Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Aktuális pályázatok 2022. október 19.

2022. október 20. 10:28 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Válogatás a pályázatfigyelő portálról:

Pályázat ingyenes európai uniós vasúti bérletekre

Európai Uniós pályázat fiataloknak, ingyenes európai uniós vasúti bérletek (InterRail vonatos utazási igazolványok) elnyerése céljából. A DiscoverEU az Erasmus+ program keretében lehetőséget kínál a 18 éves fiataloknak EU-szerte, hogy Európát beutazva új ismeretekkel és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. Elsősorban vasúton utazva fedezheted fel Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb településeit (de kivételes esetekben, pl. ha szigeten vagy távoli területen élsz, más közlekedési eszközt is igénybe vehetsz). A sikeres pályázók utazási igazolványt kapnak.

Pályázat hajléktalan és súlyosan bizonytalan lakhatásban élő egyének és családok komplex, személyre szabott támogatására

A Van Esély Alapítvány pályázati felhívása hajléktalan és súlyosan bizonytalan lakhatásban élő egyének és családok számára, komplex, személyre szabott támogatás elnyerésére, a hajléktalanságból való kilépés, vagy az ehhez vezető út egy szakaszának megtétele érdekében. A támogatás összege legfeljebb 250.000 Ft.

Pályázat városi problémákat célzó transznacionális kutatási és innovációs projektek támogatására

Pályázati felhívás városi problémákat célzó transznacionális kutatási és innovációs projektek támogatására a fenntartható városi működés és gazdaság érdekében. A pályázat célja többek között a helyi energiarendszer optimalizálása az energiahatékonyság, a rugalmasság és a megújuló energiaforrásokból történő helyi energiatermelés révén; a fenntartható mobilitási választások ösztönzése, a városi tér újraelosztása és mindennapi tevékenységeink átszervezése; valamint a körkörös városi gazdaság és az erőforrás-áramlás által fenntartott élhető, befogadó és zöld közösségek és városrészek létrehozása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat non-profit szervezeteknek fejlesztési programban való részvételre

Pályázati felhívás az oktatás és a fenntartható élelmiszerek területén tevékenykedő non-profit szervezetek számára, fejlesztési programban való részvételre, vállalati partnerséghez jutás érdekében.

Pályázat fiatal kutatóknak, kutatási programok támogatására

Pályázati felhívása saját független kutatócsoportot vagy programot indító fiatal kutatók számára, kutatási programok támogatására. Olyan kutatók jelentkezhetnek, akik legalább 2, de legfeljebb 7 éve szerezték meg doktori fokozatukat. A pályázatok a kutatás bármely területén benyújthatók, különös tekintettel a tudomány, a tudományosság és a mérnöki tudományok határterületeire. A támogatás összege legfeljebb 1.500.000 EUR egy öt éves periódusra. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat ifjúsági zenei rendezvények megvalósítására

Pályázati felhívása zenei ifjúsági rendezvények megvalósításának támogatására, a kulturális megértés és elfogadás megteremtése érdekében. A pályázat célja többek között olyan zenei programok felkínálása, amely összehozza az Európai Ifjúsági Esemény résztvevőit és a helyi fiatalokat; az Európai Unió feltörekvő művészeinek támogatása; az Európai Ifjúsági Esemény résztvevőinek és a helyi fiataloknak az Európai Unió új, feltörekvő művészeinek felfedezésére való ösztönzése; valamint a zene Európai Unióhoz való hozzájárulásának tudatosítása. Pályázatot önállóan lehet benyújtani, konzorciumi formában nem. A támogatás összege 10.000 – 60.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Szakértői segítség vállalkozások újraindításához, átalakításához

Vállalkozásfejlesztési program legalább három lezárt teljes üzleti évvel rendelkező kis-, és középvállalkozások számára, díjmentes szolgáltatások igénybevétele a vállalkozások újraindítása és átalakítása céljából.

Pályázat a zenei szektor fellendítését elősegítő tevékenységek megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás a zenei szektor fellendítését elősegítő tevékenységek megvalósításának támogatására, a világjárvány okozta válságból való mihamarabbi kilábalás és a zenei ökoszisztéma fenntarthatóságának elősegítése érdekében. A pályázat célja többek között olyan projektek támogatása, amelyek ösztönzik a korlátozások által károsított zenei szereplők, művészek és zenei szakemberek ellenálló képességét és talpra állását. Pályázatot az alábbi három terület egyikén lehet benyújtani: zöld helyreállítás; digitális helyreállítás; valamint igazságos és rugalmas helyreállítás. A támogatás összege mikroprojektek esetében 15.000 EUR, kis projektek esetében 30.000 EUR, közepes méretű projektek esetében 55.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat nagyszabású klímainnovációs megoldások megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás nagyszabású klímainnovációs megoldások megvalósításának támogatására, a technológiai fejlődés, valamint az éghajlati információk és intézkedések felgyorsítása érdekében. Olyan megoldásokat keresnek, amelyek globális szinten kínálnak megoldást az éghajlati kihívásokra, és lehetővé teszik a kollektív éghajlati fellépést. A kiválasztott szervezetek akár 5.000.000 USD támogatásban is részesülhetnek, valamint hozzáférést kaphatnak a Kiíró műszaki szakértelméhez és termékeihez. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat felnőtt autista szabadidős és kulturális központ létrehozásának támogatására

Pályázati felhívás autista fiatalok és felnőttek segítésével és támogatásával foglalkozó szervezetek számára, Budapesten megvalósuló felnőtt autista szabadidős és kulturális központ létrehozásának támogatására. Pályázatot nyújthatnak be egyesületek, önálló egyházi intézmények, alapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyesületi és alapítványi fenntartású intézmények, többcélú kistérségi társulás intézményei, helyi önkormányzati és központi költségvetési szervezetek. A támogatás összege legfeljebb 250 millió Ft.

