Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázatok óvodáknak, iskoláknak, oktatási intézményeknek

2022. február 02. 04:22 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Oktatási pályázatok a pályázatfigyelő portálon, Válogatás az aktuális oktatási, képzési, nevelési pályázatokból:

Pályázat európai uniós önkéntességi programban való részvételre

Pályázati felhívás civil szervezetek számára európai uniós önkéntességi programban való részvételre a Minőségi Tanúsítvány megszerzésének céljából. A program során a Kiíró vállalja, hogy egy, az önkéntesség területén gyakorlott szakember maximum 20 órában (a szervezet igényeihez illeszkedve) támogatást ad a szervezetnek.

Pályázat felsőoktatási intézményeknek az Erasmus Felsőoktatási Charta megszerzésére

Pályázati felhívás felsőoktatási intézmények számára Erasmus Felsőoktatási Charta elnyerésére a 2021-2027 közötti programciklusra. Az Erasmus Felsőoktatási Charta biztosítja az általános minőségbiztosítási keretrendszert azokhoz az európai és nemzetközi együttműködési tevékenységekhez, melyek a felsőoktatási intézmények részvételével valósulnak meg az Erasmus+ program keretében. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat az Erasmus+ programban részt vevő szervezeteknek tréning programokon való részvételre

Pályázati felhívás az Erasmus+ programban részt vevő szervezetek számára a program céljainak és prioritásainak hatékonyabb megvalósulását szolgáló tréning programokon (partnerkereső szemináriumok, tanulmányutak, tematikus szemináriumok, konferenciák és egyéb nemzetközi támogató rendezvények) való részvételre.

Pályázat az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben pályázni szándékozó szervezeteknek minőségi tanúsítvány megszerzésére

Pályázati felhívás az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben pályázni szándékozó non-profit, for-profit szervezetek, valamint intézmények számára minőségi tanúsítvány megszerzésére a 2021-2027 közötti időszakra vonatkozóan. A minőségi tanúsítvány azt mutatja meg, hogy az adott szervezet megfelel az adott szerep betöltéséhez szükséges elvárásoknak.

Pályázat CEEPUS speciális kurzusok támogatására

Pályázati felhívás a 2021/2022-es tanévben nyertes vagy tartaléklistás CEEPUS hálózatok magyarországi partneregységei számára, 2021. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. között megvalósítható speciális kurzusok (nyári egyetemek, intenzív programok) szervezésének és megvalósításának támogatására. A megpályázott összeg a beutazó hallgatók és oktatók száma alapján kerül kiszámításra: fizikai mobilitás esetén: minimum 10 nap esetén: 1 fő után 1 hónap (hallgatók 118.000 Ft, oktatók 130.000 Ft); minimum 6 nap esetén: 1 fő után 0,5 hónap (hallgatók 59.000 Ft, oktatók 65.000 Ft); virtuális mobilitás esetén: minimum 10 nap esetén: hallgatók 35.400 Ft, oktatók 39.000 Ft; minimum 6 nap esetén: hallgatók 17.700 Ft, oktatók 19.500 Ft.

Pályázat japán nyelvoktatási programok támogatására

Pályázati felhívás oktatási intézmények számára, Magyarországon megvalósuló, japánnyelv-oktatási programok támogatására a 2021/22-es japán költségvetési évben. A pályázatra olyan oktatási intézmények jelentkezését várják, akik tervezett programjukkal kívánnak hozzájárulni a japánnyelv-oktatás magyarországi fellendítéséhez és/vagy a magyar-japán kapcsolatok elmélyítéséhez.

Pályázat CEEPUS koordinációs találkozók támogatására

Pályázati felhívás a 2021/2022-es tanévben nyertes, tartaléklistás, elutasított vagy pályázat benyújtását megkezdett CEEPUS hálózatok magyarországi partneregységei számára, 2021. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. között megvalósítható koordinációs találkozók szervezésének és megvalósításának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 Ft.

