Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Ingyenes pályázatfigyelő hírlevél 2022. október 7.

2022. október 10. 04:28 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

A mai hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét:


Pályázat művészeknek kiállításon való részvétel támogatására

Pályázati felhívás 18 éven felüli alkotók, valamint jogi személyek számára, kortárs képzőművészeti biennálén művészeti alkotásokkal és projektekkel való részvételre. Pályázni lehet ideiglenes köztéri szoborral, falképpel, installációval, performansszal, előadással, eseménnyel, közösségi projekttel, workshoppal stb. és korlátozás nélkül más műfajhoz tartozó művekkel is. A támogatás összege legfeljebb bruttó 2.000.000 Ft.

Pályázat helyi egészségügyi innovációs projektek támogatására

Pályázati felhívás helyi egészségügyi projektek fejlesztésének támogatására, a Kiíró által meghatározott régiókban. A pályázat célja, hogy áthidalja a finanszírozási hiányt a mérsékelten fejlődő uniós régiókban, valamint támogassa a koncepciók kidolgozását. A program a finanszírozáshoz, mentoráláshoz, képzési szolgáltatásokhoz és hálózatépítési lehetőségekhez biztosít hozzáférést. Pályázatot az alábbi témákban lehet benyújtani: agy és mentális egészség; fertőző betegségek; az egészségesebb életmód elősegítése; valamint valós adatok hasznosítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van. A támogatás összege legfeljebb 75.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat az audiovizuális iparban működő szervezeteknek drámatartalmak létrehozásának támogatására

A pályázat célja többek között a kreatív tehetségek ismereteinek és kapacitásának javítása; a különböző hátterű és nemzetiségű európai kreatív tehetségekből álló erős csapatok/központok kialakulásának elősegítése; a társszerzői munkamódszerek azonosítása és végrehajtása; az audiovizuális alkotások iparági vezetőivel, gyártóival vagy megrendelőivel való kapcsolattartás biztosítása; valamint a tehetségek felkutatása és kiválasztása, például nyílt felhívások vagy díjak révén.

Pályázat kistermelőknek beszállítói programban való részvételre

Pályázati felhívás folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket előállító, regionális kistermelők számára, beszállítói programban való részvételre.

Pályázat oktatási intézményeknek, hűsítő ligetek létrehozásának támogatására

Pályázati felhívás köznevelési intézmények számára, árnyas hűsítő ligetek létrehozásának támogatására fák és cserjék ültetésével. A pályázók minimum 3 db fát és a hozzájuk tartozó 6 db cserjét, maximum 20 db fát és a hozzájuk tartozó 60 db cserjét igényelhetnek.

Európai uniós pályázat a sport szerepének a fenntarthatóság növelésében való tudatosító és inspiráló tevékenységek támogatására

A pályázat célja többek között a tudatosság növelése, a viselkedés ösztönzése és az európai társadalomban a gondolkodás formálása arról, hogy a sport miként teheti lehetővé és gyorsíthatja fel a társadalmi és környezeti átalakulást; valamint az EU polgárainak bevonása a fenntartható intézkedésekben való aktív részvételbe a sport, a sport nagy eseményei és vezető példaképei kommunikációs erejének felhasználásával.

Pályázat európai uniós önkéntességi programban való részvételre

Pályázati felhívás civil szervezetek számára európai uniós önkéntességi programban való részvételre a Minőségi Tanúsítvány megszerzésének céljából. A program során a Kiíró vállalja, hogy egy, az önkéntesség területén gyakorlott szakember maximum 20 órában (a szervezet igényeihez illeszkedve) támogatást ad a szervezetnek.

DECODE 2022 - Pályázat építészeti és művészeti projektek mögött meghúzódó történetek és gondolatvilág bemutatására

A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány pályázati felhívása DECODE Díj 2022. évi elnyerésére, az építészeti és művészeti projektek mögött meghúzódó történetek és gondolatvilág bemutatására. Díjazás kategóriánként: 1 db Fődíj: nettó 750.000 Ft; 2 db „Ígéretes projekt” díj: egyenként nettó 150.000 Ft.

Irodalmi pályázat Kotász Károly festőművész születésének 150. évfordulója alkalmából

A Dr. Kotász Könyvkiadó irodalmi pályázati felhívása Kotász Károly valamely művéhez kapcsolódó versek és rövidprózai művek írására és beküldésére. Díjazás: 1. helyezés: 100.000 Ft; 2. helyezés: 50.000 Ft; 3. helyezés: 30.000 Ft.

Pályázat globális energetikai díj elnyerésére

Pályázati felhívás az éghajlatváltozás csökkentéséhez és más környezetvédelmi kérdésekhez hozzájáruló vállalatok, szervezetek, magánszemélyek és hatóságok számára, globális energetikai díj elnyerésére. A részvétel nyitott minden olyan projekt előtt, amely környezetünk megóvását szolgálja, mint például az erőforrások megőrzése, a levegő és a víz minőségének javítása, az energiahatékonyság, a megújuló energiák és a kapcsolódó területek. Pályázatot az alábbi kategóriákban lehet benyújtani: föld; tűz; víz; levegő; ifjúság; valamint fenntartható sartupok. A kategóriánkénti első helyezettek nemzetközi nyilvánosságot és 2.000 EUR pénzjutalmat kapnak.  A pályázati kiírás nyelve angol.

