Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Népszerű KKV pályázatok 2022

2022. január 23. 03:57 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Pályázatfigyelő portálunkon elérhető népszerű KKV pályázatok. Válogatás a népszerű KKV fejlesztési munkahelyteremtési pályázatok közül:

Pályázat mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak, startupoknak, digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektekhez tőkebevonási lehetőség elnyerésére

Hazai, a konvergencia régióban (azaz a közép-magyarországi régión kívül) működő mikro-, kis-, és középvállalkozások és startupok jelentkezhetnek digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektjeikhez 10-500 millió forintos tőkebefektetés elnyerésére. A befektető kisebbségi tulajdonrészt és speciális jogokat szerez a vállalkozásban.

Pályázat mezőgazdasági kisüzemek támogatására - VP2-6.3.1-20 - Hamarosan újranyílik

Őstermelők, mikrovállalkozásnak és mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók és szociális szövetkezetek nyújthatnak be pályázatot mezőgazdasági kisüzemek támogatására az általuk megtermelt alapanyagok feldolgozásának és a hagyományos, kézműves termékeik előállítási technológiájának korszerű megvalósítása érdekében. A támogatás összege 15.000 eurónak megfelelő forintösszeg.

Pályázat kezdő vállalkozásoknak, befektetési programban való részvételre

Pályázati felhívása piaci validációval már rendelkező startup vállalkozások számára, befektetési programban való részvételre, az értékesítés dinamikus növelése és a nemzetközi terjeszkedés elősegítése céljából. A Kiíró jellemzően 250 - 1000 millió Ft összegben kínál befektetést a vállalkozások számára, ezért kisebbségi tulajdonrészt kérnek.

Pályázat vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatására - GINOP PLUSZ-2.1.1-21

Pályázati felhívás mikro-, kis-, és középvállalkozások, nagyvállalatok, kutatóhelyek, valamint  kutató-tudásközvetítő szervezetek számára, vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységeik támogatására. Önállóan támogatható tevékenységek: Kísérleti fejlesztés. Önállóan nem támogatható tevékenységek: Ipari kutatás; Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek kialakítása; Kutatás-fejlesztési projektet támogató tevékenységek. A támogatás összege vállalati KFI esetén minimum 50 millió Ft, maximum 400 millió Ft, konzorcium esetén minimum 150 millió Ft; kiválósági együttműködések KFI esetén minimum 400 millió Ft, maximum 1000 millió Ft. A pályázati felhívás újra elérhetővé vált 2022. január 5-től.

Munkaerő fejlesztési támogatás vállalkozásoknak, vállalkozóknak

Pályázati felhívás mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok számára, munkaerő képzési költség és bértámogatás igénylésére, a munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása érdekében. Támogatható tevékenységek: Szakmai ismeretre irányuló képzés; Soft skill képzés; Információs és kommunikációs (IKT) technológiákra irányuló képzés; Nyelvi képzés; Támogatás mértéke: Mikro- és kisvállalkozás: 70%; Középvállalkozás: 60%; Nagyvállalat: 50%. A támogatás összege mikro-, kis és középvállalkozás esetében legfeljebb 50 millió Ft; nagyvállalat esetében legfeljebb 100 millió Ft.

Pályázat a válság miatt bajba jutott KKV-k részére, gyors finanszírozási lehetőség elnyerésére

Minimum 100 millió Ft árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek tőkejuttatás elnyerésére. Pozitív elbírálás esetén a finanszírozás tőkeemelés és tagi kölcsön formájában valósulhat meg. A megcélzott belépési tulajdonrész 1%, a tőkeösszeg számításának ez képzi az alapját. A befektetési összeg felhasználható, a válság hatásaként felmerült/jelentkező tartozások rendezése (kifizetetlen bérek, adók, szállítók), következő hónapok negatív működési cash-flow-jának a fedezése, fennálló esedékes hitel és kamat törlesztésre és indokolt esetben beruházásra is.

Súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatását elősegítő támogatás

Pályázati felhívás súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatását elősegítő támogatás igénylésére. A súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésük esetén hat hónapig járó bérkiegészítést kaphatnak. A munkaadó is támogatásban részesül, amennyiben súlyosan hátrányos helyzetű személyt alkalmaz, mivel a jogviszony első négy hónapjára a munkavállaló bérének felét megtéríti az állami foglalkoztatási szerv.

Pályázat munkaadóknak alacsony iskolai végzettségű álláskeresők foglalkoztatásának támogatására

Pályázati felhívás munkaadók számára, munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatás elnyerésére, alacsony iskolai végzettségű álláskeresők teljes munkaidőben, vagy legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben való foglalkoztatása és képzése céljából. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó 100%-a, de teljes munkaidő esetén legfeljebb a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér és annak szociális hozzájárulási adója.

Vállalkozások munkaerő támogatása

Pályázati felhívás állami foglalkoztatási szervnél legalább 1 hónapja regisztrált álláskeresőt, vagy 25 év alatti álláskeresőt alkalmazó vállalkozások számára, az alkalmazott 6 havi, 50%-os bértámogatására. A támogatás összege legfeljebb havi 100.000 Ft teljes, napi 8 órás munkaidő esetében. (Részmunkaidő esetében arányosítani szükséges.)

Pályázatkeresés az összes pályázati lehetőség között:

komment
süti beállítások módosítása