Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

EU pályázatok 2022

2022. január 03. 11:18 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

EU pályázatok / Európai Uniós pályázatok a pályázatfigyelő portálon:

 

Pályázat az Európai Unió ökocímkéjének (EU Ecolabel) megszerzésére

A pályázat során gyártók, szolgáltatók, importőrök, és forgalmazók adhatnak be pályázatot uniós ökocímke használati jogának elnyerésére. Minden termékre külön pályázatot kell benyújtani, de ugyanazon termékcsoportba tartozó, azonos minőségű és összetételű termék esetén, legfeljebb 5 db termék egy pályázatban történő minősítését is lehet kérni.

Pályázat ritka és veszélyeztetett növényfajták genetikai erőforrásainak és mikroorganizmusok ex situ megőrzése céljából

Aktív mezőgazdasági termelők, valamint génmegőrző tevékenységet végző szervezetek nyújthatnak be pályázatot ritka és veszélyeztetett növényfajták genetikai erőforrásainak és mikroorganizmusok ex situ megőrzésének támogatására a mezőgazdasági genetikai erőforrások megőrzésének, valamint fenntartható használatának és fejlesztésének céljából. A pályázat keretösszege 3,78 milliárd Ft.

Pályázat öntözési közösségek együttműködésének támogatására

Pályázati felhívás öntözési közösségek együttműködésének támogatására meglévő öntözőtelepek fenntartásának, fejlesztésének, illetve új öntözési beruházások előkészítésének céljából. Támogatható tevékenységek: Öntözési közösségek működése az alábbi célok legalább egyikének megvalósítása érdekében: Meglévő, közös érdekeltségű öntözőtelep(ek) üzemeltetése, fenntartása, fejlesztése. Új öntözési beruházások előkészítése. A támogatás összege legfeljebb 250.000 eurónak megfelelő forintösszeg.

Pályázat filmszínházban bemutatandó filmalkotások értékesítését elősegítő marketing tevékenységek támogatására

Pályázati felhívása filmszínházban bemutatandó, egész estés (legalább 70 perces) játékfilmek, animációs filmek és dokumentumfilmek értékesítését elősegítő marketing tevékenységek támogatására. A támogatás összege legfeljebb 15.000.000 Ft filmalkotásonként.

Súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatását elősegítő támogatás

Pályázati felhívás súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatását elősegítő támogatás igénylésére. A súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésük esetén hat hónapig járó bérkiegészítést kaphatnak. A munkaadó is támogatásban részesül, amennyiben súlyosan hátrányos helyzetű személyt alkalmaz, mivel a jogviszony első négy hónapjára a munkavállaló bérének felét megtéríti az állami foglalkoztatási szerv.

Pályázat innovatív alkalmazások fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás innovatív alkalmazások fejlesztésének és hálózati projektek támogatására. Az alkalmazásoknak minden esetben a civil szférát kell szolgálniuk. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van, amelyek különböző programországban vannak bejegyezve. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat európai uniós finanszírozási programhoz és közbeszerzéshez kapcsolódó értékelői tevékenység ellátására

Az Európai Bizottság pályázati felhívása az uniós finanszírozási programhoz és közbeszerzéshez kapcsolódó értékelői tevékenység (pályázatértékelés, értékelési folyamat felügyelete, projektmonitoring, coaching, etikai ellenőrzés stb.) ellátására a 2021-2027 közötti időszakban. Olyan pályázók jelentkezését várják, akik valamely Európai Uniós kezdeményezés vagy politika terén jelentős jártassággal rendelkeznek. A tevékenység végzéséhez magas fokú angol nyelvtudás szükséges. A szakértői fizetés legfeljebb 90.000 EUR lehet egy 4 éves periódusra. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlati mobilitásának támogatására

Pályázati felhívása Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) tanúsítvánnyal rendelkező felsőoktatási intézmények beiratkozott hallgatói számára szakmai gyakorlati mobilitásuk támogatására. Fogadó vállalkozás lehet privát vagy közintézmény a munkaerőpiacon, az oktatás, képzés vagy az ifjúság területén.

Pályázat KKV-k részére a kutatási és innovációs együttműködéseikhez kapcsolódó szellemi tulajdonjogok kezelésének támogatására

Pályázati felhívás az európai startup vállalkozások és az EU által finanszírozott együttműködési kutatási projektekben részt vevő egyéb KKV-k segítése céljából a szellemi tulajdonjogok hatékony kezelésében a K+F projektek kapcsán. Pályázatot a Horizont programokban részvevő induló vállalkozások és KKV-k nyújthatnak be. A pályázat révén a résztvevő vállalkozásoknak jobb rálátásuk lesz a szellemi tulajdonjogi kérdésekre, meghatározhatják az immateriális javak védelmének lehetséges módjait, és elejét vehetik az esetleges szellemi tulajdonjogi konfliktusoknak.

Magyar Tájdíj 2021 – Pályázat önkormányzatok, önkormányzati társulások és társadalmi szervezetek részére

Pályázati felhívás önkormányzatok, önkormányzati társulások és társadalmi szervezetek számára a Magyar Tájdíj 2022. évi elnyerésére és az Európa Tanács 2023. évi Táj Díjára történő felterjesztésre, a magyar táj védelme, kezelése, tervezése érdekében kiemelkedő tevékenységek elismerésére.

Pályázat felsőoktatási intézményeknek az Erasmus Felsőoktatási Charta megszerzésére

Pályázati felhívás felsőoktatási intézmények számára Erasmus Felsőoktatási Charta elnyerésére a 2021-2027 közötti programciklusra. Az Erasmus Felsőoktatási Charta biztosítja az általános minőségbiztosítási keretrendszert azokhoz az európai és nemzetközi együttműködési tevékenységekhez, melyek a felsőoktatási intézmények részvételével valósulnak meg az Erasmus+ program keretében. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése céljából

Pályázati felhívás a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére, a mezőgazdasági termelők mezőgazdasági üzemeinek gazdasági teljesítmény növelésének, szerkezet átalakításának és modernizáció ösztönzésének, illetve a mezőgazdasági vízfelhasználás hatékonysága fokozásának megvalósítása céljából. Támogatható tevékenységek: Öntözőberendezések vízellátását biztosító vízvisszatartás létesítményeinek támogatása; Természetes szűrőmezők kialakítása; Mezőgazdasági területekhez kapcsolódó meliorált utak kialakítása; Meglévő öntözőberendezések vízfelhasználás hatékonyságának javítása, valamint öntözési infrastruktúra és kapcsolódó műtárgyainak fejlesztése, rekonstrukciója; Új öntözőberendezések beszerzése, illetve új öntözővíz-szolgáltató művek létrehozása; Öntözőberendezések energiafelhasználás hatékonyságának javítása. A támogatás összege legfeljebb 2 milliárd Ft.

Pályázat az Enterprise Europe Network hálózatot működtető új konzorcium kiválasztására

Pályázati felhívás az Enterprise Europe Network hálózatot 2022. január 1. és 2025. júnus 30 között működtető új konzorcium kiválasztására. A hálózatnak hozzá kell járulnia az egységes piaci program célkitűzéseihez az európai KKV-k versenyképességének és fenntarthatóságának javításával, valamint a vállalkozói szellem előmozdításával. Pályázatot KKV-támogató szervezetek, az erőforrás-hatékonyság és a körforgást támogató szolgáltatások terén bizonyított tapasztalattal rendelkező szervezetek; kereskedelmi promóciós szervezetek; üzleti szervezetek és a KKV-kat képviselő szervezetek, regionális fejlesztési ügynökségek, innovációs ügynökségek, kutatási szervezetek és alapítványok, valamint felsőoktatási intézmények üzleti támogató egységei nyújthatnak be. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 42 hónap. A pályázat keretösszege 164.500.000 EUR.

