Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázati hírlevél 2023. január 9.

2023. január 10. 09:15 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

A mai hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét:

Pályázat civil szervezetek és egyházi jogi személyek Pest megyei településeken megvalósuló projektjeinek támogatására

Pályázati felhívás egyházi jogi személyek, valamint Pest megye meghatározott településein székhellyel rendelkező egyesületek és alapítványok számára, a településeken megvalósuló projektjeik támogatására. Támogatható tevékenységek: Kulturális, tájékoztatási tevékenység (pl., művészeti tevékenység, kulturális örökség megőrzése, kiállítás szervezése, könyvkiadás, épített kulturális örökség védelme, népművészet, hagyományőrzés, közművelődés, kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása); Helyi közösségek fejlődését szolgáló tevékenység (pl. közösségépítő rendezvények); Helyi oktatási és egészségügyi intézmények részére nyújtott szolgáltatást bővítő tevékenység; Vallási, hitéleti tevékenység; Sporttevékenység, sportszakmai tevékenység; Szabadidős és hobbitevékenység; Szociális tevékenység (pl. családvédelem, egészségkárosultak támogatása, idősek támogatása, ellátása, önsegélyezés, rászorultak támogatása); Természeti környezet védelme és fejlesztése, zöldfelületek bővítése, klímaváltozás elleni védelem, állatvédelem; Helyi jelentőségű turisztikai tevékenységek (pl. turisztikai attrakciók létrehozása, túrák stb.); Közbiztonság-védelmi tevékenység (pl. polgárőrszervezetek, közlekedés-biztonság); Határon túli magyar közösségekkel, szervezetekkel együttműködésben Pest megyében megvalósítandó tevékenységek, kárpátaljai magyar közösségek számára Pest megyében megvalósuló programok szervezése. A támogatás összege 100.000 – 20.000.000 Ft.

Pályázat innovatív városi projektek támogatására

Pályázati felhívás a városi innovációnak és a városok fenntartható városfejlesztési képességeinek a támogatására. A pályázat célja az esztétikum, a fenntarthatóság és a befogadás gyakorlatba történő megfelelő átültetése. Pályázatot benyújtani az alábbi témákban lehet: építés, felújítás a körforgásos gazdaság és a karbonsemlegesség előmozdítása jegyében; a kulturális örökség megőrzése és átalakítása; épületek korszerűsítése, átalakítása megfizethető lakhatási megoldások biztosítása érdekében; valamint városi terek megújítása. A támogatás összege legfeljebb 5 millió EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat geotermikus alapú hőtermelő projektek támogatására

Pályázati felhívás gazdasági társaságok és önkormányzatok számára, geotermikus alapú hőtermelő projektek támogatására, az energetikai célú geotermikus fúrási tevékenység pénzügyi kockázatainak megosztása céljából. A támogatás összege 100.000.000 – 2.000.000.000 Ft.

Pályázat nonprofit és közhasznú szervezeteknek, a vezetőik, munkatársaik, önkénteseik fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás nonprofit és közhasznú szervezetek számára, egyéni online coaching szolgáltatás igénybevételére, vezetőik, munkatársaik és önkénteseik fejlesztése érdekében. A program során fókuszálnak a vezető közösségépítő szerepének hangsúlyozására és a munkatársak felkészítésére.

Pályázat közösségformáló, kulturális és közösségépítő célú sportprogramok, programsorozatok támogatására

Pályázati felhívás sportesemények szervezése terén meghatározó tapasztalattal és/vagy hagyománnyal bíró civil szervezetek, intézmények és cégek számára, egyedi, dinamikus, újító, valódi élményt jelentő, közösségformáló, életvitelformáló, kulturális és közösségépítő célú sportprogramok, programsorozatok támogatására. A támogatás összege az A-kategória esetében: 500.000 – 3.500.000 Ft; a B-kategória esetében: 500.000 – 10.000.000 Ft; a C-kategória esetében: 500.000 – 30.000.000 Ft.

Pályázat tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztéseinek támogatására

Pályázati felhívás vidéki térségek önkormányzatai, illetve a vidéki térségekben, tanyán élő természetes személyek számára, a tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztéseinek támogatására, a vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztése érdekében.

Pályázat kapacitásépítési tevékenységek támogatására a sport területén

Pályázati felhívás a sport területén tevékenykedő szervezetek/intézmények közötti többoldalú partnerségeken alapuló kapacitásépítési tevékenységek támogatására. A támogatás összege 100.000 – 200.000 EUR.

