Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázatok művészeknek a pályázatfigyelőn

2022. január 30. 04:20 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Pályázatok művészek részére a pályázatfigyelőn. Válogatás az aktuális alkotói, művészeti pályázatok közül:

Pályázat kortárs művészeti kiállítóteremben való kiállítási lehetőség elnyerésére

Pályázati felhívás kortárs művészeti kiállítóteremben való kiállítási lehetőség elnyerésére fiatal tehetségek, pályakezdő képző- és iparművészek számára. A beadott tervek valamint személyes találkozó alapján a kuratórium dönt a kiállítás befogadásáról, a támogatás mértékéről.

Pályázat meghatározott filmszakmai programban készült filmalkotások fesztiválokon történő részvételének támogatására

Az érintett filmalkotás filmelőállítója nyújthat be pályázatot filmszakmai programban készült alkotások fesztiválokon történő részvételének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 500.000 Ft.

Pályázat előadó-művészeti intézményeknek és művészeti társulásoknak, előadásaik kisebb településéken való bemutatásának támogatására

Pályázati felhívás előadó-művészeti intézmények és művészeti társulások számára előadásaik kisebb településéken való bemutatásának támogatására. Továbbá pályázhatnak magyarországi befogadó intézmények, állandó vagy időszakos játszóhelyek, amelyek minőségi színházi előadásokat szándékoznak műsorra tűzni.

Szociális támogatás szépíróknak

A Szépírók Társasága Egyesület pályázati felhívása a nehéz élethelyzetbe jutott rászoruló tagjaik számára szociális támogatás elnyerésére, alkotómunkájuk folytatásának támogatása céljából. A támogatás egészségügyi és/vagy anyagi probléma, rendkívüli élethelyzet esetén igényelhető, amikor a tag/eltartottjainak létfenntartása oly mértékben veszélyeztetett, hogy azt – vagyoni viszonyára tekintettel – csak külső segítséggel képes biztosítani.

Drámapályázat magyar nyelvű, prózai vagy zenés színpadi művek beküldésére

Pályázati felhívás belföldi és határon túli alkotók számára magyar nyelvű, prózai vagy zenés színpadi művek beküldésére műfaji és tematikus megkötés nélkül. Fődíj: 10.000 EUR.

Pályázat előadóművészek támogatására

Pályázati felhívás színházművészeti, mozgásművészeti és zeneművészeti területen tevékenykedő, hivatásos előadóművészek számára, támogatás elnyerésére. A program célja, hogy a pandémiás időszak elmúltával a hivatásos előadóművészek továbbra is aktív szereplői maradhassanak a kulturális életnek. Továbbá, hogy a program keretében megvalósuló produkciók által az újrainduló kulturális élet országszerte gyarapodhasson. A támogatás összege bruttó 500.000 forint/fő.

Smaragd – Regényíró pályázat

A Smaragd Kiadó és a Stílus és Technika irodalmi pályázati felhívása 18 éven felüli alkotók számára, romantikus, krimi, illetve akció tematikájú regények beküldésére. A pályázat legjobb alkotásai és a közönségszavazás nyertesei normál kiadói kiadásban (nyomtatásban) kerülnek kiadásra.

Pályázat kortárs szobrok létrehozására

Pályázati felhívás szobrászok számára, közepes és nagy méretű, kreatív kortárs, kültéri alkotások elkészítésére. A nyertes pályaművet a Kiíró fix áron megvásárolja, melynek összege: 1.000.000 Ft készpénz + 500.000 Ft. értékű üdülési utalvány

Erdők ölelése, vizek csobogása – Természetvédelmi-irodalmi vers-, próza- meseíró és természetfotós pályázat

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület pályázati felhívása hazai és határon túli általános- és középiskolások számára, az erdővel, a vizekkel és a természetes környezettel kapcsolatos irodalmi és fotóalkotások beküldésére. A helyezett pályaműveket megjelentetik az ez alkalomra kiadott könyvben.