Pályázat nem európai uniós államok fejlesztését elősegítő, ismeretátadási célú együttműködési programok és projektek támogatására

Pályázati felhívás állami és magánszervezetek, valamint intézmények számára, a nem európai uniós államok fejlesztését elősegítő, ismeretátadási célú együttműködési programok és projektek támogatására. A projekteknek mobilitási és hálózatépítési tevékenységekre kell fókuszálniuk. A pályázat keretin belül konferenciák, szemináriumok, workshopok és oktatási kurzusok számítanak támogatható tevékenységeknek. A projekteket 2022. január 1. és december 31 között kell megvalósítani. A támogatás összege legfeljebb 15.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázat egyetemek és kutatóintézetek részére kutatók alkalmazásának elősegítése céljából

Pályázati felhívás felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek számára, kutatók alkalmazásának elősegítése céljából, a magas színvonalú emberi erőforrás alkalmazása és megtartása érdekében. A pályázat célja többek között a hatékony intézményi reformok bevezetése, a meglévő kutatási infrastruktúrák jobb kihasználása, a kiváló tehetségek bevonzása az intézményekbe, jobb kapcsolatok kialakítása és a mobilitás növelése a felsőoktatási szektor és a vállalkozások között, az ágazati akadályok leküzdésével, a tudás és a szakértelem szabad áramlásának biztosítása, valamint a nemek közötti egyensúly és az esélyegyenlőség biztosítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább 3 tagja van amelyek különböző programországban vannak bejegyezve. A kiíró úgy véli, hogy 1,5–2,5 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázat kutatásfejlesztési szervezeteknek személyzeti csereprogramok támogatására

Pályázati felhívás kutatásfejlesztési szervezetek számára, személyzeti csereprogramok megvalósításának támogatására. A pályázat célja többek között a kutatószemélyzet nemzetközi, interdiszciplináris és ágazatközi mobilitásának növelése Európán belül és azon kívül az együttműködési kutatási hálózatok és tevékenységek révén; a K+F humántőke bázis megerősítése Európában és azon túl; Az európai versenyképességéhez és növekedéséhez való hozzájárulás; valamint a nyílt tudomány, az innováció és a vállalkozói szellem kultúrájának előmozdítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 48 hónap. A támogatás összege legfeljebb 2300 EUR/hó/fő. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat általános- és középiskoláknak fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységük ösztönzésére és elismerésére

Pályázati felhívás a fenntartható tudatos fogyasztói szemlélet általánossá válásához, a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet terjesztéséhez és a fiatal fogyasztók gyakorlatban használható ismereteinek a bővítéséhez hozzájáruló iskolák elismerésére. A pályázattal az adott iskola fiatal fogyasztókért tett teljesítménye kerül értékelésre és a cím nyertesei az átadástól számított öt évig viselhetik a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet.

Pályázat gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás bölcsődei, óvodai ellátást nyújtó intézmények, szolgáltatások fenntartói/fenntartói jogok gyakorlását ellátó szervezetek és az épületek tulajdonosai számára, a gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztésének támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 62.185.455.000 Ft.

Pályázat a 2022/2023. tanévre szóló Ökoiskola cím és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére

Pályázati felhívás magyarországi székhelyű nevelési-oktatási intézmények számára, Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím 2022/2023. tanévre szóló elnyerésére, a fenntarthatósággal egészintézményes módon foglalkozó intézmények elismerésére. A címet viselő intézmények a Magyarországi Ökoiskola Hálózat tagjává válva olyan szakmai közösség részei lehetnek, amelyben rendszeres tudásmegosztással, segédletekkel és egyéb lehetőségekkel gazdagodhatnak, különböző képzésekkel és más programokkal színesítve munkájukat.

Európai uniós pályázat kulcsfontosságú kapacitásterületeken megvalósítani tervezett speciális oktatási programok támogatására

Pályázati felhívások a kulcsfontosságú kapacitásterületeken megvalósítani tervezett speciális oktatási programok támogatására, az uniós oktatási és képzési intézmények kiválóságának támogatása érdekében a digitális területeken. A pályázatok célja többek között a világelsővé váláshoz szükséges kapcsolódó szakirányú oktatási kínálat javítása; az innovációt és a digitális áttöréseket elősegítő ökoszisztéma létrehozása; valamint az akadémiai szféra, a szakoktatási és szakképzési szolgáltatók, a kutatási- és kompetenciaközpontok, továbbá az innovatív vállalkozások részvételével megvalósuló kiváló oktatási és képzési partnerségek kialakítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2–10 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat felsőoktatási intézmények innovációs kapacitásépítési tevékenységének támogatására

