Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Új pályázatok a pályázatfigyelő portálon

2022. január 26. 04:15 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Új / friss pályázatok a pályázatfigyelőn megtalálható, több mint 400 pályázati lehetőség közül:

Pályázat ifjúságsegítők mobilitási tevékenységeinek támogatására

Pályázati felhívás ifjúságsegítő szervezetek és fiatalok informális csoportjai számára, a szakmai fejlődést és hálózatépítést biztosító mobilitási tevékenységek támogatására.

Magyar Iskolaválasztási Program 2022 – Pályázat külhoni magyar tanítási nyelvű általános / alapiskolák első évfolyamába beiratkozó diákok számára

A Rákóczi Szövetség pályázati felhívása a 2022/2023-as tanévben a külhoni magyar tanítási nyelvű általános/alapiskolák első évfolyamába beiratkozó diákok számára, egyszeri támogatás elnyerésére. A támogatás összege 10.000 Ft.

Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program (GINOP Plusz-1.2.2-22)

Pályázati felhívás mikrovállalkozások számára, vállalkozásfejlesztési támogatás igénylésére, az elmaradott térségek fejlesztése érdekében. Támogatható tevékenységek: Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása; a vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő infrastrukturális és ingatlan beruházás; információs technológia-fejlesztés – beleértve az üzleti felhőszolgáltatások igénybevételét; a Projekt szakmai megvalósításának közvetett költségei. A támogatás összege 2.000.000 – 10.000.000 Ft.

Pályázat kulturális közösségi események, rendezvények támogatására

Közművelődési tevékenységgel foglalkozó költségvetési szervek, önkormányzatok, egyesületek, alapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, gazdasági társaságok és szakmai szervezetek nyújthatnak be pályázatot járási, megyei, országos és nemzetközi hatókörű, kulturális értékeket, hagyományokat bemutató közösségi események, rendezvények, valamint szakmai konferenciák megrendezésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 Ft.

Pályázat kutatói támogatás elnyerésére, koncepciótervek validálására, további kutatások megalapozása céljából

Pályázati felhívás az Európai Kutatási Tanács által finanszírozott kutatók számára, támogatás elnyerésére, koncepciótervek validálására, további kutatások megalapozása érdekében. A pályázat célja, hogy megkönnyítse az EKT által finanszírozott kutatásokban rejlő kereskedelmi és társadalmi innovációs potenciál feltárását, ezért csak olyan kutatásvezetők számára áll rendelkezésre, akiknek a pályázata az EKT által finanszírozott kutatásra épül. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 18 hónap. A támogatás összege 150.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Globális pályázat a lakásproblémákra megoldást kínáló projektek díjazására

Pályázati felhívás a lakásproblémákra innovatív, kiemelkedő és forradalmi megoldást kínáló projektek díjazására. Olyan kezdeményezésekkel lehet pályázni, amelyeket az elmúlt tíz évben kezdtek/valósítottak meg. Pályázni lehet továbbá tágabb értelemben vett kérdésekkel foglalkozó projektekkel is, mint pl. az éghajlati vészhelyzet, környezeti fenntarthatóság, társadalmi befogadás, jövedelemtermelés és nemek közötti egyenlőség. Két fődíjat osztanak ki, melynek elnyerői nemzetközi elismerésben és további támogaásban részesülnek, valamint 10.000 GBP jutalmat kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat drámaírói mentorprogramban való részvételre

Pályázati felhívás drámatervek és szinopszisok beküldésére, drámaírói mentorprogramban való részvétel céljából. A rendszeres megbízási díj a beválogatott írók számára a megvalósítási időszak alatt bruttó 145.000 Ft/hónap.

Táj- és természetvédelmi rajzpályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából

A Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány és a Kecskeméti Művészeti Szakkör rajzpályázati felhívása Bács-Kiskun megyei, Csongrád-Csanád megyei és Pest megyei általános és középiskolai tanulók számára, táj- és természetvédelmi témájú alkotások beküldésére. A díj értékes tárgyjutalom, vásárlási és/vagy ajándékutalvány valamint megjelenési lehetőség.