Ötletpályázat nyugdíjas szövetkezet számára tartós nyereséget biztosító szolgáltatások ötletének beküldésére

Pályázati felhívás magánszemélyek, gazdasági társaságok, nonprofit szervezetek vagy ezek csoportjai részére, nyugdíjas szövetkezet számára tartós nyereséget biztosító, elsősorban szellemi munkát igénylő és/vagy interneten keresztül végezhető szolgáltatások ötletének beküldésére. A megvalósításra kerülő ötletek gazdái a nyereségből, annak előre meghatározott arányában folyamatosan jutalékban részesülnek. Emellett a legjobb, legnagyobb vagy leghosszabb távon nyereséget biztosító ötletek évente az alábbi egyszeri külön díjazásban részesülnek: 1. díj: 100.000 Ft; 2. díj: 50.000 Ft; 3. díj: 30.000 Ft.

Észak-Alföldi Innovációs Díj 2022 - Pályázat az innovatív technológiában és/vagy termékfejlesztésben kiemelkedő vállalkozások számára

Pályázati felhívás közép- és nagyvállalatok, mikro- és kivállalkozások valamint egyéni vállalkozók számára, Észak-Alföldi Innovációs Díj 2022. évi elnyerésére, kiemelkedő eredménnyel járó fejlesztő munka, valamint kimagasló gazdasági teljesítmény elismerésére.

Szeretett világunk 2022 - Fotópályázat

A DaDalia Galeria Fotóköre, a Dr Brusznyai Árpád Művelődési ház és Könyvtár és a Derekegyházért Közhasznú Egyesület fotópályázati felhívása hivatásos és amatőr fotósok számára, szabad, kötetlen témájú színes és monokróm alkotások beküldésére. A helyezettek emlékérmet és oklevelet kapnak.

Európa Kulturális Fővárosa 2028 - Pályázat önkormányzatoknak

Pályázati felhívás önkormányzatok számára, Európa Kulturális Fővárosa cím 2028. évi elnyerésére, a kultúra alakításában és terjesztésében kiemelkedő szerepet vállaló települések elismerésére. A pályázat célja többek között az európai kultúrák sokszínűségének megőrzése és népszerűsítése, a kultúrák közös jellemzőinek kiemelése, valamint a polgárokban a közös kulturális térséghez való tartozás érzésének erősítése. A címet elnyerő város 1.500.000 EUR pénzjutalmat kap. A pályázati kiírás nyelve angol.

Erasmus Napok 2022 - Felhívás az Erasmus Programhoz kapcsolódó helyi események rendezésére

Pályázati felhívás az Erasmus+ programhoz kapcsolódó információs napok, workshopok, módszertani bemutatók, flashmobok, élménybeszámolók, illetve bármilyen rendhagyó megmozdulások megrendezésére.

SZABAD KÉZ – Kötetborítóterv- és versillusztráció-pályázat

A Petőfi Irodalmi Múzeum pályázati felhívása tagozatos vagy művészeti középiskolák diákjai, valamint szakkörök tanulói számára, Ady Endre műveihez kapcsolódó kötetborítótervek és versillusztrációk készítésére és beküldésére. A legjobbnak ítélt pályaműveket digitális formában, egy állandó vetítés keretében mutatják be.

Európai uniós pályázat alulról szerveződő sportprogramok és a sport területén megvalósuló infrastrukturális innovációs megoldások támogatására

Pályázati felhívás jogi személyiséggel rendelkező, a sport területén tevékenykedő szervezetek számára, alulról szerveződő sportprogramok és a sport területén megvalósuló infrastrukturális innovációs megoldások támogatására, a rugalmas sportinfrastruktúra és az új sportolási lehetőségek kidolgozása érdekében. A pályázat célja többek között, hogy innovatív megoldásokat dolgozzon ki és teszteljen a sport iránti kereslet és kínálat találkozása érdekében, valamint hogy sportinnovációs ökoszisztémát hozzon létre, amely lehetővé teszi, hogy a sportolás új módjai gyorsabban eljussanak a nagyközönséghez.

Rendvédelmi tudományos pályázat

A Rendőrség Tudományos Tanácsának pályázati felhívása a rendészet művelői és a rendvédelmi szervek jelenlegi és egykori munkatársai számára, rendvédelmi témájú dolgozatok és tanulmányok írására és beküldésére. Díjazás: 1. hely: 250.000 Ft (bruttó); 2. hely: 200.000 Ft (bruttó); 3. hely: 150.000 Ft (bruttó); Különdíj: 150.000 Ft (bruttó).

Pályázat európai uniós művészeti támogatási program lebonyolító szervezetének kiválasztására

Pályázati felhívás művészeti támogatási program lebonyolító szervezetének kiválasztására, az európai kulturális és nyelvi sokszínűség és örökség megőrzése, fejlesztése és előmozdítása, valamint a kulturális és kreatív ágazatok, különösen az audiovizuális ágazat versenyképességének és gazdasági potenciáljának növelése érdekében. A pályázat célja az előadóművészeti alkotások határokon átnyúló turnézásának és digitális terjesztésének támogatása fenntartható, inkluzív, tisztességes és innovatív módon. A felhívás az alábbi előadóművészeti alkotásokra összpontosít: színház, tánc, performansz, cirkusz, szabadtéri művészetek és bábművészet. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege 3.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Ember és gép – Science fiction novellapályázat

A Trivium Egyesület irodalmi pályázati felhívása hazai és határon túl élő amatőr, kezdő, illetve rendszeresen publikáló szerzők számára, science fiction novellák írására és beküldésére, e-könyves antológiában történő megjelenés érdekében. A legtöbb pontot elért novellákat a Kiíró e-könyves formátumú antológiában megjelenteti, és e-könyves webshopokban terjeszti.
komment
süti beállítások módosítása