Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Aktuális pályázatok 2022. október 13.

2022. október 13. 05:06 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Válogatás a pályázatfigyelő portálon levő aktuális pályázatokból:


Pályázat oktatási intézményeknek, szervezeteknek és vállalkozóknak kulturális programban való részvételre

Pályázati felhívás előadó-művészeti szervezetek, egyéni vállalkozók, múzeumok, valamint nemzeti parkok számára, kulturális programban való részvételre, a felnövekvő generáció felnőttkori kulturális intézmény-látogatási hajlandóságának és szokásainak növelése érdekében.

Pályázat gyártó vállalatok (KKV-k), művészek és technológiai vállalkozások közös együttműködési projektjeinek támogatására

Pályázati felhívás gyártó vállalatok (KKV-k), művészek és technológiai vállalkozások közös konzorciumai számára, 16 hónapos együttműködési programban való részvételre, a vállalkozások üzleti modelljének testreszabott és személyre szabott termékekkel és a termékek köré épülő új szolgáltatásokkal való fejlesztése érdekében. Pályázatot az alábbi területeken lehet benyújtani: műanyag és gumi; bútor és fa; élelmiszer és mezőgazdaság; építőipar; fémek és gépek; valamint textil és bőr. A támogatás összege legfeljebb 200.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Háziorvosi praxisjog vásárlási pályázat 2022

Pályázati felhívás praxisjoggal nem rendelkező háziorvosok számára, háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 4.000.000 Ft.

Fulbright oktatói ösztöndíjak 2023-2024

A Magyar-Amerikai Fulbright Bizottság pályázati felhívása PhD/DLA fokozattal (kivéve egyes művészeti ágak esetében) rendelkezők számára, Fulbright oktatói ösztöndíjak elnyerésére bármely tudományterületen vagy művészeti ágban, a 2023-2024-es tanévre vonatkozóan. A havi ösztöndíj összege egyetemtől függően 2.850 – 3.400 USD/hó.

Pályázat a biodiverzitáshoz és az ökoszisztéma szolgáltatásokhoz kapcsolódó kutatások támogatására

Pályázati felhívás a biodiverzitáshoz és az ökoszisztéma szolgáltatásokhoz kapcsolódó, 3 év időtartamú kutatások támogatására, a jobb transznacionális nyomon követés érdekében a tudomány és a társadalom számára. Pályázatot az alábbi területeken lehet benyújtani: a biológiai sokféleséget nyomon követő adatok gyűjtésére és kezelésére szolgáló módszerek és eszközök innovációja és harmonizációja; a biológiai sokféleség állapotára, dinamikájára és tendenciáira vonatkozó ismerethiányok kezelése a biológiai sokféleség csökkenésének megfordítása érdekében; valamint a biológiai sokféleség megfigyelésére rendelkezésre álló adatok felhasználása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat védett építészeti értékek megőrzésének támogatására

Budapest egyik kerületi önkormányzatának pályázati felhívása a kerület közigazgatási területén lévő, értékvédelmi szempontból egyedi védett épületek, illetve azok tartozékai korhű felújításának, rekonstrukciójának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 2.000.000 Ft.

Pályázat webshopok elismerésére

Pályázati felhívás "Az Év Webshopja" díj elnyerésére, magyarországi székhellyel rendelkező webáruházak elismerésére. Ez az egyetlen üzleti verseny, ahol a “kicsi” és az “óriás” webáruházak, az újak és a régi motorosok is egyenlő esélyekkel indulnak, hisz’ kizárólag a szakmai szempontok döntenek. Az Év Webshopja Konferencia és Díjátadó díjjal együtt értékes nyeremények is átadásra kerülnek, amelyeket a Verseny szponzorai ajánlanak fel a nyertesek részére a zsűri által kihirdetett eredmény alapján.

Ösztöndíjak Németországba kutatóknak és oktatóknak

A DAAD (Német Felsőoktatási Csereszolgálat) pályázati felhívásai magyar kutatók és felsőoktatási oktatók számára, minimum 2 hét és legfeljebb 4 év időtartamú, németországi kutatói ösztöndíjak elnyerésére.

Pályázat budapesti civil szervezeteknek rangos elismerés elnyerésére

Pályázati felhívás civil szervezetek számára, rangos elismerő cím elnyerésére, a főváros élhetőségéhez nagymértékben hozzájáruló szervezetek elismerésére. Az elismeréssel oklevél, 1.000.000 Ft pénzjutalom, továbbá képzőművészeti kivitelezésű szimbolikus kulcsa jár.

Ifjúsági Bolyai Pályázat - Pályázat a tudomány művelése iránt elkötelezett tanulók támogatása és munkájuk elismerése céljából

A Belügyminisztérium pályázati felhívása a köznevelésben tanuló, a tudomány művelése iránt elkötelezett és meghatározott témában elmélyedni képes, tehetséges, 10-12. évfolyamos tanulók számára, a messenger RNS terápiás alkalmazásával kapcsolatos dolgozatok beküldésére. A nyertes és felkészítő tanára pénzjutalomban részesül (bruttó 500.000 Ft), továbbá a Bolyai-díjas tudós szakmai irányításával folytathatja kutatómunkáját.

