Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázatfigyelő hírlevél 2023. január 4.

2023. január 04. 14:14 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Válogatás az aktuális pályázati lehetőségek közül:

Pályázat nőknek szóló tréningen és mentorprogramon való részvételre

A Női Együttható pályázati felhívása nőknek szóló, a városfejlesztéssel, képzéssel és közösségfejlesztéssel kapcsolatos tréning és mentorprogramban való részvételre. A kiválasztott jelentkezők számára a képzésen való részvétel térítésmentes.

Pályázat futópályák építésének 2023. évi támogatására

Pályázati felhívás vállalkozások, önkormányzatok és nonprofit szervezetek számára, 600 és 800 méter közötti, 800 és 1000 méter közötti, vagy legalább 1000 méter hosszúságú rekortán borítású futópályák kialakításának támogatására. A támogatás összege a futópályák hosszától függően eltérő, de legfeljebb 20 millió, 35 millió, vagy 50 millió Ft lehet.

Családháló díj 2022 - Pályázat a gyermekekért kiemelkedő teljesítményt nyújtó intézmények és szakemberek elismerésére

A Családháló Alapítvány javaslattételi pályázati felhívása Családháló díj 2022. évi odaítélése céljából, a gyermekekért kiemelkedő teljesítményt nyújtó intézményeket és szakemberek munkájának elismerésére. A díj erkölcsi elismeréssel jár.

Pályázat gördeszka és görkorcsolya parkok építésének 2023. évi támogatására

Pályázati felhívás jogi személyiségű- és jogi személyiség nélküli vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok, egyéb gazdasági szervezetek, költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek, valamint nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezetek számára, megfelelő sportszakmai szempontok szerint tervezett és kivitelezett gördeszka és görkorcsolya parkok építésének támogatására. A támogatás összege a pálya alapterületétől függően változó, de legfeljebb 40 millió, 50 millió, vagy 60 millió Ft lehet.

Pályázat nemzetközi fenntarthatósági befektetési versenyben való részvételre

Pályázati felhívás végzős hallgatókból álló csapatok számára, nemzetközi fenntarthatósági befektetési versenyben való részvételre. A pályázat keretében sürgető társadalmi és környezeti kihívások kezelésére fókuszáló kreatív pénzügyi megközelítéseket kell kidolgozni és bemutatni. A kiválasztott csapatok nemzetközi hálózatépítési lehetőséget kapnak. Az első helyezett 10.000 USD, a második helyezett csapat pedig 5.000 USD pénzjutalomban részesül. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázat innovációs partnerségek, projektek támogatására a digitális oktatás területén

Pályázati felhívás innovációs partnerségek, projektek támogatására a digitális oktatás területén, az egyre összetettebbé váló társadalmi kihívások, mint például az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség védelme, a tiszta energia, a közegészségügy, a digitalizáció és az automatizálás, a mesterséges intelligencia, a robotika és az adatelemzés megfelelő kezelése érdekében. A pályázat célja többek között az uniós alapú megoldások együttműködés és minőségbiztosítás révén történő kiterjesztése; a hatékony pedagógiai megközelítések előmozdítása az informatikával kapcsolatban az alap- és középfokú oktatásban, valamint a tanárképzés és tantervfejlesztés a dezinformáció elleni küzdelem és a digitális írástudás előmozdítása terén. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24–48 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege legfeljebb 1.500.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat az Ipar 4.0 átállás területén elért teljesítmények, sikerek elismerésére

Pályázati felhívás KKV-k, nagyvállalatok, illetve kutatást, fejlesztést vagy innovációt megvalósító szervezetek számára, Ipar 4.0 szakmai érem 2022. évi elnyerésére, az Ipar 4.0 átállás során elért jelentős teljesítmények és sikerek elismerésére.

Pályázat nonprofit sportesemények támogatására

Pályázati felhívás a sport területén aktív köz-, és magánszervezetek számára, európai dimenzióval rendelkező nonprofit sportesemények megvalósításának támogatására. A támogatás összege európai szintű helyi rendezvények esetében 200.000 EUR vagy 300.000 EUR; az egész Európára kiterjedő rendezvények esetében 400.000 EUR.

