Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

2022. évi pályázatok magánszemélyeknek

2022. január 06. 10:29 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

2022. évi pályázatok magánszemélyek részére a pályázatfigyelő portálon:

Pályázat kortárs művészeti kiállítóteremben való kiállítási lehetőség elnyerésére

Pályázati felhívás kortárs művészeti kiállítóteremben való kiállítási lehetőség elnyerésére fiatal tehetségek, pályakezdő képző- és iparművészek számára. A beadott tervek valamint személyes találkozó alapján a kuratórium dönt a kiállítás befogadásáról, a támogatás mértékéről.

Pályázat meghatározott filmszakmai programban készült filmalkotások fesztiválokon történő részvételének támogatására

Az érintett filmalkotás filmelőállítója nyújthat be pályázatot filmszakmai programban készült alkotások fesztiválokon történő részvételének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 500.000 Ft.

Pályázat kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítésére, ösztöndíj elnyerésére és elhelyezkedésük támogatására

Pályázati felhívás Magyarország kevésbé fejlett régióinak településein kisgyermeket nevelő szülők számára képzésük elősegítésére, ösztöndíj elnyerésére és elhelyezkedésük támogatására, munkaerőpiaci visszatérésük céljából. A támogatás összege magas intenzitású képzés esetében legfeljebb 12 hónapig, havi 100.000 Ft; alacsony intenzitású képzés esetében a képzés időtartama alatt havi 40.000 Ft, de legfeljebb 200.000 Ft.

Otthonfelújítási támogatás – Tájékoztató a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról

Pályázati felhívás gyermeket nevelő családok számára otthonfelújítási támogatás igénylésére, lakhatási körülményeik javítása és a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzése céljából. A támogatás összege legfeljebb 3.000.000 Ft.

Családi ház felújítás, lakásfelújítás, tetőcsere, nyílászáró, fűtéskorszerűsítés, megújuló energia, napelem pályázatok 2022

Családi ház felújítás, lakásfelújítás, tetőcsere, nyílászáró, fűtéskorszerűsítés, energetikai, megújuló energia, napelem pályázatok 2021

Ötletpályázat nyugdíjas szövetkezet számára tartós nyereséget biztosító szolgáltatások ötletének beküldésére

Pályázati felhívás magánszemélyek, gazdasági társaságok, nonprofit szervezetek vagy ezek csoportjai részére, nyugdíjas szövetkezet számára tartós nyereséget biztosító, elsősorban szellemi munkát igénylő és/vagy interneten keresztül végezhető szolgáltatások ötletének beküldésére. A megvalósításra kerülő ötletek gazdái a nyereségből, annak előre meghatározott arányában folyamatosan jutalékban részesülnek. Emellett a legjobb, legnagyobb vagy leghosszabb távon nyereséget biztosító ötletek évente az alábbi egyszeri külön díjazásban részesülnek: 1. díj: 100.000 Ft; 2. díj: 50.000 Ft; 3. díj: 30.000 Ft.

Szociális támogatás szépíróknak

A Szépírók Társasága Egyesület pályázati felhívása a nehéz élethelyzetbe jutott rászoruló tagjaik számára szociális támogatás elnyerésére, alkotómunkájuk folytatásának támogatása céljából. A támogatás egészségügyi és/vagy anyagi probléma, rendkívüli élethelyzet esetén igényelhető, amikor a tag/eltartottjainak létfenntartása oly mértékben veszélyeztetett, hogy azt – vagyoni viszonyára tekintettel – csak külső segítséggel képes biztosítani.

Drámapályázat magyar nyelvű, prózai vagy zenés színpadi művek beküldésére

Pályázati felhívás belföldi és határon túli alkotók számára magyar nyelvű, prózai vagy zenés színpadi művek beküldésére műfaji és tematikus megkötés nélkül. Fődíj: 10.000 EUR.

Pályázat európai uniós finanszírozási programhoz és közbeszerzéshez kapcsolódó értékelői tevékenység ellátására

Az Európai Bizottság pályázati felhívása az uniós finanszírozási programhoz és közbeszerzéshez kapcsolódó értékelői tevékenység (pályázatértékelés, értékelési folyamat felügyelete, projektmonitoring, coaching, etikai ellenőrzés stb.) ellátására a 2021-2027 közötti időszakban. Olyan pályázók jelentkezését várják, akik valamely Európai Uniós kezdeményezés vagy politika terén jelentős jártassággal rendelkeznek. A tevékenység végzéséhez magas fokú angol nyelvtudás szükséges. A szakértői fizetés legfeljebb 90.000 EUR lehet egy 4 éves periódusra. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat egészségügyi támogatásra

Budapest Főváros Kőbánya Önkormányzatának pályázati felhívása a háziorvos vagy a szakorvos által javasolt gyógyászati segédeszköz, egészségügyi eszköz vagy szolgáltatás, továbbá a meglévő gyógyászati segédeszköz javítási költségeihez való hozzájárulás igénylésére.

Pályázat ápolási támogatásra

Budapest Főváros Kőbánya Önkormányzatának pályázati felhívása ápolási támogatás igénylésére, a hosszabb ideig elhúzódó betegségek során felmerülő ápolási többletkiadások fedezése céljából.

Pályázat felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlati mobilitásának támogatására

Pályázati felhívása Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) tanúsítvánnyal rendelkező felsőoktatási intézmények beiratkozott hallgatói számára szakmai gyakorlati mobilitásuk támogatására. Fogadó vállalkozás lehet privát vagy közintézmény a munkaerőpiacon, az oktatás, képzés vagy az ifjúság területén.

Pályázat a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése céljából

Pályázati felhívás a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére, a mezőgazdasági termelők mezőgazdasági üzemeinek gazdasági teljesítmény növelésének, szerkezet átalakításának és modernizáció ösztönzésének, illetve a mezőgazdasági vízfelhasználás hatékonysága fokozásának megvalósítása céljából. Támogatható tevékenységek: Öntözőberendezések vízellátását biztosító vízvisszatartás létesítményeinek támogatása; Természetes szűrőmezők kialakítása; Mezőgazdasági területekhez kapcsolódó meliorált utak kialakítása; Meglévő öntözőberendezések vízfelhasználás hatékonyságának javítása, valamint öntözési infrastruktúra és kapcsolódó műtárgyainak fejlesztése, rekonstrukciója; Új öntözőberendezések beszerzése, illetve új öntözővíz-szolgáltató művek létrehozása; Öntözőberendezések energiafelhasználás hatékonyságának javítása. A támogatás összege legfeljebb 2 milliárd Ft.

Pályázat elektromos gépjármű beszerzésének támogatására a lakosság, civil szervezetek, egyesületek és felsőoktatási intézmények részére

Pályázati felhívás a lakosság, civil szervezetek, egyesületek és felsőoktatási intézmények számára új, a pályázat benyújtását megelőzően forgalomba még nem helyezett, vagy a márkakereskedő, illetve az importőr által tesztautóként saját tulajdonban Magyarországon forgalomba helyezett, tisztán elektromos személygépkocsik, megvásárlásának valamint zárt, vagy nyílt végű pénzügyi lízing és operatív lízing gépjárművek beszerzésének támogatására. A támogatás összege a vételártól függően legfeljebb 2.500.000 Ft.

Pályázat előadóművészek támogatására

Pályázati felhívás színházművészeti, mozgásművészeti és zeneművészeti területen tevékenykedő, hivatásos előadóművészek számára, támogatás elnyerésére. A program célja, hogy a pandémiás időszak elmúltával a hivatásos előadóművészek továbbra is aktív szereplői maradhassanak a kulturális életnek. Továbbá, hogy a program keretében megvalósuló produkciók által az újrainduló kulturális élet országszerte gyarapodhasson. A támogatás összege bruttó 500.000 forint/fő.

Európai Uniós pályázat fiataloknak gyakornoki állások, szakmai gyakorlat és munkalehetőségek elnyerésére az Európai Szolidaritási Testület keretében

Az Európai Szolidaritási Testület pályázati felhívása 18-30 év közötti fiatalok számára gyakornoki állások, szakmai gyakorlat és munkalehetőségek elnyerésére. A pályázati kiírás részletei részben magyar, részben angol nyelven érhetőek el.

Aranybulla-díj 2021 – Irodalmi pályázat az Aranybulla kikiáltásának 800. évfordulójára

A Vörösmarty Társaság irodalmi pályázati felhívása az Aranybullához és annak emlékezetéhez kapcsolódó versek, szépprózák, esszék, tanulmányok, illetve színpadi művek beküldésére. Az Aranybulla-díj átadására és a kategóriákban kiemelt alkotások oklevéllel történő elismerésére ünnepségsorozat keretén belül kerül sor.

Pályázat poszt-COVID-jelenségek kutatásának támogatására

Pályázati felhívás a poszt-COVID-jelenségek miatt fellépő egészségügyi, gazdasági, társadalmi, kulturális, stb. problémák feltárására és megoldására irányuló nagy kockázatú kutatások támogatására, tudományterülettől függetlenül. A támogatás összegének felső határa nem kötött. A pályázat keretösszege 400 millió Ft.

Smaragd – Regényíró pályázat

A Smaragd Kiadó és a Stílus és Technika irodalmi pályázati felhívása 18 éven felüli alkotók számára, romantikus, krimi, illetve akció tematikájú regények beküldésére. A pályázat legjobb alkotásai és a közönségszavazás nyertesei normál kiadói kiadásban (nyomtatásban) kerülnek kiadásra.

