Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Aktuális pályázatok 2022. október 10.

2022. október 11. 05:09 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Pályázat civil szervezeteknek közösségi célokat szolgáló, közérdekű, humánus kezdeményezések támogatására

Pályázati felhívás civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek számára, közösségi célokat szolgáló, közérdekű, vagy humánus okokból megvalósítandó tevékenységek és civil kezdeményezések támogatására. Olyan kezdeményezések nyerhetnek el vissza nem térítendő támogatást, amelyek hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők vagy azok egy csoportja – kiemelten a gyermekek – egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához, segítik a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetűek életminőségének javítását, emelik hazánk szellemi-, művészeti-, kulturális- és sportéletének színvonalát. A támogatás összege 100.000 – 10.000.000 Ft.



Pályázat kis léptékű ifjúsági programok és események megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás civil szervezetek, nonprofit gazdasági társaságok, valamint 35 év alatti fiatalokból álló informális csoportok számára, az Ifjúság Európai Évével kapcsolatos, kis léptékű helyi és kiemelt programok megvalósításának támogatására. A támogatás összege helyi rendezvény vonatkozásában legfeljebb bruttó 250.000 Ft; kiemelt rendezvény vonatkozásában legfeljebb bruttó 500.000 Ft.

Mit jelent a haza? - Alkotói pályázat fiataloknak

A Magyar Honvédség Parancsnokságának pályázati felhívása általános iskolás tanulók (6.-8. évfolyamosok) és a nappali tagozatos középiskolás diákok számára, a hazával, a biztonsággal, a katonasággal és a hősiességgel kapcsolatos alkotások beküldésére. Az oklevelek mellett olyan értékes nyereményekért érdemes nevezni, mint a honvédségi légi járművel való repülés, egy harcászati bemutató megtekintése, vagy ingyenes részvétel egy nyári honvédelmi táborban.

Európai uniós pályázat turisztikai területen működő KKV-k támogatására

A pályázat célja többek között a turisztikai ágazatban működő kkv-k versenyképességének fokozása a kkv-k kapacitásának kiépítése révén, a zöld és digitális átmenet elősegítése, valamint az innováció, az ellenálló képesség, a fenntarthatóság és a minőség fokozása a turisztikai értéklánc egészén. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább öt, legfeljebb nyolc tagja van amelyek legalább öt különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24–36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege 2.000.000 – 4.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat ingyenes európai uniós vasúti bérletekre

Európai Uniós pályázat fiataloknak, ingyenes európai uniós vasúti bérletek (InterRail vonatos utazási igazolványok) elnyerése céljából. A DiscoverEU az Erasmus+ program keretében lehetőséget kínál a 18 éves fiataloknak EU-szerte, hogy Európát beutazva új ismeretekkel és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. Elsősorban vasúton utazva fedezheted fel Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb településeit (de kivételes esetekben, pl. ha szigeten vagy távoli területen élsz, más közlekedési eszközt is igénybe vehetsz). A sikeres pályázók utazási igazolványt kapnak.

Pályázat 2022. évi önkéntes kezdeményezések, programok és önkéntesek díjazására

Javaslattételi pályázati felhívás az önkéntesség terén 2021. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. között kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyek, közösségek, szervezetek és vállalatok számára, Önkéntességért Díjak 2022. évi odaítélése céljából, A nyertesekről kisfilm készül.

Pályázat médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt filmalkotások gyártásának támogatására

Pályázati felhívás médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt televíziófilm, televíziófilm sorozat és dramatizált dokumentumfilm gyártásának támogatására. A támogatás összege televíziófilm és dramatizált dokumentumfilm esetén legfeljebb 300.000.000 Ft; televíziófilm sorozat esetén epizódonként legfeljebb 150.000.000 Ft.

Pályázat nagyszabású klímainnovációs megoldások megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás nagyszabású klímainnovációs megoldások megvalósításának támogatására, a technológiai fejlődés, valamint az éghajlati információk és intézkedések felgyorsítása érdekében. Olyan megoldásokat keresnek, amelyek globális szinten kínálnak megoldást az éghajlati kihívásokra, és lehetővé teszik a kollektív éghajlati fellépést. A kiválasztott szervezetek akár 5.000.000 USD támogatásban is részesülhetnek, valamint hozzáférést kaphatnak a Kiíró műszaki szakértelméhez és termékeihez. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat külföldi és hazai művészeti rezidenciaprogramokban való részvételre

Pályázati felhívás külföldi és hazai kulturális intézményekben megvalósuló művészeti rezidenciaprogramokban való részvételre. Pályázatot táncosok, festőművészek, újságírók, írók, színészek, cirkuszművészek, formatervezők, szobrászok, építészek, DJ-k és a kreatív iparág összes többi képviselője nyújthat be. A támogatás összege programonként eltérő, de minimum 1.000 EUR és legfeljebb 6.000 EUR lehet. A pályázati kiírás nyelve angol.

Velünk élő hagyományok - Fotókon a Kárpát-medence népszokásai - Fotópályázat

A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány fotópályázati felhívása a Kárpát-medence népszokásait, régi hagyományait, ünnepeit megörökítő alkotások készítésére és beküldésére. A helyezettek ajándékcsomagot kapnak, mindkét kategóriában a helyezési sorrendben 25.000, 15.000 és 10.000 forint értékben.