Pályázat az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben pályázni szándékozó szervezeteknek minőségi tanúsítvány megszerzésére

Pályázati felhívás az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben pályázni szándékozó non-profit, for-profit szervezetek, valamint intézmények számára minőségi tanúsítvány megszerzésére a 2021-2027 közötti időszakra vonatkozóan. A minőségi tanúsítvány azt mutatja meg, hogy az adott szervezet megfelel az adott szerep betöltéséhez szükséges elvárásoknak.

Pályázat külterületi helyi közutak fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás a vidéki térségekben elhelyezkedő települési önkormányzatok és önkormányzati társulások számára, a tulajdonukban/vagyonkezelésükben álló külterületi helyi közutak fejlesztésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 300 millió Ft.

Európai Uniós pályázat fiataloknak gyakornoki állások, szakmai gyakorlat és munkalehetőségek elnyerésére az Európai Szolidaritási Testület keretében

Az Európai Szolidaritási Testület pályázati felhívása 18-30 év közötti fiatalok számára gyakornoki állások, szakmai gyakorlat és munkalehetőségek elnyerésére. A pályázati kiírás részletei részben magyar, részben angol nyelven érhetőek el.

Pályázat minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenységének támogatására

Pályázati felhívás a minőségrendszerben részt vevő termelők csoportjai által a belső piacon végzett tájékoztatási és promóciós tevékenységek támogatására. Támogatási kérelmet az alábbi két célterületre lehet benyújtani: “A” célterület: a borászati termékek oltalom alatt álló eredetmegjelölései (OEM) és földrajzi jelzései (OFJ), mint EU-s minőségrendszerekre vonatkozó tájékoztatási és promóciós tevékenység; illetve “B” célterület: egyéb, nem borászati termékek minőségrendszereire vonatkozó tájékoztatási és promóciós tevékenység. A támogatás összege: Az „A” célterület esetén: 2 millió – 3 milliárd Ft; a „B” célterület esetén: 2 millió – 2 milliárd Ft.

Pályázat az európai uniós Humanitárius Segítségnyújtási Minőségi Címke megszerzésére

Pályázati felhívás az európai uniós Humanitárius Segítségnyújtási Minőségi Címke megszerzésére. A címke igazolja, hogy egy szervezet képes magas színvonalú szolidaritási tevékenységeket folytatni az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtest elveinek, céljainak és követelményeinek megfelelően. A minőségi címke megszerzése előfeltétele annak, hogy a humanitárius segélyeket támogató önkéntes tevékenységekben vegyenek részt. A minőségi címkét a program teljes idejére (2021 – 2027) megkapja a pályázó szervezet. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázati felhívás víziközmű hálózatok átalakítására, hatékonyságnövelő fejlesztésére, víziközmű rendszerek műszaki állapotának felmérésére, problémák feltárására

Pályázati felhívás települési önkormányzatok és a víziközmű-szolgáltatók számára, víziközmű hálózatok átalakításának, hatékonyságnövelő fejlesztésének, víziközmű rendszerek műszaki állapotának felmérésének, problémák feltárásának támogatására, a víziközmű-rendszerek műszaki állapotának javítása, energiahatékonysági fejlesztése és rekonstrukciók megvalósítása céljából. A támogatás összege 50 millió – 10 milliárd Ft.

JÖN: Pályázat kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására

Pályázati felhívás-tervezet kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások számára támogatás elnyerésére technológiai fejlesztésüket eredményező új eszközök beszerzése, illetve egyéb vállalkozásfejlesztési céljaik megvalósítása céljából. Támogatható tevékenységek: új eszközök beszerzése; infrastrukturális és ingatlan beruházás; tanácsadási szolgáltatások igénybevétele; képzési szolgáltatások igénybevétele; eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc; megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása; külpiaci megjelenés; kísérleti-fejlesztés; iparjogvédelmi oltalomszerzés; minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsítványok megszerzése; projekt-előkészítés; információs technológia-fejlesztés. A támogatás összege 30.000.000 – 2.500.000.000 Ft.

Európai uniós pályázatok nagyléptékű környezet-, természet- és klímavédelmi programok megvalósításának támogatására

Pályázati felhívások nagyléptékű környezet-, természet- és klímavédelmi programok megvalósításának támogatására. A pályázatok célja többek között a természet és a biodiverzitás céljainak és prioritásainak hatékony érvényesítése, a Natura 2000 hálózat továbbfejlesztése, megvalósítása és irányítása; környezetvédelmi projektek megvalósítása a körkörös gazdaság, hulladékgazdálkodás, levegő-, és vízminőség javítása terén; továbbá az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodási stratégiák és tervek végrehajtása, a karbonsemleges és a klímaváltozásnak ellenálló társadalom létrehozása, illetve az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 60–120 hónap. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 30–50 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat a kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására (Magyar Multi Program)

Pályázati felhívás IFKA előminősítési tanúsítvánnyal rendelkező, kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások számára, támogatás elnyerésére, a legfejlettebb technológiák adaptálására alkalmas vállalkozások megerősítése érdekében. Támogatható tevékenységek: új eszközök beszerzése; infrastrukturális és ingatlan beruházás; tanácsadási szolgáltatások igénybevétele; képzési szolgáltatások igénybevétele; eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc; megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása; külpiaci megjelenés; kísérleti-fejlesztés; iparjogvédelmi oltalomszerzés; minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsítványok megszerzése; projekt-előkészítés; információs technológia-fejlesztés. A támogatás összege 100.000.000 – 2.500.000.000 Ft.

JÖN: Pályázat helyi gazdaságfejlesztési tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás-tervezet a térségi gazdasági környezet, valamint a foglalkoztatást növelő önkormányzati gazdaságfejlesztési projektek megvalósításának támogatására. Támogatható tevékenységek: Ipari parkok, iparterületek fejlesztése; Inkubátorházak fejlesztése; Vidéki gazdaság üzleti infrastrukturális hátterének támogatása.

JÖN: Pályázat gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás-tervezet bölcsődei, óvodai ellátást nyújtó intézmények, szolgáltatások fenntartói/fenntartói jogok gyakorlását ellátó szervezetek és az épületek tulajdonosai számára, a gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztésének támogatására és eszközbeszerzésre. Támogatható tevékenységek: Bölcsődei ellátások (bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde) és óvodai intézmények fejlesztése.

JÖN: Pályázat fenntartható városfejlesztési stratégiák kialakításának támogatására

Pályázati felhívás-tervezet városi jogállású települési önkormányzatok és konzorciumaik számára, fenntartható városfejlesztési stratégiák kialakításának támogatására. Támogatható tevékenységek: az Integrált Településfejlesztési Stratéga (ITS) felülvizsgálataként megkezdett vagy új Fenntartható Városfejlesztési Stratégia elkészítése; a TOP Plusz Városfejlesztési Programterv (TVP) elkészítése. A pályázat keretösszege 1.280.000.000 Ft.

JÖN: Pályázat szociális célú városrehabilitációs tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás-tervezet városi jogállású települési önkormányzatok és konzorciumaik számára, szociális célú városrehabilitációs tevékenységeik támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 6.100.000.000 Ft.