Pályázati felhívás felsőoktatási intézmények, kis- és középvállalkozások, kutatóintézetek, helyi-, regionális és nemzeti hatóságok, valamint oktatásközvetítő szervezetek számára, innovációs kapacitásépítési tevékenységeik támogatására, az innovációs ökoszisztémákba való integrálódásuk és bekapcsolódásuk érdekében. A pályázat célja, hogy a felsőoktatási intézmények Európa-szerte képessé váljanak arra, hogy általánosságban innovatívabbak és vállalkozószelleműbbek legyenek, valamint az oktatással, a kutatással, a vállalkozásokkal és a tágabb regionális és helyi innovációs ökoszisztémával való együttműködés terén a lehető legátfogóbb és a nemek közötti egyensúlyt biztosító módon lépjenek fel. A támogatás időtartama 3 év. A támogatás összege legfeljebb 300.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat klasszikus kétoldalú államközi oktatási megállapodásokban biztosított teljes graduális vagy teljes doktori képzéseken való részvételre 2022 / 2023

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2022-2023-as tanévben megvalósítható egyetemi alap-, mester- és doktori szintű teljes képzésre.

Pályázat klasszikus kétoldalú államközi oktatási megállapodásokban biztosított részképzésekre 2022 / 2023

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2022-2023-as tanévben megvalósítható egyetemi részképzésre. A felhívás keretében külföldi alap-, mester- vagy doktori-szintű, illetve osztatlan képzésen történő résztanulmányok folytatásához nyújtott támogatás pályázható.

Pályázat nyári egyetemi programokon való részvételre felsőoktatási intézmények hallgatói és oktatói számára 2022 / 2023

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, 2022 nyarán megrendezendő nyári egyetemi kurzusokon való részvételre. A nyári egyetemek jellemzően 2-3-4 hetesek lehetnek. A Kiíró utazási átalány-támogatást, valamint ösztöndíjat biztosít az ösztöndíjasoknak.

Pályázat globális díj elnyerésére, az oktatás terén kimagasló IKT megoldások elismerésére

Pályázati felhívás nemzetközi díj elnyerésére, az új technológiák kihasználására irányuló innovatív megközelítések elismerésére, az oktatási és az egész életen át tartó tanulási lehetőségek mindenki számára történő bővítése érdekében. A díj 2021. évi témája a technológia alkalmazása az inkluzív, válságokkal szemben ellenálló tanulási rendszerek lehetővé tétele érdekében. A pályázat keretében azokat a projekteket díjazzák, amelyek olyan technológiaalapú nyilvános tanulási rendszereket és programokat építettek ki és valósítottak meg, amelyek hatékonyan biztosították a tanulás folyamatosságát és minőségét mindenki számára. Pályázatot magánszemélyek, intézmények, nem kormányzati szervezetek és egyéb szervezetek nyújthatnak be. Legalább egy éve futó projektekkel lehet pályázni. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a felsőoktatásban tanulók virtuális csereprogramban való részvételének támogatására

Pályázati felhívás felsőoktatásban tanulók meghatározott régiókkal, illetve a Nyugat-balkáni régióval történő virtuális csereprogramban való részvételének támogatására, a nem társult országokkal való nemzetközi együttműködés fellendítése érdekében. A pályázat célja többek között a kultúrák közötti párbeszéd ösztönzése és a tolerancia növelése az emberek közötti online interakciókon keresztül; a virtuális csereprogramok különböző típusainak előmozdítása; a kritikus gondolkodás és a médiaműveltség fejlesztése; diákok, fiatalok és ifjúságsegítők digitális és soft készségeinek fejlesztése; valamint az állampolgárság, a szabadság, a tolerancia és a megkülönböztetésmentesség közös értékeinek előmozdítása az oktatáson keresztül. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább négy tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege legfeljebb 500.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat európai ifjúsági együttműködések támogatására

Pályázati felhívás az ifjúsági szektorban tevékenykedő nem kormányzati szervezetek, valamint helyi, regionális vagy országos szintű nemzeti hatóságok számára, kis- és nagyléptékű ifjúsági együttműködési tevékenységek támogatására alulról szerveződő és nagyszabású partnerségek keretében, a regionális partnerségeket előmozdító hálózatok létrehozása céljából.

