Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Válogatás az aktuális pályázatokból

2023. január 31. 09:01 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Vállalkozások munkaerő támogatása

Pályázati felhívás munkaadók számára, állami foglalkoztatási szervnél legalább 1 hónapja regisztrált álláskeresők, vagy 25 év alatti álláskeresők foglalkoztatásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 250.000 Ft/hó.

Pályázat muzeális intézmények 2023. évi elismerésére

Pályázati felhívás muzeális intézmények számára, a megelőző évben jelentős eredményeket felmutató muzeális intézmények elismerésére és tevékenységük támogatására.

Pályázat új megközelítések tesztelésére a kevésbé fejlett európai régiók innovációs ökoszisztémáinak az uniós értékláncokba való bekapcsolódási és együttműködési képességének növelése érdekében

Pályázati felhívás új megközelítések tesztelésére a kevésbé fejlett európai régiók regionális innovációs ökoszisztémáinak az uniós értékláncokba való bekapcsolódási és együttműködési képességének növelése érdekében. A pályázat célja többek között a kereskedelmi hasznosítás és a méretnövelés fázisában lévő interregionális innovációs projektek támogatása, valamint a regionális innovációs ökoszisztémák szereplői innovációs potenciáljának felszabadítása. Olyan projektekkel lehet jelentkezni, amelyek célja a sikeres interregionális együttműködés és a közös intelligens szakosodási területeken történő beruházások előfeltételeinek megteremtése, illetve a befektetési ötletek validálási folyamatának megkönnyítése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van amelyek két különböző programországban vannak bejegyezve. A kiíró úgy véli, hogy 500.000 – 1.500.000 EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

„KKV Technológia” hitelprogram - Támogatott hitel mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, készletbeszerzések és működési költségek finanszírozására

0%-os hitel mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, készletbeszerzések és működési költségek finanszírozására. A hitelt társas vállalkozások és egyéni vállalkozók igényelhetik, összege: 5-150 millió forint. Támogatható tevékenységek: készlet beszerzés költségei és működési költségek finanszírozása. Csak a Közép-Magyarországi régión kívül bejegyzett székhelyre, telephelyre vagy fióktelepre megvásárolni kívánt készlet és a működési költség finanszírozása támogatható.

Pályázat városi kerékpáros infrastruktúra-fejlesztések támogatására

Pályázati felhívás városi kerékpáros infrastruktúra-fejlesztések támogatására, az egészséges és környezetbarát közlekedés széleskörű elterjedése érdekében. A résztvevő projektek világszínvonalú technikai segítségnyújtást kapnak, az iparági legjobb gyakorlatokkal kapcsolatos képzéseken vehetnek részt, valamint hálózatépítési lehetőséget kapnak. A támogatás összege 400.000 – 1.000.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat mikrovállalkozások fejlesztésére

Pályázati felhívás az egyik LEADER helyi akciócsoport tervezési területén működő őstermelők és vállalkozások számára, mikrovállalkozások fejlesztésének támogatására, a helyi gazdaság megerősítése és a szolgáltatások színvonalának emelkedése érdekében. A támogatás összege 500.000 – 20.000.000 Ft.

Női szerepek - Irodalmi pályázat Lorántffy Zsuzsanna személye és munkássága előtt tisztelegve

A Tokaj-Hegyalja Egyetem pályázati felhívása középiskolás diákok, egyetemisták és felnőttek számára, a női szerepeket bemutató esszék és novellák írására és beküldésére, meghatározott témákban. A fődíj kategóriánkként egy-egy tablet és a művek folyóiratban való megjelentetése.

Pályázat mezőgazdasági kutatási projektek támogatására

Pályázati felhívás mezőgazdasággal foglalkozó kutatók számára, támogatás elnyerésére projektjeik megvalósítása érdekében. Pályázatot az alábbi három témában lehet benyújtani: táplálkozás; klímaváltozáshoz való alkalmazkodás; illetve mezőgazdasági jövedelem. A pályázat keretében az élelmezés- és táplálkozásbiztonság szempontjából fontos háziasított fajokkal kapcsolatos kutatásokat támogatják. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam általában 1–5 év. A támogatás összege évente 10.000 – 100.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

TŰRÉSHATÁR | TŰ-RÉS-HATÁR - Pályázat a 2024. évi Textilművészeti Triennálén való részvételre

A Kulturális Alapítvány a Textilművészetért és a Savaria Múzeum - Szombathelyi Képtár pályázati felhívása, textilművészek, képző- és iparművészek számára, a kiállítás tematikájára és hívószavára reflektáló művek létrehozására, a VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálén való részvétel céljából.

Művészeti pályázat egyéni és csoportos kiállításra

Pályázati felhívás felsőfokú művészeti tanulmányokat folytató hallgatók, egyéni alkotók, alkotócsoportok, művészeti intézmények, kurátorok, valamint művészeti szakmai szervezetek számára, egyéni és csoportos kiállítás megvalósítására.

