Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázatfigyelő hírlevél 2022. szeptember 30.

2022. október 01. 05:09 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Ön a PályázatMenedzser.hu díjmentes pályázati hírlevelét olvassa, amelyben a korábban megjelent, még aktuális pályázati lehetőségek közül küldünk válogatást. A mai hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét:


Európai uniós pályázat rendkívül innovatív induló vállalkozások, KKV-k és magánszemélyek részére, új technológiák, úttörő megoldások és áttörést jelentő innovációk fejlesztésének támogatására

Pályázat induló vállalkozások és KKV-k számára, új technológiák, úttörő megoldások és áttörést jelentő innovációk fejlesztésének támogatására meghatározott stratégiai területeken belül. Pályázatot az alábbi területeken lehet benyújtani: alkatrészek, technológiák és rendszerek a gyógyszeripar számára; stratégiai egészségügyi technológiák; fenntartható és innovatív megközelítések, beleértve a kritikus nyersanyagok körkörös megközelítését; a kvantumtechnológiák új alkalmazása a földön és a világűrben; élvonalbeli számítástechnikai alkalmazások; az EU űrinfrastruktúráiból (Galileo, Copernicus stb.) származó adatokat és jeleket felhasználó innovatív alkalmazások; űrtechnológiák fejlesztése; a biztonságos kommunikáció, az adatbiztonság és a határvédelem szempontjából létfontosságú biztonsági technológiák; valamint a fizetési megoldások fejlesztését támogató innovatív pénzügyi és fizetési infrastruktúrák és szolgáltatások. Pályázatot KKV-k és magánszemélyek nyújthatnak be. A támogatás összege kellően indokolt esetben a 15 millió EUR-t is meghaladhatja. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat civil szervezeteknek, Magyarországon működő nagyvállalat támogatási programjában való részvételre, támogatás elnyerésére

Pályázati felhívás civil szervezetek számára, támogatás elnyerésére, a magyar társadalomhoz, sport- és kulturális élethez kapcsolódó programjaik megvalósításának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 Ft.

Pályázat ifjúsági csereprogramok támogatására

Pályázati felhívás az ifjúság területén tevékenykedő szervezetek és fiatalok informális csoportjai számára, ifjúsági csereprogramok támogatására. Az ifjúsági csereprogramok legalább két különböző európai uniós és azzal határos programországból származó 13-30 év közötti fiatalok csoportjainak teremtenek lehetőséget a találkozásra és az egymástól való tanulásra egy adott tematika mentén (5-21 napig).

Pályázat irodalmi szerzőknek szociális támogatás elnyerésére

Pályázati felhívás jelentős szerzői életművel rendelkező irodalmi szerzők, elhunyt szerzők özvegyei vagy kiskorú gyermekei számára, szociális támogatás elnyerésére. A pályázattal elnyerhető legmagasabb támogatás összege nincs meghatározva. A pályázat keretösszege 29.489.770 Ft.

Szeretett világunk 2022 - Fotópályázat

A DaDalia Galeria Fotóköre, a Dr Brusznyai Árpád Művelődési ház és Könyvtár és a Derekegyházért Közhasznú Egyesület fotópályázati felhívása hivatásos és amatőr fotósok számára, szabad, kötetlen témájú színes és monokróm alkotások beküldésére. A helyezettek emlékérmet és oklevelet kapnak.

Richter Ideathon - Pályázat egyetemi hallgatóknak, társadalmi problémák megoldását célzó ötletversenyben való részvételre

A Richter Gedeon Nyrt. pályázati felhívása felsőoktatási intézmények alap- és mesterszakos hallgatói számára, társadalmi problémák megoldását célzó, 24 órás ötletversenyben való részvételre. A győztes csapat tagjai 200.000 forint díjazásban részesülnek.

Pályázat együttműködési partnerségek támogatására az ifjúsági területen

Pályázati felhívás 12-36 hónapos időtartammal és minimum 3 szervezet együttműködésével megvalósuló együttműködési partnerségek támogatására az ifjúsági területen. Az együttműködést célzó partnerségek keretében a résztvevő szervezetek nemzetközi együttműködések terén szerezhetnek tapasztalatot, erősíthetik kapacitásukat és magas minőségű innovatív módszereket ismerhetnek meg és dolgozhatnak ki.

Pályázat a 2021. évi legjobb női munkahelyek, munkáltatók elismerésére

Pályázati felhívás a „Legjobb Női Munkahely 2021" Díj elnyerésére, a legjobb női munkahelyek, munkáltatók elismerésére. A szervezetek 2 kategóriában pályázhatnak: 20-250 fő munkavállalót foglalkoztató, valamint 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató munkáltatók.

Aline Bastin Fotóverseny - Fotópályázat európai vasutas utazáshoz kapcsolódó fotók beküldésére

Fotópályázati felhívás a vasutas utazáshoz kapcsolódó, Európában készült alkotások készítésére és beküldésére. Pályázónként legfeljebb 5 képet lehet beküldeni. Összesen 12 főt díjaznak egyenként 200 EUR pénzjutalommal. A díjazottak e mellett 5 napos utazásra jogosító nemzetközi vonatjegyet is kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat vadgazdálkodási tevékenységek támogatására 2023/2024

Pályázati felhívás vadászatra jogosultak számára, vadgazdálkodási tevékenységek támogatására a 2023/2024-es évre vonatkozóan, a vadgazdálkodási környezet fejlesztése érdekében. A támogatás összege tevékenységenként eltérő, de legfeljebb 4.000.000 Ft lehet.