A tettenérés kamerája – Pályázat amatőr filmkészítőknek

A Petőfi Irodalmi Múzeum pályázati felhívása kísérletező kedvű, 16-25 év közötti amatőr filmkészítők számára, a Mészöly Miklós szövegeiben tettenérhető filmszerűségre reflektáló rövid videóalkotások beküldésére. A legjobb beérkezett pályázati anyagokat kiállítják a múzeumban és virtuális tereiben, illetve pénzjutalomban részesítik. (1. helyezett: 120.000 Ft, 2. helyezett: 100.000 Ft, 3. helyezett: 80.000 Ft)

Egy sima – egy fordított – Műfordítói pályázat

A Debreceni Egyetemi Színház műfordítói pályázati felhívása bármely nyelvből, szabadon választott, kortárs (az utóbbi harminc évben megjelent) dráma szöveg (részlet) fordítására. Díjazás: 1. helyezett: 100.000 Ft; 2. helyezett: 75.000 Ft; 3. helyezett: 50.000 Ft. A díjazottak a pénzjutalmon kívül egyéb értékes nyereményeket is kapnak.

Az európai kultúra válsága – Hamvas Béla esszépályázat

Balatonfüred Város Önkormányzata, a Magyar Írószövetség, a Tempevölgy és a Hamvas Béla Asztaltársaság pályázati felhívása „Az európai kultúra válsága” témára reflektáló, elemző, még nem publikált esszék beküldésére. Díjazás: 1. helyezett – 250.000 Ft; 2. helyezett – 150.000 Ft; 3. helyezett – 100.000 Ft.

Gyávaságom története – Irodalmi pályázat

A Litera irodalmi portál a Blinken OSA Archívum irodalmi pályázati felhívása kortárs írók számára, a hétköznapi gyávaságainkról szóló, szépirodalmi igénnyel megírt, személyes történetek beküldésére. A pályaművek megjelennek egy Gyávaságom története címmel nyitott projektoldalon, a legjobb három írás pedig helyet kap a Litera felületén is.

ÍRÓ-DEÁK – Vers- és novellaíró pályázat 2022

A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola pályázati felhívása 10-18 év közötti általános iskolás és középiskolás diákok számára versek és novellák beküldésére szabadon választott témában.

Pályázat nemzetközi művészeti kiállítás kurátori feladatainak ellátására

Pályázati felhívás a nemzetközi biennálé magyar képzőművészeti és építészeti kiállításai kurátori feladatainak ellátására. A projekt költségkerete nem lehet több bruttó 23 millió forintnál.

Pályázat az egészséggel kapcsolatos rövidfilmek nevezésére a WHO filmfesztiváljára

Pályázati felhívás az egészséggel kapcsolatos rövidfilmek nemzetközi filmfesztiválra való nevezésére, az egészségfejlesztéshez és az egészséggel kapcsolatos oktatáshoz való hozzájárulás érdekében. A pályázatra filmkészítők, produkciós irodák, közintézmények, nem állami szervezetek, közösségek, diákok, valamint filmművészeti iskolák jelentkezhetnek. A videókat, amennyiben nem angolul készülnek, angol nyelvű felirattal kell ellátni. Olyan rövidfilmekkel lehet nevezni, amelyek 2019. január 1-je és 2022. január 30-a között készültek. A filmeket az alábbi három kategóriában és témában lehet benyújtani: egyetemes egészségügyi ellátás; egészségügyi vészhelyzet; valamint jobb egészség és jólét. A kategóriák nyertesei 10.000 USD pénzjutalmat kapnak, ezen kívül pedig további nagyértékű díjak is átadásra kerülnek. A pályázati kiírás nyelve angol.

Téli Terézváros – Művészeti pályázat terézvárosi általános iskolai osztályoknak

Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzatának pályázati felhívása általános iskolás diákok számára, a “téli Terézváros” témában készült kreatív alkotások beküldésére. A díjazott osztályok mindkét kategóriában értékes nyereményeket kapnak.

Regényíró pályázat még meg nem jelent regények kiadása céljából

Pályázati felhívás 18 éven felüli alkotók számára, middle grade regények, történelmi fikciók, drámák, fantasyk, napjainkban játszódó romantikus regények, thriller/horror/krimi/mystery, valamint rotikus témájú regények beküldésére. A pályázat legjobb alkotásai kiadásra (nyomtatásban) kerülhetnek.