JÖN: Pályázat megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések támogatására

Pályázati felhívás-tervezete megyei önkormányzatok konzorciumai számára, megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. Támogatható tevékenységek: szociális gazdaság fejlesztésének támogatása, termék- és szolgáltatásfejlesztés segítése, piacra jutás segítése, a piaci és állami szereplők, valamint a szociális vállalkozások közti partnerségek fejlesztése; helyi termék- vagy szolgáltatásfejlesztéshez kapcsolódó tevékenységek; befektetés-ösztönzéshez, ágazati gazdaságfejlesztéshez kapcsolódó tevékenységek; projekt megvalósításához szükséges szakmai, módszertani és informatikai fejlesztések; foglalkoztatás elősegítő tevékenységek; stb… A pályázat keretösszege 50.960.000.000 Ft.

JÖN: Pályázat települési infrastruktúra-fejlesztések támogatására

Pályázati felhívás-tervezet helyi (települési) önkormányzatok, valamint többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok és konzorciumaik számára, élhető települések kialakításának támogatására. Támogatható tevékenységek: Települési kékinfrastruktúra fejlesztése (vízgazdálkodási beavatkozások); Belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztése; Közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, IKT és okos települési fejlesztések; Fenntartható közlekedésfejlesztés; Hulladékkezelés, kármentesítés;. A pályázat keretösszege 138.970.000.000 Ft.

JÖN: Pályázat helyi és térségi turizmusfejlesztési tevékenységek támogatására

Pályázati felhívástervezet önkormányzatok és társulásaik, önkormányzati gazdasági társaságok, egyházi jogi személyek, valamint civil szervezetek számára, helyi és térségi turizmusfejlesztési tevékenységek támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 50.490.000.000 Ft.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás terén

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás terén. A pályázatok célja többek között az energiarendszer ellenálló képességének növelése és stabilitásának fenntartása nehéz körülmények között, a továbbfejlesztett energiatárolási technológiák fejlesztése különösen a hőtárolás, valamint az elektrokémiai, kémiai, mechanikai és elektromos technológiák terén, továbbá az új energetikai szolgáltatások és üzleti modellek európai piacának támogatása, illetve új, hatékonyabb part menti villamosenergia-átviteli technológiák fejlesztése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2–20 millió EUR között lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

JÖN: Pályázat belterületi utak fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívástervezet települési önkormányzatok és konzorciumaik számára, belterületi utak fejlesztésének támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 49.620.000.000 Ft.

JÖN: Pályázat önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésének támogatására

Pályázati felhívástervezet önkormányzatok, önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek, önkormányzatok társulásai, valamint önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok számára, az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésének támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 51.170.000.000 Ft.

Európai uniós kutatási pályázat a női innovátorok és a bővítési országok a Horizont Európa programban való támogatásának fejlesztése érdekében

Pályázati felhívás a női innovátorok és a bővítési országok a Horizont Európa programban való támogatásának fejlesztése érdekében. A pályázat célja támogatás nyújtása az innovatív vállalatoknak a bővítési országokban és nők által vezetett innovatív vállalatoknak az egész EU-ban a magas színvonalú EIC Accelerator javaslatok előkészítése érdekében, valamint támogatás nyújtása az EIC Accelerator kiválósági pecséttel rendelkezőknek magán- és/vagy állami forrásszerzésük érdekében, továbbá a jó gyakorlatok cseréje az Európai Vállalkozási Hálózaton belül és a további szakértelemhez és a magánszektor szereplőihez való hozzáférés elősegítése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legfeljebb öt tagja van amelyek az Európai Vállalkozási Hálózat tagjai. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24 hónap. A támogatás keretösszege 7.300.000 EUR A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázat egyetemek és kutatóintézetek részére kutatók alkalmazásának elősegítése céljából

Pályázati felhívás felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek számára, kutatók alkalmazásának elősegítése céljából, a magas színvonalú emberi erőforrás alkalmazása és megtartása érdekében. A pályázat célja többek között a hatékony intézményi reformok bevezetése, a meglévő kutatási infrastruktúrák jobb kihasználása, a kiváló tehetségek bevonzása az intézményekbe, jobb kapcsolatok kialakítása és a mobilitás növelése a felsőoktatási szektor és a vállalkozások között, az ágazati akadályok leküzdésével, a tudás és a szakértelem szabad áramlásának biztosítása, valamint a nemek közötti egyensúly és az esélyegyenlőség biztosítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább 3 tagja van amelyek különböző programországban vannak bejegyezve. A kiíró úgy véli, hogy 1,5–2,5 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a tiszta energiaforrások felhasználása területén

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a tiszta energiaforrások felhasználása területén, egy modern, erőforrás-hatékony, üvegházhatású gázkibocsátás nélküli és versenyképes gazdaság kialakítása, továbbá az EU természeti tőkéjének védelme, megőrzése és fejlesztése, valamint a polgárok egészségének és jólétének védelme érdekében. A pályázatok célja többek között a vadvilági élőhelyek és fajok pusztulásának megállítására és visszafordítására vonatkozó uniós szakpolitikai célkitűzések végrehajtásának ösztönzése és integrálása; a körforgásos gazdaságra való áttérés támogatása; kapacitásépítés, a beruházások ösztönzése és az energiahatékonyságra és a kisméretű megújuló energiaforrásokra összpontosító szakpolitikák végrehajtásának támogatása; valamint az innovatív technológiák, módszerek és megközelítések kifejlesztése. Pályázatot témától függően önállóan vagy konzorciumi formában lehet benyújtani. A konzorciumnak legalább három taggal kell rendelkeznie, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A pályázat keretösszege 94.500.000 EUR. A pályázati kiírások nyelve angol.

Európai uniós pályázat kutatásfejlesztési szervezeteknek személyzeti csereprogramok támogatására

Pályázati felhívás kutatásfejlesztési szervezetek számára, személyzeti csereprogramok megvalósításának támogatására. A pályázat célja többek között a kutatószemélyzet nemzetközi, interdiszciplináris és ágazatközi mobilitásának növelése Európán belül és azon kívül az együttműködési kutatási hálózatok és tevékenységek révén; a K+F humántőke bázis megerősítése Európában és azon túl; Az európai versenyképességéhez és növekedéséhez való hozzájárulás; valamint a nyílt tudomány, az innováció és a vállalkozói szellem kultúrájának előmozdítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 48 hónap. A támogatás összege legfeljebb 2300 EUR/hó/fő. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat európai uniós díj elnyerésére a fúziós kutatások terén

Az Európai Bizottság pályázati felhívása nemzetközi díj elnyerésére a fúziós kutatások terén. A kutatók folyamatosan fejlesztik a fúziós technológiát, ezáltal megteremtve az innováció feltételeit, amelyek nagy részét más tudományos és ipari ágazatokban is ki lehet használni a társadalom érdekében. A pályázat célja a fúziós kutatásban fellelhető innovációs kiválóság, valamint az érintett kutatók elismerése. A díjnak nincsenek külön kategóriái. A jelentkezők szabadon pályázhatnak minden olyan fizikai vagy technológiai innovációval, amelyet a mágneses plazmaösszetartásos fúziós kutatás során fejlesztettek ki, és amely nagy piaci potenciállal rendelkezik. Az első helyezett kutató 50.000 EUR, a második 30.000 EUR, a harmadik 20.000 EUR díjazásban részesül. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a zöldgazdaság területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás a zöldgazdaság területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások számára, technológiai fejlesztéseik és technológiai fejlesztésüket eredményező új eszközök beszerzésének támogatására. Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek: Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése. Választható tevékenységek: A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő infrastrukturális és ingatlan beruházás (legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 70%-át érheti el); Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele; Eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzése; Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdasági termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával; Kísérleti-fejlesztés; Minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsítványok megszerzése Információs technológia-fejlesztés. A támogatás összege 20.000.000 – 1.500.000.000 Ft.

