Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Aktuális pályázatok 2022. szeptember

2022. szeptember 24. 05:43 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Válogatás a pályázatfigyelő portálon található aktuális pályázatok közül:

Komplex elhelyezkedési támogatás tartósan álláskeresők foglalkoztatása után

Felhívás súlyosan hátrányos helyzetű, azaz legalább 12 hónapja regisztrált álláskeresők foglalkoztatásának támogatására. A súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésük esetén hat hónapig járó bérkiegészítést kaphatnak. Ha foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesítenek, a minimálbér 30 százalékával megegyező összeghez, jelenleg havi több mint 50 ezer forinthoz juthatnak. Mindezek mellett a munkaadó is támogatásban részesül, amennyiben súlyosan hátrányos helyzetű személyt alkalmaz, mivel a jogviszony első négy hónapjára a munkavállaló bérének felét megtéríti az állami foglalkoztatási szerv.

Pályázat vidéki nőknek, európai uniós innovációs programban való részvételre

Pályázati felhívás a vidéki területekkel kapcsolatban álló, 18. éven felüli nők számára, európai uniós innovációs programban való részvételre. A kiválasztott résztvevők egy héten át tartó, mesterkurzusokból, vitákból és műhelymunkákból álló programon vesznek részt vezető szakértőkkel. A program a vidéki közösségeknek a mai digitális világban betöltött szerepéről ad jövőképet, és a résztvevőknek olyan készségeket és ismereteket ad, amelyek segítségével megragadhatják a vállalkozói lehetőségeket, és felkerülhetnek a vidéki térségek térképére. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat zöld digitális eszközök fejlesztésének támogatására

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás zöld digitális eszközök fejlesztésének támogatására, számszerűsíthető és kimutatható előnyökkel járó új megközelítések kidolgozása érdekében. A pályázatoknak egy korábban nem vizsgált fizikai, kémiai vagy biológiai folyamat hasznosítására kell összpontosítaniuk, vagy meglévő eszközöket kell felülvizsgálniuk. A pályázat célja többek között új paradigmákon alapuló, új információfeldolgozó és -tároló eszközök és/vagy architektúrák fejlesztése; a számítástechnikai építőelemek integrációja felé jelentős előrelépést mutató hardverkomponensek fejlesztése; valamint következő generációs információfeldolgozó és tároló eszközöket tartalmazó, nagyméretű, teljes rendszerek tervezése. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani. A pályázati kiírás nyelve angol.

Fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása

Pályázati felhívás 30. életévét be nem töltött és utolsó szakképzettségét 2011-ben vagy azóta megszerzett álláskeresőt foglalkoztatni kívánó munkaadók számára, fix 90 napos, a fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzését elősegítő támogatás igénylésére. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100 %-a, de teljes munkaidő esetén havonta legfeljebb a megállapítás napján hatályos garantált bérminimum kétszerese.

Pályázat könnyűzenei táborok megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás a zenei oktatás és továbbképzés területén többéves gyakorlattal rendelkező előadó-művészeti szervezetek, alap- és középfokú oktatási intézmények, magánszemélyek és egyéni vállalkozók számára, könnyűzenei táborok megvalósításának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 2.000.000 Ft.

Pályázat mezőgazdasági / élelmiszeripari védjegy elnyerésére

Pályázati felhívás mezőgazdasági / élelmiszeripari védjegy használati jogának elnyerésére, a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeink és élelmiszereink ismertségének növelése, valamint az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése céljából.

Európai uniós pályázatok az EU óceánok és vizek minőségének helyreállítását célzó misszióját elősegítő kutatási és innovációs tevékenységek támogatására

A pályázat célja többek között az Európai Unió számszerűsített és mérhető céljainak elérése az ökoszisztémák és a biológiai sokféleség védelmére, helyreállítására, a szennyezésmentességre, valamint a szén-dioxid-mentesítésre és az üvegházhatású gázok nettó kibocsátásának csökkentésére vonatkozóan az EU óceánjain, tengerein és vizeiben az éghajlatsemlegesség elérése érdekében.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX

Támogatott hitelkonstrukció, a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgáló szabad felhasználású folyószámlahitel. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható. Hitel összege 1 milliótól akár 250 millió Ft-ig.

Pályázat népzenei szólisták és együttesek népszerűsítésének támogatására

Hazai vagy határon túli előadók képviseletével megbízott magánszemélyek, jogi személyek, egyéni vállalkozók és egyéni cégek nyújthatnak be pályázatot népzenei szólisták és együttesek népszerűsítésének támogatására, portfóliójuk kialakítása és fejlesztése érdekében. A támogatás összege legfeljebb 1.200.000 Ft.

