Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Turisztikai pályázatok 2022

2022. január 19. 14:17 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Turisztikai pályázatok a pályázatfigyelő portálon (válogatás):

Pályázat vidéki turisztikai fejlesztések támogatására, mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők részére

Pályázati felhívás a vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők számára, induló vagy már működő turisztikai szolgáltató tevékenységeik támogatására. Támogatható tevékenységek: Újonnan építendő szálláshely létesítése; Újonnan kialakítandó szálláshely létesítése; Meglévő szálláshely épületének fejlesztése és/vagy bővítése; Meglévő szálláshely bővítése új épülettel; Kiegészítő turisztikai szolgáltatás elindításához és/vagy továbbfejlesztéséhez szükséges épület/ek vagy építmény/ek építése/felújítása/bővítése, eszközök beszerzése; kiegészítő infrastruktúra pl.: út, járda, parkoló kialakítása, kertépítés megvalósítása; Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása; ingatlan vásárlása… A támogatás összege legfeljebb 100.000.000 Ft. A támogatott pályázatok várható száma: 800 – 1000 db.

Pályázat kulturális és turisztikai szolgáltatások bővítésének, közösségi helyek és terek kialakításának támogatására

Pályázati felhívás Veszprémben bejegyzett telephellyel vagy székhellyel rendelkező vállalkozók, gazdasági társaságok és civil szervezetek számára használaton kívüli üzlethelységekben vagy alulhasznosított, de közösségfejlesztésre alkalmas köztereken megvalósuló projektek megvalósításának támogatására elsősorban Veszprém történelmi belvárosában. A pályázat keretösszege 300.000.000 Ft.

Pályázat közép-európai együttműködési projektek támogatására

Pályázati felhívás közép-európai állami és magánszervezetek számára, együttműködési projektjeik támogatására az energia és környezetvédelem; közegészségügy, orvostudomány és élettudományok; agrár- és biogazdaság; fejlett anyagok és nanotechnológia; közlekedés és mobilitás; fejlett gyártási rendszerek; valamint IKT és elektronika területein. Pályázatot (nem kizárólagosan) az alábbi témákban lehet benyújtani: zöld gazdaság, biogazdaság; ipar 4.0, robotizáció, mechatronika, digitális technológiák, kulcsfontosságú alaptechnológiák; kulturális és kreatív iparágak és turizmus; egészségügyi (ápolási) innováció; idősek gazdasága; szociális innováció; technológia- és innováció-transzfer; interregionális partnerségek az értékláncok mentén; valamint innovatív rendszerek az innováció finanszírozására. A pályázat keretösszege 72 millió EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Felhívás globális gasztroturisztikai startupversenyben való részvételre

Pályázati felhívás globális gasztroturisztikai startupversenyben való részvételre, egy befogadóbb, fenntartható, és ellenálló turisztikai szektor létrehozása érdekében. A projekteket a termék érettsége, életképessége, méretezhetősége, fenntarthatósága, a potenciális befektetők érdeklődése, valamint a társadalmi hatásuk alapján választják ki. Pályázatot három kategóriában lehet benyújtani: új gasztroturisztikai technológiák; jelentős társadalmi javulást eredményező fejlesztések; valamint a fenntarthatóságot és/vagy élelmiszer-hulladékgazdálkodást javító fejlesztések. Pályázatot magán- és jogi személyek egyaránt benyújthatnak. A kiválasztott startupok többek között befektetési lehetőséghez jutnak, nemzetközi fórumon mutatkozhatnak be, használhatják a digitális gasztronómiai laboratórium létesítményeit 6 hónapon keresztül, valamint további mentorálási támogatást kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat helyi és térségi turizmusfejlesztési tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás helyi önkormányzatok és társulásaik, gazdasági társaságok, egyházi jogi személyek, civil szervezetek, térségi fejlesztési tanácsok, valamint európai területi együttműködési csoportosulások számára, helyi és térségi turizmusfejlesztési tevékenységek támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 92.425.091.000 Ft.

JÖN: Pályázat az aktív turizmus fejlesztését elősegítő tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás turizmussal is foglalkozó szövetségek, egyesületek, szervezetek, intézmények, nemzeti park igazgatóságok, nonprofit gazdasági társaságok és önkormányzatok számára, az aktív- és ökoturisztika fejlesztését elősegítő tevékenységek támogatására. Támogatható tevékenységek: aktív turisztikai hálózatok fejlesztése; egy-egy térség komplex aktív turisztikai fejlesztése; országos jelentőségű, egyedi aktív- és ökoturisztikai fejlesztések; nemzeti parkok, natúrparkok, geoparkok komplex ökoturisztikai infrastrukturális fejlesztései; állami tulajdonú kisvasutak, erdei vasutak turisztikai infrastruktúrájának fejlesztése. A támogatás összege A-E) főtevékenységek esetén: 200 millió – 5 milliárd Ft/projekt; F) főtevékenység esetén legfeljebb 3 milliárd Ft/projekt.

Pályázat autista gyermekek nyári táboroztatásának támogatására

Pályázati felhívás civil szervezetek, oktatási intézmények és vállalkozások számára, autista gyermekek nyári táboroztatásának a támogatására. A támogatás összege 300.000 Ft.

Pályázat a visegrádi országok területén működő szervezetek együttműködési projektjeinek megvalósítására

Pályázati felhívás a visegrádi országok területén működő civil szervezetek, önkormányzatok, iskolák, felsőoktatási intézmények, kutatási és tudományos szervek, közintézmények és innovatív vállalkozások számára, együttműködési projektjeik megvalósításának támogatására. Pályázatot az alábbi témákban lehet benyújtani: kultúra és közös identitás; oktatás és kapacitásépítés; innováció, kutatás és fejlesztés, vállalkozásfejlesztées; demokratikus értékek és a média; közpolitika és intézményi partnerség; regionális fejlesztés, környezetvédelem és turizmus; valamint társadalmi fejlődés. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 18 hónap. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat egyházi ingatlanok felújítási-karbantartási támogatására és egyházi programok megvalósításának támogatására

Budapest egyik kerületi önkormányzatának pályázati felhívása a kerületi egyházak számára, ingatlanok felújításának-karbantartásának, valamint és egyházi programok megvalósításának támogatására a 2022. éve vonatkozóan. A pályázat keretösszege 10.000.000 Ft.

Pályázat a visegrádi országok területén működő szervezetek stratégiai együttműködéseinek támogatására

Pályázati felhívás a visegrádi országok területén működő civil szervezetek, önkormányzatok, iskolák, felsőoktatási intézmények, kutatási és tudományos szervek, közintézmények és innovatív vállalkozások számára, a visegrádi csoport éves stratégiai prioritásaira irányuló projektek támogatására. Pályázni az alábbi témákban lehet: a V4-országok közötti kapcsolatok erősítésének és az együttműködés fejlesztésének fontosságát hangsúlyozó projektek; a V4-országok ellenálló képességének/helyreállításának támogatására összpontosító projektek az egészségügy, a gazdaság és a társadalom területén, innovatív megoldások révén; valamint V4-országok külső arculatának, valamint a V4-régióba és az azon belüli turizmus népszerűsítésére irányuló projektek. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább négy tagja van amelyek négy különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–36 hónap. A pályázati kiírás nyelve angol.

komment
süti beállítások módosítása