Pályázat közbeszerzési teljesítménymérési keretrendszerben való közreműködésre

Pályázati felhívás tudományos és/vagy oktatási tevékenységgel foglalkozó szervezetek, szakmai érdekképviseleti szervezetek, valamint független társadalmi szervezetek számára, közbeszerzési teljesítménymérési keretrendszerben való közreműködésre.

Pályázat környezetbarát szolgáltató vállalkozásoknak zöld minősítés elnyerésére

Pályázati felhívás szolgáltatók és szervezetek számára, környezetvédelmi minősítés díj elnyerésére, a környezettudatos működésre nyitott szolgáltatóhelyek elismerésére. A díj megszerzésével egy olyan marketing eszköz kerül a szervezethez, amely egyre erősebb és köztudatibb helyet foglal el az emberek értékrendjében.

Neumann 120 esszépályázat

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és az Élet és Tudomány szerkesztősége pályázati felhívása Neumann János életművét új megvilágításba helyező, a XXI. század kihívásaira is reflektáló esszék írására és beküldésére. Díjazás korcsoportonként: 100 ezer forint értékű díj, eszköz a legjobb munkáknak a zsűri általi megoszlásban.

Európai uniós K+F+I pályázatok a fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás terén

K+F+I pályázati felhívások a fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás terén, a megfizethető és fenntartható megújuló energiaforrások használata érdekében. A pályázatok célja többek között Európa globális vezető szerepének előmozdítása megújulóenergia-technológiák és -szolgáltatások terén; a háztartások és az ipar költséghatékony, zavartalan és megfizethető energiaellátásának biztosítása; valamint a szén-dioxid-leválasztás, -felhasználás, -tárolás biztosítása és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2–15 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Társasházi pályázat zöldterületek létrehozásának támogatására

Budapest egyik kerületi önkormányzatának pályázati felhívása a kerületben lévő társasházak számára, a társasházak belső, zárt, jól körülhatárolható, a társasházhoz tartozó udvarán, valamint a társasházak környezetében található közterületen zöldterületek létrehozása. A támogatás összege legfeljebb 500.000 Ft.

Pályázat az EUREKA programban való magyar részvétel támogatására

Pályázati felhívás kis- és középvállalkozások, nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt kutató-tudásközvetítő szervezetek számára, a nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködést elősegítő Eureka programban való magyar részvétel támogatására. A támogatás összege 20 – 70 millió Ft.

Pályázat oktatási, nevelési, kulturális, gyermek- és tömegsport tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás magánszemélyek, társadalmi szervezetek (alapítványok, egyesületek), sport szervezetek, valamint jogi státusszal bíró szervezetek (kft-k, bt-k) számára, oktatási, nevelési, kulturális, gyermek- és tömegsport tevékenységek támogatására.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás terén

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás terén, a megfizethető és tiszta energia érdekében. A pályázatok célja többek között a fosszilis alapú energiatechnológiák felváltásának felgyorsítása; megújuló energia- és megújuló tüzelőanyag-technológiák és értékláncaik költségének csökkentése és hatékonyságának javítása, a megújuló alapuló megoldások jobb integrációja az energiafogyasztó ágazatokba; a technológiák európai tudományos alapjainak és európai exportpotenciáljának megerősítése; valamint a technológiák hatékonyabb piaci bevezetése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 3–7 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat kis- és közepes méretű sajtóorgánumoknak digitális innovációs célú fejlesztőprogramban való részvételre

Pályázati felhívás kis- és közepes méretű digitális vagy hagyományos médiaszolgáltatók számára, digitális innovációs célú fejlesztőprogramban való részvételre. A pályázat célja, hogy a résztvevő orgánumok rugalmasabbá váljanak a növekvő kihívásokkal szemben. A program időtartama hat hónap, amely során többek között tervezői gondolkodású innovációs tanácsadást kapnak a résztvevők. A támogatás összege 5.000–20.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat hátrányos helyzetű személyeket foglalkoztató szervezeteknek, munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás elnyerésére

Pályázati felhívás hátrányos helyzetű, nyilvántartott álláskeresőt munkaviszony keretében teljes munkaidőben, vagy legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben foglalkoztató szervezetek számára, munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás elnyerésére.

Üzenet a jövőnek - Pályázat nyolcadikos diákoknak

A Szent István Intézet pályázati felhívása 14 éves korú diákok osztályközösségei számára, tanulságos történetek és meghatározó élmények videóüzenet, illetve levél formájában történő készítésére és beküldésére. A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkát benyújtó osztályközösség exkluzív 1 napos fővárosi kirándulást nyer. A két második helyezett osztály értékes nyereményt kap.

komment
süti beállítások módosítása