Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázatfigyelő 2022. október 5.

2022. október 06. 05:47 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

A mai hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét:


Pályázat innovatív KKV-k részére külpiacra jutást elősegítő programban való részvételre és támogatás elnyerésére

Pályázati felhívás innovatív KKV-k számára, hathónapos, a külpiacra jutást elősegítő programban való részvételre és támogatás elnyerésére. A pályázat célja többek között, hogy a résztvevők felmérjék kutatásuk vagy kereskedelmi ambícióik életképességét a nemzetközi piacokon. A program során piaci megvalósíthatósági tanulmányokat készíthetnek el és helyi szakértőkkel dolgozhatnak a kiválasztott célországban. A támogatás összege legfeljebb 60.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat felelős munkáltatók díjazására

Pályázati felhívás magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozások, szervezetek és intézmények számára, foglalkoztatói díj elnyerésére, a hazai foglalkoztatói szemléletmód fejlődését segítő jó gyakorlatok elismerésére.

Pályázat művészeti és kulturális projektek megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás Budapest egyesítésének 150. évfordulójához kapcsolódó, illetve az egyesítés gondolatát, a Budapesten élők egymáshoz való viszonyát is megjelenítő művészeti alkotások, kulturális projektek, produkciók, kiállítások, kiadványok megvalósulásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 2.000.000 Ft.

Magyarország 365 fotópályázat

Magyarország Kormányának fotópályázati felhívása amatőr és professzionális alkotók számára, természetfotók, az épített és tárgyi örökséget megörökítő alkotások, valamint életképek beküldésére. Díjazás kategóriánként: 1. helyezett: 1.000.000 Ft; 2. helyezett: 500.000 Ft; 3. helyezett: 300.000 Ft.

Pályázat a Horizont Európa Program pályázatértékelői tevékenységének tanulmányozására, megfigyelésére

Pályázati felhívás MA képzésben résztvevő felsőoktatási hallgatók számára, a Horizont Európa Program pályázatértékelői tevékenységében való részvételre. Az értékelések a tágabb értelemben vett tudomány valamennyi területére kiterjednek, a társadalomtudományoktól és a humán tudományoktól a természettudományokig és a mérnöki tudományokig. A résztvevők megfigyelheti a pályázatok értékelését végző független szakértők munkáját; olyan ismeretekre és támogatásra tesznek szert, amelyek segítségével fejleszthetik a pályázatok értékeléséhez szükséges készségeiket és amelyeket későbbi karrierjük során is hasznosíthatnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Nézz, láss, írj! – Keltsd életre kedvenc festményedet! - Pályázat kreatív írások beküldésére

A Magyar Nemzeti Galéria és a Pagony Kiadó irodalmi pályázati felhívása 3–4. és 5–6. osztályosok számára, festmények alapján készült írások beküldésére. Nyeremények: családi belépő a Magyar Nemzeti Galériába, értékes könyvcsomag.

Pályázat vállalkozásoknak munkaerőtámogatás elnyerésére

Pályázati felhívás vállalkozások számára, a munkaerőpiaci program szempontjából hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb havi 150.000 Ft. A támogatás a Közép-Magyarországon kívüli régiókban érhető el.

Pályázat iskolák részére, európai uniós fordítási versenyben részvételre, a fordítási verseny helyi szintű megszervezésére

Pályázati felhívás az Európai Unióban működő középiskolák számára, online fordítási versenyben való részvételre, a fordítási verseny helyi szintű megszervezésére. A nyertesek meghívást kapnak a 2023 tavaszán Brüsszelben megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségre. A nyertes diákok és az őket kísérő személyek – tagországonként egy diák, egy felnőtt kísérő és egy tanár – utazását és szállását a Kiíró fizeti.

Pályázat környezeti és társadalmi innovációk elismerésére

Pályázati felhívás a közösségünk és bolygónk számára nyújtott környezeti és társadalmi innovációs megoldások elismerésére. Pályázni a környezeti  kategóriában olyan technológiákkal, rendszerekkel és folyamatokkal lehet, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy mindenki számára jobb életet biztosítsanak, beleértve a megújuló energiaforrások használatára, a szén-dioxid-semlegességre, a körkörös gazdaság megteremtésére, a környezetbarát termékek és szolgáltatások fejlesztésére való törekvéseket. A társadalmi kategóriában olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek a befogadást helyezik előtérbe, hozzáférhető és használható élményeket nyújtanak minden ember számára. Az első helyezett 700.000 USD, a második 200.000 USD, a harmadik 100.000 USD pénzjutalmat és nemzetközi nyilvánosságot kap. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat élelmiszeripari innovációk támogatására

Pályázati felhívás az élelmiszer-rendszerekre pozitív hatást gyakorló innovációs projektek megvalósításának támogatására. Olyan projekteket támogatnak, amelyek egészségesebb életet tesznek lehetővé az élelmiszereken keresztül és céljuk a nettó zéró élelmiszer-rendszerek, valamint a teljesen átlátható, igazságos és rugalmas élelmiszer-rendszerek kialakítása. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24 hónap. A támogatás összege legfeljebb 1.200.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat lovassport versenyeken való részvétel költségeinek támogatására

Pályázati felhívás hazai tenyésztésű, a lovassport elvárásainak megfelelően szelektált lovak költségviselői számára, lovassport versenyeken való részvétel költségeinek támogatására. A pályázat keretösszege 16.000.000 Ft.