Pályázat iskolaépületek felújításának és iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás Magyarország területén működő 5000 fő, és az ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai számára, a kizárólagos tulajdonukban lévő, a területileg illetékes Tankerületi Központ által fenntartott iskolaépületek valamint iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésének támogatására, az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzésére. Támogatható tevékenységek: Meglévő iskolai intézmények épületeinek külső és belső felújítása, korszerűsítése, átalakítása, férőhelybővítés esetén az iskolaépület bővítése (például: energetikai korszerűsítés, megújuló energiaforrás alkalmazása, fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, hőszigetelés, épületgépészeti, épületvillamossági, épületszerkezeti fejlesztések, világítási rendszerek-, info- és telekommunikációs hálózat korszerűsítése (kizárólag technikai feltételek megteremtése támogatható), vizesblokk, öltöző felújítása, szaniter berendezési tárgyak; Iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése, átépítése, átalakítása, korszerűsítése; Környezetrendezés. A támogatás összege iskolaépület felújítás, átépítés, átalakítás, bővítés, korszerűsítés esetén férőhelybővítés nélkül: 55 millió Ft; iskolaépület felújítás, átépítés, átalakítás, bővítés, korszerűsítés esetén férőhelybővítéssel: 120 millió Ft; ÉS/VAGY iskolai tornaterem/tornaszoba felújítás, átépítés, átalakítás, bővítés, korszerűsítés esetén: 55 millió Ft.

Pályázat inkluzív színházi nevelési műhelyben való részvételre

A MáSzínház pályázati felhívása színházi szakemberek számára, inkluzív színházi nevelési műhelyben való részvételre. A darabok többsége az 5-18 éves korosztálynak szól, és különböző társadalmi, közösségi és egyéni kérdéseket feszegető történeteket mesél el. A középpontba helyezett témákat közösen dolgozzák fel a résztvevő csoportokkal, beszélgetések, drámajátékok, és akár a szerepbe léptetésük útján.

Pályázat gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás államilag elismert felsőoktatási intézmények számára, gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztésének támogatására. Kötelezően megvalósítandó tevékenységek: Felsőoktatási intézmény gyakorlati oktatást/képzést szolgáló épületeinek, épületrészeinek részleges vagy teljes energiahatékonysági kritériumoknak megfelelő energia hatékony felújítása, gyakorlati oktatást/képzést szolgáló új épületek, épületrészek energia hatékony kialakítása tevékenységen belül támogatható altevékenységek; Gyakorlati oktatást/képzést segítő digitális infrastruktúra fejlesztése, digitális eszközök beszerzése és telepítése tevékenységen belül támogatható altevékenységek; Felsőoktatási képzések gyakorlatorientált képzésfejlesztése és a felsőoktatási hallgatók és dolgozók készségfejlesztése tevékenységen belül támogatható altevékenységek. Választható, önállóan nem támogatható szakmai tevékenységek: Felsőoktatási képzéshez kapcsolódó intézményi, belső gyakorlóhelyek infrastrukturális fejlesztése tevékenységen belül altevékenységek; Gyakorlati oktatáshoz kapcsolható és a felsőoktatási intézmény egyéb gyakorlati tevékenységeiben is hasznosuló eszközök és immateriális javak beszerzése tevékenységhez kapcsolódó altevékenységek; Nemzetköziesítési és nemzetközi kapacitásfejlesztési tevékenységeken belüli altevékenységek. A támogatás összege legfeljebb 9.525.000.000 Ft.

Pályázat kutatóknak, fenntarthatósági témájú vezetőképző programban való részvételre

Pályázati felhívás karrierjük elején járó kutatók számára, fenntarthatósági témájú, nemzetközi vezetőképző programban való részvételre. A posztdoktori akadémia egy intenzív, két év alatt négy szemináriumot magában foglaló program, amely a pályakezdő fenntarthatósági kutatók inter- és transzdiszciplináris kutatási kompetenciáit bővíti, és elősegíti a transzdiszciplináris vezetésre való felkészülésüket. A szemináriumok témája a következő: az ember és környezet közötti kutatás átalakulása; transzdiszciplináris kutatási környezetek és transzdiszciplináris tanulás; átalakító képesség és cselekvőképesség az emberek és a bolygó számára; valamint társadalmi innováció és helyi kísérletezés az átalakító változás érdekében. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat felsőoktatási hallgatók tanulmányi célú mobilitásának támogatására

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása felsőoktatási hallgatók számára, 3-12 hónapra szóló tanulmányi célú mobilitásuk és szakmai gyakorlatuk támogatására az Erasmus+ programban. A támogatás összege magas megélhetési költségű országok esetében: 520 euró/hó; közepes megélhetési költségű országok esetében: 520 euró/hó; alacsonyabb megélhetési költségű országok esetében: 470 euró/hó.

Pályázat Erasmus+ programban részt vevő szervezeteknek egyéni tréning programokon való részvétel támogatására

Pályázati felhívás az Erasmus+ programban részt vevő szervezetek számára partnerkereső szemináriumokon, tanulmányutakon, tematikus szemináriumokon, konferenciákon és egyéb nemzetközi támogató rendezvényeken való részvételük támogatására.

