Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázati hírlevél 2022. szeptember 20.

2022. szeptember 22. 10:19 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Pályázatfigyelő hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét:

Magyarország 365 fotópályázat

Magyarország Kormányának fotópályázati felhívása amatőr és professzionális alkotók számára, természetfotók, az épített és tárgyi örökséget megörökítő alkotások, valamint életképek beküldésére. Díjazás kategóriánként: 1. helyezett: 1.000.000 Ft; 2. helyezett: 500.000 Ft; 3. helyezett: 300.000 Ft.

Gránit Oroszlán Példakép Díj 2022 – Pályázat kiemelkedő férfiak elismerésére

A Férfiak Klubjának javaslattételi pályázati felhívása Gránit Oroszlán Példakép Díj 2022. évi odaítélése céljából, kiemelkedő apák, férfi pedagógusok, mesterek, közéleti személyiségek és felelős üzletemberek elismerésére. A díjazottak szobrászművész által tervezett díjat kapnak, illetve interjút készítenek velük.

Pályázat innovációs tanácsadás és támogató szolgáltatás igénybevételére

Pályázati felhívás KKV-k és Startupok számára, innovációs tanácsadás és támogató szolgáltatás igénybevételére, a szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességének növelése érdekében. A támogatás összege 7.500.000 – 40.000.000 Ft.

Pályázat turisztikai partnerprogramban való részvételre

Pályázati felhívás turisztikai partnerprogramban való részvételre, a B2B szegmensben az együttműködés feltételeinek elősegítése érdekében. A nyertesek számos előnyben részesülnek, így például 50%-os kedvezményt kapnak az Kiíró által szervezett, költségtérítéses aktivitások részvételi díjából.

Rezsitámogatás elektromos gyógyászati segédeszközt használók részére

Magyarország Kormányának támogatása elektromos gyógyászati segédeszközt használók, illetve a hálózati áramról működő oxigén koncentrátort napi rendszerességgel használók számára, áramkedvezmény igénylésére.

Pályázat induló és kezdő előadóknak, zenekaroknak hang- és képfelvételének elkészítésének, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának támogatására

Pályázati felhívás induló és kezdő előadók, zenekarok számára, hang- és képfelvételének elkészítésének, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának támogatására, a magyar könnyűzenei kultúra gazdagítása érdekében. A támogatás összege legfeljebb 2.500.000 Ft.

Pályázat versszínházi előadás létrehozásának támogatására

Magyarországi színházművészeti szervezetek, valamint magyar nyelven játszó határon túli színházak és társulatok nyújthatnak be pályázatot Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Kölcsey Ferenc életét és költészetét feldolgozó versszínházi előadás létrehozásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 2.000.000 Ft.

Pályázat startupoknak és KKV-knak, a nyersanyagok témakörében induló európai uniós vállalkozásfejlesztési programban való részvételre

Pályázati felhívás startupok és KKV-k számára, a körkörös gazdasággal, a fenntartható anyagokkal, valamint az elsődleges és másodlagos források felelős beszerzésével kapcsolatos, európai uniós vállalkozásfejlesztési programban való részvételre. A program végén a résztvevők pitch versenyen vesznek részt, ahol a nyeremény: 1. hely: 6.000 EUR, 2. hely: EUR 2.500, 3. hely: EUR 1.500.

Pályázat médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt filmalkotások gyártás előkészítésének támogatására

Pályázati felhívás médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt televíziófilm és televíziófilm sorozat, dramatizált dokumentumfilm, valamint animációs film és animációs sorozat gyártás előkészítésének támogatására.

Pályázat a magyar nyelvű szépirodalom értékeit tudatosító, népszerűsítő rendezvények megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás jelentős, legalább egy évtizedes hagyománnyal rendelkező, reprezentatív magyarországi és határon túli magyar írószervezetek számára, a magyar nyelvű szépirodalom értékeit tudatosító, népszerűsítő rendezvények megvalósításának támogatására. A pályázat keretösszege 25.000.000 Ft.

Pályázat írói rezidenciaprogramban való részvételre

Pályázat írói rezidenciaprogramban való részvételre, 8 magyarországi városban. A projekt keretein belül a résztvevő írók és költők elvonulhatnak egy-egy magyar városban rendelkezésre álló szálláshelyre, hogy ott szabadon alkothassanak. Legalább két hetet, de akár három hónapot is eltölthetnek egy rezidencián, miközben napló formájában rendszeresen beszámolnak helyszíni élményeikről. A programot az alábbi településeken lehet megvalósítani: Kapolcs, Vajszló, Vácrátót, Pécs, Nyíregyháza, Pannonhalma, Debrecen, Balatonfüred.