COVID-oltáshoz kapcsolódó egészségvédelmi támogatás

Budapest Főváros Józsefváros Önkormányzatának pályázati felhívása a józsefvárosi rászoruló lakosok – egyedülállók és családok – számára, a COVID-oltáshoz kapcsolódó egészségvédelmi támogatás igénylésére. A támogatás összege 10.000 Ft.

Arany János Kollégiumi Program 2021-2022

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati felhívása 8. évfolyamos tanulók számára az Arany János Kollégiumi Programban való részvételre, a hátrányos helyzetű diákok tanulmányi eredményességének segítése céljából. Az 5 éves program egy előkészítő évvel indul, ami segítséget ad ahhoz, hogy a halmozottan hátrányos helyzetből adódó hiányokat a diákok pótolják. Ezt követően a tanulóknak lehetőségük van arra, hogy tehetségüknek és érdeklődésüknek megfelelően az előkészítő évet megszervező vagy az általuk választott középiskolában folytassák tanulmányaikat.

Javíts egy jegyet! – Pályázat Magyarország Legszorgalmasabb Osztályának megtalálására

A 8K Alapítvány pályázati felhívása általános iskolás felső tagozatos középiskolás osztályközösségek számára, a “Magyarország Legszorgalmasabb Osztálya” cím elnyerésére, tanulmányi eredményük javítása érdekében. A pályázat győztes osztálya a VII. Kamaszfesztiválra négynapos belépőjegyet kap ajándékba.

Pályázat társasházak felújításának és helyreállítási munkáinak támogatására

Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzatának pályázati felhívása a XII. kerületi, 4-49 db lakással rendelkező társasházak és lakóközösségek számára, társasházak (épületek) felújításának, helyreállítási munkáinak támogatására. A támogatás összege legfeljebb 1,5 millió Ft.

Pályázat európai uniós díj elnyerésére a fúziós kutatások terén

Az Európai Bizottság pályázati felhívása nemzetközi díj elnyerésére a fúziós kutatások terén. A kutatók folyamatosan fejlesztik a fúziós technológiát, ezáltal megteremtve az innováció feltételeit, amelyek nagy részét más tudományos és ipari ágazatokban is ki lehet használni a társadalom érdekében. A pályázat célja a fúziós kutatásban fellelhető innovációs kiválóság, valamint az érintett kutatók elismerése. A díjnak nincsenek külön kategóriái. A jelentkezők szabadon pályázhatnak minden olyan fizikai vagy technológiai innovációval, amelyet a mágneses plazmaösszetartásos fúziós kutatás során fejlesztettek ki, és amely nagy piaci potenciállal rendelkezik. Az első helyezett kutató 50.000 EUR, a második 30.000 EUR, a harmadik 20.000 EUR díjazásban részesül. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat ifjúsági nemzetközi konferencia-részvétel támogatására 2022

A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása fiatal, MTA köztestületi tagsággal rendelkező kutatók számára, külföldi tudományos rendezvényen (nemzetközi tudományos szimpóziumon, workshopon, konferencián) való aktív (elsőszerzős előadással vagy poszterbemutatóval járó) részvételük támogatására, a a tudományos kutatómunka elősegítése érdekében. A támogatás összege személyes részvétel esetén személyenként 250.000 – 600.000 Ft; online konferencián való részvétel esetén 100.000 – 600.000 Ft.

Kincskeresők – Esszépályázat a szlovákiai magyarsághoz kötődő kulturális értékekhez kapcsolódóan

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Mentor TT és a Kincskeresők Tájegységi Értéktár pályázati felhívása a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez, közösségeihez és személyiségeihez kapcsolódó esszék beküldésére. A díjazottak konferenciameghívást és publikációs lehetőséget kapnak.

Pályázat környezetvédelmi és vízügyi gyakornoki programban való részvételre

Pályázati felhívás aktív hallgatói jogviszonnyal és BA/BSc, illetve MA/MSc szintű képzési háttérrel rendelkező fiatalok számára, környezetvédelmi és vízügyi gyakornoki programban való részvételre 2021/22 II. félévére, 2022 nyarára, illetve 2022/23 I. félévére vonatkozóan. A támogatás összege bruttó 225.564 Ft/hó/fő teljes munkaidő (heti 40 óra) esetén, vagy annak időarányos része.

Pályázat kortárs szobrok létrehozására

Pályázati felhívás szobrászok számára, közepes és nagy méretű, kreatív kortárs, kültéri alkotások elkészítésére. A nyertes pályaművet a Kiíró fix áron megvásárolja, melynek összege: 1.000.000 Ft készpénz + 500.000 Ft. értékű üdülési utalvány

Tik-Tak – Pályázat Magyarország Legkreatívabb Osztályának megtalálására

A 8K Alapítvány pályázati felhívása felső tagozatos és középiskolás osztályközösségek számára, a fenntarthatósággal és környezetvédelemmel kapcsolatos videók beküldésére, a “Magyarország Legkreatívabb Osztálya” cím elnyerésére. A címet elnyerő osztály négynapos belépőjegyet kap ajándékba a Kamaszfesztiválra.

Pályázat fiatal kutatóknak kutatási programok támogatására

Pályázati felhívás karrierjük elején járó kutatók számára, kutatási programjaik támogatására. A vezető kutatóknak bizonyítaniuk kell tudományos javaslatuk úttörő jellegét, ambícióit és megvalósíthatóságát. A vezető kutatónak tudományos fokozattal kell rendelkeznie, melyet 2022. január 1-jét megelőzően legalább 2 évvel szerzett meg. A támogatás összege legfeljebb 1.500.000 EUR egy 5 éves periódusra. Indokolt esetben további 1.000.000 EUR igényelhető, melyet eszközbeszerzésre, a projekt kezdeti elindítására, a kutatáshoz szükséges létesítményekhez való hozzáférésre, valamint terepmunkára lehet fordítani. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat lakossági napelemes rendszerek támogatására

Pályázat magánszemélyeknek, lakossági napelemes rendszerek támogatására és fűtési rendszerek napelemes rendszerekkel kombinált elektrifikálásának támogatására. A támogatás összege minimum 500.000 Ft, tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer létesítése esetén legfeljebb bruttó 2.900.000 Ft; tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszer telepítése, létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje esetén legfeljebb bruttó 11.300.000 Ft

Pályázat tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatására

Pályázati felhívás mezőgazdasági termelők és mezőgazdasági termelők egyes csoportjai számára, a valószínűsíthető természeti katasztrófák, éghajlati események megelőzésére, mérséklésére irányuló beruházások megvalósításának támogatására, a tavaszi fagykár következményeinek mérséklése érdekében. A támogatás összege legfeljebb 100 millió Ft.

Kemény Bertalan Falufejlesztési Díj 2022 – Pályázat a vidék- és falufejlesztés tekintetében kiemelkedő személyek elismerésére

A Falufejlesztési Társaság javaslattételi pályázati felhívása Kemény Bertalan Falufejlesztési Díj 2022. évi odaítélése céljából, falugondnoki feladatukat legalább 5 éve, kiemelkedő színvonalon végző személyek, illetve a vidék és falufejlesztés tekintetében kiemelkedő eredményeket elért személyek munkájának elismerésére.

Filmben mondom el – Kisfilmpályázat

A Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ és az Időkép időjárás portál pályázati felhívása legfeljebb 3 perc hosszúságú kisfilmek beküldésére a kultúra napja alkalmából. A díjazottak értékes nyereményeket kapnak, továbbá az ajándékokon felül minden helyezett kisfilmjét bemutatják.

Udvarzöldítési pályázat

Pályázati felhívás az egyik magyarországi város közigazgatási területén lévő társasházak és lakásszövetkezetek számára, belső udvaraik zöldítésére, a városi zöldfelületek növelése érdekében. A támogatás összege 800.000 – 2.000.000 Ft.

30 éve szabadon – Esszépályázat középiskolásoknak

A XX. Század Intézet pályázati felhívása középiskolás diákok számára, az 1989–90-es rendszerváltással kapcsolatos, személyes beszélgetéseken alapuló esszék beküldésére. Az első három helyezett értékes elektronikai ajándékot és könyvcsomagot kap.

Erdők ölelése, vizek csobogása – Természetvédelmi-irodalmi vers-, próza- meseíró és természetfotós pályázat

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület pályázati felhívása hazai és határon túli általános- és középiskolások számára, az erdővel, a vizekkel és a természetes környezettel kapcsolatos irodalmi és fotóalkotások beküldésére. A helyezett pályaműveket megjelentetik az ez alkalomra kiadott könyvben.

A Duna-medence vízgyűjtő területe: adottságok, lehetőségek, regionális stratégiák – Pályázat tudományos igényű tanulmányok írására

A Bognár József Közgazdaság-kutató Alapítvány pályázati felhívása 40 év alattiak számára, a Duna-medence vízgazdálkodásával, az öntözéssel, valamint a talajvédelemmel és ezzel kapcsolatban a fenntartható és versenyképes agrárágazattal kapcsolatos, tudományos igényű tanulmányok írására és beküldésére. A pályázat fődíja 300.000 forint, Bognár József-emlékérem, Bognár József-emléklap. A kuratórium legfeljebb két további pályázatot is díjazhat 250.000–200.000 forint összegben.

Pályázat önkormányzatoknak, pedagógusoknak, civil szervezeteknek ingyenes COVID-19 antigén gyorstesztelésre

Pályázati felhívás önkormányzatok, pedagógusok, valamint civil szervezetek számára, ingyenes COVID-19 antigén gyorstesztelésre. A koronavírus antigén gyorsteszt segítségével megtudhatja, jelen van-e szervezetében a COVID-19 vírus (SARS-CoV-2). A mintavétel az orr-nyálkahártyából történik, nem igényel előkészületet a paciens részéről, az eredmény 15 percen belül rendelkezésre áll.