Pályázat az Új Európai Bauhaus Díjak elnyerésére

Pályázati felhívás az Új Európai Bauhaus Díjak elnyerésére, a fenntarthatóságot, az esztétikumot, valamint az inkluzivitást előtérbe helyező projektek elismerésére. Az egyes kategóriák győztesei az alábbi pénzdíjban részesülnek: 30.000 euró az Új Európai Bauhaus-díj elnyerőinek, valamint 15.000 euró az Új Európai Bauhaus Fiatal Tehetségek díj győztesei számára. Az egyes kategóriák második helyezettjei az alábbi pénzdíjban részesülnek: 20.000 euró az Új Európai Bauhaus-díj második helyezettjeinek, valamint 10.000 euró az Új Európai Bauhaus Fiatal Tehetségek díj második helyezettjei számára.

Az internet jó, de lehet biztonságosabb is! – Videópályázat középiskolásoknak

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának pályázati felhívása középiskolás diákok számára, a mobiltelefonok és online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatát bemutató video spotok (reklámfilmek, klippek, bemutatófilmek) elkészítésére. Díjazás: 1. helyezett: 35.000 Ft értékű ajándék; 2. helyezett: 20.000 Ft értékű ajándék; 3. helyezett: 10.000 Ft értékű ajándék; Különdíj: 10.000 Ft értékű ajándék

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a klímatudomány és a klímaváltozásra adandó válaszok területén

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a klímatudomány és a klímaváltozásra adandó válaszok területén, az éghajlat-semleges környezetre, valamint ellenálló társadalomra és gazdaságra való áttérés érdekében a földrendszerekre vonatkozó ismeretek bővítésével. A pályázatok célja többek között a földrendszertudomány, az éghajlatsemlegességhez vezető utak, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, az éghajlat és az ökoszisztémák közötti kölcsönhatások jobb megértése; az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi munkacsoport és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség értékeléseihez való hozzájárulás; az éghajlatváltozással kapcsolatos európai kutatási térség megerősítése; valamint az éghajlatváltozással kapcsolatos tudásbázis átláthatóságának, szilárdságának, megbízhatóságának és gyakorlati használhatóságának növelése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 5–7 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Az Év Múzeuma 2022 – Pályázat muzeális intézmények elismerésére

Javaslattételi pályázati felhívás “Az Év Múzeuma” díj 2022. évi odaítélése céljából, a múzeumi megújulás, gyűjteménymenedzsment, ismeretátadás és hozzáférés, szolgáltatások, valamint a társadalmi felelősségvállalás területén kiemelkedő változást elért muzeális intézmények elismerésére.

Pályázat 2022. évi vallási könnyűzenei támogatásra

Pályázati felhívás vallásos alkotó közösségek, zenei együttesek és zenészek számára, könnyűzenei támogatás elnyerésére a 2022. évre vonatkozóan, a hangszerek és eszközök beszerzése és felújítása érdekében. A támogatás összege hangszer és eszközbeszerzés esetében 100.000 – 10.000.000 Ft; hangszerfelújítás esetében 100.000 – 5.000.000 Ft.

Pályázat KKV részére digitális transzformáció támogatására

Pályázati felhívás Dél-Dunántúli kis- és középvállalkozások számára, technológiaátadási kísérleteik támogatására. Pályázatot az alábbi témákban lehet benyújtani: alacsony energiaigényű számítástechnika; kiberfizikai és beágyazott rendszerek; internet of things; rugalmas és viselhető elektronika; szerves és nagy felületű elektronika; fejlett vagy nagy teljesítményű számítástechnika; gyártási robotika; additív gyártási technológiák; modellezés és szimuláció; mesterséges intelligencia; kiberfizikai rendszerek a gyártás számára; felhőalapú számítástechnika; valamint digitális ikrek, adatmegosztás és autonóm gyárak. A 10 hónap időtartamú program során a vállalkozások az alábbi támogatásban részesülnek: a kísérlet végrehajtásához szükséges technikai támogatás; mentorálás az üzleti stratégia kialakításához; a projekt sikeres végrehajtásához szükséges iránymutatás; a hálózati létesítményekhez és infrastruktúrához való hozzáférés; médiamegjelenés; valamint legfeljebb 60.000 EUR összegű átalánytámogatás és kísérletenként legfeljebb 15.000 EUR további támogatás utalvány formájában. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat amatőr művészeti táborok szakmai programjainak támogatására

Közművelődési tevékenységgel foglalkozó költségvetési szervek, önkormányzatok, egyesületek, alapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, gazdasági társaságok és szakmai szervezetek nyújthatnak be pályázatot amatőr művészeti, alkotó jellegű és honismereti bentlakásos (tematikus, naponta legalább 6 órás szakmai tartalommal, minimum 4 éjszaka időtartamú) táborok szakmai programjainak támogatására. A támogatás összege legfeljebb 800.000 Ft/program.