Pályázat tehetséggondozó szakemberek és szervezetek 2022. évi díjazására

Javaslattételi pályázati felhívás a tehetséggondozási díj 2022. évi odaítélése céljából, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerésére. A díjjal járó támogatás összege 400.000 Ft.

Pályázat együttműködési partnerségek támogatására a köznevelési szektorban

Pályázati felhívás 12-36 hónapos időtartammal és minimum 3 szervezet együttműködésével megvalósuló együttműködési partnerségek támogatására a köznevelési szektorban. A támogatás összege 120.000, 250.000 vagy 400.000 EUR.

Pályázat kisléptékű partnerségek támogatására a köznevelési szektorban

Pályázati felhívás 6-24 hónapos időtartammal és minimum 2 szervezet együttműködésével megvalósuló kisléptékű partnerségek támogatására a köznevelési szektorban. A támogatás összege 30.000 vagy 60.000 EUR.

Pályázat ifjúsági részvételi tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás ifjúsági szervezetek és fiatalok informális csoportjainak részvételével, 3-24 hónap alatt megvalósuló, helyi, nemzeti vagy nemzetközi projektek támogatására. A támogatás összege legfeljebb 60.000 EUR.

Pályázat együttműködési partnerségek támogatására a szakképzési szektorban

Pályázati felhívás 12-36 hónapos időtartammal és minimum 3 szervezet együttműködésével megvalósuló együttműködési partnerségek támogatására a szakképzési szektorban. A támogatás összege 120.000, 250.000 vagy 400.000 EUR.

Pályázat autista gyermekek nyári táboroztatásának támogatására

Pályázati felhívás civil szervezetek, oktatási intézmények és vállalkozások számára, autista gyermekek nyári táboroztatásának a támogatására. A támogatás összege 300.000 Ft. 

Pályázat rövid futamidejű mobilitási projektek támogatására a felnőtt tanulási szektorban

Pályázati felhívás minimum két különböző országból származó intézmény/szervezet részvételével megvalósuló, 6–18 hónap futamidejű mobilitási projektek támogatására a felnőtt tanulási szektorban, munkatársak és tanulók mobilitása, valamint szakértők fogadása érdekében. A támogatás összege függ a megvalósítandó tevékenységtől.

Pályázat a felnőtt tanulási szektorban működő, Erasmus akkreditált intézményeknek egyszerűsített támogatás igénylésére

Pályázati felhívás Erasmus-akkreditációt elnyert szervezetek számára, egyszerűsített támogatás igénylésére a felnőtt tanulási szektorban, a unkatársak és tanulók mobilitása, illetve szakértők fogadása érdekében. A támogatás összege függ a megvalósítani kívánt tevékenységtől.

Pályázat CEEPUS koordinációs találkozók megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás a 2021/2022-es tanévben nyertes, tartaléklistás, elutasított vagy pályázat benyújtását megkezdett CEEPUS hálózatok magyarországi partneregységei számára, 2022. augusztus 31-ig megvalósítható koordinációs találkozók szervezésére és megvalósítására. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 Ft.

Pályázat kisléptékű partnerségek támogatására a szakképzési szektorban

Pályázati felhívás 6-24 hónapos időtartammal és minimum 2 szervezet együttműködésével megvalósuló kisléptékű partnerségek támogatására a szakképzési szektorban. A támogatás összege 30.000 vagy 60.000 EUR.

Pályázat óvoda- és iskolakertek létrehozásának támogatására

Pályázati felhívás óvodák, általános- és középiskolák számára, új óvoda- és iskolakertek létrehozásának és pedagógiai célú hasznosításukra történő felkészítésük támogatására.

Pályázat kisléptékű partnerségek támogatására a felnőtt tanulási szektorban

Pályázati felhívása 6-24 hónapos időtartammal és minimum 2 szervezet együttműködésével megvalósuló kisléptékű partnerségek támogatására a felnőtt tanulási szektorban. A támogatás összege 30.000 vagy 60.000 EUR.

