Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázatfigyelő hírlevél 2022.12.12.

2022. december 13. 14:04 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Válogatás az aktuális pályázati lehetőségek közül:
Pályázat fiataloknak, innovatív vállalkozói ötletek megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás 18 és 35 év közötti, megvalósítható ötlettel rendelkező tehetséges fiatalok számára, vállalkozás indításának támogatására. Támogatott témakörök: egészségügyi, szociális, környezetvédelmi, közösségi, társadalmi ügyek, célok, ötletek. A pályázaton nyertes fiatalok 3-5 millió forint támogatást kapnak.

Európai uniós pályázat határokon átnyúló megújuló energia projektek támogatására

Pályázati felhívás határokon átnyúló megújuló energia projektek támogatására, a megújuló energiaforrások közös tervezése, fejlesztése és költséghatékony kiaknázása érdekében. A pályázat célja többek között a projektekhez szükséges alkatrészek, rendszerek és szolgáltatások - beleértve a szoftvereket is - beszerzése, szállítása és telepítése, a CB RES-projekthez kapcsolódó fejlesztési, építési és telepítési tevékenységek, a létesítmények átvétele és a CB RES-projekt elindítása. A projekteket 2028. december 31-ig kell megvalósítani, de ez az időpont indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összegének felső határa nincs meghatározva. A pályázat keretösszege 30.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat mikrovállalkozások létrehozásának, fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás az egyik LEADER helyi akciócsoport illetékességi területén működő mezőgazdasági termelőnek nem minősülő, termelő és szolgáltató mikrovállalkozások és 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személyek számára, mikrovállalkozások létrehozásának és meglévők fejlesztésének támogatására, a versenyképesség megőrzése, a piaci pozíciók megerősítése, a munkahelyi körülmények javítása, valamint a munkavégzést megkönnyítő technológiai és szolgáltatási színvonal emelése érdekében. A támogatás összege 500.000 – 10.000.000 Ft.

Borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez igényelhető támogatás 2022/2023

Pályázati felhívás borászok számára, borászati gépek és technológiai berendezések beszerzésének támogatására, a 2022/2023-as évre vonatkozóan.

Pályázat településfejlesztési beruházások támogatására

Pályázati felhívás önkormányzatok számára, Magyarország meghatározott részén található településfejlesztési beruházások támogatására, a klímaváltozás mérséklését és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást elősegítő beruházási elemek, zöldfelületi fejlesztések megvalósítása érdekében. A támogatás összege függ a települések elhelyezkedésétől és nagyságától, de legfeljebb 20 – 60 millió Ft lehet.

Pályázat formális közösségeknek, kultúráért tevékenykedő civil szervezeteknek, helyi kulturális programok támogatására

Pályázati felhívás EKF-együttműködési megállapodással rendelkező településeken működő önkormányzatok, formális közösségek, kultúráért tevékenykedő civil szervezetek, valamint jogi személyek számára, helyi kulturális programok megvalósításának támogatására, a közösségi és kulturális élet önszerveződő programjainak ösztönzése céljából. A támogatás összege 350.000 Ft.

Európai szintű pénzdíjas irodalmi pályázat

Pályázati felhívás 18 éven felüli írók és költők számára, európai irodalmi díj elnyerésére, a "szorongás" témájához kapcsolódó alkotások elismerésére. Az íróknak a szorongás fogalmát úgy kell beépíteniük műveikbe, ahogyan azt jónak látják. A legfontosabb az, hogy egy jó írást nyújtsanak be, nem pedig az számít, hogy mennyire közelítik meg a díj témáját. Pályázatot amatőr és hivatásos alkotók egyaránt benyújthatnak. A díjazottak pénzjutalmat, megjelenési lehetőséget és nemzetközi nyilvánosságot kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat vállalkozásoknak regionális munkaerőtámogatás elnyerésére

Pályázati felhívás vállalkozások számára, a munkaerőpiaci program szempontjából hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb havi 150.000 Ft. A támogatás a Közép-Magyarországon kívüli régiókban érhető el.

Pályázat kommunikációs szolgáltatások és termékek díjazására

Pályázati felhívás Magyarországon bejegyzett és működő társas vagy egyéni vállalkozások, egyéni alkotók és alkotócsoportok számára, a digitális gondolkodás és digitális eszközkészlet segítségével született újszerű, szokatlan, emlékezetes kampányok és megjelenések elismerésére.

