Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázati hírlevél 2023. január 13.

2023. január 14. 04:43 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

A mai hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét:

Pályázat csoportos önkéntességi projektek megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás non-profit és for-profit szervezetek, valamint intézmények számára, társadalmi kihívásokra reagáló, a közösség erejét és összetartozását növelő csoportos önkéntességi projektek megvalósításának támogatására. A pályázat keretösszege 2.132.554 EUR.

Pályázat kistermelőknek beszállítói programban való részvételre

Pályázati felhívás folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket előállító, regionális kistermelők számára, beszállítói programban való részvételre.

Pályázat audiovizuális alkotások fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás audiovizuális alkotások fejlesztésének támogatására, az európai kulturális és nyelvi sokszínűség és örökség megőrzése, fejlesztése és előmozdítása, valamint a kulturális és kreatív ágazatok, különösen az audiovizuális ágazat versenyképességének és gazdasági potenciáljának növelése érdekében. A pályázat célja többek között a független produkciós cégek által készített audiovizuális alkotások fejlesztése, amelyek különböző formátumokat (például játékfilmek, rövidfilmek, sorozatok, dokumentumfilmek, narratív videojátékok) és műfajokat ölelnek fel, és különböző közönségeket céloznak meg, beleértve a gyermekeket és fiatalokat is. Pályázatot kizárólag önállóan lehet benyújtani, konzorciumi formában nem. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege 90.000 – 510.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Az Év Beszerzési Csapata 2022 - Pályázat a beszerzési szakterületen kimagasló eredményeket elért csapatok, szervezetek elismerésére

Javaslattételi pályázati felhívás Az Év Beszerzési Csapata díj 2022. évi odaítélése céljából, a beszerzési szakterület művelésében és fejlesztésében kimagasló eredményeket elért csapatok, szervezetek elismerése.

Pályázat kutatók és felfedezők részére terepmunka támogatására

Pályázati felhívás kutatók és felfedezők számára, terepmunka támogatására az éghajlatváltozás mérséklése, a fajok és kultúrák kihalásának megakadályozása, valamint földjeink és óceánjaink egészségének biztosítása érdekében. Pályázatot az alábbi területeken lehet benyújtani: biológiai tudományok, régészet, antropológia, paleontológia, földtudományok, ökológia, csillagászat, valamint olyan projektek, amelyek új ismereteket tárnak fel a bolygóról és lakóiról, beleértve a környezeti vagy kulturális változásokon áteső régiókat is. Pályázatot a terepmunka megkezdése előtt 6–9 hónappal kell benyújtani. A támogatás összege általában 25.000 – 40.000 USD között alakul. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat vállalkozásoknak, élelmiszeripari védjegy használatára

Mezőgazdasági termelők, kistermelők, élelmiszer előállítást, feldolgozást végző kis-, közepes- és nagyvállalkozások, valamint saját márkás termékkel rendelkező élelmiszer kereskedelmi vállalkozások nyújthatnak be pályázatot tejipari védjegy használatára 6 termékkategóriában (tejföl, fogyasztói tej, vaj, joghurt, kefir, túró, nyers tej, friss húsok, húskészítmények, friss halhús).

Európai uniós kutatási-fejlesztési pályázatok uniós kiberbiztonsági tevékenységek támogatására

Kutatási-fejlesztési pályázati felhívások uniós kiberbiztonsági tevékenységek támogatására, az uniós polgárok és szervezetek védelmében történő digitális termékek és szolgáltatások biztonságának javítása érdekében. A pályázatok célja többek között a nagyszabású kiberbiztonsági incidensekre való összehangolt reagálás elősegítése; a világszínvonalú kiberfenyegetés-felderítési kapacitás megerősítésre az egész Unióban; megbízható és biztonságos 5G szolgáltatások biztosítása; naprakész biztonsági eszközök és szolgáltatások biztosítása és alkalmazása a szervezetek (különösen a KKV-k) számára; nemzeti koordinációs központok létrehozása és működtetése a tagállamokban; a kiberbiztonsági incidensek okozta károk korlátozása; valamint a  nemzeti kiberbiztonsági tanúsító hatóságok megerősítése és a tesztelési kapacitás javítása. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 3–10 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Neumann 120 képzőművészeti pályázat

A Neumann János Számítógéptudományi Társaság pályázati felhívása 6-19 éves gyerekek és fiatalok számára, Neumann Jánost megidéző, az ő emléke előtt tisztelgő képző- vagy iparművészeti alkotások, audiovizuális alkotások, illetve virtuális vagy valós makettek készítésére és beküldésére. Díjazás kategóriánként és korcsoportonként: 100-100 ezer forint összdíjazású jutalom a zsűri által legjobbnak ítélt pályaműveknek, a zsűri döntésének megfelelő megosztásban.