Pályázat bor- és gasztrokulturális programok támogatására

Pályázati felhívás gazdasági társaságok, egyesületek, alapítványok és települési önkormányzatok számára, a Bakony, illetve a Balaton térségében megvalósuló bor- és gasztrokulturális programok támogatására. A támogatás összege altémánként eltérő, de legfeljebb 10.000.000 Ft lehet.

Pályázat élelmiszeripari innovációk támogatására

Pályázati felhívás az élelmiszer-rendszerekre pozitív hatást gyakorló innovációs projektek megvalósításának támogatására. Olyan projekteket támogatnak, amelyek egészségesebb életet tesznek lehetővé az élelmiszereken keresztül és céljuk a nettó zéró élelmiszer-rendszerek, valamint a teljesen átlátható, igazságos és rugalmas élelmiszer-rendszerek kialakítása. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24 hónap. A támogatás összege legfeljebb 1.200.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat az Új Európai Bauhaus Díjak 2023. évi elnyerésére

Pályázati felhívás Új Európai Bauhaus Díjak 2023. évi elnyerésére, az új európai Bauhaus megvalósítását vezérlő tematikus átalakulási tengelyeken alapuló projektek és kezdeményezések elismerésére. Az egyes kategóriák és ágak győztesei pénzdíjban részesülnek: 30.000 euró az új európai Bauhaus bajnokai és az új európai Bauhaus oktatási bajnokai díj győztesei számára, valamint 15.000 euró az Új Európai Bauhaus Fiatal Tehetségek díj győztesei számára.

Pályázat a humanitárius segítségnyújtást igénylő helyzetek előrejelzését és az ezekre való korai reagálást elősegítő mobilkommunikációs megoldások fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás nonprofit szervezetek, illetve nyereségorientált szervezetek (startup vállalkozások, KKV-k és legfeljebb 250 főt foglalkoztató társadalmi vállalkozások) számára, a humanitárius segítségnyújtást igénylő helyzetek előrejelzését és az ezekre való korai reagálást elősegítő mobilkommunikációs megoldások fejlesztésének támogatására. A pályázat célja többek között innovatív felhasználási módok, partnerségeket és üzleti modellek tesztelése, valamint a humanitárius válságok által veszélyeztetett személyek számára a digitális alapú megoldásokhoz való hozzáférés javítása. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 15–18 hónap. A támogatás összege 100.000 – 250.000 GBP. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázatok nagyléptékű környezet-, természet- és klímavédelmi programok megvalósításának támogatására

Pályázati felhívások nagyléptékű környezet-, természet- és klímavédelmi programok megvalósításának támogatására, az EU erőforrás-hatékony és versenyképes gazdasággal rendelkező, igazságos és virágzó társadalommá történő átalakítása, illetve az EU természeti tőkéjének védelme, megőrzése és gyarapítása, valamint a polgárok egészségének és jólétének védelme érdekében. A pályázatok célja többek között a vadon élő élő állatok és növények élőhelyei és fajai pusztulásának megállítására és visszafordítására irányuló uniós politikai célkitűzések végrehajtásának ösztönzése; a körforgásos gazdaságra való áttérés támogatása; az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra vonatkozó új uniós stratégia végrehajtásának támogatása; valamint kapacitásépítés, a beruházások ösztönzése, energiahatékonyságra és a kisléptékű megújuló energiaforrásokra összpontosító politikák végrehajtásának támogatása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 30–50 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat európai filmek forgalmazásának támogatására

Pályázati felhívás nem nemzeti európai filmek forgalmazásának támogatására, a bármely platformon történő értékesítés és terjesztés érdekében, a több országra kiterjedő, összehangolt terjesztési stratégiák révén. A pályázat célja többek között a legújabb nem nemzeti európai filmek transznacionális forgalmazásának javítása; a gyártásba, beszerzésbe, promócióba, moziforgalmazásba és online terjesztésbe történő beruházások növelése; valamint a gyártási és forgalmazási ágazat közötti kapcsolatok fejlesztése és ezáltal a nem nemzeti európai filmek versenyhelyzetének javítása. Pályázatot kizárólag önállóan lehet benyújtani, konzorciumi formában nem. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a női tulajdonú és női vezetésű vállalkozások létrehozását és növekedését elősegítő innovatív digitális megoldások fejlesztésére