Pályázat aktuális társadalmi problémákra innovatív megoldást kínáló projektek díjazására és támogatására

Pályázati felhívása magánszemélyek, a civil társadalom, az üzleti szektor, és a közszféra szereplői számára, nemzetközi díj elnyerésére, aktuális társadalmi problémákra kipróbált, bevált és hatékony megoldásokat kínáló projektek díjazására és támogatására. Az első három nyertes 15.000 euró, 10.000 euró és 5.000 euró díjazásban részesül, míg további 12 díjazott projektenként 2.000 euró elismerést kap.

Dalolni hívunk! – Felhívás kárpát-medencei ifjúsági népdalversenyben való részvételre

A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány pályázati felhívása általános és középiskolás fiatalok számára, az egész Kárpát-medencére kiterjedő ifjúsági népdalversenyben való részvételre. A korcsoportonkénti díjazottaknál a csomagok értékes tárgynyereményeket (pl. könyvek, társasjátékok, népművészeti ajándékok stb.) tartalmaznak 15, 12 és 9 ezer forint értékben. A közönségdíjasok szintén hasonló értékben kapnak ajándékcsomagot.

Pályázat európai uniós szintű fiatal vállalkozói versenyben való részvételre

Pályázati felhívás 16–25 év közötti fiatalok számára, európai uniós szintű vállalkozói versenyben való részvételre. Bármilyen technológiai innovációval lehet nevezni a versenyre. A nevezésnek nem feltétele, hogy a pályázó meglévő vállalkozással rendelkezzen. A fődíjas 11.000 EUR támogatást, mentorálási lehetőséget és pro-bono támogatást kap, üzleti ötletének vagy induló vállalkozásának támogatás érdekében. A döntőbe jutó fiatalok mindegyike 1.100 EUR támogatásban részesül. A pályázati kiírás nyelve angol.

Innovációk a fenntartható építésgazdaságban – Innovációs és üzleti terv készítő pályázat

A GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont pályázati felhívása egyetemi és doktori képzésben részt vevő hallgatók számára, innovációs építésgazdasági javaslatok kidolgozására, valamint ehhez kapcsolódó üzleti tervek benyújtására. A nyertes pályamű lektorált, szerkesztőség által jóváhagyott kivonata publikálásra kerül, illetve a nyertes pályázók további értékes tárgyjutalomban részesülnek

Pályázat 2022. évi nemzetközi filmfesztiválra jelentkezésre

Pályázati felhívás alkotók és alkotócsoportok, valamint filmművészetet tanuló rendező és/vagy operatőr szakos egyetemi hallgatók számára, eredeti és kreatív operatőri megoldásokat tartalmazó, 2019. január 1. után készült filmalkotások nevezésére a 2022. évi nemzetközi filmfesztiválra.

Pályázat fiatal, de saját kutatócsoporttal már rendelkező kutatók kutatási programjainak támogatására 2022

Pályázati felhívás fiatal, de saját kutatócsoporttal már rendelkező kutatók számára, kutatási programjaik megvalósításának támogatására 2022-re vonatkozóan. A vezető kutatóknak bizonyítaniuk kell tudományos javaslatuk úttörő jellegét, ambícióit és megvalósíthatóságát. A vezető kutatónak legalább 7, de legfeljebb 12 évvel 2022. január 1-je előtt kellett elnyernie első doktori fokozatát. A támogatás összege legfeljebb 2.000.000 EUR egy öt éves periódusra. Ezen felül további 1.000.000 EUR támogatás igényelhető az “indulási” költségek fedezésére, nagyobb berendezések beszerzésére, nagy létesítményekhez való hozzáférésre, valamint egyéb jelentős kísérleti és terepmunka költségekre. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat klinikai gyógyítás, vagy orvosi tudományos kutatás területén dolgozó orvosok és orvos-biológiai kutatással foglalkozó személyek elismerésére

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázati felhívása Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvosbiológiai kutatással foglalkozó személyek számára, tudományos tevékenységük elismerésére. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Mutassuk mög, mennyire tudunk még ö-zni! – Nyelvjárási pályázat

A Wass Albert Irodalompártoló Egyesület pályázati felhívása ö-ző nyelvjárásba írt vagy elmondott művek gyűjtésire és létrehozására.

A fény mestere – Pályázat világítástervezők, építészek, belsőépítészek, tárgytervezők, képzőművészek, iparművészek, elektromos tervezők és más szakemberek részére

A LISYS-PROJECT Kft. pályázati felhívása világítástervezők, építészek, belsőépítészek, tárgytervezők, képzőművészek, iparművészek, elektromos tervezők és más, kapcsolódó területeken alkotó szakemberek számára, A Fény Mestere – Master of Light díj 2021. évi elnyerésére, a világítástervezési folyamatokban felmutatott tudásuk és munkájuk elismerésére. A győztes pályaművet benyújtó Pályázó egyebek mellett 1.000.000 Ft díjazásban részesül.

A mi mesénk – Rajz- és meseíró pályázat

Az ismerdmegmagyarorszagot.com pályázati felhívása magyarországi és külföldön élő magyar meseírók és illusztrátorok számára, mesék és illusztrációk beküldésére. A legjobb alkotásokból kötetet jelentetnek meg.

Pályázat civil szervezetek vezetőinek nemzetközi fejlesztőprogramban való részvételre

Pályázati felhívás civil szervezetek 21-28 év közötti vezetői számára, egyéves nemzetközi fejlesztőprogramban való részvételre, a civil párbeszéd és béketeremtés; nyílt, részvételi kormányzás; reziliencia és fenntartható fejlődés; nők és társadalmi nemek; valamint az ifjúsági szerepvállalás területén.

Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban – Pályázat egyetemek és a főiskolák hallgatói számára

Az Országgyűlés Hivatalának pályázati felhívása magyarországi és határon túli, magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézmények alap-, mester- vagy osztatlan képzésében részt vevő hallgatói számára, a “Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” témához kapcsolódó dolgozatok beküldésére. Díjazás: 1. helyezett: 500.000 Ft; 2. helyezett: 400.000 Ft; 3. helyezett: 300.000 Ft; valamint két különdíj, egyenként 200.000 Ft

Junior Master of Light 2021 – Pályázat felsőoktatásban tanuló világítástervező, építész, belsőépítész, tárgytervező, képzőművész, iparművész, elektromos tervező tanulmányokat folytató hallgatóknak

A LISYS-PROJECT Kft. pályázati felhívása világítástervező, építész, belsőépítész, tárgytervező, képzőművész, iparművész, elektromos tervező tanulmányokat folytató hallgatók számára, Junior Master of Light díj 2021. évi elnyerésére, világítási koncepciótervek, sorozat-gyártható eszközök, egyedi eszközök, alkotások, berendezések és nem tárgyiasítható pályaművek elismerésére. A győztes pályaművet benyújtó pályázó vagy alkotóközösség összetett díjazásban részesül.

Pályázat európai uniós kutatási (ERC) díjak elnyerésére

Pályázati felhívás európai uniós kutatási (ERC) díjak elnyerésére a kutatással való társadalmi szerepvállalás területén, a saját területükön kívüli közönséget az EKT által finanszírozott kutatásokba sikeresen bevonó kutatók elismerésére. A pályázat célja elismerni többek között a nyilvánossággal együttműködve vagy konzultálva végzett kutatási tevékenységeket; a vitát ösztönző és/vagy a potenciális jövőbeli kutatókat inspiráló tevékenységeket; valamint a konzultációt és az eszmecserét elősegítő tevékenységeket. Pályázatot három kategóriában lehet benyújtani. A díjat elnyerő kutatók kategóriánként 10.000 EUR pénzjutalmat kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat az akusztika vagy az elektroakusztika területén tevékenykedő fiatal akusztikusok kiemelkedő eredményeinek jutalmazására

A Huszty Dénes Alapítvány pályázati felhívása az akusztika, vagy az elektroakusztika tématerületén tevékenykedő, 35 év alatti szakemberek számára, Huszty Dénes Emlékdíj 2021. évi elnyerésére. A díj emlékplakettből és összesen mintegy 200.000 Ft jutalomból áll.

A tettenérés kamerája – Pályázat amatőr filmkészítőknek

A Petőfi Irodalmi Múzeum pályázati felhívása kísérletező kedvű, 16-25 év közötti amatőr filmkészítők számára, a Mészöly Miklós szövegeiben tettenérhető filmszerűségre reflektáló rövid videóalkotások beküldésére. A legjobb beérkezett pályázati anyagokat kiállítják a múzeumban és virtuális tereiben, illetve pénzjutalomban részesítik. (1. helyezett: 120.000 Ft, 2. helyezett: 100.000 Ft, 3. helyezett: 80.000 Ft)

Egy sima – egy fordított – Műfordítói pályázat

A Debreceni Egyetemi Színház műfordítói pályázati felhívása bármely nyelvből, szabadon választott, kortárs (az utóbbi harminc évben megjelent) dráma szöveg (részlet) fordítására. Díjazás: 1. helyezett: 100.000 Ft; 2. helyezett: 75.000 Ft; 3. helyezett: 50.000 Ft. A díjazottak a pénzjutalmon kívül egyéb értékes nyereményeket is kapnak.