Pályázat rendszeres élőzenei koncertprogram megvalósításának támogatására Magyarországgal szomszédos országok magyarlakta területein működő könnyűzenei koncerthelyszíneken

Határon túli székhelyű és/vagy határon túli működési területű intézmények, rendezvényszervezők, egyéni vállalkozók és egyéni cégek nyújthatnak be pályázatot Magyarországgal szomszédos országok magyarlakta területein működő könnyűzenei koncerthelyszíneken (klubok, művelődési intézmények, szórakozóhelyek stb.) megrendezett rendszeres, magyar fellépőkkel megvalósuló élőzenei koncertprogramok megvalósításának támogatására. A támogatás összege koncertenként 100.000 – 300.000 Ft, összesen legfeljebb 3.000.000 Ft pályázatonként.

Gyermekkönyvpályázat

A Magyarországi Baptista Egyház pályázati felhívása a Kárpát-medencei anabaptistákkal kapcsolatos gyermekkönyvek (ismeretterjesztők, mesék, képeskönyvek, kifestők) írására és készítésére.

Rátz Tanár Úr Életműdíj 2022 - Pályázat biológia-, matematika-, fizika-, kémiatanárok elismerésére

Az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért javaslattételi pályázati felhívása Rátz Tanár Úr Életműdíj 2022. évi odaítélése céljából, a hazai reáloktatásért és a reálértelmiségiek következő generációiért különösen sokat tevő magyarországi tanárok munkájának elismerésére. Az 1.500.000 forinttal járó elismerést két-két matematika-, fizika-, kémia-, és biológiatanárnak ítél oda.

Ajándék - Fotópályázat

A Párbeszéd Háza Faludi Film és Média részlegének fotópályázati felhívása magyar és külföldi professzionális és nem professzionális alkotók számára, az "Ajándék" hívószóhoz kapcsolódó sorozatok és önálló képek beküldésére.

Pályázat alkotói támogatás elnyerésére, új, magyar, komolyzenei művek megalkotása céljából

Pályázati felhívás hazai és határon túli magyar zeneszerzők számára, új, magyar, nagyobb terjedelmű szimfonikus-, oratorikus-, kórus-, verseny- és zenés színpadi-, valamint szóló- és kamarazenei komolyzenei művek megalkotásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 3.500.000 Ft.

Európai uniós pályázat startupok és KKV-k részére, innovációk fejlesztésének és piacra vitelének támogatására 2022

Pályázati felhívás startupok és KKV-k számára, tudományos felfedezésekre vagy technológiai áttörésekre ("deep tech") épülő innovációk fejlesztésének és piacra vitelének támogatására. A pályázat keretében a technológiafejlesztés későbbi szakaszait és a méretnövelést támogatják, ezért az innováció technológiai komponensét laboratóriumi vagy más releváns környezetben tesztelni és validálni kell. Pályázatot KKV-k és magánszemélyek nyújthatnak be. A sikeres pályázók a pénzügyi finanszírozás mellett vállalkozásgyorsító szolgáltatásokban részesülnek. A támogatás összege 0,5 – 17,5 millió EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat együttesek, előadóművészek külföldi felléptetésének, PR-kampányának, sajtójelenlétének, együttműködéseinek támogatására

Pályázati felhívás könnyű-, jazz és világzenei műfajba besorolható, élőzenét szolgáltató együttesek és előadóművészek számára, külföldön történő élőzenei felléptetésük, nemzetközi PR-kampányaik, stratégiai alapon tervezett sajtójelenlétük, valamint nemzetközi szakmai együttműködéseik támogatására. A támogatás összege fellépések esetén koncertenként maximum 250.000 forint, összesen maximum 1.500.000 Ft.

Mailáth György Tudományos Pályázat 2022

Az Országos Bírósági Hivatal pályázati felhívása a bírósági szervezet tudományos fokozattal nem rendelkező tagjai, valamint a bírósági munka iránt érdeklődő, jogász osztatlan mesterképzésben részt vevő hallgatók számára, tudományos dolgozatok készítésére és beküldésére a polgári jog, büntetőjog, munkajog és közigazgatási jog, valamint a bírósági általános igazgatás területén.

Pályázat ifjúsági részvételi tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás ifjúsági szervezetek és fiatalok informális csoportjainak részvételével, 3-24 hónap alatt megvalósuló, helyi, nemzeti vagy nemzetközi projektek támogatására. A támogatás összege legfeljebb 60.000 EUR.

Pályázat kis- és közepes méretű sajtóorgánumoknak digitális innovációs célú fejlesztőprogramban való részvételre

Pályázati felhívás kis- és közepes méretű digitális vagy hagyományos médiaszolgáltatók számára, digitális innovációs célú fejlesztőprogramban való részvételre. A pályázat célja, hogy a résztvevő orgánumok rugalmasabbá váljanak a növekvő kihívásokkal szemben. A program időtartama hat hónap, amely során többek között tervezői gondolkodású innovációs tanácsadást kapnak a résztvevők. A támogatás összege 5.000–20.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat szolidaritási projektek támogatására

Pályázati felhívás valamilyen helyi, közösségi kihívásra választ kereső, 18-30 éves fiatalok által megvalósítandó, hazai szolidaritási projektek támogatására. A támogatás összege legfeljebb 500 EUR/hó.
komment
süti beállítások módosítása