Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Aktuális pályázatok 2022. szeptember 28.

2022. szeptember 28. 10:35 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Válogatás az aktuális pályázatokból magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, nonprofit szervezeteknek:

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2023 – Pályázat felsőoktatási tanulmányokat folytató fiataloknak

Pályázati felhívás hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók számára, Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj elnyerésére a 2022/2023. tanév második és a 2023/2024. tanév első félévére vonatkozóan.

Pályázat kisléptékű, kulturális, kreatív kezdeményezések megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás független nem kormányzati szervezetek, egyesületek, művészcsoportok és magánszemélyek (művészek, kulturális szereplők, kreatívok) számára, kisléptékű, kulturális, kreatív kezdeményezések megvalósításának támogatására. Pályázatot partnerségi formában lehet benyújtani. A támogatás összege legfeljebb 5.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat középfokú oktatási intézményeknek az Európai Parlament Nagykövet Iskolája Programban való részvételre

Pályázati felhívás középfokú oktatási intézmények számára, az Európai Parlament Nagykövet Iskolája Programban való részvételre, az Európai Unióról és különösen az Európai Parlamentről való ismeretszerzés érdekében.

Pályázat civil szervezeteknek közösségi célokat szolgáló, közérdekű, humánus kezdeményezések támogatására

Pályázati felhívás civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek számára, közösségi célokat szolgáló, közérdekű, vagy humánus okokból megvalósítandó tevékenységek és civil kezdeményezések támogatására. A támogatás összege 100.000 – 10.000.000 Ft.

Pályázat hálózati integrált energiatárolási beruházások támogatására

Pályázati felhívás villamos energia átviteli-hálózati engedéllyel vagy elosztói-hálózati engedéllyel rendelkező jogi személyek számára, hálózati integrált energiatárolási beruházások támogatására, az energiaszektor zöldítése és versenyképesebbé tétele érdekében. A támogatás összege minimum 1.000.000.000 Ft.

Pályázat köztéri alkotás létrehozására

Pályázati felhívása a Kiíró történetiségéhez méltó, a tudomány naprakészségét, mindenkori aktualitását és gyors reagálóképességét kifejező köztéri alkotás létrehozására. A teljes megvalósításra – beleértve a tervezést, kivitelezést, felállítást – bruttó 45 millió Ft áll a nyertes pályázó rendelkezésére. Az I. díjban részesített pályamű díjazása maximum bruttó 4.000.000 Ft és ezen felül történik a műalkotás megvalósításának finanszírozása (az 5. pont szerint), míg a megvételben részesített pályaművek díjazása egyenként min. bruttó 500.000 Ft lehet.

Komposztálással a jövőért - Pályázat óvodáknak és iskoláknak

Pályázati felhívás magyarországi óvodák és iskolák számára, oktatási célú komposztpontok létrehozásának támogatására.

Pályázat kerékpárosbarát települések 2022. évi elismerésére

Pályázati felhívás községek, nagyközségek, városok, megyei jogú városok és fővárosi kerületek számára, "Kerékpárosbarát" cím 2022. évi elnyerésére, 2021-ben megvalósított példamutató kerékpáros intézkedéseik, kezdeményezéseik és fejlesztéseik elismerésére.

Házat, de gyorsan! - Építészeti ötletpályázat építészeknek és építészhallgatóknak

A Leier Hungária Kft. pályázati felhívása gyakorló építészek és építészhallgatók számára, egy élhető, fenntartható, időtálló és költséghatékony családi ház vázlatterveinek elkészítésére. Az építészek díjazására összesen 1.600.000 Ft áll rendelkezésre. A hallgatók díjazására 900.000 Ft áll rendelkezésre.

Felhívás önkormányzatoknak, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2023. évi kiírásához való csatlakozásra

Pályázati felhívás önkormányzatok számára, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2023. évi kiírásához való csatlakozásra, szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatók támogatás érdekében.

A jövő legyen veled! - Videóesszé pályázat

A Barankovics István Alapítvány pályázati felhívása 8-12. osztályos általános- és középiskolás diákcsapatok számára, a jövő társadalmával kapcsolatos videóesszék készítésére. A kategóriák első helyezettjei és mentoraik (összesen 12 fő) egy brüsszeli jutalomutazást nyernek. A második és harmadik helyezettek elektronikai ajándékot kapnak.