A velünk élő Petőfi – Pályázat kortárs képzőművészek, grafikusok, szobrászművészek, iparművészek és fotóművészek számára, szabadon választott Petőfi Sándor idézethez kapcsolódó alkotások készítésére

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pályázati felhívása kortárs képzőművészek, grafikusok, szobrászművészek, iparművészek és fotóművészek számára, Petőfi nyelvéhez és nyelvezetéhez kapcsolódó képző-, ipar-, és fotóművészeti alkotások, valamint videóinstallációk beküldésére. A szakmailag legjobbnak ítélt művészek munkáiból kiállítás nyílik, valamint a kiállításhoz katalógus is készül. A nyertesek számára megjelenési lehetőséget biztosítanak a médiában, illetve a rendezvény utóéletét is követni kívánják számos együttműködéssel (újságcikkek, rádió- és TV-interjúk, a közösségi média felületein elhelyezett hirdetések).

Cseresznyevirágzás – Romantikus novella pályázat

A Marisol Könyvkiadó pályázati felhívása magyar nyelven íródott romantikus novellák beküldésére. A legjobb munkák kiadványban jelennek meg 2022-ben.

Méhes György drámaíró pályázat

A Magyar Írószövetség pályázati felhívása ma is aktuális, magyar történelmi témát feldolgozó, vagy a XXI. század nagy változásait ábrázoló, egy- vagy kétfelvonásos drámák beküldésére. Díjazás: 1. helyezett: 2.000.000 Ft; 2. helyezett: 1.000.000 Ft; 3. helyezett: 500.000 Ft.

Pályázat a Magyar Építőművészek Szövetsége új logójának tervezésére

A Magyar Építőművészek Szövetségének pályázati felhívása építész, építészmérnök, építőművész, belsőépítész, tájépítész, képzőművészeti, iparművészeti, és design képzésben részt vevő hallgatók számára, a jubileumi év szlogenjének (mottójának) logó-szerű grafikus megfogalmazására.

Veszprémi Tavaszi Tárlat 2022 – Pályázat képzőművészeknek

A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Művészetek Háza Veszprém pályázati felhívása Veszprém megyében és a balatoni régióban élő művészek számára, a 2022. évi Veszprémi Tavaszi Tárlaton való részvételre.

Csak tiszta forrásból… – Fotópályázat 2022

A Csabagyöngye Kulturális Központ Lencsési Közösségi Háza és a Márvány Fotóműhely fotópályázati felhívása Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében élő magyar fotósok számára, kötetlen témájú, fekete-fehér alkotások beküldésére. Az első három helyezett tárgyjutalomban részesül. A fotópályázat kiállításon bemutatott képeiről katalógus készül.

Kékfestő tervpályázat képző és iparművészek, művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói és középiskolák diákjai számára

A IV. Nemzetközi Alternatív TEXTIL Symposion és a Magyarországi Alkotótelepek és Symposionok Társaságának pályázati felhívása képző és iparművészek, művészeti felsőoktatási hallgatók és középsikolás diákok számára, Op-art, természet, valamint ifjúság témában készült kékfestett textilminta tervek beküldésére.

Pályázat jazz előadóművészeti ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal jazz előadóművészek számára, jazz előadóművészeti ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat zenei alkotói ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal zeneszerzők és zenetudósok számára, zenei alkotói ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat táncművészeti ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal balettművészek, kortárs táncművészek, néptáncművészek, koreográfusok, tánctudósok és táncpedagógusok számára, táncművészeti ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat fotóművészeti ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal fotóművészek, fotóriporterek és alkalmazott fotográfusok számára, fotóművészeti ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat zenei előadóművészeti ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal hangszeres és énekes szólisták számára, zenei előadóművészeti ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Kortárs Hangon 2022 – Irodalmi pályázat

Az Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem pályázati felhívása Eger, Miskolc, Nyíregyháza, Felvidék, Kárpátalja és Erdély magyar egyetemein tanuló magyar hallgatók számára, vers és kispróza műfajban íródott alkotások beküldésére. A díjazottak írótáborban vehetnek részt és megjelenési lehetőséget kapnak.

Képkeretben a helye – Fotópályázat

A Ringier Axel Springer Magyarország Kft. fotópályázati felhívása 18 éven felüli alkotók számára, a “Képkeretben a helye” témára reflektáló alkotások beküldésére. Díjazás: 1. helyezett: a nyertes fotó megjelenik 2/1 oldalon és 1 db utalvány 50.000 Ft értékben; 2. helyezett: a nyertes fotó megjelenik 1/1 oldalon és 1 db üdülés ajándékdoboz 39.650 Ft értékben; 3. helyezett: a nyertes fotó megjelenik 1/2 oldalon és 1 éves magazin előfizetés.