Az európai kultúra válsága – Hamvas Béla esszépályázat

Balatonfüred Város Önkormányzata, a Magyar Írószövetség, a Tempevölgy és a Hamvas Béla Asztaltársaság pályázati felhívása „Az európai kultúra válsága” témára reflektáló, elemző, még nem publikált esszék beküldésére. Díjazás: 1. helyezett – 250.000 Ft; 2. helyezett – 150.000 Ft; 3. helyezett – 100.000 Ft.

Tisza, a folyó, amely összeköt bennünket – Helytörténeti pályázat középiskolás diákoknak

A zentai Történelmi Levéltár és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark pályázati felhívása középiskolás diákok számára, 19. és a 20. század fordulóján élő ember természetközeli életmódját bemutató történetek beküldésére. A pályázaton résztvevő diákok és felkészítő tanáraik oklevelet és könyvjutalmat kapnak.

Pályázat vidéki turisztikai fejlesztések támogatására, mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők részére

Pályázati felhívás a vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők számára, induló vagy már működő turisztikai szolgáltató tevékenységeik támogatására. Támogatható tevékenységek: Újonnan építendő szálláshely létesítése; Újonnan kialakítandó szálláshely létesítése; Meglévő szálláshely épületének fejlesztése és/vagy bővítése; Meglévő szálláshely bővítése új épülettel; Kiegészítő turisztikai szolgáltatás elindításához és/vagy továbbfejlesztéséhez szükséges épület/ek vagy építmény/ek építése/felújítása/bővítése, eszközök beszerzése; kiegészítő infrastruktúra pl.: út, járda, parkoló kialakítása, kertépítés megvalósítása; Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása; ingatlan vásárlása… A támogatás összege legfeljebb 100.000.000 Ft. A támogatott pályázatok várható száma: 800 – 1000 db.

Ötletpályázat budapesti közterületek fejlesztésére

A Fővárosi Önkormányzat ötletpályázati felhívása Budapesten élő vagy dolgozó, tanuló személyek számára, mindenki számára elérhető, környezettudatos megoldások, valamint a társadalmi különbségek csökkentését, hátrányos helyzetű közösségek életét támogató ötletek, továbbá együttműködések, új, kísérleti megoldások, digitális fejlesztések, rövid távú közösségépítő ötletek beküldésére. A támogatás összege kis projektek esetében legfeljebb 50.000.000 Ft; nagy projektek esetében legfeljebb 133.000.000 Ft.

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj 2022/2023 – Pályázat külföldi résztovábbképzés, kutatói, illetve művészeti munkában való részvétel támogatására

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása a hazai tudományos, gazdasági és kulturális élet fiatal szakemberei számára, Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj elnyerésére a 2022/2023-es tanévre vonatkozóan, bármely tudományterületen és tudományágban. A támogatás összege predoktori kategória esetében az alaptámogatás 250.000 Ft/hó; posztdoktori kategória esetében az alaptámogatás 370.000 Ft/hó.

Pályázat határon túli magyar emlékhelyek megóvásának támogatására

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázati felhívása a helyi és nemzeti emlékezet szempontjából fontos, határon túli magyar emlékhelyek (szobrok, emlékművek, parkok stb) megújításának és létrehozásának támogatására.

Vigyázz, Kész, Pénz! – Felhívás pénzügyi vetélkedőben való részvételre

A K&H Bank Zrt. pályázati felhívása 3-11. évfolyamos diákok számára, pénzügyi vetélkedben való részvételre, a gyerekek pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében. A korosztályonkénti díjazottak és felkészítő tanáraik értékes nyereményeket kapnak.

Pályázat Fair Play díjak elnyerésére

A Magyar Olimpiai Bizottság javaslattételi pályázati felhívása Fair Play díjak odaítélése céljából a 2021-es évre vonatkozóan. A Bizottság a beérkező jelölések közül a legérdemesebbeket díjazásban részesíti.

Pályázat az önkéntességről szóló tanulmányok írására

Az Alapítvány a Magyar Önkéntesség Fejlesztéséért és az Önkéntes Szemle pályázati felhívása BA, MA és PhD hallgatók számára, a magyar kórházi önkéntes segítő szolgálatot, illetve önkénteseik szerepét, jelentőségét feltáró, bemutató és értékelő tanulmányok beküldésére. Díjazás: 1. helyezett 150.000 Ft; 2. helyezett: 100.000 Ft; 3. helyezett: 50.000 Ft.

Pályázat amerikai természetvédelmi ösztöndíjprogramban való részvételre

Pályázati felhívása nemzetközi természetvédelmi ösztöndíj elnyerésére a 2022-es évre vonatkozóan. Az ösztöndíj időtartama egy hónap, melyet az Egyesült Államokban lehet eltölteni. A kiválasztott pályázóknak lehetőségük nyílik vezetői képességeiket fejleszteni a környezetvédelemmel összefüggésben, valamint megismerni a piacalapú természetvédelmi stratégiákat. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat természetfilmek nevezésére és díjazására az ENSZ Vadvilág Világnapi filmbemutató rendezvényére

Pályázati felhívás a kulcsfontosságú fajok az ökoszisztéma helyreállítása érdekében történő védelmével kapcsolatos filmek nevezésére. A versenyre benevezett győztes és döntős filmeket 2022-ben egész évben vetítik. A pályázatra nevezhető minden olyan alkotás, amely 2019. január 1-je után készült és veszélyeztetett fajokat mutat be. A nevezett pályaműveket angol felirattal kell ellátni. A pályázati kiírás nyelve angol.

Tető az építészetben – Pályázat építészek és építészhallgatók számára

A CREATON South-East Europe Kft. pályázati felhívása építészek és építészhallgatók számára a kerámia tetőcserép használhatóságát bemutató tervek beküldésére. A pályázat összdíjazása 1.300.000 Ft.

JÖN: Mobiltelefon készülékcsere-támogatási program

Pályázati felhívás magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személyek számára, a szélessávú mobilinternet szolgáltatás igénybevételére nem alkalmas mobilkészülékeik lecserélésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb bruttó 20.000 Ft.

Pályázat az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállást elősegítő kommunikációs projektek támogatására

Pályázati felhívás a köz- vagy magánintézmények politikáinak és gyakorlatának megváltoztatására összpontosító, sürgős és nagyszabású átalakulást lehetővé tevő, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállást elősegítő kommunikációs projektek támogatására. A pályázat célja többek között az éghajlatváltozással kapcsolatos kommunikáció terén az innováció ösztönzése és támogatása; a hangok és a narratívák számának növelése az éghajlat-politikai érdekérvényesítésben; valamint a radikális változás felé nyitó társadalmi és politikai mozgalmak megerősítése. Az alapítvány nem támogat olyan pályázatokat, amelyek tisztán helyi fókusszal rendelkeznek. Pályázni kis-, és nagyléptékű projektekkel egyaránt lehet. A támogatás összege kisléptékű projektek esetében legfeljebb 10.000 EUR, a nagyléptékű projektek esetében 20.000 – 200.000 EUR, de indokolt esetben ettől magasabb összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a szegénységet és egyenlőtlenséget csökkentő fejlesztési projektek támogatására

Pályázati felhívás a szegénységet és egyenlőtlenséget világszinten csökkentő fejlesztési projektek támogatására, új ötletek tesztelése, a szigorú értékelési módszereken alapuló kísérletezés és annak bemutatása érdekében. Pályázatot bármely szektorban be lehet nyújtani és kifejezetten ösztönzik az oktatás, az egészségügy, az éghajlatváltozás és a nemek közötti egyenlőség területén megvalósuló megoldásokra irányuló pályázatokat. Az innováció fejlettségétől függően akár 4.000.000 EUR támogatásban is részesülhetnek a pályázók. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat fenntartható városfejlesztési programok díjazására és támogatására

Pályázati felhívás fenntartható városfejlesztési programok díjazására és támogatására, a befogadó és fenntartható városi átalakuláshoz való hozzájárulás elismerésére. Pályázhatnak vállalkozások, nem kormányzati szervezetek, közösségi csoportok, helyi önkormányzatok, valamint a köz-, a magán- és a nonprofit szektorból érkező mindenféle szervezetek és magánszemélyek projektjei. Pályázni 2000. január 1-je után indult projektekkel lehet. A fődíjat elnyerő projekt 250.000 USD támogatásban részesül, a következő négy helyezett pedig 25.000 USD támogatást kap. A pályázati kiírás nyelve angol.

Felfedezettjeink 2022 – Pályázat kimagasló teljesítményt mutató gyermekek, tanulók, fiatalok elismerésére

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács pályázati felhívása a 2020-as, illetve 2021-es év folyamán kimagasló teljesítményt mutató gyermekek, tanulók és fiatalok elismerésére. Fődíj: 150.000 Ft ösztöndíj támogatás; különdíj: 50.000 Ft ösztöndíj támogatás. Pályázatot nyújthatnak be a hazai és határon túli Tehetségpontok, Tehetségsegítő Tanácsok és a Matehetsz tagszervezetei által felfedezett, 20 évnél nem idősebb (köznevelésben tanuló), kiemelkedően tehetséges fiatalok bemutatásával.