Pályázat a közvetlen irányítású uniós programok pályázataihoz szükséges előkészítési költségek és önerő támogatására

Pályázati felhívás költségvetési szervek, közszféra szervezetek, helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, egyesületek, köztestületek, egyházi jogi személyek, alapítványok, közalapítványok, valamint gazdasági társaságok számára, a közvetlen irányítású uniós programok pályázataihoz szükséges előkészítési költségek és önerő támogatására. A támogatás összege legfeljebb 300.000.000 Ft.

Európai uniós pályázatok az európai kutatási infrastruktúra projektek és általánosságban a kutatási infrastruktúra fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás az európai kutatási infrastruktúra projektek és általánosságban a kutatási infrastruktúra fejlesztésének támogatására. A pályázatok célja többek között az európai kutatási infrastruktúrák fejlesztése, megszilárdítása, a globális vezető szerep megőrzése; az Európai Kutatási Térség tudományos kiválóságának, teljesítményének és hatékonyságának megerősítése; a K+F kapacitás megerősítése; valamint a globális szinten felmerülő társadalmi-gazdasági és kapcsolódó tudományos és technológiai kihívásokra történő megfelelőbb válaszadás. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, amelynek legalább három tagja van melyek különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de legfeljebb 3 millió EUR lehet. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatási pályázat a krónikus gyulladásos betegségek személyre szabott gyógyításához kapcsolódóan

Kutatási pályázati felhívás a krónikus gyulladásos betegségek személyre szabott gyógyításához kapcsolódó projektek támogatására. A pályázat célja többek között az egészség és a betegség közötti átmenetet kiváltó krónikus gyulladásos tényezők jobb megértése; a krónikus gyulladás objektív egészségügyi mutatóihoz való jobb hozzáférés; valamint a krónikus betegségek kezelésére szolgáló személyre szabott megelőzési stratégiák kidolgozása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van, melyek különböző programországokban vannak bejegyezve. A Kiíró úgy véli, hogy 7 millió EUR támogatási összeg elegendő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat fiatal kutatóknak kutatási programok támogatására

Pályázati felhívás karrierjük elején járó kutatók számára, kutatási programjaik támogatására. A vezető kutatóknak bizonyítaniuk kell tudományos javaslatuk úttörő jellegét, ambícióit és megvalósíthatóságát. A vezető kutatónak tudományos fokozattal kell rendelkeznie, melyet 2022. január 1-jét megelőzően legalább 2 évvel szerzett meg. A támogatás összege legfeljebb 1.500.000 EUR egy 5 éves periódusra. Indokolt esetben további 1.000.000 EUR igényelhető, melyet eszközbeszerzésre, a projekt kezdeti elindítására, a kutatáshoz szükséges létesítményekhez való hozzáférésre, valamint terepmunkára lehet fordítani. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat egészségügyi számítási modellek kidolgozásának támogatására

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás a végfelhasználók igényei által vezérelt egészségügyi számítási modellek kidolgozásának támogatására, a nagy mennyiségű egészségügyi kutatási adatok jobb értelmezése érdekében. A projektek a megoldások széles skáláját foglalhatják magukban, mint pl. betegségek számítógépes modellezése, számítógépes rendszermedicinális megközelítések, gépi tanulási algoritmusok, az emberi test virtuális fiziológiai megjelenítése, digitális ikertechnológiák és/vagy ezek kombinációi. A téma az innovációs folyamat különböző szakaszaira terjed ki, pl. transzlációs, preklinikai, klinikai kutatás, klinikai és valós környezetben történő validálás stb. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A kiíró úgy véli, hogy 6 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat lakossági napelemes rendszerek támogatására

Pályázat magánszemélyeknek, lakossági napelemes rendszerek támogatására és fűtési rendszerek napelemes rendszerekkel kombinált elektrifikálásának támogatására. A támogatás összege minimum 500.000 Ft, tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer létesítése esetén legfeljebb bruttó 2.900.000 Ft; tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszer telepítése, létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje esetén legfeljebb bruttó 11.300.000 Ft

Egészségügyi kutatás-fejlesztési pályázatok az EU4 Health Program keretében

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások az EU4 Health Program keretein belül. A pályázatok célja többek között az uniós közegészségügy javítása a betegségmegelőzés, az egészségfejlesztés, valamint a nemzetközi egészségügyi kezdeményezések és együttműködés révén; az emberek védelme a határokon átnyúló súlyos egészségügyi veszélyekkel szemben, illetve a határokon átnyúló egészségügyi veszélyek megelőzése, az azokra való felkészültség és reagálás javítása; továbbá a gyógyszerekhez, orvostechnikai eszközökhöz és a válsághelyzetekben használatos termékekhez való hozzáférés javítása a fenntartható termelési és ellátási láncok, valamint az uniós innováció ösztönzésével és a gyógyszerek hatékony felhasználásával. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 5 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat a 4 és 5 számjegyű utak fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára, 4 és 5 számjegyű kül- és belterületi állami tulajdonú közutak fejlesztésének és felújításának támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 143.998.772.000 Ft.

Pályázat fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatására

Pályázati felhívás városi jogállású települési önkormányzatok, valamint települési önkormányzatok, helyi önkormányzati hivatalok, nonprofit gazdasági társaságok és önkormányzati gazdasági szervezetek számára, fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható.

Európai uniós kutatási pályázat partnerségek támogatására az egészségügy területén

Pályázati felhívás az egészségügy területén létrejövő kutatási partnerségek számára, támogatás elnyerésére. A pályázat célja többek között az egészségügyi és ellátórendszerek fokozott együttműködésen alapuló kutatásban való részvétele; a kutatási eredmények felhasználása az egészségügyi rendszerek átalakítására vonatkozó, bizonyítékokon alapuló stratégiák és szakpolitikák kidolgozásához; innovatív módszerek alkalmazása az egészségügyi ellátás nyújtása és a lakosság egészségének megőrzése érdekében; a sikeres egészségügyi és ellátási innovációk elősegítése és átvétele; vlamint az egészségügyi és gondozási szakemberek digitális és egészségügyi ismereteinek bővítése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A kiíró úgy véli, hogy 100 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás bölcsődei, óvodai ellátást nyújtó intézmények, szolgáltatások fenntartói/fenntartói jogok gyakorlását ellátó szervezetek és az épületek tulajdonosai számára, a gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztésének támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 62.185.455.000 Ft.

Pályázat önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésének támogatására

Pályázati felhívás helyi és megyei önkormányzatok, helyi és nemzetiségi költségvetési irányító és költségvetési szervek, önkormányzati társulások, valamint önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok számára, önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésének támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 90.050.000.000 Ft.

Pályázat bölcsődei nevelés fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás legalább 3000 fő lakónépességű települések helyi önkormányzatai és társulásai, országos- és helyi nemzetiségi önkormányzatai és társulásai, valamint egyházi jogi személyek számára, a bölcsődei nevelés fejlesztésének támogatására. A támogatás összege 50.000.000 – 1.440.000.000 Ft.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a klímatudományok területén

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a klímatudományok területén, az éghajlat-semleges és ellenálló társadalomra és gazdaságra való áttérés érdekében. A pályázatok célja többek között az ismeretek bővítése és megoldások nyújtása az alábbi területek bármelyikén: földrendszertudomány, az éghajlatsemlegességhez vezető utak, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, beleértve az éghajlati szolgáltatásokat, az éghajlatváltozás elleni fellépés, valamint az éghajlat és az ökoszisztémák közötti kölcsönhatások jobb megértése; az éghajlatváltozással kapcsolatos európai kutatási térség megerősítése; továbbá az éghajlatváltozással kapcsolatos tudásbázis átláthatóságának, szilárdságának, megbízhatóságának és gyakorlati használhatóságának növelése a politikai döntéshozók, a gyakorlati szakemberek, más érdekelt felek és a polgárok számára. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 5–10 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

JÖN: Pályázat nemzeti laboratóriumok létrehozásának, komplex fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívástervezet nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezetek, valamint költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek számára, nemzeti Laboratóriumok létrehozásának, komplex fejlesztésének támogatására. A támogatás összege 1.000.000.000 – 9.500.000.000 Ft.