Felhívás a Magyar Művészeti Akadémia nem akadémikus tagjaként való felvételre

Pályázati felhívás DLA fokozattal, meghatározott hazai művészeti szakmai elismeréssel, vagy külföldi szakmai elismeréssel rendelkezők számára, az akadémiába nem akadémikus tagként történő felvételre.

Fiatalok – Irodalmi pályázat

A Holnap Magazin irodalmi pályázati felhívása Magyarországon és határainkon túl élő, magyar nyelven publikáló, 14-30 év közötti amatőr költők és írók számára, versek és prózai alkotások beküldésére bármilyen témában. A kiválasztott írásokat, összesen 3 verset és 3 prózai alkotást könyvjutalomban részesítik, továbbá a nyertes alkotások nyomtatásban jelennek meg.

Pályázat irodalmi alkotói támogatás elnyerésére

A Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom Kollégiumának pályázati felhívása határon túli magyar írók, költők, műfordítók, kritikusok, irodalomtörténészek számára, szépirodalmi, műfordítói és kritikai alkotómunka-támogatás elnyerésére. A támogatás összege 1.200.000 Ft.

Pályázat inkluzív színházi nevelési műhelyben való részvételre

A MáSzínház pályázati felhívása színházi szakemberek számára, inkluzív színházi nevelési műhelyben való részvételre. A darabok többsége az 5-18 éves korosztálynak szól, és különböző társadalmi, közösségi és egyéni kérdéseket feszegető történeteket mesél el. A középpontba helyezett témákat közösen dolgozzák fel a résztvevő csoportokkal, beszélgetések, drámajátékok, és akár a szerepbe léptetésük útján.

Vadasparki frizurák – Fotópályázat

A Szegedi Vadaspark és a Tessloff-Babilon Könyvkiadó Kft. fotópályázati felhívása a “vadasparki frizurák” témához kapcsolódó alkotások beküldésére. A fődíj mellett egy különdíjat is hirdetnek, amelyet a legviccesebb kép szerzője nyer.

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Az AVANA Magyar Tudományos Fantasztikus Művészetért Országos Egyesület irodalmi pályázati felhívása új, sci-fi novellák írására és beküldésére. Díjazás: 1. helyezett 15.000 Ft; 2. helyezett 10.000 Ft; 3. helyezett 5.000 Ft.

Legyen Zala! – Művészeti pályázat

A Pannon Tükör kulturális folyóirat művészeti pályázati felhívása zalai vonatkozású versek, novellák, publicisztikai és egyéb prózai művek, vizuális művek, valamint színházi jelenetek beküldésére. Díjazás kategóriánként és korosztályonként: 1. helyezett: 90.000 Ft; 2. helyezett: 60.000 Ft; 3. helyezett: 30.000 Ft.

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

A Magyar Snowboard Szövetség pályázati felhívása a snowboardozáshoz kapcsolódó és a 2021/2022-es téli szezon alatt készült fotó és videóalkotások beküldésére. A képek csak a hazai pályákon készülhetnek.

Húsvéti pillanatok – Vers- és prózaíró pályázat 2022

A Vizuális Pedagógiai Műhely Bt. és a Kortárs Magyar Irodalom FB oldal pályázati felhívása kortárs költők és írók számára, húsvéti versek és prózák beküldésére, irodalmi antológiában való megjelenés céljából.

Meseillusztrációs pályázat Wass Albert műveihez kapcsolódóan

A Wass Albert Irodalompártoló Egyesület pályázati felhívása óvodások és általános iskolások számára, Wass Albert bármelyik novellájához vagy művéhez tetszőleges technikával készült illusztrációk beküldésére.

Pályázat művészeknek európai művészeti programban való részvételre, támogatás elnyerésére

Pályázati felhívása művészek számára, a fenntartható jövő kultúrájával kapcsolatos nemzetközi művészeti programban való részvételre, támogatás elnyerésére. A pályázat keretében hét művészt választanak ki, akik létrehozhatják a fenntartható jövő kultúrájával kapcsolatos alkotásukat. A művészek egyénileg, de akár együtt is dolgozhatnak a projekten, így a program végére 1–7 műalkotás készül el. A kész műveket az unió 17 országában fogják bemutatni. A támogatás összege 2.000 EUR/fő. A pályázati kiírás nyelve angol.

