Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Válogatás az aktuális pályázatokból

2022. szeptember 20. 10:40 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Pályázat művészeknek és művészeti vállalkozásoknak társadalmi szervezetekkel való együttműködésre

Pályázati felhívás művészek és művészeti vállalkozások számára, társadalmi szervezetekkel való együttműködésre, a szociális jóléthez való hozzáférés előmozdítása érdekében. A pályázat célja a kulturális és a szociális szektor közötti együttműködés serkentése, olyan innovatív modellek létrehozásával, amelyek a művészet segítségével a fizikai és mentális egészségügyi problémákkal küzdő emberek támogatását helyezik előtérbe. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a 2021. évi legjobb női munkahelyek, munkáltatók elismerésére

Pályázati felhívás a „Legjobb Női Munkahely 2021" Díj elnyerésére, a legjobb női munkahelyek, munkáltatók elismerésére. A szervezetek 2 kategóriában pályázhatnak: 20-250 fő munkavállalót foglalkoztató, valamint 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató munkáltatók.

Pályázat háziorvosok elismerésére és innovatív ötletek, jó gyakorlatok adaptálására

A Richter Gedeon Nyrt. pályázati felhívása háziorvosok számára, Richter Érdemérem elnyerésére, az egészségügy további modernizációját, az orvosi hivatás hatékonyságának növelését elősegítő innovatív ötletek és jó gyakorlatok elismerésére.

Pályázat ingyenes európai uniós vasúti bérletekre

Európai Uniós pályázat fiataloknak, ingyenes európai uniós vasúti bérletek (InterRail vonatos utazási igazolványok) elnyerése céljából. A DiscoverEU az Erasmus+ program keretében lehetőséget kínál a 18 éves fiataloknak EU-szerte, hogy Európát beutazva új ismeretekkel és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. Elsősorban vasúton utazva fedezheted fel Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb településeit (de kivételes esetekben, pl. ha szigeten vagy távoli területen élsz, más közlekedési eszközt is igénybe vehetsz). Minden évben két pályázati fordulót szervezünk. A sikeres pályázók utazási igazolványt kapnak.

Széchenyi Mikrohitel MAX - Támogatott hitel mikro-, és kisvállalkozásoknak

Hitelkonstrukció hazai mikro-, és kisvállalkozások számára, beruházási célok finanszírozására, mint például ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb (jármű kategóriába nem tartozó) tárgyi eszközök vásárlása, és beszerzése.

Pályázat független előadó-művészeti szervezetek működésének támogatására

Pályázati felhívás budapesti székhellyel rendelkező, játszóhelyet, próbatermet, infrastruktúrát fenntartó független előadóművészeti szervezetek működésének támogatására. A pályázat keretösszege 150.000.000 Ft.

Pályázat filmszakmai rendezvények támogatására

Pályázati felhívás filmszakmai események, szimpóziumok (magyar szakmai életművek bemutatása, retrospektív vetítések, tematikus sorozatok,  könyvbemutatók);  nyári egyetemek; szakmai workshopok-, konferenciák szervezésének, műhelyek bemutatkozásának, közönségtalálkozók megrendezésének támogatására. A pályázat keretösszege 30.000.000 Ft.

Pályázat a rászoruló állatokat segítő nonprofit szervezetek támogatására

Pályázati felhívás a rászoruló állatokat segítő nonprofit szervezetek számára, az állatokkal való bánásmód javítása érdekében. A támogatás felhasználható mentőakciókra, orvosi ellátásra, élelmezésre, elhelyezésre vagy oktatási programokra. Pályázatot legalább 2 éve működő szervezetek nyújthatnak be. A támogatás összege legfeljebb 10.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a kortárs művészet közvetítésében élenjáró múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok tevékenységének elismerésére

A Ludwig Múzeum pályázati felhívása múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, valamint kurátorok számára, ARTtransfer-díj 2022. évi elnyerésére, a kortárs képzőművészet közvetítésért és népszerűsítéséért tett tevékenységeik elismerésére. Az ARTtransfer-díj összege bruttó 300.000 Ft.

Pályázat tanulmányi kirándulások megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás alap- és középfokú, valamint szakképző oktatási intézmények számára, 5-12. évfolyamos tanulóknak szervezett csoportos diákutak megvalósításának támogatására a Petőfi bicentenárium kapcsán. A támogatás összege kategóriánként eltérő, de legfeljebb 10.000 Ft/fő.