Pályázat környezetvédőknek és természetvédőknek globális tudományos szervezet támogatási programjában való részvételre

Pályázati felhívás kezdő, illetve már tapasztalattal rendelkező környezetvédők és természetvédők számára, támogatási programban való részvételre. A kezdő környezetvédők által megvalósítani kívánt projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 1 év, bizonyos esetekben legfeljebb 2 év. Ebben a kategóriában a pályázók oktatási, mentorálási, valamint hálózatépítési lehetőséget is kapnak. A tapasztalt környezetvédők által megvalósítani kívánt projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 2 év. Ezen a támogatási szinten a támogatottak mentorálnak másokat az közösségen belül, hozzájárulnak szakértelmükhöz, és kérésre releváns előadásokon vesznek részt. A támogatás összege a kezdő kategória esetében legfeljebb 20.000 USD, a tapasztalt pályázók esetében legfeljebb 100.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat az európai uniós fejlesztésekről szóló, több országot érintő tájékoztatási kampányok támogatására

Pályázati felhívás az európai uniós fejlesztésekről szóló, több országot érintő tájékoztatási kampányok támogatására, a fejlesztési kérdésekkel kapcsolatos figyelemfelkeltés és a fejlesztési oktatás előmozdítása érdekében. A pályázat célja többek között a helyi és globális fenntartható fejlődéssel és a globális kihívásokkal (nevezetesen a globális egyenlőtlenségekkel és az ökológiai válságokkal) kapcsolatos felelősségtudattal rendelkező, befogadóbb társadalom létrehozása. A támogatás összege kategóriánként eltérő, de legfeljebb 10.000.000 EUR lehet. A pályázati kiírás nyelve angol.

Ösztöndíjak hallgatóknak és diplomásoknak, németországi tanulmányi ösztöndíjak elnyerésére

A DAAD (Német Felsőoktatási Csereszolgálat) pályázati felhívásai felsőoktatási hallgatók, diplomások számára, németországi tanulmányi ösztöndíjak elnyerésére, bármely tudományterületen.

Globális pályázat nonprofit szervezeteknek kritikus társadalmi problémákat célzó programok támogatására

Pályázati felhívás nonprofit és nem kormányzati szervezetek számára, jelentős társadalmi problémákra megoldást kínáló programok megvalósításának támogatására. A szervezeteknek és programoknak az alábbi területek legalább egyikére kell összpontosítaniuk: válságkezelés, oktatáshoz való hozzáférés vagy gazdasági szerepvállalás. A támogatás összege legfeljebb 75.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat fiatal tudósok támogatására

Javaslattételi pályázati felhívás UNESCO-Al Fozan Nemzetközi Díj 2022. évi odaítélése céljából, a STEM-területek előrehaladását elősegítő tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai területen tevékenykedő fiatal tudósok munkájának elismerésére. Az elismerés egyénenként 50.000 USD pénzjutalommal jár, mellyel egyidejűleg egy oklevelet és egy érmet is kapnak a díjazottak.

Árubeszerzés, szolgáltatás-megrendelés, építési beruházás - Pályázat közbeszerzési elismerés elnyerésére

Pályázati felhívás közbeszerzési díj 2022. évi elnyerésére, a kiemelkedő színvonalú, fenntarthatósági szempontokat érvényesítő közbeszerzési szakmai teljesítmény elismerésére. A pályázaton díjazottak igazoló oklevélben, valamint emlékplakettben részesülnek.

Európai uniós kutatási és innovációs pályázat hidrológiai és vízgazdálkodási projektek támogatására

Kutatási és innovációs pályázati felhívás hidrológiai és vízgazdálkodási projektek támogatására, a különböző léptékű hidrológiai folyamatok jobb megértését szolgáló ismeretek, modellek, megközelítések, eszközök és módszertanok biztosítása érdekében. Pályázatot az alábbi területeken lehet benyújtani: a szélsőséges hidroklimatikus eseményekkel szembeni ellenálló képesség, alkalmazkodás és enyhítés; vízgazdálkodási eszközök - a szélsőséges hidroklimatikus események összefüggésében; valamint jobb vízgazdálkodás a szélsőséges hidroklimatikus események és nemzetközi összefüggések összefüggésében. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 36 hónap. A pályázat keretösszege 30.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat egyházaknak és egyházi jogi személynek minősülő szervezeteknek, programok megvalósításának támogatására

Budapest egyik kerületi önkormányzatának pályázati felhívása a kerületben működő, illetve tevékenységükkel a városrészhez kötődő egyházak és egyházi jogi személynek minősülő szervezetek számára, a 2022. szeptember 1 – december 31. között megvalósuló programjaik támogatására. A pályázat keretösszege 2.826.748 Ft.

Pályázat az Arany János Kollégiumi Programban való részvételre 2022-2023

A Belügyminisztérium pályázati felhívása hátrányos helyzetű, rászoruló, 8. évfolyamos tanulók számára, az Arany János Kollégiumi Programban való részvételre. A programban részt vevő, gimnáziumban, szakgimnáziumban tanulmányokat folytató tanulók ösztöndíj-támogatásban részesülnek, amelynek összege tanulmányi eredménytől függően 15.000 – 40.000 Ft/hó.
komment
süti beállítások módosítása