Pályázat kutatók és felfedezők részére terepmunka támogatására

Pályázati felhívás kutatók és felfedezők számára, terepmunka támogatására az éghajlatváltozás mérséklése, a fajok és kultúrák kihalásának megakadályozása, valamint földjeink és óceánjaink egészségének biztosítása érdekében. Pályázatot az alábbi területeken lehet benyújtani: biológiai tudományok, régészet, antropológia, paleontológia, földtudományok, ökológia, csillagászat, valamint olyan projektek, amelyek új ismereteket tárnak fel a bolygóról és lakóiról, beleértve a környezeti vagy kulturális változásokon áteső régiókat is. Pályázatot a terepmunka megkezdése előtt 6–9 hónappal kell benyújtani. A támogatás összege általában 25.000 – 40.000 USD között alakul. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat szociális és az önkéntes munka területén adományozható önkormányzati kitüntetések adományozásának kezdeményezésére

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének pályázati felhívása a szociális és az önkéntes munka területén adományozható „Pálos Károly-díj”, „Szociális Ellátás Segítéséért-díj” és „Győrvári Edith-díj” odaítélése céljából. A díjakra az Önkormányzat által alapított, illetve fenntartott intézmények közalkalmazottai, indokolt esetben más intézmények dolgozói, valamint az egyesületek, alapítványok, non-profit, karitatív szervezetek dolgozói javasolhatók.

Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége – Felhívás javaslattételre

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzatának javaslattételi pályázati felhívása „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége” cím odaítélése céljából, a szellemi és tudományos élet területén kimagasló eredményt elért, 12–35 év közötti fiatalok elismerésére. A címmel oklevél, emlékplakett valamint 12 hónapon keresztül 50.000 Ft/hó ösztöndíj jár.

Pályázat neves magyar verseny ünnepi logójának megtervezésére

Pályázati felhívás jogi- és természetes személyek számára, a neves magyar verseny ünnepi logójának megalkotására. Díjazás: 1. helyezett: bruttó 500.000 Ft; 2. helyezett: bruttó 250.000 Ft; 3. helyezett: bruttó 150.000 Ft.

Gyávaságom története – Irodalmi pályázat

A Litera irodalmi portál a Blinken OSA Archívum irodalmi pályázati felhívása kortárs írók számára, a hétköznapi gyávaságainkról szóló, szépirodalmi igénnyel megírt, személyes történetek beküldésére. A pályaművek megjelennek egy Gyávaságom története címmel nyitott projektoldalon, a legjobb három írás pedig helyet kap a Litera felületén is.

Pályázat a 2022. évi Collegium Hungaricum ösztöndíjprogramban való részvételre

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása a 2022. évi Collegium Hungaricum ösztöndíjprogramban való részvételre, bécsi központi közgyűjteményekben, Bécs környéki levél- és kézirattárakban, könyvtárakban, múzeumokban és egyetemi vagy állami kutatóhelyeken végzett általános elméleti, forrásfeltáró és forrásfeldolgozó kutatások támogatására. A támogatás összege fiatal kutató kategóriában havi 250.000 Ft, tapasztalt kutató kategóriában havi 370.000 Ft.

Pályázat 2022. évi környezetvédelmi ötletversenyben való részvételre

Pályázati felhívás 2022. évi környezetvédelmi ötletversenyben való részvételre, az elérhető energia- és erőforrások lehető legjobb kihasználása érdekében. Pályázatot az alábbi kategóriákban lehet benyújtani: energiához való hozzáférés; a jövő otthonai; a jövő ellátási láncai; a jövő energiahálózatai; valamint a jövő technológiai megközelítéseinek újragondolása. Az első helyezettek 10.000 EUR támogatásban részesülnek. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat rövid és hosszú időtartamú tanulmányutakon való részvételre 2022 / 2023

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2022-2023-as tanévben megvalósítható hosszú és rövid tanulmányútra. A Kiíró célországtól függően egyszeri utazási átalány-támogatást, és/vagy ösztöndíj-kiegészítést biztosít az ösztöndíjasoknak.

ÍRÓ-DEÁK – Vers- és novellaíró pályázat 2022

A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola pályázati felhívása 10-18 év közötti általános iskolás és középiskolás diákok számára versek és novellák beküldésére szabadon választott témában.

Pályázat ablak- és ajtófelújítás támogatására

Budapest egyik kerületi önkormányzatának pályázati felhívása a kerületi lakosok számára, a lakóhelyként bejelentett lakásuk fa nyílászárói felújításának, helyreállításának támogatására. A pályázat keretösszege 10.000.000 Ft.

Pályázat lakóházak felújításának pénzügyi támogatására

Budapest egyik kerületi önkormányzatának pályázati felhívása társasházak és lakásszövetkezetek számára, a kerületi lakóépületek felújításának vagy korszerűsítésének támogatására. A támogatás összege
4–12 lakásig 400.000 Ft; 13– 30 lakásig 600.000 Ft; 31–100 lakásig 1.200.000 Ft; 100 lakás felett 2.000.000 Ft.

Aranytoll 2022 – Pályázat újságírók díjazására

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének javaslattételi pályázati felhívása Aranytoll Életmű-díj 2022. évi odaítélése céljából, a több évtizedes újságírói pályafutásuk alatt kiemelkedő munkát végzett kollégák munkájának elismerésére.

Szerelmes szavak – Vers- és novellaíró pályázat

Az EZ-KÖNYV Kiadó irodalmi pályázati felhívása 18 éven felüli alkotók számára, romantikus és erotikus témában íródott novellák és versek beküldésére, nyomtatott könyvben való megjelenés céljából. A legjobb művek bekerülnek a Kiíró kiadásában megjelenő Valentin napi kötetbe.

Pályázat nemzetközi művészeti kiállítás kurátori feladatainak ellátására

Pályázati felhívás a nemzetközi biennálé magyar képzőművészeti és építészeti kiállításai kurátori feladatainak ellátására. A projekt költségkerete nem lehet több bruttó 23 millió forintnál.

Álomút – Gyermekrajzpályázat 2021-2022

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. rajzpályázati felhívása 1-8. osztályos gyerekek számára, az út (például útépítés, az út és környezet kapcsolata, az úton lévők tájékoztatása, kerékpáros közlekedés stb.) témájához kapcsolódó alkotások beküldésére. A közönségszavazáson a legtöbb lájkot gyűjtő alkotás készítőjét egy osztálykirándulással jutalmazzák.

Pályázat zenekaroknak zenei fesztiválon való részvételre

Pályázati felhívás magyar és határon túli magyar zenekarok, világzenét játszó zenekarok, valamint nemzetközi pályát megcélzó zenekarok számára, zenei fesztiválon való részvételre.

Pályázat klasszikus kétoldalú államközi oktatási megállapodásokban biztosított teljes graduális vagy teljes doktori képzéseken való részvételre 2022 / 2023

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2022-2023-as tanévben megvalósítható egyetemi alap-, mester- és doktori szintű teljes képzésre.

Pályázat a Mészáros Lázár honvédségi ösztöndíjak elnyerésére

A Honvédelmi Minisztérium pályázati felhívása felsőoktatási hallgatók és szakképző intézményben tanulók számára, Mészáros Lázár honvédségi ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíj összege felsőoktatási intézmény hallgatója esetében a minimálbér 100%-a; szakképző intézmény tanulója esetében a minimálbér 50%-a.

Talált történetek – Fotópályázat

Az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. fotópályázati felhívása amatőr és profi fotósok számára, a vizualitást történetté formáló, 2021-ben készült alkotások beküldésére. Díjazás: 1. helyezett: 100.000 forint értékű utalvány; 2. helyezett: 70.000 forint értékű utalvány; 3. helyezett: 50.000 forint értékű utalvány; közönségdíj: 50.000 forint értékű utalvány.

Pályázat az egészséggel kapcsolatos rövidfilmek nevezésére a WHO filmfesztiváljára

Pályázati felhívás az egészséggel kapcsolatos rövidfilmek nemzetközi filmfesztiválra való nevezésére, az egészségfejlesztéshez és az egészséggel kapcsolatos oktatáshoz való hozzájárulás érdekében. A pályázatra filmkészítők, produkciós irodák, közintézmények, nem állami szervezetek, közösségek, diákok, valamint filmművészeti iskolák jelentkezhetnek. A videókat, amennyiben nem angolul készülnek, angol nyelvű felirattal kell ellátni. Olyan rövidfilmekkel lehet nevezni, amelyek 2019. január 1-je és 2022. január 30-a között készültek. A filmeket az alábbi három kategóriában és témában lehet benyújtani: egyetemes egészségügyi ellátás; egészségügyi vészhelyzet; valamint jobb egészség és jólét. A kategóriák nyertesei 10.000 USD pénzjutalmat kapnak, ezen kívül pedig további nagyértékű díjak is átadásra kerülnek. A pályázati kiírás nyelve angol.

Fotós ösztöndíjpályázat 2022

A Szellemkép Alapítvány pályázati felhívása tandíjtámogatás elnyerésére, a Szellemkép Szabadiskola 2022 februárjában induló fotográfus képzésén való részvétel céljából. A sikeresen pályázók elnyerhetik az alapítvány 50 vagy 25%-os tandíj-támogatását.

Pályázat nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázati felhívása alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók számára, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült, a 2020/2021-es tanév tavaszi és a 2021/2022-es tanév őszi szemeszterben megvédett kiemelkedő diplomamunkáik elismerésére. Témakörök: Kárpát-medencei és Kárpát-medencei magyar gazdaság, fejlesztéspolitika, pénzügyek; Magyar nyelvhasználat és nyelvi jogok a Kárpát-medencében; Kisebbségi magyar nyelvű oktatás; A kisebbségi jogok és a Kárpát-medencei magyarság; Etnikumok és interetnikus kapcsolatok Kárpát-medencében, néprajz és identitás; A magyarság és Magyarország geopolitikai összefüggésekben, valamint magyarok a világban, a magyar diaszpóra; Kárpát-medencei társadalom, hitélet, közösségek; A Kárpát-medencei magyarság tájai, természetes és épített környezete; A klímaváltozás és a Kárpát-medencei magyar közösségek; A Kárpát-medencei magyarság innovációi (beleértve műszaki és természettudományos); Kárpát-medencei magyar közösségek és a koronavírus pandémia. A beadott dolgozatok közül a legjobb három szerző, szerzői pénzjutalomban részesül, de más jutalmak is kiosztásra kerülnek.