Mór télen 2021-2022 – Fotópályázat

A Lamberg-kastély Művelődési Központ, Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely fotópályázati felhívása a téli időszakban, Móron készített alkotások beküldésére.

Pályázat az Aranymosás Irodalmi Válogató kötetben való megjelenésre

A Könyvmolyképző Kiadó irodalmi pályázati felhívása rövid történetek beküldésére, az Aranymosás Irodalmi Válogató kötetben való megjelenés céljából. A legjobb művek országos terjesztésbe kerülnek, az írók rendszeresen dedikálnak a könyves eseményeken. A szerzők írói díjat kapnak.

Pályázat képzőművészeti díj és támogatás elnyerésére

Pályázati felhívás a pályájuk derekán lévő, hazai színtéren alkotó képzőművészek számára, képzőművészeti díj 2022. évi elnyerésére, munkájuk támogatása céljából. A fődíj 1.000.000 Ft honorárium és egy önálló kiállítás a Kiíró művészeti intézetében.

Alkonyattól pirkadatig – Fotópályázat

A Prizma Kör fotópályázati felhívása alkonyatkor, éjszaka, illetve pirkadatkor készült alkotások beküldésére. A pályázaton helyezést elért, illetve a kiállított képek, mind MAFOSZ pontot érnek.

Mephisto – Alkotópályázat középiskolásoknak, egyetemistáknak és fiatal művészeknek

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment – Pannonia Movie által üzemeltetett budapesti Cinema MOM közös felhívása középiskolás diákok, egyetemisták, valamint fiatal művészek számára, Szabó István Mephisto című nagyjátékfilmjéhez kapcsolódó képzőművészeti alkotások létrehozására. A legjobb munkákat beküldő pályázók ajándékcsomagot kapnak.

Kassák-díj 2022 – Pályázat Kassák Lajos szellemiségéhez kapcsolódó művek és projektek létrehozásának ösztönzésére

A Kassák Múzeum, Dr. Argay István és az Interart Alapítvány közös pályázati felhívása kortárs művészek számára, Kassák-díj 2022. évi elnyerésére, Kassák Lajos életművéhez, a huszadik századi avantgárd művészet jelenségeihez és tematikus fókuszpontjaihoz, valamint az avantgárd mozgalmak által felvetett kérdések mai értelmezéséhez kapcsolódó alkotói tervek elismerésére. A díj összege bruttó 1,5 millió forint, amit a nyertes pályázó műve létrehozására fordíthat.

Pályázat művészeknek, művészeti csoportoknak kiállításon való részvételre

Pályázati felhívás fiatal művészek, művészeti csoportok számára, kiállítás megvalósítására Pécsett.

Pályázat filmek nevezésére 2022. évi Savaria Filmszemlére

A Savaria Filmakadémia Egyesület pályázati felhívása építészeti, formatervezési témájú, illetve a kulturális örökséggel kapcsolatos filmek 2022. évi filmszemlére történő nevezésére. Kategóriánként az első három helyezett filmalkotás pénzdíjban részesül. A szemle és a hozzá kapcsolódó konferencia célja továbbra is az, hogy évről-évre felkutassa, összegyűjtse és Szombathelyre hívja a Kárpát-medence magyar kulturális értékeit bemutató filmeket és alkotóikat.

Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál 2022 – Pályázat filmek nevezésére

A Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál pályázati felhívása gyerekeknek és kamaszoknak szánt rövid animációk, élőszereplős vagy tv-sorozat-epizódok, valamint egész estés filmek filmfesztiválra történő nevezésére.

2022 év madara a zöld küllő – Rajzpályázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rajzpályázati felhívása a 2022. év madarával, a zöld küllővel kapcsolatos alkotások beküldésére. A kategóriánként első három helyezett értékes díjat kap.

Utazás testben és lélekben – Irodalmi pályázat

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének irodalmi pályázati felhívása amatőr írók számára, az utazás témájához kapcsolódó prózai alkotások beküldésére. Az első három helyezett értékes díjban részesül.

