Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Turisztikai pályázatok

2022. január 05. 14:40 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

2022. évi turisztikai pályázatok a pályázatfigyelő portálon:

 

Pályázat kulturális és turisztikai szolgáltatások bővítésének, közösségi helyek és terek kialakításának támogatására

Pályázati felhívás Veszprémben bejegyzett telephellyel vagy székhellyel rendelkező vállalkozók, gazdasági társaságok és civil szervezetek számára használaton kívüli üzlethelységekben vagy alulhasznosított, de közösségfejlesztésre alkalmas köztereken megvalósuló projektek megvalósításának támogatására elsősorban Veszprém történelmi belvárosában. A pályázat keretösszege 300.000.000 Ft.

Pályázat vállalatok külföldi terjeszkedésének, regionális, globális multivá válásának támogatására

Pályázati felhívás vállalatok külföldi terjeszkedésének, regionális, globális multivá válásának támogatására, hazai/külföldi beruházás megvalósításának, meglévő hazai/külföldi vállalkozás bővítésének vagy bezárásra ítélt hazai/külföldi létesítmény megvásárlásának és fejlesztésének céljából. Támogatható minden iparágban megvalósuló projekt, amit uniós jogszabályok nem zárnak ki azzal, hogy a támogatási döntés meghatározásakor előnyt élveznek az alábbi iparágakban és gazdasági területen megvalósuló beruházások: egészséggazdaság, élelmiszergazdaság (ideértve az agrártechnológiát), építésgazdaság, vízgazdálkodás és környezeti fenntarthatóság, kreatívipar, szálláshely fejlesztés. Támogatás mértéke: legfeljebb 50%. A támogatás összege 500.000.000 – 4.000.000.000 Ft.

JÖN: Pályázat helyi és térségi turizmusfejlesztési tevékenységek támogatására

Pályázati felhívástervezet önkormányzatok és társulásaik, önkormányzati gazdasági társaságok, egyházi jogi személyek, valamint civil szervezetek számára, helyi és térségi turizmusfejlesztési tevékenységek támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 50.490.000.000 Ft.

JÖN: Pályázat nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációjának támogatására, vidéki turizmus fejlesztése céljából

Pályázati felhívás a vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők számára, induló vagy már működő turisztikai szolgáltató tevékenységeik fejlesztésének támogatására. Kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek: Újonnan építendő szálláshely létesítése; Újonnan kialakítandó szálláshely létesítése; Meglévő szálláshely épületének fejlesztése és/vagy bővítése; Meglévő szálláshely bővítése új épülettel. Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek: Kiegészítő turisztikai szolgáltatás elindításához és/vagy továbbfejlesztéséhez szükséges épület/ek vagy építmény/ek építése; Kiegészítő turisztikai szolgáltatás elindításához és/vagy továbbfejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzése; Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása a projekt által érintett épület tekintetében. Ingatlan vásárlása; stb… A támogatás összege legfeljebb 100.000.000 Ft. A támogatott pályázatok várható száma: 800 – 1000 db

Pályázat közép-európai együttműködési projektek támogatására

Pályázati felhívás közép-európai állami és magánszervezetek számára, együttműködési projektjeik támogatására az energia és környezetvédelem; közegészségügy, orvostudomány és élettudományok; agrár- és biogazdaság; fejlett anyagok és nanotechnológia; közlekedés és mobilitás; fejlett gyártási rendszerek; valamint IKT és elektronika területein. Pályázatot (nem kizárólagosan) az alábbi témákban lehet benyújtani: zöld gazdaság, biogazdaság; ipar 4.0, robotizáció, mechatronika, digitális technológiák, kulcsfontosságú alaptechnológiák; kulturális és kreatív iparágak és turizmus; egészségügyi (ápolási) innováció; idősek gazdasága; szociális innováció; technológia- és innováció-transzfer; interregionális partnerségek az értékláncok mentén; valamint innovatív rendszerek az innováció finanszírozására. A pályázat keretösszege 72 millió EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat vidéki turisztikai fejlesztések támogatására, mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők részére