Pályázat a polgárok az EU demokratikus és polgári életében való elkötelezettségét és részvételét elősegítő tevékenységek megvalósítására

Pályázati felhívás a polgárok és az érdekképviseleti szervezetek részvételének és az Unió demokratikus és polgári életéhez való hozzájárulásának előmozdítása érdekében. A pályázat célja a polgárokat közvetlenül bevonó transznacionális partnerségek és hálózatok által létrehozott projektek támogatása. Ezek a projektek a különböző háttérrel rendelkező emberek különböző csoportjait fogják össze, lehetőséget biztosítva számukra, hogy aktívan részt vegyenek az uniós politikai döntéshozatali folyamatban a program célkitűzéseihez kapcsolódó területeken. A projektek hozzájárulnak az uniós értékek, a jogállamiság, az alapvető jogok és a demokrácia előmozdításához. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összegének felső határa nincs meghatározva. A pályázati kiírás nyelve angol.

JÖN: pályázat gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztésének támogatására

Pályázati felhívástervezet államilag elismert felsőoktatási intézmények számára, gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztésének támogatására. A támogatás összege 1.270.000.000 – 9.525.000.000 Ft.

Európai uniós pályázatok a biztonságos, rugalmas közlekedési és intelligens mobilitási szolgáltatások kutatás-fejlesztési támogatására

Pályázati felhívások a biztonságos, rugalmas közlekedési és intelligens mobilitási szolgáltatások kutatás-fejlesztési támogatására Európa vezető szerepének elérése érdekében a kulcsfontosságú és újonnan megjelenő technológiák terén, illetve az intelligens és fenntartható közlekedés megvalósítása érdekében. A pályázatok célja többek között az utas- és áruszállításban használható, innovatív, összekapcsolt, együttműködő és automatizált mobilitási technológiák és rendszerek bevezetésének felgyorsítása; a multimodális közlekedési rendszer továbbfejlesztése fenntartható és intelligens távolsági és városi áruszállítás és logisztika, valamint korszerűsített és rugalmas fizikai és digitális infrastruktúrák révén; továbbá a közlekedési balesetek, balesetek és halálos balesetek számának drasztikus csökkentése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 3,5–25 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat környezetvédelmi célú településfejlesztési beruházások támogatására

Pályázati felhívás helyi (települési) önkormányzatok, valamint többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok és konzorciumaik számára, környezetvédelmi célú településfejlesztési beruházások támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 246.727.289.000 Ft.

Pályázat az EU Alapjogi Chartájával kapcsolatos kapacitásépítés és tudatosság előmozdítása, valamint a demokráciával, a jogállamisággal és az alapvető jogok megsértésével kapcsolatos stratégiai perekhez kötődő tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás az EU Alapjogi Chartájával kapcsolatos kapacitásépítés és tudatosság előmozdítása, valamint a demokráciával, a jogállamisággal és az alapvető jogok megsértésével kapcsolatos stratégiai perekhez kötődő tevékenységek támogatására. A pályázat célja többek között a civil szervezetek, a nemzeti emberi jogi intézmények, az egyenlőséggel foglalkozó szervek, az ombudsmani intézmények és a tagállami hatóságok Chartával kapcsolatos tudatosságának növelése és Charta jobb felhasználása; a nevezett intézmények és szervezetek közötti együttműködés javítása a Chartával kapcsolatos kérdésekben; valamint a peres stratégiák kidolgozásának javítása. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege minimum 75.000 EUR, felső határ nincs meghatározva. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat innovatív, tiszta energia projektek megvalósításának támogatására

Európai uniós pályázati felhívás innovatív, tiszta energia projektek megvalósításának támogatására. A pályázat célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentő, kiforrott és jelentős potenciállal rendelkező, innovatív technológiákat, eljárásokat vagy termékeket bemutató projektek támogatása; valamint a támogatható projektek piaci igényeihez és kockázati profiljához igazított pénzügyi támogatás nyújtása további állami és magánforrások bevonása érdekében. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 48 hónap. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat fiatal, de saját kutatócsoporttal már rendelkező kutatók kutatási programjainak támogatására 2022

Pályázati felhívás fiatal, de saját kutatócsoporttal már rendelkező kutatók számára, kutatási programjaik megvalósításának támogatására 2022-re vonatkozóan. A vezető kutatóknak bizonyítaniuk kell tudományos javaslatuk úttörő jellegét, ambícióit és megvalósíthatóságát. A vezető kutatónak legalább 7, de legfeljebb 12 évvel 2022. január 1-je előtt kellett elnyernie első doktori fokozatát. A támogatás összege legfeljebb 2.000.000 EUR egy öt éves periódusra. Ezen felül további 1.000.000 EUR támogatás igényelhető az “indulási” költségek fedezésére, nagyobb berendezések beszerzésére, nagy létesítményekhez való hozzáférésre, valamint egyéb jelentős kísérleti és terepmunka költségekre. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a kulturális és kreatív szektorok és iparágak területén működő, új európai uniós Tudás és Innovációs Közösség (KIC) létrehozásának támogatására

Pályázati felhívás a kulturális és kreatív szektorok és iparágak területén működő, új európai uniós Tudás és Innovációs Közösség (KIC) létrehozásának támogatására, innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások kifejlesztésére, a sürgető társadalmi kihívásokra történő válaszadás érdekében. A pályázat célja többek között a globális kihívások kezelésére szolgáló új innovatív megoldások létrehozása; a humán tőke megerősítése a kutatás és az innováció területén; valamint a kulturális és kreatív ágazatok és iparágak uniós politikai prioritásainak támogatása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legfeljebb 50 tagja van. A pályázati kiírás nyelve angol.

JÖN: Pályázat helyi humán fejlesztések megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás települési önkormányzatok és konzorciumaik számára, helyi humán fejlesztések megvalósításának támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. Támogatható tevékenységek: Helyi kulturális közösségfejlesztési folyamat kezdeményezése és megvalósítása, szociális alapszolgáltatásokhoz és gyermekjóléti alapellátásokhoz kapcsolódó szemléletformálás, egészségügyi humánerőforrás fejlesztés és szemléletformálás, 10 ezer fő feletti városok esetében részvételi tervezési folyamatok támogatása, megyei és térségi identitás erősítése, térségfejlesztési együttműködések, Megyei Esélyteremtő Paktumok megyei szolgáltatáshiányokra válaszoló intézkedéseinek megvalósítását támogató tevékenységek. A pályázat keretösszege 92.500.000.000 Ft.