Pályázat drámaírói ösztöndíj 2022. évi elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal drámaírók számára drámaírói ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

A női nem dicsérete – Fotópályázat

A Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. fotópályázati felhívása női nemet dicsérő és bemutató, hagyományos vagy digitális technikával készült, színes vagy fekete-fehér alkotások beküldésére. A kiválasztott fotók Gyöngyös belvárosának utcáin, terein kerülnek kiállításra.

Pályázat vígjáték megírására

Pályázati felhívás magyar alkotók számára, egy helyszínen játszódó, 6-8 szereplős vígjátékok megírására. A nyertes 1.000.000 forint összegű díjban részesül, vígjátékát pedig a Kiíró 2023-ban – nem kötelező módon – bemutathatja.

Közös KINCSeink család, közösség, lelki egészség – Szépirodalmi és tudományos pályázat

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szépirodalmi és tudományos pályázati felhívása Kopp Mária és Skrabski Árpád “A boldogságkeresés útjai és útvesztői” című könyvhöz, vagy a magyarok lelki állapotát vizsgáló Hungarostudy kutatások témaköreihez kapcsolódó alkotások beküldésére. Mindkét kategóriában az 1. helyezett bruttó 500 ezer Ft, a 2. helyezett bruttó 300 ezer Ft, a 3. helyezett bruttó 200 ezer Ft díjra jogosult.

Pályázat orgonamű írására

Pályázati felhívás magyar és külföldi természetes személyek, valamint gazdasági társaságok számára, szóló orgonára íródott zeneművek megírására. Díjazás: 1. díj bruttó 400.000 Ft; 2. díj bruttó 200.000 Ft; 3. díj. bruttó 100.000 Ft.

A gyémánt útja – Novellaíró pályázat

A Soraya Kiadó irodalmi pályázati felhívása 16 éven felüli, kezdő szerzők számára, novellák beküldésére, tematikai megkötés nélkül. A pályázat legjobb alkotásai normál kiadói kiadásban (nyomtatásban) kiadásra kerülnek.

4 évszakos fotópályázat

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. fotópályázati felhívása a Kecskeméti Arborétum, illetve a Szent Hubertus Parkerdő (Nyíri-erdő – Vackor Vár Erdei Iskola) jellegzetes növény- és állatvilágának egy-egy különleges pillanatát megörökítő alkotások beküldésére.

Versünnep 2022 – Pályázat nem hivatásos, egyéni előadók számára

A Versünnep Alapítvány pályázati felhívása nem hivatásos, egyéni előadók számára, versek, prózák, publicisztikák, énekelt versek, versmegzenésítések, képző- és/vagy filmművészeti alkotások, valamint táncművészeti alkotások versenyre való nevezésére. Díjazás: pénzjutalom és értékes tárgyjutalmak.

Pályázat művészeknek, művészeti tervek, programok megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás kortárs, független előadóművészetben aktív szabadúszó művészek, művészeti menedzserek, művészeti kollektívák és szervezetek számára, művészeti tervek, programok megvalósításának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 3.000.000 Ft.

Versünnep 2022 – Pályázat professzionális előadók és képző intézmények hallgatói részére

A Versünnep Alapítvány pályázati felhívása professzionális előadók és képző intézmények hallgatói számára, versek, prózák, publicisztikák, énekelt versek, versmegzenésítések, képző- és/vagy filmművészeti alkotások, valamint táncművészeti alkotások versenyre való nevezésére. Fődíj: 600.000 Ft pénzjutalom és további értékes nyeremények

Hangra fel 2021 – Vers előadó verseny

A HELMA kiadó pályázati felhívása a szó és a hang összhangját előtérbe helyező, a korábbi versmondás hagyományaival szakító, Pete László Miklós verseiből készített hanganyagok beküldésére. Az első három helyezett értékes nyereményeket kap.

Fotópályázat adott témákra asszociáló fotók beküldésére

Az Életszeretet-Életöröm Alapítvány fotópályázati felhívása a “Miért utazunk?”, “Hála és hálátlanság”, valamint “A második világ” tematikákra reflektáló, fényképezőgéppel készített, illetve filmről vagy diáról digitalizált színes és monochróm alkotások beküldésére.