Téli inspiráció – Fotó- és videópályázat

Az Answear.com pályázati felhívása a #winterspiration témában készített fotók és videók beküldésére. Fődíj: 200.000 Ft készpénz; vígaszdíjak: 5 x 20.000 Ft készpénz.

Pályázat települési önkormányzatok részére szociális célú tüzelőanyag vásárlásának 2022. évi támogatására

Pályázati felhívás 5000 fő lakosságszámot meg nem haladó települési önkormányzatok számára, szociális célú tüzelőanyag vásárlásának 2022. évi támogatására, a háztartások tüzelőanyag-költségének csökkentése érdekében. Keménylombos tűzifa igénylése esetén az önkormányzat legfeljebb 2 erdei m3/ellátott tűzifa mennyiséget igényelhet. Lágy lombos tűzifa igénylése esetén az önkormányzat legfeljebb 3 erdei m3/ellátott tűzifa mennyiséget igényelhet. Barnakőszén igénylése esetén az önkormányzat legfeljebb 6 q/ellátott szén mennyiséget igényelhet.

Háziorvosi praxisjog vásárlási pályázat 2022

Pályázati felhívás praxisjoggal nem rendelkező háziorvosok számára, háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 4.000.000 Ft.

Pályázat felsőoktatási munkatársak mobilitásának támogatására

Pályázati felhívás felsőoktatási intézmények oktatói számára, külföldi partnerintézményben végzett oktatás célú mobilitásuk támogatására az Erasmus+ programban. A támogatás összege országonként eltérő, de legfeljebb 112 EUR/nap.

Európai uniós pályázat környezetvédelmi projektek kapacitásépítési tevékenységeihez technikai segítségnyújtás támogatására

Pályázati felhívása környezetvédelmi projektek kapacitásépítési tevékenységeihez kapcsolódó technikai segítségnyújtás támogatására, a nemzeti kapcsolattartó pontok szolgáltatásainak javítása érdekében. Pályázatot szükségletelemzésre alapozva lehet benyújtani. A pályázat célja a LIFE program végrehajtásáért felelős nemzeti szintű állami szervek támogatása, a tagállamuk programban való hatékony részvételének erősítése érdekében. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege 400.000 – 425.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

A jövő vezetője díj 2022 – Pályázat kisvállalati, középvállalati és nagyvállalati vezetők elismerésére

A CX-Ray javaslattételi pályázati felhívása “A jövő vezetője” díj 2022. évi odaítélése céljából, a vezetés emberi oldalát szem előtt tartó kisvállalati, középvállalati és nagyvállalati közép-, és felsővezetők elismerésére. A díjazottak értékes nyereményeket kapnak.

Pályázat védett népi építészeti emlékek megújításához szakmai előkészítés támogatására

Pályázati felhívás népi építészeti értéket képviselő, egyedi (műemlék, nyilvántartott műemléki érték, helyi védelem) vagy területi védelem alatt álló ingatlanok tulajdonosai számára, az emlékek megújításához szükséges szakmai előkészítés támogatására. A támogatás összege 500.000 – 1.500.000 Ft.

Pályázat Európa fejlődését elősegítő ifjúsági projektek elismerésére

Pályázati felhívás 16-30 év közötti fiatalok számára, nemzetközi díj elnyerésére, Európa átalakítását és fejlődését elősegítő projektek elismerésére. Az első díj 7500 EUR, a második 5000 EUR, a harmadik pedig 2500 EUR.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a körkörös gazdaság és biogazdaság területén 2.

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások az éghajlatsemleges körforgásos gazdaság és biogazdaság területén a fontos alapanyagok áramlásának, a termékértékláncok, valamint a különböző biogazdasági ágazatok fejlesztése érdekében. A pályázatok célja többek között a fenntartható, regeneratív, inkluzív és igazságos körforgásos gazdaság és biogazdaság felé történő regionális, vidéki, helyi/városi és fogyasztói alapú átmenet biztosítása; az európai ipari fenntarthatóság, versenyképesség és erőforrás-függetlenség elérése a nem megújuló nyersanyagok használatának csökkentése és a nagyobb erőforrás-hatékonyság lehetővé tétele révén; az európai erdők multifunkcionalitásának megtartása és kezelése; valamint a tengeri és édesvízi biológiai erőforrások és a kék biotechnológia potenciáljának növelése a környezetbarátabb ipari termékek és folyamatok előállítása érdekében. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 5–8 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

A méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez 2022. évben igénybe vehető átmeneti támogatás

Pályázati felhívás a Tenyészet Információs Rendszerben nyilvántartott méhállománnyal rendelkező, méhészeti termelő tevékenységet végző természetes és jogi személyek számára, a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető átmeneti támogatás igénylésére a 2022. évre vonatkozóan. A támogatás összege méhcsaládonként 1.000 Ft, de legfeljebb 290.000 eurónak megfelelő forintösszeg.