Pályázat kortárs művészeti kiállítóteremben való kiállítási lehetőség elnyerésére

Pályázati felhívás kortárs művészeti kiállítóteremben való kiállítási lehetőség elnyerésére fiatal tehetségek, pályakezdő képző- és iparművészek számára. A beadott tervek valamint személyes találkozó alapján a kuratórium dönt a kiállítás befogadásáról, a támogatás mértékéről.

100 szóban a rovarokról - Irodalmi pályázat

A Magyar Rovartani Társaság irodalmi pályázati felhívása a rovarokról vagy egyéb ízeltlábúakról szóló, legfeljebb 100 szavas, valós vagy kitalált történetek és prózai művek beküldésére. A díjazottak oklevelet, könyvjutalmat és rovarászeszközöket kapnak.

Pályázat hallgatóknak turisztikai innovációs versenyben való részvételre

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány pályázati felhívása magyarországi felsőoktatásban résztvevő hallgatókból álló csapatok számára, turisztikai innovációs versenyben való részvételre. a turizmus ágazat népszerűsítése, valamint az innovatív gondolkodásmód ösztönzése érdekében. Az 1. és 2. kategóriában a legmagasabb pontszámban részesülő Pályamunkát benyújtó Csapat összesen nettó 3.000.000 Ft díjat kap ösztöndíj formájában. A 3. kategóriában a legmagasabb pontszámot elérő csapat a Kiíró partnere által felajánlott nyereményben részesül.

Pályázat mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak, startupoknak, digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektekhez tőkebevonási lehetőség elnyerésére

Hazai, a konvergencia régióban (azaz a közép-magyarországi régión kívül) működő mikro-, kis-, és középvállalkozások és startupok jelentkezhetnek digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektjeikhez 10-500 millió forintos tőkebefektetés elnyerésére. A befektető kisebbségi tulajdonrészt és speciális jogokat szerez a vállalkozásban.

Keresd az ökocímkét! - Pályázat középiskolások részére

A Technológiai és Ipari Minisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. pályázati felhívása 9-13. évfolyamos középiskolás diákok számára, versenyben való részvételre, az EU ökocímke és a hazai Környezetbarát Termék Védjegy népszerűsítése céljából. A három első helyezett csapat értékes díjat nyer, de senki nem megy haza különdíj vagy egyéb jutalom nélkül.

Ösztöndíjak Németországba kutatóknak és oktatóknak

A DAAD (Német Felsőoktatási Csereszolgálat) pályázati felhívásai magyar kutatók és felsőoktatási oktatók számára, minimum 2 hét és legfeljebb 4 év időtartamú, németországi kutatói ösztöndíjak elnyerésére.

Pályázat deep tech vállalkozói fejlesztőprogramban való részvételre

Pályázati felhívás nemzetközi vállalkozói fejlesztőprogramban való részvételre, világszínvonalú DeepTech tevékenységek támogatása érdekében. A pályázat célja az oktatási, kutatási és üzleti szervezetekből álló páneurópai vállalkozói csapatok támogatása annak érdekében, hogy digitális DeepTech vállalkozásokat indítsanak vagy lendítsenek fel. Pályázatot 2–4 szervezetből álló csapatok nyújthatnak be, melyek legalább két különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege legfeljebb 250.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Kutatási pályázat az egészségfejlesztés, a biztosítás és a társadalmi jólét területén

Pályázatot az alábbi témákban lehet benyújtani egészségfejlesztési területen: a szokások megváltoztatására irányuló stratégiák és oktatás: az elhízás megelőzése, a fizikai aktivitás és az érzelmi jólét előmozdítása; sürgősségi eljárásokkal kapcsolatos oktatás a lakosság számára; a testi sérülések értékelése; egészségügyi menedzsment; hosszú élet és életminőség. Biztosítás és társadalmi jólét területén: biztosítás; kockázatkezelés; új technológiák a biztosítási területen; valamint szociális védelem.

Pályázat a szegénységet és az egyenlőtlenséget célzó megoldások fejlesztésére

Pályázati felhívás a szegénység és az egyenlőtlenség felszámolását célzó globális megoldások fejlesztésére. Pályázatot bármely területen be lehet nyújtani, de az oktatással, egészségüggyel, környezetvédelemmel, valamint a nemek közti egyenlőtlenségekkel kapcsolatos projekteket különösen támogatják. Pályázatot kutatók, kormányzati szervek, önkormányzatok, nonprofit szervezetek és vállalkozások egyaránt benyújthatnak. A támogatás összege függ az adott projekt kiforrottságától, de legfeljebb 4.000.000 EUR lehet. A pályázati kiírás nyelve angol.

TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek - Természettudományos mese- és novellaíró pályázat

A Richter Gedeon Nyrt. és a Szabó Szabolcs Alapítvány  pályázati felhívása általános iskolás, középiskolás és középfokú szakképzésben résztvevő diákok számára, természettudományi vonatkozású mesék, mesés történetek és novellák írására és beküldésére. Díjazás kategóriánként: 1. helyezett: 300.000 Ft összegű díj; 2. helyezett: 250.000 Ft összegű díj; 3. helyezett: 200.000 Ft összegű díj.
komment
süti beállítások módosítása