Pályázat a hajózáshoz kapcsolódó hazai és külföldi újdonságok és fejlesztések bemutatására

Pályázati felhívás gyártók, szolgáltatók és forgalmazók számára, a hajózáshoz kapcsolódó hazai és külföldi újdonságok és fejlesztések bemutatására. A kategóriánkénti első három helyezett és a különdíjasok értékes nyereményeket kapnak.

Pályázat civil szervezetek tevékenységének támogatására

Pályázati felhívás az egyik LEADER helyi akciócsoport illetékességi területén működő non profit és egyházi szervezetek számára, támogatás elnyerésére, a civil szervezetek erősítése, tevékenységük támogatása a közösségek fejlesztése érdekében. A támogatás összege 500.000 – 15.000.000 Ft.

A Dal 2023 - Pályázat 2023. évi dalfesztivál versenyében való részvételre

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. pályázati felhívása énekesek és együttesek számára, legfeljebb három perc hosszúságú zeneszámok dalfesztiválra történő nevezésére. A Dal nyertese 10 millió forintot kap, amelyet a zenei produkciója fejlesztésére fordíthat. A nyertesen kívül legjobbnak ítélt másik három dal is pénznyereményben részesül: produkciónként 5 millió forintot kapnak zenei karrierjük fejlesztésére.

Pályázat művészettörténeti kutatói támogatás elnyerésére

A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása magyar állampolgárságú fiatal művészettörténészek számára, az európai reneszánszhoz, barokkhoz, valamint a középkori művészethez kapcsolódó művészettörténeti kutatási támogatás elnyerésére. A támogatás összege bruttó 2.960.000 Ft.

Pályázat külföldi tanulmányutak ösztöndíjas támogatására

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben,  megállapodásokban biztosított, a 2023-2024-es tanévben megvalósítható hosszú és rövid tanulmányutak támogatására. A Kiíró célországtól függően egyszeri utazási átalány-támogatást és/vagy ösztöndíj-kiegészítést biztosít az ösztöndíjasoknak. Rövid tanulmányút esetén napi elszámolás érvényesül a tanulmányút napjainak számától függően. Hosszú tanulmányút esetén havi ösztöndíjban részesül a pályázó.

Az Év Fiatal SCM Tehetsége 2022 - Pályázat fiatal logisztikai szakemberek díjazására

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság javaslattételi pályázati felhívása Az év fiatal SCM tehetsége díj 2022. évi elnyerésére,  ígéretes, szakmai karrierjük elején álló, 30 év alatti logisztikai szakemberek munkájának elismerésére.

Délvidék – Digitális fotópályázat

A Duna Fotóklub Egyesület fotópályázati felhívása hivatásos és amatőr fotósok számára, digitális alkotások beküldésére négy kategóriában. A díjazottak oklevél kíséretében arany-, ezüst- és bronzérmet kapnak.

In terra pax - Pénzdíjas zenei pályázat

Pénzdíjas zenei pályázati felhívás egyházi (latin nyelvű) szöveg antifonális formában történő megkomponálására. Díjazás: 1. díj: bruttó 900.000 Ft; 2. díj: bruttó 600.000 Ft; 3. díj: bruttó 300.000 Ft.

Gárdonyi 100 - Pályázat középiskolásoknak és egyetemistáknak

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Irodalomtudományi Tanszékének pályázati felhívása középiskolások és egyetemisták számára, Gárdonyi Géza műveivel kapcsolatos esszék, illetve Gárdonyi-idézeteket megjelenítő fotóalkotások készítésére és beküldésére.

Sajtófotó-pályázat 2022

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének pályázati felhívása első sorban a hazai és határon túli magyar sajtó munkatársai számára, 2022-ben készült hírképek és képriportok beküldésére.

Legó- és videókészítő pályázat gyerekeknek és fiataloknak biztonságos internet témakörben

Pályázati felhívás általános és középiskolás diákok számára, az internet hasznos és biztonságos használatát bemutató, 15–30 mp hosszúságú videók , illetve társasjátékhoz kapcsolódó, legóból készült alkotások készítésére és beküldésére.

Aranytoll 2023 – Pályázat újságírók díjazására

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének javaslattételi pályázati felhívása Aranytoll Életmű-díj odaítélése céljából, a több évtizedes pályafutásuk alatt kiemelkedő munkát végzett újságírók teljesítményének elismerésére.

komment
süti beállítások módosítása