Apáczai ösztöndíjprogram 2022 – Pályázat a szakképzésben tanuló fiatalok számára

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal pályázati felhívása nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulói jogviszonnyal rendelkező, szakképző iskola, illetve technikum 9. és 10. évfolyamának hátrányos helyzetű tanulói számára, Apáczai ösztöndíj elnyerésére a 2021/2022. tanév II. félévére vonatkozóan. A támogatás összege legfeljebb 33.480 Ft/hó.

Pályázat együttműködési partnerségek támogatására a felnőtt tanulási szektorban

Pályázati felhívás 12-36 hónapos időtartammal és minimum 3 szervezet együttműködésével megvalósuló együttműködési partnerségek támogatására a felnőtt tanulási szektorban. A támogatás összege 120.000, 250.000 vagy 400.000 EUR.

Pályázat Kárpátalján / ukrajnai szórványvidéken oktató pedagógusok részére

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség pályázati felhívása Ukrajnában szórványvidéken működő, akkreditált magyar vagy részben magyar tannyelvű közoktatási intézménnyel munkaviszonyban álló pedagógusok számára, egyszeri támogatás elnyerésére. A támogatás összege bruttó 900.000 forintnak megfelelő UAH.

Pályázat a visegrádi országok területén működő szervezetek stratégiai együttműködéseinek támogatására

Pályázati felhívás a visegrádi országok területén működő civil szervezetek, önkormányzatok, iskolák, felsőoktatási intézmények, kutatási és tudományos szervek, közintézmények és innovatív vállalkozások számára, a visegrádi csoport éves stratégiai prioritásaira irányuló projektek támogatására. Pályázni az alábbi témákban lehet: a V4-országok közötti kapcsolatok erősítésének és az együttműködés fejlesztésének fontosságát hangsúlyozó projektek; a V4-országok ellenálló képességének/helyreállításának támogatására összpontosító projektek az egészségügy, a gazdaság és a társadalom területén, innovatív megoldások révén; valamint V4-országok külső arculatának, valamint a V4-régióba és az azon belüli turizmus népszerűsítésére irányuló projektek. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább négy tagja van amelyek négy különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–36 hónap. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat társadalmi vállalkozóknak európai szintű társadalmi innovációs versenyben való részvételre

Pályázati felhívása társadalmi vállalkozók számára, társadalmi innovációs versenyben való részvételre, a társadalmi, etikai vagy környezeti hatások eléréséhez hozzájáruló innovatív ötletek és kezdeményezések támogatása érdekében. Pályázatot többek közt az oktatás, egészségügy, környezetvédelem, körforgásos gazdaság, befogadás, munkahelyteremtés, idősödés területén lehet benyújtani. A díjazottak 75.000, 30.000, illetve 10.000 EUR támogatásban részesülnek. A legjobb vállalkozások a pénzbeli támogatáson kívül képzési és kapacitásépítési lehetőséget kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat újságírást oktató felsőoktatási intézmények számára az EU-ról és az EU kohéziós politikájáról szóló kurzus elkészítésének és lebonyolításának támogatására

Pályázati felhívás újságírást oktató felsőoktatási intézmények számára, az EU-ról és az EU kohéziós politikájáról szóló kurzus elkészítésének és lebonyolításának támogatására, az újságírói tantervekkel kapcsolatos szisztematikus uniós alapképzési kínálat létrehozása érdekében. A pályázat célja az újságíró hallgatók ismereteinek, kulcskompetenciáinak és készségeinek javítása; az EU-ról és különösen a kohéziós politikáról, annak eredményeiről, az EU politikai prioritásainak megvalósításában játszott szerepéről és jövőjéről szóló tudományos vita ösztönzése; valamint a kohéziós politika-oktatás minőségjavításának és innovációjának elősegítése. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–18 hónap. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázatok keresése:

komment
süti beállítások módosítása