Fogyasztóbarát Település – Pályázat önkormányzatok elismerésére

Pályázati felhívás Fogyasztóbarát Település cím odaítélése céljából a települések fogyasztókért tett intézkedéseinek és hozzáállásának elismerésére. A fogyasztóbarát település pályázat a települések fogyasztókért tett intézkedéseit értékeli, közvetlenül anyagi támogatást nem nyújt.

Pályázat a "Nagyapám Háza" elnevezésű, az épített örökség fenntartására és megőrzésére irányuló építészeti projekt 2023. évi nyári programsorozathoz táborvezetők és táborhelyszínek kiválasztására

A Nagyapám Háza mesterinas képzés vezetőségi tagjainak pályázati felhívása az épített örökség fenntartására és megőrzésére irányuló építészeti projekt 2023. évi nyári programsorozathoz táborvezetők és táborhelyszínek kiválasztására.

Európai uniós pályázatok innovatív egészségügyi megoldások fejlesztésére 2023

Pályázati felhívás innovatív egészségügyi megoldások fejlesztésének támogatására, a megelőzésre, a diagnózisra, a kezelésre és a betegségkezelésre kiterjedő egészségügyi ellátás integráltabb megközelítése érdekében. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 24–30 millió EUR lehet. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt filmalkotások gyártás előkészítésének támogatására

Pályázati felhívás médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt televíziófilm és televíziófilm sorozat, dramatizált dokumentumfilm, valamint animációs film és animációs sorozat gyártás előkészítésének támogatására.

Pályázat non-profit szervezeteknek fejlesztési programban való részvételre

Pályázati felhívás az oktatás és a fenntartható élelmiszerek területén tevékenykedő non-profit szervezetek számára, fejlesztési programban való részvételre, vállalati partnerséghez jutás érdekében.

Ritka betegek boldog pillanatai 2023 - Fotópályázat

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségének fotópályázati felhívása a „Ritka betegek boldog pillanatai” témában készült alkotások beküldésére. Az első három legjobbnak ítélt pályamű készítője díjazásban részesül.

Pályázat a 2023. évi Collegium Hungaricum ösztöndíjprogramban való részvételre

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása ösztöndíj elnyerésére a 2023/2024-es tanévre vonatkozóan, a bécsi Collegium Hungaricumban folytatandó kutatások érdekében. A támogatás összege CH2 fiatal kutató kategóriában havi 250.000 Ft, CH1 tapasztalt kutató kategóriában havi 370.000 Ft.

Pályázat városi kerékpáros infrastruktúra-fejlesztések támogatására

Pályázati felhívás városi kerékpáros infrastruktúra-fejlesztések támogatására, az egészséges és környezetbarát közlekedés széleskörű elterjedése érdekében. A résztvevő projektek világszínvonalú technikai segítségnyújtást kapnak, az iparági legjobb gyakorlatokkal kapcsolatos képzéseken vehetnek részt, valamint hálózatépítési lehetőséget kapnak. A támogatás összege 400.000 – 1.000.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Felhívás új vagy korai fázisú, nemzetközi piacra törekvő divat- és designipari startupoknak befektetési programban való részvételre

Felhívás innovatív, kreatív, új vagy korai fázisú, nemzetközi piacra törekvő divat- és designipari startupok számára, befektetési programban való részvételre, növekedésük elősegítése érdekében. A támogatás összege 15 – 900 millió Ft. A tőkéért cserébe kisebbségi tulajdonrészt kérnek a támogatott vállalkozásban.

Nemzetközi Pasztell Triennálé 2023 - Művészeti pályázat kiállításon való bemutatkozásra

A Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület és a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány pályázati felhívása professzionális képző-, és iparművészek számára, Nemzetközi Pasztell Triennálén való részvételre, a kiállításon való bemutatkozás érdekében.

Neked mi fáj? - Művészeti pályázat gyerekeknek

A Liget Műhely Alapítvány pályázati felhívása gyerekek számára, a Szitakötő folyóiratban megjelent írásokhoz kapcsolódó versek, mesék, képek, filmek, szobrok, előadások és más művek készítésére és beküldésére.

Jogosítvány a jövőhöz 2022 – Pályázat erdélyi / romániai magyar fiatalok részére, jogosítvány megszerzésének támogatására

A Közösségért Alapítvány pályázati felhívása 18-25 év közötti, hátrányos anyagi körülmények között nevelkedő, általános-, közép- vagy szakiskolai végzettséggel rendelkező, erdélyi / romániai magyar fiatalok számára, jogosítvány megszerzésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 3.500 lej.

Kortárs Hangon 2023 – Irodalmi pályázat

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem pályázati felhívása meghatározott felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók számára, versek és kisprózák írására és beküldésére. A díjazottak értékes nyereményeket kapnak.

Válogatás a várható / hamarosan megjelenő pályázatokból
  • Pályázat fiatal mezőgazdasági termelők beruházásainak támogatására
  • Pályázat akciótervezési hálózat kialakítására városfejlesztési területen
komment
süti beállítások módosítása