Európai uniós pályázati lehetőségek kreatív és kulturális szervezetek európai szintű együttműködéseinek 2023. évi támogatására

Pályázati felhívás kreatív és kulturális szervezetek európai szintű, kis,- közepes-, és nagyléptékű együttműködéseinek támogatására. A pályázat célja az európai kultúrához és kreatív alkotásokhoz való hozzáférés javítása, valamint az innováció és a kreativitás előmozdítása. A projekt keretében a különböző méretű kulturális szervezetek lehetőséget kapnak az együttműködésre, kísérletezésre, innovációra, mobilitásra és egymástól való tanulásra. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, amelynek a projekt nagyságától függően legalább 3, 5, vagy 10 tagja van, amelyek különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 48 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege a projekt méretétől függően legfeljebb 200.000, 1.000.000, vagy 2.000.000 EUR lehet. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat induló és működő mikrovállalkozások fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás az egyik LEADER helyi akciócsoport illetékességi területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező mikrovállalkozások, egyéni vállalkozók, valamint lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek számára, székhelyeik és/vagy telephelyeik fejlesztésének, gépeik, eszközeik és berendezéseik fejlesztésének, újak beszerzésének támogatására, a minőségi szolgáltatás biztosítása, illetve a színvonalas termékek előállítása érdekében. A támogatás összege 1.000.000 – 15.000.000 Ft.

Detektívsztorit fogunk írni – Kriminovella pályázat

A Stílus és Technika irodalmi pályázati felhívása detektív- és bűnregény (bűnügyi regény vagy krimi) zsánerben íródott prózai művek beküldésére. A pályázat legjobb alkotásait országos terjesztésben megjelenő kötetben publikálják.

Pályázat középiskolásoknak, külföldi tanulmányútra szóló ösztöndíj elnyerésére

Az UWC Magyarország pályázati felhívása középiskolás diákok számára, általános ösztöndíj, hátrányos helyzetű ösztöndíj és részösztöndíj elnyerésére, külföldi tanulmányút finanszírozása érdekében.

Európai kutatás-fejlesztési pályázat nagyléptékű, innovatív projektek támogatására a tiszta technológiákra épülő gyártás témakörében

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás nagyléptékű, innovatív projektek támogatására a tiszta technológiákra épülő gyártás témakörében, az ipari kapacitás, a technológiai vezető szerep, az ellátási lánc rugalmassága és a stratégiai autonómia kiépítése érdekében. A pályázat célja a hidrogéngyártáshoz, a megújuló energiához és az energiatároláshoz szükséges alkatrészek innovatív, tiszta technológiájú gyártásával kapcsolatos projektek támogatása. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 3–15 év, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege minimum 7.500.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

A műtárgyak titkos élete – Meseíró pályázat

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum pályázati felhívása 8–16 éves diákok számára, a műtárgyak titkos életével kapcsolatos történetek írására és beküldésére. A díjazottak értékes nyereményeket kapnak.

Pályázat fiatalok csoportjainak az Európai Parlament által szervezett ifjúsági rendezvényen való részvétel támogatására

Pályázati felhívás 16–30 év közötti fiatalokból álló csoportok számára, Európa jövőjével kapcsolatos ifjúsági rendezvényen való részvételre. Az esemény során a résztvevők intézményekkel, nemzetközi szervezetekkel, civil és ifjúsági szervezetekkel, valamint magukkal a résztvevőkkel közösen létrehozott tevékenységeken vesznek részt, amelyek teret adnak a megbeszéléseknek és a hálózatépítésnek. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat együtteseknek, zenei fesztiválon való részvételre

Pályázati felhívás magyar és határon túli magyar zenekarok számára, Budapesten megrendezésre kerülő világzenei fesztiválon való részvételre. A szakmai események és a koncertek is remek alkalmat kínálnak a kapcsolatépítésre, hogy szakmai visszajelzéseket szerezhessetek vagy akár koncerteket köthessetek le.

Diákprojekt Középiskolai Projektverseny

A PROJECON Projekt Tanácsadó Kft. pályázati felhívása középiskolás diákokból álló csapatok számára, valamilyen probléma vagy nagyobb feladat megoldására, illetve valamilyen termék, kutatási eredmény, szolgáltatás, rendezvény vagy egyéb értékes, hasznos eredmény létrehozására irányuló projektek versenybe történő nevezésére. Fődíj: 100.000 Forint (bruttó) pénzjutalom a nyertes csapatnak és oklevél a csapattagoknak. A verseny további díjazottjai értékes pénz- és tárgyjutalmakat, a csapattagok oklevelet kapnak.

Pályázat vállalkozásoknak és marketingügynökségeknek, marketing díj elnyerésére

Pályázati felhívás vállalkozások és marketingügynökségek számára, marketing díj elnyerésére, a kisebb költségvetésből megvalósuló marketingaktivitások elismerésére.

Össznépi dinoszaurusz parádé - Alkotói pályázat

A National Geographic Magyarország pályázati felhívása dinoszauruszokat megjelenítő alkotások készítésére és beküldésére. A kategóriánkénti díjazottak értékes nyereményeket kapnak.
komment
süti beállítások módosítása