Pályázat alkotói támogatás elnyerésére, kulturális szempontból értékes művek elkészítése céljából

Pályázati felhívás igényes művek szerzői számára, alkotói támogatás elnyerésére, kulturális szempontból értékes művek elkészítése céljából a tudományos ismeretterjesztés és környezetkultúra területen. A támogatás összege legfeljebb 800.000 Ft.

Pályázat startupoknak és KKV-knak, a nyersanyagok témakörében induló európai uniós vállalkozásfejlesztési programban való részvételre

Pályázati felhívás startupok és KKV-k számára, a körkörös gazdasággal, a fenntartható anyagokkal, valamint az elsődleges és másodlagos források felelős beszerzésével kapcsolatos, európai uniós vállalkozásfejlesztési programban való részvételre. A program végén a résztvevők pitch versenyen vesznek részt, ahol a nyeremény: 1. hely: 6.000 EUR, 2. hely: EUR 2.500, 3. hely: EUR 1.500.

Pályázat gyógyítást, gondozást, rehabilitációt szolgáló eszközök, gépek, berendezések megvásárlásának támogatására

Pályázati felhívás kórházak és egészségügyi intézmények számára, a megelőzést, gyógyítást, gondozást, rehabilitációt szolgáló, valamint az ápolási, gondozási körülményeket javító eszközök, gépek, berendezések megvásárlásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb bruttó 1 millió Ft.

Pályázat társadalomtudományi továbbképzési ösztöndíj elnyerésére

A Magyar Tudományos Akadémia Fiatal Vezetők Ösztöndíja Alapítvány pályázati felhívása diplomás fiatalok számára, a magyar gazdaság és kultúra fejlődését szolgáló, ugyanakkor egyetemes, humanitárius szempontokat is érvényesítő társadalomtudományi továbbképzési ösztöndíj elnyerésére. A támogatás összege nettó 200.000 Ft/hó.

Szent Imre ösztöndíj 2022/2023 - Pályázat katolikus fiataloknak

A Katolikus Központi Alapítvány pályázati felhívása középiskolás diákok és felsőoktatási hallgatók számára, Szent Imre ösztöndíj 2022/2023. évi elnyerésére. Az ösztöndíjat egy tanévre lehet elnyerni.

Pályázat fenntarthatósággal foglalkozó startupoknak akcelerátor programban való részvételre

Pályázati felhívás startupok számára, akcelerátor programban való részvételre, a környezeti fenntarthatóságot elősegítő innovatív üzleti megoldások támogatása érdekében. A pályázatra olyan projektekkel lehet jelentkezni, amelyek a Kárpát-régióra vonatkozó környezetvédelmi kérdések megoldásával foglalkoznak. A program elmélyíti és bővíti a résztvevők tudását különböző üzleti és egyéb kapcsolódó területeken, illetve számos kapcsolatépítési lehetőséget nyújt a résztvevők számára. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat infokommunikációs innovációk elismerésére

Javaslattételi pályázati felhívás infokommunikációs díj 2022. évi odaítélése céljából, innovatív fejlesztések elismerésére. A díjjal együtt járó összeg 1.000.000 Ft.

Pályázat elkötelezett vezetőknek globális fejlesztői programban való részvételre

Pályázati felhívás elkötelezett vezetők számára, egyedülálló, öthetes globális fejlesztői programban való részvételre. A program az Amerikai Egyesült Államokban valósul meg és személyes, valamint virtuális elemekből épül fel. A résztvevők projektet dolgoznak ki, szakmai kapcsolatokat ápolnak, és dinamikus, konkrét együttműködéseket indítanak el amerikai kollégáikkal. A résztvevők jellemzően 32 és 45 év közöttiek. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a művészetek, a bölcsészettudományok és a társadalomtudományok területén tevékenykedő kutatóknak külföldi rezidenciaprogramban való részvételre

Pályázati felhívás elismert kutatók, illetve a szakterületükön kiemelkedő eredményeket elért személyek számára, külföldi rezidenciaprogramban való részvételre a művészetek, bölcsészettudományok és társadalomtudományok területén. A rezidenciaprogram három, hat, vagy kilend hónapos lehet. A támogatás összege a program hosszától függően 21.500 USD, 43.000 USD, vagy 65.000 USD lehet. A pályázati kiírás nyelve angol.

komment
süti beállítások módosítása