Pályázat regionális sajtóorgánumoknak kapacitásbővítési célú tanácsadási programban való részvételre és támogatás elnyerésére

Pályázati felhívás közepes méretű, regionális és helyi médiaszervezetek számára, kapacitásbővítési célú tanácsadási programban való részvételre és támogatás elnyerésére. A pályázat célja stratégiai útmutatással és technikai segítségnyújtással fejleszteni az orgánumok üzleti kapacitását. A stratégiai iránymutatáson, mentoráláson és képzéseken túl a Kiíró támogatást nyújt az új termékek, szolgáltatások és/vagy újonnan kidolgozott stratégiák megvalósításához kapcsolódó tevékenységek támogatására. A támogatás összege 5.000–15.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Fulbright kiemelt közös ösztöndíjak 2023-2024

A Fulbright Program 2023-2024 évre, amerikai egyetemekkel közösen meghirdetett posztgraduális hallgatói, oktatói és kutatói ösztöndíjai.

Háziorvosi letelepedési pályázati felhívás 2022

Pályázati felhívás legalább 12 hónapja betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására. A támogatás összege legalább 12 hónapja betöltetlen szolgálat betöltése esetén nettó 12.000.000 Ft, legalább 24 hónapja betöltetlen szolgálat betöltése esetén nettó 14.000.000 Ft, legalább 36 hónapja betöltetlen szolgálat betöltése esetén nettó 16.000.000 Ft, legalább 48 hónapja betöltetlen szolgálat betöltése esetén nettó 18.000.000 Ft, legalább 60 hónapja betöltetlen szolgálat betöltése esetén nettó 20.000.000 Ft.

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program 2022-2023 - Pályázat pedagógus pályát választó hallgatók ösztöndíjas támogatására

A felsőoktatásért felelős miniszter pályázati felhívása a tanári, gyógypedagógusi vagy tanítói pályát választó hallgatók számára, Klebelsberg Képzési Ösztöndíj 2022/2023. évi elnyerésére, kiválóan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező pedagógus-utánpótlás biztosítása érdekében. A támogatás összege 125.000 Ft, 250.000 Ft vagy 375.000 Ft/félév/fő.

Pályázat hallgatóknak turisztikai innovációs versenyben való részvételre

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány pályázati felhívása magyarországi felsőoktatásban résztvevő hallgatókból álló csapatok számára, turisztikai innovációs versenyben való részvételre. a turizmus ágazat népszerűsítése, valamint az innovatív gondolkodásmód ösztönzése érdekében. Az 1. és 2. kategóriában a legmagasabb pontszámban részesülő Pályamunkát benyújtó Csapat összesen nettó 3.000.000 Ft díjat kap ösztöndíj formájában. A 3. kategóriában a legmagasabb pontszámot elérő csapat a Kiíró partnere által felajánlott nyereményben részesül.

Pályázat médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt kisjátékfilmek (rövidfilmek) gyártásának támogatására

Pályázati felhívás médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt, legfeljebb 30 perces önálló kisjátékfilmek (rövidfilmek) gyártásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 16.000.000 Ft.

Pályázat nonprofit szervezeteknek telefonos adománygyűjtő rendszerhez csatlakozásra

Pályázati felhívás tapasztalt, nagy támogatói bázissal, vagy kiemelkedő kommunikációs lehetőségekkel bíró, közhasznú jogállással rendelkező szervezetek számára, telefonos adománygyűjtő rendszerhez való csatlakozásra.

Fulbright kutatói ösztöndíjak 2023-2024

A Magyar-Amerikai Fulbright Bizottság pályázati felhívása PhD/DLA oklevéllel (kivéve egyes művészeti ágak esetében) rendelkezők számára, Fulbright kutatói ösztöndíjak elnyerésére bármely tudományterületen vagy művészeti ágban, a 2023-2024-es tanévre vonatkozóan. A havi ösztöndíj összege intézménytől függően 2.850 – 3.400 USD/hó.

Európai uniós pályázat diszruptív technológiai innovációk fejlesztésének támogatására a hadiipar területén

A pályázatok célja többek között az innováció maximalizálása, új védelmi termékek és technológiák bevezetése együttműködésen alapuló kutatások révén; valamint a védelmi termékek és technológiák közös fejlesztése, hozzájárulva a védelmi kiadások nagyobb hatékonyságához az EU-ban. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 4–15 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat az Arany János Tehetséggondozó Programban történő részvételre 2022-2023

A Belügyminisztérium pályázati felhívása rászoruló, hátrányos helyzetű 8. évfolyamos tanulók számára, az Arany János Tehetséggondozó Programban történő részvételre.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a digitális technológiai innovációkba történő befektetések növelése érdekében

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás a digitális technológiai innovációkba történő befektetések növelése érdekében, a kereskedelmi hasznosítás és a méretnövelés céljából. A pályázat célja a magas technológiai készültségi szinten megvalósuló interregionális innovációs beruházások támogatása, a piacra lépés előtt álló akadályok leküzdése érdekében. Pályázatot az alábbi témákban lehet benyújtani: digitális gazdaság és innováció; a közigazgatás digitalizálása; valamint az egészségügy digitalizálása. A kiíró úgy véli, hogy 4–10 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.
komment
süti beállítások módosítása