Pályázat színházi inkubációs programban való részvételre

Pályázati felhívás 40 év alatti színházi alkotók és társulásaik számára, színházi inkubációs programban való részvételre. A nyertesek 4 hétig térítésmentesen és önállóan használhatják projektjük megvalósításához a felhívásban nevesített alkotóteret.

Pályázat az orvostudomány és gyógyszerészet terén végzett kiemelkedő tudományos munkák 2022. évi díjazására

Pályázati felhívás orvosok és gyógyszerészek számára, egészségügyi díj 2022. évi elnyerésére, az orvostudomány és gyógyszerészet terén elért legjobb alkalmazott kutatási eredmények elismerésére. A díj célja többek között a tudatosság növelése, a kutatás fontosságának népszerűsítése, valamint a betegségek diagnosztizálásához és kezeléséhez való hozzájárulás növelése. A jelentkezők az alábbi területeken nyújthatnak be pályázatot: gasztroenterológia, nőgyógyászat, intenzív terápia és aneszteziológia, neurológia, szemészet, gyermekgyógyászat, gyógyszerészet, pulmonológia és allergológia, valamint reumatológia. A területenkénti díjazottak 2.500 EUR pénzjutalomban és nemzetközi elismerésben részesülnek. A pályázati kiírás nyelve angol.

Az év nyugdíjas költője - Irodalmi pályázat

A Pro Cultura Pannoniae Alapítvány irodalmi pályázati felhívása amatőr és rendszeresen publikáló nyugdíjas szerzők számára, versek és prózai alkotások beküldésére. A kategóriánkénti első helyezettek oklevelet és 30.000 Ft pénzjutalmat kapnak.

Pályázat filmszakmai rendezvények támogatására

Pályázati felhívás filmszakmai események, szimpóziumok (magyar szakmai életművek bemutatása, retrospektív vetítések, tematikus sorozatok,  könyvbemutatók);  nyári egyetemek; szakmai workshopok-, konferenciák szervezésének, műhelyek bemutatkozásának, közönségtalálkozók megrendezésének támogatására. A pályázat keretösszege 30.000.000 Ft.

Szent Imre ösztöndíj 2022/2023 - Pályázat katolikus fiataloknak

A Katolikus Központi Alapítvány pályázati felhívása középiskolás diákok és felsőoktatási hallgatók számára, Szent Imre ösztöndíj 2022/2023. évi elnyerésére. Az ösztöndíjat egy tanévre lehet elnyerni.

Pályázat hallgatóknak turisztikai innovációs versenyben való részvételre

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány pályázati felhívása magyarországi felsőoktatásban résztvevő hallgatókból álló csapatok számára, turisztikai innovációs versenyben való részvételre. a turizmus ágazat népszerűsítése, valamint az innovatív gondolkodásmód ösztönzése érdekében. Az 1. és 2. kategóriában a legmagasabb pontszámban részesülő Pályamunkát benyújtó Csapat összesen nettó 3.000.000 Ft díjat kap ösztöndíj formájában. A 3. kategóriában a legmagasabb pontszámot elérő csapat a Kiíró partnere által felajánlott nyereményben részesül.

Pályázat színházi nevelési tevékenységek támogatására

Magyarországi színházművészeti szervezetek, valamint magyar nyelven játszó határon túli színházak és társulatok nyújthatnak be pályázatot színházi nevelési előadás létrehozásának, felkészítő – feldolgozó foglalkozás tematikája megírásának, illetve osztályterem-színház megvalósításának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 2.000.000 Ft.

Európai uniós kutatási-fejlesztési pályázati felhívások a katonai technológiafejlesztés területén

A pályázatok célja többek között az együttműködési fellépések és a jogalanyok közötti határokon átnyúló együttműködés támogatása (különösen a KKV-k és a közepes kapitalizációjú vállalatok között); a védelmi ellátási és értékláncok rugalmasságának megerősítése és javítása; valamint a kutatás és a technológiai fejlesztés ipari potenciáljának jobb kihasználásának elősegítése a védelmi termékek és technológiák ipari életciklusának minden szakaszában.

Fertő-táj határok nélkül - Fotópályázat

A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Verein Welterbe Neusiedler See fotópályázati felhívása a Fertő/Neusiedlersee kultúrtájon élők számára, a kultúrtájon a helyi közösség számára fontos értékeket bemutató alkotások készítésére. A zsűri által kiválasztott kiemelkedő munkák jutalomban részesülnek és különdíjakat is kiosztanak a kiállítás megnyitó alkalmával.
Ha további pályázati lehetőségeket szeretne találni, javasoljuk az alábbi rovatok böngészését is:
komment
süti beállítások módosítása