Téli Terézváros – Művészeti pályázat terézvárosi általános iskolai osztályoknak

Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzatának pályázati felhívása általános iskolás diákok számára, a “téli Terézváros” témában készült kreatív alkotások beküldésére. A díjazott osztályok mindkét kategóriában értékes nyereményeket kapnak.

Pályázat urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakdolgozatok, diplomatervek díjazására

A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázati felhívása főiskolák és egyetemek urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók számára, kiemelkedő szakdolgozataik és diplomaterveik elismerésére. A Diplomadíjasok az elismerés mellett egy éves tagdíjmentességet élvezve felvételt nyernek a Magyar Urbanisztikai Társaságba is.

Berzeviczy Albert Ösztöndíj – Pályázat olimpiai / paralimpiai kerettagoknak

A BOM a Magyar Sportért Alapítvány pályázati felhívása kimagasló versenyzői eredményekkel rendelkező olimpiai / paralimpiai sportolók számára, Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíj elnyerésére, tanulmányaik eredményességének elősegítése érdekében. Az elnyerhető ösztöndíj összegére vonatkozóan az Alapítvány felső korlátot nem állapít meg. Az ösztöndíj összegét az Alapítvány mindig esetileg, a pályázó sportolói és iskolai teljesítményét és szociális hátterét figyelembe véve állapítja meg.

Pályázat klasszikus kétoldalú államközi oktatási megállapodásokban biztosított részképzésekre 2022 / 2023

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2022-2023-as tanévben megvalósítható egyetemi részképzésre. A felhívás keretében külföldi alap-, mester- vagy doktori-szintű, illetve osztatlan képzésen történő résztanulmányok folytatásához nyújtott támogatás pályázható.

Villány nekem – Fotópályázat

A Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. fotópályázati felhívása 18 éven felüli alkotók számára, a Villányi Borvidékről készült alkotások beküldésére. Az első három helyezett és a különdíjas értékes borválogatást kap.

Regényíró pályázat még meg nem jelent regények kiadása céljából

Pályázati felhívás 18 éven felüli alkotók számára, middle grade regények, történelmi fikciók, drámák, fantasyk, napjainkban játszódó romantikus regények, thriller/horror/krimi/mystery, valamint rotikus témájú regények beküldésére. A pályázat legjobb alkotásai kiadásra (nyomtatásban) kerülhetnek.

A velünk élő Petőfi – Pályázat kortárs képzőművészek, grafikusok, szobrászművészek, iparművészek és fotóművészek számára, szabadon választott Petőfi Sándor idézethez kapcsolódó alkotások készítésére

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pályázati felhívása kortárs képzőművészek, grafikusok, szobrászművészek, iparművészek és fotóművészek számára, Petőfi nyelvéhez és nyelvezetéhez kapcsolódó képző-, ipar-, és fotóművészeti alkotások, valamint videóinstallációk beküldésére. A szakmailag legjobbnak ítélt művészek munkáiból kiállítás nyílik, valamint a kiállításhoz katalógus is készül. A nyertesek számára megjelenési lehetőséget biztosítanak a médiában, illetve a rendezvény utóéletét is követni kívánják számos együttműködéssel (újságcikkek, rádió- és TV-interjúk, a közösségi média felületein elhelyezett hirdetések).

Pályázat olyan digitális termékek és szolgáltatások díjazására és továbbfejlesztésének támogatására, amelyek valamely társadalmi kihívásra megoldást nyújthatnak

Pályázati felhívás magánszemélyek, vállalkozások és nonprofit szervezetek számára, valamely társadalmi kihívásra választ adó digitális megoldások, termékek és szolgáltatások elismerésére és támogatására. A pályázat összdíjazása 15.000.000 Ft.

Kódolj határok nélkül – Programozóverseny felsőoktatási intézmények hallgatóinak

A Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. pályázati felhívása felsőoktatási intézmények hallgatóiból álló 3 fős csapatok számára, programozóversenyen való részvételre. Díjazás: 1, díj: notebook 500.000 Ft értékben; 2. díj: notebook 400.000 Ft értékben; 3. díj: táblagép 300.000 Ft értékben.

Pályázat nyári egyetemi programokon való részvételre felsőoktatási intézmények hallgatói és oktatói számára 2022 / 2023

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, 2022 nyarán megrendezendő nyári egyetemi kurzusokon való részvételre. A nyári egyetemek jellemzően 2-3-4 hetesek lehetnek. A Kiíró utazási átalány-támogatást, valamint ösztöndíjat biztosít az ösztöndíjasoknak.

Pályázat globális díj elnyerésére, az oktatás terén kimagasló IKT megoldások elismerésére

Pályázati felhívás nemzetközi díj elnyerésére, az új technológiák kihasználására irányuló innovatív megközelítések elismerésére, az oktatási és az egész életen át tartó tanulási lehetőségek mindenki számára történő bővítése érdekében. A díj 2021. évi témája a technológia alkalmazása az inkluzív, válságokkal szemben ellenálló tanulási rendszerek lehetővé tétele érdekében. A pályázat keretében azokat a projekteket díjazzák, amelyek olyan technológiaalapú nyilvános tanulási rendszereket és programokat építettek ki és valósítottak meg, amelyek hatékonyan biztosították a tanulás folyamatosságát és minőségét mindenki számára. Pályázatot magánszemélyek, intézmények, nem kormányzati szervezetek és egyéb szervezetek nyújthatnak be. Legalább egy éve futó projektekkel lehet pályázni. A pályázati kiírás nyelve angol.

Környezetvédelmi ötletpályázat induló ösztöndíjprogramban való részvételre

A Zöld Követ Egyesület ötletpályázati felhívása 18 és 25 év közötti fiatalok számára, az innovatív környezetvédelem témaköréhez kapcsolódó elképzelések, termékek és tevékenységek beküldésére. Fődíj: egy 1.000.000 forintos ösztöndíj. További nyeremények: 2 x 500.000 Ft; 3 x 100.000 Ft.

Pályázat fiatal kutatóknak az ökoszisztémák, a természeti erőforrások és a biológiai sokféleség területén nemzetközi díj elnyerésére

Pályázati felhívás az ökoszisztémák, a természeti erőforrások és a biológiai sokféleség területén tevékenykedő, interdiszciplináris kutatást végző fiatal kutatók számára, nemzetközi díj elnyerésére. A díj odaítélésekor elsőbbséget élveznek a bioszféra-rezervátumokban végzett projektek. A díjat 35 év alatti kutatók nyerhetik el. A díj összege legfeljebb 5.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat veszélyeztetett vagy az eltűnéshez/megszűnéshez közel került anyagismereti rendszerek dokumentálásának támogatására

Pályázati felhívás veszélyeztetett vagy az eltűnéshez/megszűnéshez közel került anyagismereti rendszerek dokumentálásának támogatására, beleértve a tárgyak, terek, építészet, előadások és környezet használatához, készítéséhez, javításához és újrahasznosításához kapcsolódó tudásrendszereket. A kiválasztott projekteknek digitális nyilvántartást kell készíteniük a vizsgált anyagi gyakorlatokról, amelyet a British Museumban található EMKP-tárban helyeznek el és gondoznak, és mindenki számára szabadon hozzáférhetővé tesznek. A felhívás keretében kétféle támogatásra lehet pályázni. A kisebb támogatás időtartama egy év, a támogatás összege legfeljebb 20.000 GBP, a nagy támogatás időtartama két év, a támogatás összege legfeljebb 100.000 GBP. A pályázati kiírás nyelve angol.

Cseresznyevirágzás – Romantikus novella pályázat

A Marisol Könyvkiadó pályázati felhívása magyar nyelven íródott romantikus novellák beküldésére. A legjobb munkák kiadványban jelennek meg 2022-ben.

Pénziránytű Tanári Díj 2021/2022 – Pályázat a pénzügyi nevelés iránt elkötelezett tanároknak, oktatóknak.

A Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért pályázati felhívása a pénzügyi nevelésben kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai pedagógusok számára, Pénziránytű Tanári Díj 2021/2022. évi elnyerésére. A díjazás mértéke projektterv kategóriában 400.000 forint, míg a foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként 150.000 forint.

Pályázat külföldi könnyűzenei showcase fesztiválon való részvételi lehetőség támogatására

Pályázati felhívás a könnyűzenei menedzsment iránt érdeklődő, de nemzetközi gyakorlattal még nem rendelkezők számára, 2021-ben zajló, három európai, könnyűzenei showcase fesztiválon való csoportos részvétel támogatására. A támogatás összege egységesen 150.000 Ft.

Pályázat induló és kezdő elektronikus zenei producerek és előadók hang- és képfelvételének elkészítésének, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósításának támogatására

Induló és kezdő elektronikus zenei zeneszerzők, producerek, előadók és alkotóközösségek nyújthatnak be pályázatot hang- és képfelvételek elkészítésének, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációja megvalósításának támogatására. A támogatás összege 1.500.000 Ft.

