felhívása a Kárpát - medencében élő magyar fotósok számára, különálló alkotások készítésére és beküldésére, témamegkötés nélkül.

Pályázat művészeti mentorprogramban való részvételre

Pályázati felhívás a képzőművészet, fotográfia, mozgóképkultúra, látvány­tervezés képzések iránt érdeklődő tehetséges, 16 és 25 éves kor közötti fiatalok számára, művészeti mentorprogramban való részvételre. Határidő: 2023. február 3. (!!!)

Átmeneti támogatás dohánytermelőknek

Pályázati felhívás Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkező dohánytermelők számára, átmeneti támogatás igénylésére. A támogatás összege hektáronként legfeljebb 1.300.000 Ft.

komment
süti beállítások módosítása