Pályázat közép-európai együttműködési projektek támogatására

Pályázati felhívás közép-európai állami és magánszervezetek számára, együttműködési projektjeik támogatására az energia és környezetvédelem; közegészségügy, orvostudomány és élettudományok; agrár- és biogazdaság; fejlett anyagok és nanotechnológia; közlekedés és mobilitás; fejlett gyártási rendszerek; valamint IKT és elektronika területein. Pályázatot (nem kizárólagosan) az alábbi témákban lehet benyújtani: zöld gazdaság, biogazdaság; ipar 4.0, robotizáció, mechatronika, digitális technológiák, kulcsfontosságú alaptechnológiák; kulturális és kreatív iparágak és turizmus; egészségügyi (ápolási) innováció; idősek gazdasága; szociális innováció; technológia- és innováció-transzfer; interregionális partnerségek az értékláncok mentén; valamint innovatív rendszerek az innováció finanszírozására. A pályázat keretösszege 72 millió EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok egy digitalizált, erőforráshatékony és reziliens ipar kialakítása érdekében 2022

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások egy digitalizált, erőforráshatékony és reziliens ipar kialakítása érdekében a kulcsfontosságú stratégiai értékláncokban a 2022-es évre vonatkozóan. A pályázatok célja többek között a rugalmas, fenntartható és biztonságos nyersanyag-értékláncok kialakítása az EU ipari ökoszisztémái számára, a zöld és a digitális átalakulás támogatása érdekében; új, a tervezés által fenntartható, fokozott funkcionalitással rendelkező és az ipari folyamatok és fogyasztói termékek széles skáláján alkalmazható anyagok kifejlesztésének támogatása; az európai vezető szerep elérése a tiszta, szennyezőanyag-mentes környezet, valamint az ipar szén-dioxid-mentesítéséhez szükséges anyagok előállítása terén; az európai vezető szerep elérése a körforgásos gazdaságban az ágazatközi együttműködés erősítése érdekében; továbbá a kulcsfontosságú digitális és alaptechnológiák fokozott alkalmazása az ipari értékláncokban és a stratégiai ágazatokban, különös tekintettel a kkv-kra és az induló vállalkozásokra. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2,4–14 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a körkörös gazdaság és biogazdaság területén 1.

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások az éghajlatsemleges körforgásos gazdaság és biogazdaság területén, a fontos alapanyag áramlás, a termékértékláncok, valamint a különböző biogazdasági ágazatok fejlesztése érdekében. A pályázatok célja többek között a fenntartható, regeneratív, inkluzív és igazságos körforgásos gazdaság és biogazdaság felé történő regionális, vidéki, helyi/városi és fogyasztói alapú átmenet biztosítása; az európai ipari fenntarthatóság, versenyképesség és erőforrás-függetlenség elérése a nem megújuló nyersanyagok használatának csökkentése és a nagyobb erőforrás-hatékonyság lehetővé tétele révén; az európai erdők multifunkcionalitásának megtartása és kezelése; valamint a tengeri és édesvízi biológiai erőforrások és a kék biotechnológia potenciáljának növelése a környezetbarátabb ipari termékek és folyamatok előállítása érdekében. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2–9 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat innovatív élelmiszeripari technológiai megoldások fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás innovatív élelmiszeripari technológiai megoldások fejlesztésének támogatására, az innovatív ötletek és konzorciumok társadalmi, gazdasági és környezeti hatásának maximalizálása érdekében. A pályázat célja az élelmiszerrendszerbe vetett nagyobb közbizalom feltételeinek javítása; az elhízás és a nem fertőző betegségek relatív kockázatának csökkentése; az agrár-élelmiszeripari rendszerek környezeti hatásának javítása; valamint a körforgásos és fenntartható gazdaságra való áttérés lehetővé tétele. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek két különböző programországban vannak bejegyezve. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat európai uniós kutatási (ERC) díjak elnyerésére

Pályázati felhívás európai uniós kutatási (ERC) díjak elnyerésére a kutatással való társadalmi szerepvállalás területén, a saját területükön kívüli közönséget az EKT által finanszírozott kutatásokba sikeresen bevonó kutatók elismerésére. A pályázat célja elismerni többek között a nyilvánossággal együttműködve vagy konzultálva végzett kutatási tevékenységeket; a vitát ösztönző és/vagy a potenciális jövőbeli kutatókat inspiráló tevékenységeket; valamint a konzultációt és az eszmecserét elősegítő tevékenységeket. Pályázatot három kategóriában lehet benyújtani. A díjat elnyerő kutatók kategóriánként 10.000 EUR pénzjutalmat kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a “Termőföldtől az asztalig” témakörhöz kapcsolódóan

Pályázati felhívások a “Termőföldtől az asztalig” témakörhöz kapcsolódó tevékenységek támogatására, a méltányos, egészséges, biztonságos, éghajlat- és környezetbarát, rugalmas élelmezési rendszerek fejlesztése érdekében az elsődleges termeléstől a fogyasztásig, biztosítva az élelmiszer- és táplálkozásbiztonságot mindenki számára. A pályázatok célja többek között a megfizethető, biztonságos, nyomon követhető, egészséges és fenntartható élelmiszereket biztosító, termelékeny, klímasemleges és rugalmas mezőgazdasági rendszerek fejlesztése; a fenntartható halászat és akvakultúra fejlesztése; valamint az éghajlatváltozás mérséklését és az ahhoz való alkalmazkodást, továbbá a környezeti fenntarthatóságot és a körforgást elősegítő, egészséges és inkluzív élelmiszerrendszerek fejlesztése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 4–12 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a biztonságos kvantumkommunikációs infrastruktúra fejlesztése céljából

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a biztonságos kvantumkommunikációs infrastruktúra fejlesztése terén, Európa globális vezető szerepének elérése érdekében. A pályázatok célja többek közt a jobb teljesítményű európai kvantumkulcs-elosztó (KKE) rendszerek iparosításának előkészítése, valamint a kvantumkommunikációs technológiák és rendszerek európai ipari ökoszisztémájának fejlesztéséhez való hozzájárulás; a fejlett kvantumhálózatok korai kiépítése; páneurópai tesztelési és tanúsítási infrastruktúra kiépítése a különböző európai technológiák megfelelőségének értékelése, a megoldások fejlesztésének felgyorsítása és a kvantumkommunikációs infrastruktúrába (KKI) vetett bizalom biztosítása érdekében; továbbá a KKI nagyszabású kiépítésének előkészítése és koordinálása. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24–30 hónap. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2–15 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Európai uniós pályázat nagyléptékű, uniós szintű digitális fejlesztési programok támogatására

Pályázati felhívások nagyléptékű, uniós szintű digitális fejlesztési programok támogatására, az EU ipari ökoszisztémája digitális átalakulásának elősegítése érdekében. A pályázatok célja többek között új, független nemzeti vagy multinacionális Európai Digitális Médiafigyelő központok létrehozása a regionális lefedettség bővítése érdekében; online biztonsági információk, oktatási források, figyelemfelkeltő eszközök, valamint tanácsadási és bejelentési szolgáltatások nyújtása nem kormányzati, kormányzati és magánszektorbeli szerveket/ügynökségeket tömörítő központok számára; az e-CODEX rendszer továbbfejlesztésének és karbantartásának támogatása; valamint a fenntartható termékek és termelés támogatása, a körforgásos gazdaságra történő átállás lehetővé tétele, az anyag- és energiahatékonyság növelése, a termékkörök bővítése, az élettartam meghosszabbítása és a termékhasználat optimalizálása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább kettő taggal kell rendelkezniük. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 18–30 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 3 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a felhőalapú mesterséges intelligencia területéhez kapcsolódóan

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a felhőalapú mesterséges intelligencia területéhez kapcsolódóan, felhő- és edge szolgáltatások online piacterének kiépítése és működtetése érdekében. A pályázatok célja többek között az uniós szabályoknak megfelelő felhőalapú infrastruktúra és szolgáltatások kiépítése; a közös adatterek kialakításának támogatása; valamint mesterséges intelligencia referenciatesztelési és kísérleti létesítmények telepítése négy kiemelt alkalmazási ágazatra (egészségügy, okos közösségek, gyártás és mezőgazdaság) összpontosítva. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 6–48 hónap. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2–78 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a technológiák legjobb felhasználásának felgyorsítása céljából