Szabó T. Attila-ösztöndíj – Pályázat a magyar szaknyelvek fejlesztése, alkalmazása terén kimagasló szakembereknek

A Magyar Nyelvtudományi Társaság és a Termini Magyar Nyelvi Kutatóhálózat pályázati felhívása Szabó T. Attila-ösztöndíj elnyerésére, a magyar tudományos szaknyelvek (terminológia és stílus) múltjának és jelenének vizsgálatában, szaknyelvük igényes használatában, fejlesztésében és ápolásában kiemelkedő eredményt elért, 45 év alatti szakemberek munkájának elismerésére.

Pályázat könnyűzenei tematikájú podcastek készítésének és megjelentetésének támogatására

Magyarországi vagy határon túli magyar területen székhellyel rendelkező vállalkozások, társadalmi szervezetek, egyéni vállalkozók és magánszemélyek nyújthatnak be pályázatot könnyűzenei tematikájú podcastek készítésének és megjelentetésének támogatására, a magyar könnyűzenével kapcsolatos, színvonalas műsorok készítése érdekében. A támogatás összege legfeljebb 2.000.000 Ft.

Méhes György drámaíró pályázat

A Magyar Írószövetség pályázati felhívása ma is aktuális, magyar történelmi témát feldolgozó, vagy a XXI. század nagy változásait ábrázoló, egy- vagy kétfelvonásos drámák beküldésére. Díjazás: 1. helyezett: 2.000.000 Ft; 2. helyezett: 1.000.000 Ft; 3. helyezett: 500.000 Ft.

Felhívás globális gasztroturisztikai startupversenyben való részvételre

Pályázati felhívás globális gasztroturisztikai startupversenyben való részvételre, egy befogadóbb, fenntartható, és ellenálló turisztikai szektor létrehozása érdekében. A projekteket a termék érettsége, életképessége, méretezhetősége, fenntarthatósága, a potenciális befektetők érdeklődése, valamint a társadalmi hatásuk alapján választják ki. Pályázatot három kategóriában lehet benyújtani: új gasztroturisztikai technológiák; jelentős társadalmi javulást eredményező fejlesztések; valamint a fenntarthatóságot és/vagy élelmiszer-hulladékgazdálkodást javító fejlesztések. Pályázatot magán- és jogi személyek egyaránt benyújthatnak. A kiválasztott startupok többek között befektetési lehetőséghez jutnak, nemzetközi fórumon mutatkozhatnak be, használhatják a digitális gasztronómiai laboratórium létesítményeit 6 hónapon keresztül, valamint további mentorálási támogatást kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat könnyűzenei műfajba besorolható, élőzenét játszó együttesek és előadók számára előzenekarok felléptetésének támogatására

Pályázati felhívás könnyűzenei műfajba besorolható, élőzenét játszó együttesek és előadók számára, könnyűzenei és jazz műfajba besorolható, élőzenét játszó előzenekarok felléptetésének és mentorálásának támogatására. A támogatás összege egységesen 2.500.000 Ft, aminek minimum 20%-át igazolhatóan az előzenekar költségeinek fedezésére kell fordítani.

Pályázat külföldi, könnyűzenei showcase fesztiválokon és könnyűzenei konferenciákon, online kurzusokon való részvétel támogatására

Pályázati felhívás könnyűzenével (beleértve a jazzt és a világzenét is), igazolhatóan minimum 3 éve foglalkozó, bizonyítható nemzetközi tapasztalatokkal, megfelelő szintű nyelvtudással rendelkező menedzserek, fesztiválszervezők, kutatók, egyéni vállalkozók, és jogi személyek számára, külföldi, könnyűzenei showcase fesztiválokon és könnyűzenei konferenciákon, online kurzusokon való részvétel támogatására. A támogatás összege eseményenként maximum 150.000 Ft, pályázónként legfeljebb 450.000 Ft.

Pályázat a magyar nyelvű dalszövegírást népszerűsítő, oktató, megőrző és ösztönző projektek támogatására

Pályázati felhívás a magyar nyelvű dalszövegírást nem az alkotás felől megközelítő, de azt bármilyen más módon népszerűsítő, oktató, megőrző és ösztönző projektek (pl. a témában megvalósuló kutatások, dalszerző táborok szervezése, szakmai programok, képzések lebonyolítása, magyar nyelvű dalokkal kapcsolatos rendezvények) támogatására, a magyar nyelvű dalkultúra megőrzése érdekében. A támogatás összege legfeljebb 2.000.000 Ft.

Pályázat könnyűzenei tartalmak készítésének és megjelentetésének támogatására

Pályázati felhívása kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumok, illetve ilyen témájú mellékleteket megjelentető kiadók számára, könnyűzenei tartalmak készítésének és megjelentetésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 2.000.000 Ft.

Schönvisner István-díj 2022 – Pályázat a régészeti örökség védelme érdekében kimagasló tevékenységek elismerésére

A Miniszterelnökség javaslattételi pályázati felhívása Schönvisner István-díj 2022. évi odaítélése céljából, a régészeti örökség védelme érdekében kimagasló, a feltáró és tudományos munkásságon túlmutató, széleskörű régészeti szakmai tevékenység elismerésére. A díjazott emlékérmet, az adományozást igazoló oklevelet kap. A díjhoz egymillió forint összegű pénzjutalom jár.

Pályázat nagyléptékű kutatások támogatására az oktatás területén

Pályázati felhívás az oktatás vagy a kapcsolódó tudományterületeken doktori fokozattal rendelkezők számára nagyléptékű kutatások támogatására. A pályázat célja olyan ambiciózus és technikailag megalapozott kutatások támogatása, amelyek az oktatás legsürgetőbb kérdéseire adnak választ. Olyan projekteket támogatnak, amelyek tartós hatással lehetnek az oktatási diskurzusra. Kizárólag az oktatás tanulmányozására irányuló projekteket támogatnak. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam legfeljebb öt év. A támogatás összege 125.000 – 500.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a Magyar Építőművészek Szövetsége új logójának tervezésére

A Magyar Építőművészek Szövetségének pályázati felhívása építész, építészmérnök, építőművész, belsőépítész, tájépítész, képzőművészeti, iparművészeti, és design képzésben részt vevő hallgatók számára, a jubileumi év szlogenjének (mottójának) logó-szerű grafikus megfogalmazására.

Rajz és meseíró pályázat a borsi Rákóczi kastély történelméhez kapcsolódóan

A Borsi Rákóczi Kastélyközpont pályázati felhívása általános iskolás diákok számára, a borsi Rákóczi kastély történelméhez, illetve Lorántffy Zsuzsannához kapcsolódó rajzok és mesék beküldésére. A díjazottak értékes belépőket kapnak.

Pályázat a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készülő filmalkotások forgatókönyv fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készülő, filmszínházban és médiaszolgáltatásban bemutatandó filmalkotások forgatókönyv fejlesztésének támogatására. A támogatás összege 2.000.000 Ft.

Pályázat óvodák és óvodás gyermeket nevelő szülők számára

A Plukkido pályázati felhívása óvodák és óvodás gyermeket nevelő szülők számára, óvodapedagógiai foglalkozáson való részvételre, valamint kvíz kitöltésére. Óvodai csoportok pályázhatnak közel 600.000 Ft értékű óvodai nyereményekért, szülők pályázhatnak további csaknem 700.000 Ft értékű nyereményekért gyermekük óvodai csoportja számára, szülők pályázhatnak közel 600.000 Ft értékű nyereményekért saját családjuk számára.

Veszprémi Tavaszi Tárlat 2022 – Pályázat képzőművészeknek

A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Művészetek Háza Veszprém pályázati felhívása Veszprém megyében és a balatoni régióban élő művészek számára, a 2022. évi Veszprémi Tavaszi Tárlaton való részvételre.

Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2022 – Pályázat fiatal kutatónők és kutatókat támogató női munkatársak elismerésére

A Nők a Tudományban Egyesület pályázati felhívása az anyagtudományok, nanotechnológia, építész és építőmérnöki tudományterületen munkát végző fiatal kutatónők és a kutatókat támogató női munkatársak számára, Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2022. évi elnyerésére. A díjazottak tárgyi jutalomban részesülnek.

Innovációs ötletpályázat energetikai fejlesztési ötletek beküldésére

Ötletpályázati felhívás startup versenyben való részvételre, az okos otthon, okos város, digitális infrastruktúra, energetika, fintech, e-mobilitás, internet, valamint az ügyfélkiszolgálás és termékinnovációs megoldások témájához kapcsolódó, korai és érett fázisban levő fejlesztési ötletek beküldésére. Az első három-három helyezett csapat mindkét fázisban az alábbiak szerinti támogatásban részesül: első helyezett – 5 millió forint; második helyezett – 3 millió forint; harmadik helyezett – 1 millió forint.

Forster Gyula-díj 2022 – Pályázat a műemlékvédelem területén végzett kimagasló szakmai tevékenység elismerésére

A Miniszterelnökség javaslattételi pályázati felhívása Forster Gyula-díj 2022. évi odaítélése céljából, a műemlékvédelem területén végzett kimagasló szakmai tevékenység elismerésére. A díjazott emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet kap. A díjhoz egymillió forint összegű pénzjutalom jár.

Ilyen az én karácsonyom – Fotópályázat

A Don Bosco Szaléziak fotópályázati felhívása 7-35 éves gyerekek és fiatalok számára, az “Ilyen az én karácsonyom” témára reflektáló kreatív képsorozatok beküldésére. Korcsoportonként 2 nyertest hirdetnek.