Erdő-Mező – Alkotópályázat

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat pályázati felhívása az erdő-mező témára reflektáló, 8 éven felüli olvasókat megszólító versek, mesék, prózák és ismeretterjesztő cikkek beküldésére. A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.

Téli inspiráció – Fotó- és videópályázat

Az Answear.com pályázati felhívása a #winterspiration témában készített fotók és videók beküldésére. Fődíj: 200.000 Ft készpénz; vígaszdíjak: 5 x 20.000 Ft készpénz.

Pályázat 2022. évi vallási könnyűzenei támogatásra

Pályázati felhívás vallásos alkotó közösségek, zenei együttesek és zenészek számára, könnyűzenei támogatás elnyerésére a 2022. évre vonatkozóan, a hangszerek és eszközök beszerzése és felújítása érdekében. A támogatás összege hangszer és eszközbeszerzés esetében 100.000 – 10.000.000 Ft; hangszerfelújítás esetében 100.000 – 5.000.000 Ft.

Pályázat kulturális, közösségépítő terasz-rendezvények támogatására

Közművelődési tevékenységgel foglalkozó költségvetési szervek, önkormányzatok, egyesületek, alapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, gazdasági társaságok és szakmai szervezetek nyújthatnak be pályázatot hazai kamarajellegű 80-120 fős közösségépítő terasz-rendezvények megrendezésének, helyi és országos programok vegyítésének, irodalom, zene, színház és egyéb műfajok találkozásának, crossoverek megrendezésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 Ft.

Táj- és természetvédelmi rajzpályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából

A Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány és a Kecskeméti Művészeti Szakkör rajzpályázati felhívása Bács-Kiskun megyei, Csongrád-Csanád megyei és Pest megyei általános és középiskolai tanulók számára, táj- és természetvédelmi témájú alkotások beküldésére. A díj értékes tárgyjutalom, vásárlási és/vagy ajándékutalvány valamint megjelenési lehetőség.

Pályázat drámaírói mentorprogramban való részvételre

Pályázati felhívás drámatervek és szinopszisok beküldésére, drámaírói mentorprogramban való részvétel céljából. A rendszeres megbízási díj a beválogatott írók számára a megvalósítási időszak alatt bruttó 145.000 Ft/hónap.

Országalbum Maraton 2022 – Fotóverseny

Az Országalbum oldalcsoport pályázati felhívása Magyarországon és határainkon túl készült hagyományos fotók, valamint fotógrafikák beküldésére.

Az idő – Fotópályázat

A Prizma Kör fotópályázati felhívása az idő múlását, az eltelt időt, a várakozást és az időt magát megjelenítő alkotások beküldésére. A kategórianyertes művek beküldői tárgyjutalomban részesülnek.

Pályázat iparművészek külföldi alkotótelepeken, alkotóműhelyekben és szimpóziumokon való részvételének támogatására

Pályázati felhívás hazai iparművészek külföldi alkotótelepeken, alkotóműhelyekben és szimpóziumokon való részvételének, valamint külföldi iparművészek magyar szakmai fórumokon való szereplésének, kurzus vezetésének támogatására. A pályázat keretösszege 3.000.000 Ft.

Pályázat iparművészeti alkotótelepek, alkotóműhelyek és szimpóziumok szakmai programjainak támogatására

Pályázati felhívás iparművészeti alkotótelepek, alkotóműhelyek és szimpóziumok szakmai programjai megvalósításának, valamint magyar iparművészek hazai alkotótelepeken való részvételének támogatására. A pályázat keretösszege 25.000.000 Ft.

Pályázat iparművészeknek, alkotói támogatás elnyerésére

Pályázati felhívás iparművészek számára, alkotói támogatás elnyerésére, kizárólag új alkotások létrehozása érdekében. A támogatás összege 500.000 – 1.500.000 Ft/év.

Pályázat iparművészetet elemző és értékelő tanulmányok megírására

Pályázati felhívás művészettörténészek és szakírók számára, alkotói támogatás elnyerésére, a design és a kortárs iparművészetet elemző és értékelő tanulmányok megírása érdekében. A támogatás összege 500.000 – 1.000.000 Ft/év.