Pályázati felhívás kormányzatok, nemzetközi szervezetek, nem kormányzati szervezetek, magánszektorbeli vállalatok, induló vállalkozások, kutatóintézetek, akadémiai és civil társadalmi szervezetek számára, olyan méretezhető, innovatív digitális megoldások fejlesztésének támogatására, amelyek lehetővé teszik a nemek közötti egyenlőséget jobban figyelembe vevő digitális vállalkozói ökoszisztémák és környezet kialakítását, amely támogatja a női tulajdonú és női vezetésű vállalkozások létrehozását és növekedését. A pályázat célja olyan élénk és inkluzív digitális innovációs ökoszisztémák kiépítése, amelyek a női vállalkozókat erősítik. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pénzdíjas pályázat képzőművészeknek

Pályázati felhívás képzőművészek számára, a vízrajzi térképek témáját és formáját a művészet eszközeivel újraértelmező alkotások készítésére és beküldésére. Díjazás: 1. helyezett: 1.000.000 Ft; 2. helyezett: 600.000 Ft; 3. helyezett: 400.000 Ft.

Európai uniós pályázat innovációs partnerségek, projektek támogatására a felnőttoktatás területén

Pályázati felhívás innovációs partnerségek, projektek támogatására a felnőttoktatás területén, az egyre összetettebbé váló társadalmi kihívások, mint például az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség védelme, a tiszta energia, a közegészségügy, a digitalizáció és az automatizálás, a mesterséges intelligencia, a robotika és az adatelemzés megfelelő kezelése érdekében. A pályázat célja többek között a minőségbiztosított és munkaerő-piaci szempontból releváns képzési lehetőségek nemzeti nyilvántartásának kialakítása; továbbá a készségügyi paktum támogatása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pénziránytű Tanári Díj 2022/2023 - Pályázat általános- és középiskolai pedagógusoknak

A Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért pályázati felhívása általános- és középiskolai pedagógusok számára, Pénziránytű Tanári Díj 2022/2023. évi elnyerésére, a pénzügyi nevelés és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett tanárok elismerésére. A projektterv kategóriában elnyerhető támogatás összege pályázatonként 500.000 forint. A foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként a Korszerű pénzkezelés témakörben 200.000 forint, az Okosan a hitelekről témakör esetén 250.000 forint.

Az Év Beszerzési Menedzsere 2022 - Pályázat a beszerzési szakterületen kimagasló eredményeket elért szakemberek elismerésére

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság javaslattételi pályázati felhívása Az Év Beszerzési Menedzsere díj 2022. évi odaítélése céljából, a beszerzési szakterület művelésében és fejlesztésében kimagasló eredményeket elért szakemberek munkájának elismerésére.

In terra pax - Pénzdíjas zenei pályázat

Pénzdíjas zenei pályázati felhívás egyházi (latin nyelvű) szöveg antifonális formában történő megkomponálására. Díjazás: 1. díj: bruttó 900.000 Ft; 2. díj: bruttó 600.000 Ft; 3. díj: bruttó 300.000 Ft.

Pályázat médiaszolgáltatók számára, televíziós műsorok készítésének vissza nem térítendő támogatására

Pályázati felhívás hatósági szerződés vagy nyilvántartásba vétel alapján médiaszolgáltatás végzésére jogosult audiovizuális médiaszolgáltatók számára, televíziós közéleti magazinműsorok, illetve televíziós hírműsorok és kulturális magazinműsorok készítésének támogatására. A támogatás összege közéleti magazin esetén legfeljebb 60.000 Ft; hírműsor esetén legfeljebb 40.000 Ft; kulturális magazin esetén legfeljebb 40.000 Ft.

Pályázat kisebbségvédelmi témájú tanulmányok írására

A Kisebbségi Jogvédő Alapítvány pályázati felhívása külhoni és magyarországi egyetemi hallgatók, PhD hallgatók, valamint fiatal kutatók és fiatal gyakorló jogászok számára, a nemzeti kisebbségek jogi védelmével kapcsolatos tanulmányok írására és beküldésére. Díjazás: 1. díj: 150.000 Ft; 2. díj: 100.000 Ft; 3. díj: 75.000 Ft.

Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje - Pályázat a kreatívipar iránt érdeklődő diákoknak

A Startup Campus és a Magyar Divat & Design Ügynökség pályázati felhívása a divat-, design- és kreatívipari szakképzésben nappali tagozaton tanuló, 14-21 év közötti diákok számára, a korábbi ipari forradalmak meghatározó technológiáit újraértelmező termék- és projektötletek beküldésére. A helyezettek értékes nyereményeket kapnak

komment
süti beállítások módosítása