Ybl Miklós-díj 2022 – Pályázat építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismerésére

A Miniszterelnökség javaslattételi pályázati felhívása Ybl Miklós-díj 2022. évi odaítélése céljából, a legalább tizenöt év kimagasló egyéni – önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó – építészeti alkotói és oktatói tevékenység elismerésére. A díjazott emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet kap. A díjhoz egymillió-ötszázezer forint összegű pénzjutalom jár.

Csak tiszta forrásból… – Fotópályázat 2022

A Csabagyöngye Kulturális Központ Lencsési Közösségi Háza és a Márvány Fotóműhely fotópályázati felhívása Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében élő magyar fotósok számára, kötetlen témájú, fekete-fehér alkotások beküldésére. Az első három helyezett tárgyjutalomban részesül. A fotópályázat kiállításon bemutatott képeiről katalógus készül.

Fiatal Határon Túli Magyar Oktatói Ösztöndíjprogram 2021/2022

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Tempus Közalapítvány pályázati felhívása a szülőföldi felsőoktatási intézmények valamelyikében oktatói tevékenységet folytató román vagy szerb vagy szlovák vagy ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára Határon Túli Magyar Oktatói Ösztöndíj 2021/2022. évi elnyerésére. A támogatás összege 150.000 Ft/hó/fő (összesen 1.500.000-Ft/tanév/fő).

Kékfestő tervpályázat képző és iparművészek, művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói és középiskolák diákjai számára

A IV. Nemzetközi Alternatív TEXTIL Symposion és a Magyarországi Alkotótelepek és Symposionok Társaságának pályázati felhívása képző és iparművészek, művészeti felsőoktatási hallgatók és középsikolás diákok számára, Op-art, természet, valamint ifjúság témában készült kékfestett textilminta tervek beküldésére.

Pályázat jazz előadóművészeti ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal jazz előadóművészek számára, jazz előadóművészeti ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat művészettörténészi és műkritikusi ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal, művészettörténészi és műkritikusi kutatók számára, művészettörténészi és műkritikusi ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat iparművészeti ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal kézműves-iparművészek számára, iparművészeti ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat zenei alkotói ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal zeneszerzők és zenetudósok számára, zenei alkotói ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat táncművészeti ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal balettművészek, kortárs táncművészek, néptáncművészek, koreográfusok, tánctudósok és táncpedagógusok számára, táncművészeti ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat fotóművészeti ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal fotóművészek, fotóriporterek és alkalmazott fotográfusok számára, fotóművészeti ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat zenei előadóművészeti ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal hangszeres és énekes szólisták számára, zenei előadóművészeti ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat képzőművészeti ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal képzőművészek (festő-, grafikus-, szobrász- és intermédia művészek) számára, képzőművészeti ösztöndíj 2022. évi elnyerésére. A támogatás összege bruttó 200.000 Ft/hó.

Pályázat 2022. évi irodalmi alkotói ösztöndíj elnyerésére

Pályázati felhívás fiatal írók és irodalmárok számára, irodalmi alkotói ösztöndíj 2022. évi elnyerésére, szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájuk támogatása céljából.

“Együtt az úton” Biztonságban – Videópályázat

A Magyar Autóklub pályázati felhívása általános és középiskolás osztályok számára, a biztonságos közlekedés témakörében készült, legfeljebb 1 perces rövid videók beküldésére. Díjazás: korcsoportonként 100.000 Ft értékű kultúrautalvány.

Wéber Antal díj 2022 – Pályázat Pest megyei építészeknek

A Pest Megyei Építész Kamara pályázati felhívása kamarai tagsággal rendelkező Pest megyei építészek számára, Wéber Antal díj 2022. évi elnyerésére, kiemelkedő alkotói tevékenységeik elismerésére.

Kortárs Hangon 2022 – Irodalmi pályázat

Az Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem pályázati felhívása Eger, Miskolc, Nyíregyháza, Felvidék, Kárpátalja és Erdély magyar egyetemein tanuló magyar hallgatók számára, vers és kispróza műfajban íródott alkotások beküldésére. A díjazottak írótáborban vehetnek részt és megjelenési lehetőséget kapnak.

OTKA posztdoktori kiválósági program pályázat 2022

Pályázati felhívás posztdoktori kiválósági program támogatás elnyerésére, a hazai posztdoktori rendszer fenntartása, valamint a posztdoktori időszak utáni önálló kutatói életpálya megkezdésének támogatása, és a kutatói kreativitás, kiválóság megerősítése érdekében, a 2022-2026 közötti időszakra vonatkozóan. A támogatás összege legfeljebb 28,5 millió Ft/36 hónap.

Pályázat társasházaknak árnyékolás támogatására

Budapest egyik kerületi önkormányzatának pályázati felhívása a kerületi társasházak számára, árnyékolástechnikai megoldások támogatására, a társasházak udvarai és függőfolyosói árnyékolásának növelése érdekében. A pályázat keretösszege 600.000 Ft.

Pályázat az Európai Örökség Ifjú Nagykövetei programban való részvételre

Pályázati felhívás 18–35 év közötti fiatalok számára, az Európai Örökség Ifjú Nagykövetei programban való részvételre. A pályázat célja, hogy a fiatalok megosszák az örökséggel kapcsolatos történeteiket és tapasztalataikat online platformokon (pl. a közösségi médiában, weboldalakon vagy blogokon), annak érdekében, hogy minél több embert vonjanak be a témába. Az ifjú nagyköveteknek lehetőségük nyílik széles körben megosztani az örökséggel kapcsolatos tapasztalataikat; részt vehetnek konferenciákon és rendezvényeken, valamint az Európai Diákszövetség a Kulturális Örökségért projektjeiben és tevékenységeiben. A pályázati kiírás nyelve angol.

Képkeretben a helye – Fotópályázat

A Ringier Axel Springer Magyarország Kft. fotópályázati felhívása 18 éven felüli alkotók számára, a “Képkeretben a helye” témára reflektáló alkotások beküldésére. Díjazás: 1. helyezett: a nyertes fotó megjelenik 2/1 oldalon és 1 db utalvány 50.000 Ft értékben; 2. helyezett: a nyertes fotó megjelenik 1/1 oldalon és 1 db üdülés ajándékdoboz 39.650 Ft értékben; 3. helyezett: a nyertes fotó megjelenik 1/2 oldalon és 1 éves magazin előfizetés.

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

A Bakonyi Csillagászati Egyesület és a Schwa-Medico Kft. pályázati felhívása 3–12. osztályos gyerekek számára, papírból, műanyagból, vagy egyéb anyagokból készült holdi vagy marsi telep, bázis, vagy kolónia megépítésére. Az első három helyezett csapat értékes nyereményeket kap.

Pályázat kamatmentes felújítási támogatásra és vissza nem térítendő kamattámogatásra társasházaknak, lakásszövetkezeteknek

Pályázati felhívás Budapest egyik kerületében társasházak és szövetkezeti lakóházak számára, kamatmentes felújítási támogatás és vissza nem térítendő kamattámogatás igénylésére. Az igényelt felújítási támogatás összege a 2-20 lakást magában foglaló épület esetében lakásonként legfeljebb 160.000 Ft; a 21-35 lakást magában foglaló épület esetében lakásonként legfeljebb 140.000 Ft; a 36-50 lakást magában foglaló épület esetében lakásonként legfeljebb 120.000 Ft; 51-nél több lakást magában foglaló épület esetében lakásonként legfeljebb 100.000 Ft. A kamattámogatás mértéke a társasház vagy lakásszövetkezet által a törlesztés első 5 évben a pénzintézetnek megfizetett kamat 50 %-a, a második 5 évben a fizetett kamat 25 %-a.

Pályázat középiskolásoknak Közoktatási Kutatói Ösztöndíj elnyerésére

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány pályázati felhívása középfokú intézményben tanuló diákok számára, Közoktatási Kutatói Ösztöndíj elnyerésére, kutatási tevékenységük és szakmai fejlődésük támogatása érdekében. A támogatás összege 100.000 Ft/fő.

Felhívás a Magyar Művészeti Akadémia nem akadémikus tagjaként való felvételre

Pályázati felhívás DLA fokozattal, meghatározott hazai művészeti szakmai elismeréssel, vagy külföldi szakmai elismeréssel rendelkezők számára, az akadémiába nem akadémikus tagként történő felvételre.

Fiatalok – Irodalmi pályázat

A Holnap Magazin irodalmi pályázati felhívása Magyarországon és határainkon túl élő, magyar nyelven publikáló, 14-30 év közötti amatőr költők és írók számára, versek és prózai alkotások beküldésére bármilyen témában. A kiválasztott írásokat, összesen 3 verset és 3 prózai alkotást könyvjutalomban részesítik, továbbá a nyertes alkotások nyomtatásban jelennek meg.

Pályázat irodalmi alkotói támogatás elnyerésére

A Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom Kollégiumának pályázati felhívása határon túli magyar írók, költők, műfordítók, kritikusok, irodalomtörténészek számára, szépirodalmi, műfordítói és kritikai alkotómunka-támogatás elnyerésére. A támogatás összege 1.200.000 Ft.

JÖN: Pályázat védett népi építészeti emlékek megújítása szakmai előkészítésének támogatására

2022. január második felében újra elérhető a szakmai előkészítésre igényelhető támogatás védett népi építészeti emlékek eredeti történeti szerkezeteinek megtartó szemléletű megújulása céljából. Ez abban segíti a kérelmezőt, hogy megfelelő szakmai előkészítő dokumentációt állíthasson össze. Ennek birtokában később jó eséllyel kap támogatást felújításra, teljes vagy részleges helyreállításra szintén a program keretein belül. A magyar kormány által […]

komment
süti beállítások módosítása