Pályázati felhívás a vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők számára, induló vagy már működő turisztikai szolgáltató tevékenységeik támogatására. Támogatható tevékenységek: Újonnan építendő szálláshely létesítése; Újonnan kialakítandó szálláshely létesítése; Meglévő szálláshely épületének fejlesztése és/vagy bővítése; Meglévő szálláshely bővítése új épülettel; Kiegészítő turisztikai szolgáltatás elindításához és/vagy továbbfejlesztéséhez szükséges épület/ek vagy építmény/ek építése/felújítása/bővítése, eszközök beszerzése; kiegészítő infrastruktúra pl.: út, járda, parkoló kialakítása, kertépítés megvalósítása; Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása; ingatlan vásárlása… A támogatás összege legfeljebb 100.000.000 Ft. A támogatott pályázatok várható száma: 800 – 1000 db.

Pályázat az Európai Örökség Napok eseményhez kapcsolódó történetek beküldésére

Pályázati felhívás az Európai Kulturális Örökség Napok rendezvényszervezői, az Európai Örökség Díj/Europa Nostra Díj nyertesei, valamint az Európai Örökség címre jelölt helyszínek számára, az Európai Örökség Napok eseményhez kapcsolódó történetek beküldésére. A pályázat célja többek között az emberek ösztönzése az európai kulturális örökséggel való foglalkozásra és az európai közös térhez való tartozás érzésének erősítése; az örökséggel foglalkozó közösségek azonosítása és támogatása; a közösségek jutalmazása erőfeszítéseikért, és bátorításuk történeteik továbbfejlesztésére; valamint közösségek, az Európai Örökség Díj/Europa Nostra Díj nyertesei és az Európai Örökség címre jelölt helyszínek további motiválása az Európai Örökség Napokon való részvételre. A sikeres pályázók 10.000 EUR támogatásban részesülnek. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat Európai Örökség Cím minősítéssel rendelkező helyszínek projektjeinek támogatására

Pályázati felhívása Európai Örökség Cím minősítéssel rendelkező helyszínek projektjeinek támogatására, az európai polgárokban, különösen a fiatalokban az Európai Unióhoz való tartozás érzésének megerősítése érdekében. A pályázat keretében rövid futamidejű, erős európai dimenzióval rendelkező, 2022-ben megvalóstandó projekteket támogatnak. Elsőbbséget élveznek azok a projektek, amelyek különösen a digitális átalakulást és a digitális örökséget, a fenntartható kulturális turizmust, a kapacitásépítést, valamint az ellenálló képességet és a helyreállítást támogatják, különösen a COVID-19 világjárvány összefüggésében. A támogatás összege legfeljebb 14.500 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Felhívás globális gasztroturisztikai startupversenyben való részvételre

Pályázati felhívás globális gasztroturisztikai startupversenyben való részvételre, egy befogadóbb, fenntartható, és ellenálló turisztikai szektor létrehozása érdekében. A projekteket a termék érettsége, életképessége, méretezhetősége, fenntarthatósága, a potenciális befektetők érdeklődése, valamint a társadalmi hatásuk alapján választják ki. Pályázatot három kategóriában lehet benyújtani: új gasztroturisztikai technológiák; jelentős társadalmi javulást eredményező fejlesztések; valamint a fenntarthatóságot és/vagy élelmiszer-hulladékgazdálkodást javító fejlesztések. Pályázatot magán- és jogi személyek egyaránt benyújthatnak. A kiválasztott startupok többek között befektetési lehetőséghez jutnak, nemzetközi fórumon mutatkozhatnak be, használhatják a digitális gasztronómiai laboratórium létesítményeit 6 hónapon keresztül, valamint további mentorálási támogatást kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

További turisztikai pályázatok

Pályázatok keresése:

komment
süti beállítások módosítása