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a technológiák legjobb felhasználását előmozdító tevékenységek támogatására, a stratégiai digitális kapacitások kiépítése és optimális kihasználása érdekében. A pályázat célja, a digitális technológiák potenciáljának növelése az európai zöld megállapodásban meghatározott közös európai éghajlati és környezetvédelmi célok elérése érdekében, beleértve a 2050-ig megvalósítandó klímasemlegességet, valamint az európai ipar ellenálló képességének megerősítése és nyílt stratégiai autonómiájának növelése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 18–48 hónap. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 1–5 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat az Európai Unió kohéziós politikájával kapcsolatos tájékoztatási intézkedések támogatására

Pályázati felhívás médiaszervezetek/hírügynökségek, nonprofit szervezetek, egyetemek és oktatási intézmények, kutatóközpontok és agytrösztök, európai érdekeket szolgáló szövetségek, magánszervezetek, valamint hatóságok számára, az Európai Unió kohéziós politikájával kapcsolatos tájékoztatási intézkedések támogatására, a kapcsolódó információk és tartalmak előállítása és terjesztése érdekében. A támogatás összege legfeljebb 300.000 EUR.

Pályázat az Európai Örökség Napok eseményhez kapcsolódó történetek beküldésére

Pályázati felhívás az Európai Kulturális Örökség Napok rendezvényszervezői, az Európai Örökség Díj/Europa Nostra Díj nyertesei, valamint az Európai Örökség címre jelölt helyszínek számára, az Európai Örökség Napok eseményhez kapcsolódó történetek beküldésére. A pályázat célja többek között az emberek ösztönzése az európai kulturális örökséggel való foglalkozásra és az európai közös térhez való tartozás érzésének erősítése; az örökséggel foglalkozó közösségek azonosítása és támogatása; a közösségek jutalmazása erőfeszítéseikért, és bátorításuk történeteik továbbfejlesztésére; valamint közösségek, az Európai Örökség Díj/Europa Nostra Díj nyertesei és az Európai Örökség címre jelölt helyszínek további motiválása az Európai Örökség Napokon való részvételre. A sikeres pályázók 10.000 EUR támogatásban részesülnek. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a fiatalok igazságos átmenettel kapcsolatos tevékenységekben való részvételének támogatására

Pályázati felhívás nonprofit és nemzetközi szervezetek, hatóságok, egyetemek, oktatási intézmények és kutatóközpontok számára, a fiatalok igazságos átmenettel kapcsolatos tevékenységekben való részvételének támogatására, szerepvállalásuk erősítése érdekében. A támogatás összege legfeljebb 10.000 EUR.

JÖN: Pályázat városok és várostérségek energiahatékonysági és megújuló energetikai beruházásainak támogatására

Pályázati felhívástervezet városok és várostérségek számára, energiahatékonysági és megújuló energetikai beruházásaik megvalósításának támogatására. Az egyes városok/várostérségek esetében igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás FVS városok/várostérségek egyedi kritériumrendszere elnevezésű mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 53,27 milliárd Ft.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a környezetbarát innovációkba történő befektetések növelése érdekében

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás a környezetbarát innovációkba történő befektetések növelése érdekében, a kereskedelmi hasznosítás és a méretnövelés céljából. Pályázatot az alábbi témákban lehet benyújtani: innovatív beruházások a szén-dioxid és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére, valamint a levegőminőség, az egészség és a jólét javításához való hozzájárulás; okos városokba történő innovatív beruházások; intelligens, fenntartható/hatékony közlekedési megoldásokkal és/vagy alternatív üzemanyagokkal kapcsolatos innovatív üzleti beruházások; befektetések az éghajlat-politikai intézkedések, a környezetvédelem, az erőforrás-hatékonyság és a nyersanyagok terén; beruházások a természeti erőforrásokkal való gazdálkodásba; beruházások a megújuló energiába és az energiahatékonyságba; épületek energiahatékonyságához kapcsolódó üzleti beruházások; a fenntartható kék gazdasághoz kapcsolódó üzleti beruházások; a körforgásos gazdaságba történő üzleti beruházások; valamint a biogazdaságba történő beruházások. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább öt tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 30–36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A kiíró úgy véli, hogy 4–10 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a Közös Agrárpolitikához kapcsolódó információs tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás a Közös Agrárpolitikához kapcsolódó információs tevékenységek támogatására, a gazdálkodók támogatása és a mezőgazdasági termelés növelése, valamint az éghajlatváltozás kezeléséhez és a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodáshoz való hozzájárulás érdekében. A pályázat célja, hogy bizalmat építsen az EU-n belül és valamennyi polgár, a mezőgazdasági termelők és a nem mezőgazdasági termelők között egyaránt, valamint hogy elősegítse a közös agrárpolitikával (azaz a politikával és annak az uniós polgárok számára nyújtott előnyeivel) kapcsolatos tájékoztatást. Pályázatot kizárólag önállóan lehet benyújtani, konzorciumi formában nem. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A kiíró úgy véli, hogy 75.000 – 500.000 EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázat kulcsfontosságú kapacitásterületeken megvalósítani tervezett speciális oktatási programok támogatására

Pályázati felhívások a kulcsfontosságú kapacitásterületeken megvalósítani tervezett speciális oktatási programok támogatására, az uniós oktatási és képzési intézmények kiválóságának támogatása érdekében a digitális területeken. A pályázatok célja többek között a világelsővé váláshoz szükséges kapcsolódó szakirányú oktatási kínálat javítása; az innovációt és a digitális áttöréseket elősegítő ökoszisztéma létrehozása; valamint az akadémiai szféra, a szakoktatási és szakképzési szolgáltatók, a kutatási- és kompetenciaközpontok, továbbá az innovatív vállalkozások részvételével megvalósuló kiváló oktatási és képzési partnerségek kialakítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2–10 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat városok, települések testvérvárosi találkozóinak támogatására

Pályázati felhívás városok és települések testvérvárosi találkozóinak támogatására, a polgárok uniós döntéshozatali folyamatokban való részvételének előmozdítása érdekében. A pályázat célja többek között a különböző országok polgárai közötti cserekapcsolatok előmozdítása; a polgárok közötti békés kapcsolatok biztosítása és aktív részvételük biztosítása helyi szinten; a polgárok közötti kölcsönös megértés és barátság megerősítése; az önkormányzatok közötti együttműködés előmozdítása és a legjobb gyakorlatok cseréjének ösztönzése; valamint a jó helyi kormányzás támogatása és a helyi és regionális önkormányzatok szerepének megerősítése az európai integrációs folyamatban. Pályázatot kizárólag önállóan lehet benyújtani, konzorciumi formában nem. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12 hónap. A támogatás összege legfeljebb 30.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázat a gyermekek jogainak védelmét és előmozdítását segítő tevékenységek támogatására 2022

Pályázati felhívás a gyermekek jogainak védelmét és előmozdítását segítő tevékenységek támogatására a 2022-es évre vonatkozóan, a szakpolitikák előmozdítása és végrehajtása érdekében. A pályázat keretében az alábbi tevékenységek támogathatók: hosszú távú és fenntartható programok, valamint a gyermekek részvételére vonatkozó mechanizmusok létrehozása helyi és nemzeti szinten; a meglévő gyermekrészvételi mechanizmusok támogatásának biztosítása és működési körének bővítése; kölcsönös tanulási és képzési tevékenységek, a bevált gyakorlatok cseréje; a nemzeti, regionális és helyi hatóságok kapacitásépítési és képzési tevékenységei; valamint a gyermekek és felnőttek számára történő képzési és tudatosságnövelő tevékenységek. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege minimum 75.000 EUR, a támogatás felső határa nincs meghatározva. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a tiszta környezet és nulla szennyezés témakörében