Pályázat mesterséges intelligencia használatán alapuló megoldások fejlesztésére a fogyatékossággal élők életének megkönnyítése érdekében

Pályázati felhívás 12 hónapos innovációs programban való részvételre, mesterséges intelligencia használatán alapuló megoldások fejlesztésére, a fogyatékossággal élők életének megkönnyítése érdekében. Olyan projekteket támogatnak, amelyeket fogyatékossággal élő emberek vagy fogyatékossággal élő emberekkel közösen dolgoznak ki. Pályázatot két fő témában lehet benyújtani: alacsony költségű segítő technológia; valamint mentális egészségmegőrzés. A kiválasztott projektek mentorálást, pénzügyi és számítástechnikai támogatást, hálózathoz való hozzáférést és médianyilvánosságot kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Közlekedési témájú fotópályázat

A Közlekedéstudományi Egyesület fotópályázati felhívása amatőr fotósok számára, a közlekedéshez, a közlekedés mindennapjaihoz kapcsolódó, digitális fényképezőgéppel vagy mobil telefonnal készített alkotások készítésére és beküldésére. A legjobb három pályázó oklevelet és vásárlási utalványt kap (az I. helyezett 50.000 Ft, a II. helyezett 30.000 Ft, a III. helyezett 20.000 Ft értékben).

Pályázat színházművészeti szakmai rendezvények megvalósításának, nemzetközi szakmai kapcsolatok elősegítésének, továbbá külföldi szakmai rendezvényen való részvétel támogatására

Színházművészeti szervezetek és határon túli magyar színházak/társulatok nyújthatnak be pályázatot színházművészeti szakmai rendezvények megvalósításának, nemzetközi szakmai kapcsolatok elősegítésének, valamint vendégművészek és művészeti szakemberek meghívásának, továbbá külföldi szakmai rendezvényen való részvétel támogatására. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 Ft.

Plakátpályázat rendezvénysorozat népszerűsítésére

A Magyar Népművelők Egyesületének plakátpályázati felhívása grafikusok és tervező műhelyek számára, 2021. szeptember 25. és 2022. szeptember 25. között papír alapon is elkészített saját tervezésű plakátok beküldésére. Díjazás: 1. díj: 100.000 Ft; 2. díj: 80.000 Ft; 3. díj: 50.000 Ft.

Pályázat médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt dokumentumfilmek és ismeretterjesztő filmek gyártásának támogatására

Pályázati felhívás médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt önálló dokumentum- és ismeretterjesztő filmek illetve sorozatok gyártásának támogatására. A támogatás összege önálló filmalkotás esetén legfeljebb 25.000.000 Ft; sorozat esetén epizódonként legfeljebb 5.000.000 Ft.

Pályázat a kultúrát támogató vállalkozások, magánemberek és települések elismerésére

Pályázati felhívás vállalatok, magánemberek és települések számára, kulturális díj 2022. évi elnyerésére, a művészeti világgal való együttműködés elismerése céljából. A médium az összes pályázó közül egy vállalati és egy kulturális szereplő számára 1,5 millió forint értékű média-együttműködést kínál fel 2023-ra.

Aline Bastin Fotóverseny - Fotópályázat európai vasutas utazáshoz kapcsolódó fotók beküldésére

Fotópályázati felhívás a vasutas utazáshoz kapcsolódó, Európában készült alkotások készítésére és beküldésére. Pályázónként legfeljebb 5 képet lehet beküldeni. Összesen 12 főt díjaznak egyenként 200 EUR pénzjutalommal. A díjazottak e mellett 5 napos utazásra jogosító nemzetközi vonatjegyet is kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatási pályázatok reziliens infrastruktúra kialakítása céljából

A pályázatok célja többek között a nagyméretű, összekapcsolt rendszer-infrastruktúrák ellenálló képességének biztosítása a komplex támadások, világjárványok vagy természeti és ember okozta katasztrófák esetén; a korszerűsített infrastruktúra-védelmi rendszerek, amelyek lehetővé teszik a gyors, hatékony, biztonságos és védett reagálást az összetett fenyegetésekre és kihívásokra, jelentős emberi beavatkozás nélkül; valamint az ellenálló és biztonságos intelligens városok védelme a kritikus infrastruktúrák és rendszerek védelméből származó ismeretek felhasználásával.

Ifjúsági szerenád pályázat

Az AMTAK Kiadó pályázati felhívása 15-25 éves, amatőr és profi művészek számára, szerenádok beküldésére, kötetlen témában. A nyertes pályázók pénzjutalomban nem részesülnek, de publikálási lehetőséget kapnak.

Európai uniós kutatási pályázatok az acél- és a szénkutatás területén

A pályázatok célja többek között a szénágazat és a régiók igazságos átállásának támogatása; az egészség és biztonság javítása; az átalakulóban lévő szénbányák környezeti hatásainak minimalizálása; új, fenntartható és alacsony szén-dioxid-kibocsátású acélgyártási és -feldolgozási eljárások kidolgozása; fejlett acélfajták kidolgozása; az erőforrások megőrzése, a környezet és a körforgásos gazdaság védelme; valamint az ágazati munkaerő és a munkakörülmények kezelése.

komment
süti beállítások módosítása