Pályázat ingyenes európai uniós vasúti bérletekre

Európai Uniós pályázat fiataloknak, ingyenes európai uniós vasúti bérletek (InterRail vonatos utazási igazolványok) elnyerése céljából. A DiscoverEU az Erasmus+ program keretében lehetőséget kínál a 18 éves fiataloknak EU-szerte, hogy Európát beutazva új ismeretekkel és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. Elsősorban vasúton utazva fedezheted fel Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb településeit (de kivételes esetekben, pl. ha szigeten vagy távoli területen élsz, más közlekedési eszközt is igénybe vehetsz). A sikeres pályázók utazási igazolványt kapnak.

Pályázat irodalmi rendezvénysorozatok támogatására

Pályázati felhívás rendezvényszervező jogi személyek és egyéni vállalkozók számára, a kortárs magyar irodalom sokszínűségét népszerűsítő magas színvonalú irodalmi rendezvénysorozatok, illetve kiemelkedő szépirodalmi értékeket tudatosító egyedi rendezvények megvalósításának támogatására. A pályázat keretösszege 25.000.000 Ft.

Pályázat civil szervezeteknek, Magyarországon működő nagyvállalat támogatási programjában való részvételre, támogatás elnyerésére

Pályázati felhívás civil szervezetek számára, támogatás elnyerésére, a magyar társadalomhoz, sport- és kulturális élethez kapcsolódó programjaik megvalósításának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 Ft.

Pályázat könnyűzenei formációk, előadók könnyűzenei hangfelvételei készítésének, terjesztésének támogatására

Pályázati felhívás legalább három éves szakmai múlttal rendelkező könnyűzenei formációk, előadók könnyűzenei hangfelvételei készítésének és terjesztésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 Ft.

Pályázat alkotói támogatás elnyerésére, új, könnyűzenei művek létrehozása céljából

Pályázati felhívás legalább hároméves szakmai múlttal rendelkező, elismert magyar zeneszerzők és szövegírók számára, új könnyűzenei művek létrehozásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 Ft.

Fogyasztóbarát Település – Pályázat önkormányzatok elismerésére

Pályázati felhívás Fogyasztóbarát Település cím odaítélése céljából a települések fogyasztókért tett intézkedéseinek és hozzáállásának elismerésére. A fogyasztóbarát település pályázat a települések fogyasztókért tett intézkedéseit értékeli, közvetlenül anyagi támogatást nem nyújt.

Európai uniós pályázatok az EU egészséges talajok és élelmiszerek misszióját elősegítő kutatási és innovációs tevékenységek támogatására 2022

A misszió célja 100 élő laboratórium és világítótorony létrehozása, amelyek 2030-ra az egészséges talajok irányába történő átmenetet fogják vezetni az élelmiszerek, az emberek, a természet és az éghajlat szempontjából. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 3–8 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat könnyűzenei előadók és együttesek külföldi vendégszereplésének támogatására

Pályázati felhívás legalább három éves szakmai múlttal rendelkező, magyarországi könnyűzenei formációk, előadók és együttesek számára, külföldi vendégszereplésük támogatására magyarlakta területen, nyilvános koncerten, túlnyomóan magyar anyanyelvű közönség előtt. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 Ft.

Szeged a mi városunk és benne a mi villamosunk - Fotópályázat

A Szegedi Közlekedési Társaság fotópályázati felhívása a szegedi villamosról készült alkotások beküldésére. Az I-V. helyezett díja villamos vezető oktató felügyelete mellett villamos jármű mozgatás.

Pályázat magyarországi könnyűzenei koncertek, produkciók támogatására

Pályázati felhívás legalább három éves szakmai múlttal rendelkező, hazai és határon túli magyar előadók és formációk számára, magyarországi könnyűzenei koncertek, produkciók megvalósításának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 Ft.

DOKU '22 - Irodalmi pályázat

A Litera irodalmi pályázati felhívása egy „megtaposott sorsú” emberről szóló rövid, 3-5 ezer karakteres portrénovellák írására és beküldésére. A nyílt pályázat legjobbja elnyeri a DOKU '22 nyílt pályázat díját. A további kiváló alkotásokat jutalomban részesítik.

Pályázat könnyűzenei képanyagok, képfelvételek készítésének, terjesztésének támogatására

Pályázati felhívás legalább három éves szakmai múlttal rendelkező könnyűzenei formációk, előadók által létrehozott könnyűzenei képanyagok, képfelvételek készítésének, terjesztésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 500.000 Ft.
komment
süti beállítások módosítása