Pályázat főiskoláknak, egyetemeknek, nemzetközi környezetvédelmi díj elnyerésére

Pályázati felhívás főiskolák és egyetemek számára, nemzetközi környezetvédelmi díj elnyerésére, kivételes fenntarthatósági kezdeményezések elismerésére. Pályázatot az alábbi kategóriákban lehet benyújtani: 2030-as éghajlat-politikai fellépés; a társadalom javát szolgáló tevékenységek; hatásteremtés; hallgatói elkötelezettség; következő generációs tanulás és készségek; valamint az év fenntarthatósági intézménye. A kategóriánkénti nyertesek többek között regionális és nemzetközi elismerésben részesülnek és intézmény hálózathoz csatlakozhatnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat ifjúsági csereprogramok támogatására

Pályázati felhívás az ifjúság területén tevékenykedő szervezetek és fiatalok informális csoportjai számára, ifjúsági csereprogramok támogatására. Az ifjúsági csereprogramok legalább két különböző európai uniós és azzal határos programországból származó 13-30 év közötti fiatalok csoportjainak teremtenek lehetőséget a találkozásra és az egymástól való tanulásra egy adott tematika mentén (5-21 napig).

Pályázat újságírást oktató felsőoktatási intézmények számára az EU-ról és az EU kohéziós politikájáról szóló kurzus elkészítésének és lebonyolításának támogatására

Pályázati felhívás újságírást oktató felsőoktatási intézmények számára, az EU-ról és az EU kohéziós politikájáról szóló kurzus elkészítésének és lebonyolításának támogatására, az újságírói tantervekkel kapcsolatos szisztematikus uniós alapképzési kínálat létrehozása érdekében. A pályázat célja az újságíró hallgatók ismereteinek, kulcskompetenciáinak és készségeinek javítása; az EU-ról és különösen a kohéziós politikáról, annak eredményeiről, az EU politikai prioritásainak megvalósításában játszott szerepéről és jövőjéről szóló tudományos vita ösztönzése; valamint a kohéziós politika-oktatás minőségjavításának és innovációjának elősegítése. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–18 hónap. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat együttműködési partnerségek támogatására a felnőtt tanulási szektorban

Pályázati felhívás 12-36 hónapos időtartammal és minimum 3 szervezet együttműködésével megvalósuló együttműködési partnerségek támogatására a felnőtt tanulási szektorban. A támogatás összege 120.000, 250.000 vagy 400.000 EUR.

Pályázat felsőoktatási munkatársak mobilitásának támogatására

Pályázati felhívás felsőoktatási intézmények oktatói számára, külföldi partnerintézményben végzett oktatás célú mobilitásuk támogatására az Erasmus+ programban. A támogatás összege országonként eltérő, de legfeljebb 112 EUR/nap.

Pályázat ifjúságsegítők mobilitási tevékenységeinek támogatására

Pályázati felhívás ifjúságsegítő szervezetek és fiatalok informális csoportjai számára, a szakmai fejlődést és hálózatépítést biztosító mobilitási tevékenységek támogatására.

Pályázat együttműködési partnerségek támogatására az ifjúsági területen

Pályázati felhívás 12-36 hónapos időtartammal és minimum 3 szervezet együttműködésével megvalósuló együttműködési partnerségek támogatására az ifjúsági területen. Az együttműködést célzó partnerségek keretében a résztvevő szervezetek nemzetközi együttműködések terén szerezhetnek tapasztalatot, erősíthetik kapacitásukat és magas minőségű innovatív módszereket ismerhetnek meg és dolgozhatnak ki.

Pályázat Erasmus-akkreditációra a felnőtt tanulási szektorban

Pályázati felhívás a felnőttkori tanulás területén működő, illetve a munkaerőpiacon vagy az oktatás, képzés és ifjúság területén aktív köz- és magánintézmények számára, Erasmus-akkreditáció elnyerésére.

Pályázat hazai és határon túli könyvtárak, olvasókörök, tanodák és magántanulói közösségek részére

Pályázati felhívás hazai és határon túli könyvtárak, olvasókörök, tanodák és magántanulói közösségek számára, a Kiíró kiadványainak szervezett foglalkozásokon történő felhasználására. A pályázók maximum 100.000 Ft értékű kiadványcsomagot kaphatnak. Előnyben részesülnek a kistelepüléseken lévő, hátrányos és halmozottan hátrányos gyerekeknek, időseknek vagy rászoruló felnőtteknek szóló, rendszeres programokat működtető szervezetek, illetve a nagyobb létszámot és/vagy gyakoriságot vállaló csoportok.

Pályázat kisléptékű partnerségek támogatására az ifjúság területén

Pályázati felhívás 6-24 hónapos időtartammal és minimum 2 szervezet együttműködésével megvalósuló kisléptékű partnerségek támogatására az ifjúság területén. A támogatás összege 30.000 vagy 60.000 EUR.

komment
süti beállítások módosítása