Az én Győröm, az én közösségem – Fotópályázat

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér fotópályázati felhívása győri polgárok számára, Győr városát, illetve annak fejlődését bemutató, 2000 előtt készült alkotások beküldésére. A nyilvánosan közzétett képeket közönségszavazásra bocsátják, és a városrészenként (célterületenként) legsikeresebb, legnépszerűbb pályaművek beküldői könyvjutalomban részesülnek.

Pályázat iparművészeti és design kiállítások támogatására

Pályázati felhívás iparművészeti és design egyéni és csoportos kiállítás (biennálék, triennálék, quadriennálék, országos nagy kiállítások) előkészítésének, megrendezésének, valamint szakmai szervezetek és egyéni iparművész alkotók kiállításainak támogatására belföldön és külföldön, valamint a kiállításhoz tartozó katalógus megjelentetésének támogatására. A pályázat keretösszege 45.000.000 Ft.

Pályázat fotóművészeti rendezvények támogatására

Pályázati felhívás fotóművészeti alkotótelepek, alkotóműhelyek és szakmai fórumok programjai megvalósításának támogatására. A pályázat keretösszege 10.000.000 Ft.

Szarka Vёra országos hímző pályázat

A Hagyományok Háza, Homokmégy Község Önkormányzata, Kalocsa Város Önkormányzata, a Kalocsai Múzeumbarátok Köre, és a Viski Károly Múzeum Kalocsa pályázati felhívása egyéni alkotók és alkotóközösségek számára, a kalocsai népművészet különböző korszakai hímzéseinek motívumait alkalmazó egyedi alkotások beküldésére.

Pályázat fotós alkotói támogatás elnyerésére

Pályázati felhívás fotóművészek számára, alkotói támogatás elnyerésére, új alkotások létrehozása érdekében. A támogatás összege 500.000 – 1.250.000 Ft/év.

Pályázat filmek nevezésére természet- és környezetvédelmi filmszemlére

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pályázati felhívása magyar és nemzetközi alkotások természet- és környezetvédelmi filmszemlére történő nevezésére. A Filmszemle összedíjazása 15.000 EUR.

Pályázat a művészetek által inspirált technológiai, ipari és társadalmi innovációk díjazására

Pályázati felhívás a tudomány és a technológia, valamint a művészetek metszéspontján, a kreativitás és az innováció terén elért legúttörőbb együttműködések és eredmények elismerésére. A pályázat keretében két díjat ítélnek oda. A hangsúly mindkét díj esetében a technológiák kreatív elsajátításán és alkalmazásán, valamint a területek együttműködésének egyedi konstellációinak keresésén van. A díjazottak 20.000 EUR pénzjutalmat kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Ökológiai verspályázat

Az f21.hu irodalmi pályázati felhívása a környezetvédelemhez, környezettudatossághoz, ökológiához és a fenntarthatósághoz kapcsolódó versek beküldésére. A három dobogós egyaránt pénzdíjban részesül, az első helyezett 25 ezer forintot, a második helyezett 20 ezer forintot, a harmadik pedig 15 ezer forintot kap.

Pályázat új név, logó- és arculat tervezésére

A ZVK Projektiroda Kft. pályázati felhívása egyéni és szakmai alkotók, illetve szakirányú művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, a zuglói stílusnegyed elnevezésére és arculatának megtervezésére.

Kárpátaljai fotópályázat az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából

A Hodinka Antal Nyelvészeti Kutatóközpont és a Filológia Tanszék Magyar Tanszéki Csoportjának fotópályázati felhívása anyanyelvünk kárőpátaljai megjelenését, jelenlétét és vizuális térbeli használatát megjelenítő alkotások beküldésére.

Kárpát-medencei természetfotó pályázat magyarajkú diákoknak

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány fotópályázati felhívása Kárpát-medencei általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok számára, magát a tájat, a vadvilágot, rovarvilágot, természetes élőhelyeket, valamint az ember és természet kapcsolatát bemutató alkotások beküldésére. A díjazottak mindkét kategóriában értékes nyereményeket kapnak.

Pályázat pályakezdő újcirkuszi alkotóknak, „kamaraszínházi” előadások létrehozásának támogatására

Pályázati felhívás pályakezdő újcirkuszi artisták és alkotók számára, minimum 45 perces duó produkciók egy színházi vagy cirkuszi szakember mentorálásával történő létrehozásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 900.000 Ft.

komment
süti beállítások módosítása