Pályázat multimédiás gyártási módszerek, folyamatok, eszközök, szolgáltatások európai szintű díjazására

Pályázati felhívás nemzetközi díj elnyerésére, a tanulást támogató média használatával kapcsolatos kiválóság elismerésére és jutalmazására. Bármilyen multimédiás anyag, program, produkció, nyersanyag, szoftver, eszköz vagy szolgáltatás benyújtható, amelyet az oktatás és/vagy képzés bármely szintjén történő felhasználásra készítettek. A pályázatra 2020. január 1-je után készült multimédiás anyagokkal lehet nevezni. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat ifjúsági szervezetek, oktatási intézmények részére, fiatalok kapcsolatépítését célzó rövid távú mobilitási tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás ifjúsági szervezetek, oktatási intézmények részére, 12–30 év közötti fiatalok, rövidtávú mobilitási programjainak megvalósítására. A pályázat célja többek között a demokratikus értékek, az állampolgári részvétel és a határokon átnyúló párbeszéd előmozdítása a fiatalok körében. Pályázatot benyújtani különböző fókuszterületeken lehet: fenntarthatóság és ellenállóképesség; örökségvédelem és emlékezet; egészség és aktív életmód; művészetek és kultúra; demokratikus értékek és polgári erények; valamint gyakorlati kompetenciák és vállalkozói készségek. A felsorolt területeken kívül más témával is lehet pályázni. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 6 hónap. A támogatás összege legfeljebb 10.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat kerékpártúrák megszervezésének támogatására

Pályázati felhívás családbarát kerékpártúrák megszervezésének támogatására, a kerékpározás népszerűsítése érdekében. A támogatás összege bruttó 95.000 Ft/esemény.

Pályázat emberi jogi programok támogatására

Pályázati felhívás jogi szervezetek számára, emberi jogi tevékenységek támogatására, a kézzelfogható eredmények elérése érdekében. A pályázat célja az alábbi prioritási területek mentén szerveződő tevékenységek támogatása: az emberi jogok védelmezőinek támogatása; szólásszabadság, internetszabadság és független újságírás; a nők és lányok egyenlő jogai; valamint vallás- és hitszabadság. A pályázati kiírás nyelve angol.

Miért nem halljuk a suttogást? - Sci-fi novellapályázat

A Marsbook Kiadó pályázati felhívása amatőr írók számára, a Fermi-paradoxonnal kapcsolatos novellák írására és beküldésére. A pályázat első helyezettje megnyeri a fődíjat, amely egy saját regény megjelentetésének lehetősége.

Fészek-otthon - Rajzpályázat

A Vojtina Bábszínház rajzpályázati felhívása gyerekek számára, madárfészkek építésével kapcsolatos alkotások készítésére és beküldésére. A kiválasztott képek alkotóinak jutalma egy 3 fős családi belépő a Mese a madárfészekről című előadásra, valamint egy az előadásról készült fotómontázs, melyet az alkotók és a színészek aláírásukkal látnak el.

Pályázat interaktív, média-, adatvizualizációs és multimédiás művészeknek, az álhírek és médiaműveltség témakörébe tartozó nemzetközi programban való részvételre

Pályázati felhívás az interaktív és médiaművészettel, adatvizualizációval és multimédiás produkcióval foglalkozó művészek számára, az álhírek és médiaműveltség témakörébe tartozó nemzetközi programban való részvételre. A pályázat keretében az alábbi projekteket támogatják: az álhírek, dezinformáció vagy médiaműveltség témájára reflektáló műalkotások; valamint az interaktív és médiaművészet, az adatvizualizáció és a multimédiás produkció területéhez tágan illeszkedő alkotások. A résztvevők hálózatépítési lehetőséget, illetve legfeljebb 6.000 EUR támogatást kapnak projektjük megvalósításához. A pályázati kiírás nyelve angol.

Titkot rejt az erdő - Természetvédelmi témájú irodalmi vers- próza- és meseíró pályázat

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület irodalmi pályázati felhívása hazai és határon túli általános és középiskolások számára, az erdővel, a természeti környezettel kapcsolatos versek, prózák és mesék írására és beküldésére. Minden kategória első hat helyezettje értékes jutalomban részesül.

Pályázat nemzetközi konferenciaszervezés támogatására

A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása határon túli magyar tudományos szervezetek országaiban nemzetközi konferenciák, workshopok szervezésének támogatására, a magyar tudomány nemzetközi elismertsége és kapcsolatainak fejlesztése érdekében. A támogatás összege 500.000 - 2.500.000 Ft.

Pénzdíjas képzőművészeti pályázat kültéri szobrok létrehozására

Pályázati felhívás képzőművészek számára, a Kiíró konkrét környezetével, valamint a Balaton-felvidékkel kapcsolatba hozható kreatív kortárs, kültéri alkotások létrehozására. Díjazás: 1.000.000 Ft.

Év tetője 2023 - Pályázat igényesen elkészített tetők népszerűsítése és díjazása céljából

Az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségének pályázati felhívása az "Év tetője 2023" díj elnyerésére, az építészeti (funkcionális és esztétikai), mű­szaki és technológiai, valamint gazdaságossági szempontok összehangolásával tervezett és kivitelezett igényes tetők elismerésére. A Nívódíjas pályázók a vándordíj mellé 100.000 Ft, a kategóriadíjas pályázók 40.000 Ft pénzjutalomban részesülnek.

Válogatás a várható / hamarosan megjelenő pályázatokból
  • Pályázat vidékfejlesztési együttműködések támogatására a társadalmi vállalkozások fejlesztéséért
  • Pályázat vidéki infrastruktúrafejlesztés támogatására tanyás területeken
  • Pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozása
komment
süti beállítások módosítása