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások környezetvédelmi és a zéró károsanyag kibocsátással kapcsolatos tevékenységek támogatására. A pályázatok célja többek között a vízszennyezés diffúz és pontszerű forrásainak globális és éghajlat-változási kontextusban történő jobb megértése; a kiegyensúlyozott nitrogén és foszfor-áramlás biztosítása az ökoszisztémák helyreállítása érdekében; a tiszta, szennyezetlen tengerek elérése; az éghajlatváltozást visszafordító, a biológiai sokféleséget helyreállító és a levegő, a víz és a talaj minőségét védő körkörös bioalapú rendszerek támogatása; valamint innovatív biotechnológiák bevezetése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2–6 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat hosszú távon, közös témán együtt dolgozó testvérvárosok projektjeinek támogatására

Pályázati felhívás hosszú távon, közös témán együtt dolgozó testvérvárosok és egyesületek projektjeinek támogatására, a polgárok uniós döntéshozatali folyamatokban való részvételének előmozdítása érdekében. A pályázat célja többek között az uniós döntéshozatali folyamat európai és demokratikus dimenziójának megerősítése; a szabad és tisztességes választások támogatása; az Európához való tartozás érzésének erősítése az Európa jövőjéről szóló vita előmozdításával; valamint a COVID-19 világjárvány helyi közösségekre gyakorolt hatásának vizsgálata. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább öt tagja van amelyek öt különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–24 hónap. A támogatás összegének felső határa nincs meghatározva. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat az Európai Digitális Innovációs Központok hálózatának kialakítására

Pályázati felhívás Európa minden régiójára kiterjedő Európai Digitális Innovációs Központok hálózatának kialakítására, a szándéknyilatkozatok alapján kijelölt jelölt szervezetekből. A pályázat célja az EDIK-ek hálózatba szervezése egymással és a Digitális Európa programban kiválasztott más projektekkel, amelyek a nagy teljesítményű számítástechnika, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság és a fejlett digitális készségek terén fejlesztik a kapacitásokat, és felgyorsítják ezen technológiák legjobb felhasználását. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A kiíró úgy véli, hogy 1–3 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a polgárok egészségfenntartását elősegítő tevékenységek terén

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a polgárok egészségfenntartását és a bategségmegelőzést elősegítő tevékenységek támogatására. A pályázatok célja többek között, hogy a polgárok egészségesebb életmódot és magatartást folytassanak, egészségesebb döntéseket hozzanak, és hosszabb ideig egészséges, független és aktív életet éljenek; képessé váljanak arra, hogy jobban kezeljék saját fizikai és mentális egészségüket és jólétüket; illetve növekedjen bizalmuk a tudásalapú egészségügyi beavatkozások és az egészségügyi hatóságok útmutatásai iránt. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 6–10 millió EUR lehet.

Pályázati az egyenlőség előmozdításának, továbbá a rasszizmus, az idegengyűlölet és a diszkrimináció elleni tevékenységek támogatására 2022

Pályázati felhívás az egyenlőség előmozdításával, továbbá a rasszizmus, az idegengyűlölet és a diszkrimináció elleni küzdelemmel kapcsolatos tevékenységek támogatására a 2022-es évre vonatkozóan, az egyenlőség elérése érdekében. A pályázat célja az átfogó és interszekcionális megközelítés és a konkrét intézkedések támogatása az intolerancia, a rasszizmus, az idegengyűlölet és különösen a faji vagy etnikai származás, bőrszín, vallás, szexuális irányultság, nemi identitás alapján történő megkülönböztetés megelőzése és leküzdése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege minimum 75.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázat kutatási kiválósági központok tevékenységének támogatására

Pályázati felhívás kutatási kiválósági központok tevékenységének támogatására a versenyképesebb és innovatív Unió érdekében. A pályázat célja többek között a K+F rendszer valamennyi szereplője tudományos és innovációs kapacitásának növelése; korszerűsített és versenyképesebb K+F rendszereket eredményező strukturális változások bevezetése; nemzeti és európai források mozgósítása a stratégiai beruházásokhoz; erősebb kapcsolatok kiépítése a tudományos élet és az üzleti élet között; a felsőoktatási ágazat szerepének megerősítése a kutatásban és az innovációban; valamint jobb és professzionálisabb nemzeti kapcsolattartó pontok kialakítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A kiíró úgy véli, hogy 3–5 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázat a nemi esélyegyenlőséget elősegítő tevékenységek támogatására

Pályázati felhívása a nemi esélyegyenlőséget elősegítő tevékenységek támogatására, a nők jogainak teljes körű gyakorlását, a nemi sztereotípiáktól való mentességet, a nemek közötti egyenlőséget, beleértve a munka és a magánélet egyensúlyát, a nők szerepvállalásának erősítését és a nemek közötti esélyegyenlőség általános érvényesítését előmozdító, átfogó politikák végrehajtása érdekében. Pályázatot két prioritási területen lehet benyújtani, melyek a következők: a nők és férfiak egyenlő részvétele és képviselete a politikai és gazdasági döntéshozatalban; valamint a nemi sztereotípiák leküzdése, többek között a fiatalokra összpontosítva, valamint a reklámokban és a médiában. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege minimum 75.000 EUR, a támogatás felső határa nincs meghatározva. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat nemzeti és transznacionális e-igazságügyi projektek megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás nemzeti és transznacionális e-igazságügyi projektek megvalósításának támogatására, az igazságszolgáltatási rendszerek hatékonyságának javítása és az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés megkönnyítése érdekében. Pályázatot az alábbi témákban lehet benyújtani: az igazságszolgáltatás digitalizálásáról szóló bizottsági közlemény és a Tanács európai e-igazságügyi stratégiája és cselekvési terve (2019-2023) célkitűzéseinek megvalósításához való hozzájárulás; meglévő vagy folyamatban lévő e-igazságszolgáltatási projektekhez való csatlakozást vagy azok fejlesztését célzó tevékenységek támogatása; valamint a mesterséges intelligencián és az elosztott főkönyvi technológián alapuló konkrét felhasználási esetek kidolgozásának támogatása az igazságszolgáltatás területén. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege minimum 75.000 EUR, felső határ nincs meghatározva. A pályázati kiírás nyelve angol.

JÖN: Pályázat köznevelési infrastruktúra fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás köznevelési intézmények állami és nem állami fenntartói számára, a köznevelési infrastruktúra fejlesztésének és eszközbeszerzés támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 37.600.000.000 Ft.

Pályázat a textil / divatipar, a lakberendezés és a belsőépítészet területén működő vállalkozásoknak európai uniós vállalkozásfejlesztési programban való részvételre

Pályázati felhívás a textil / divatipar, a lakberendezés és a belsőépítészet területén működő kis- és középvállalkozások és egyéni vállalkozók számára, európai uniós vállalkozásfejlesztési programban való részvételre. A pályázatra a textil, divat, lábbeli, bőr, szőrme, bútor, lakberendezés, belsőépítészet, építészet, ékszerek és kiegészítők területén működő vállalkozások jelentkezését várják. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek két vagy három három tagja van amelyek két különböző programországban vannak bejegyezve. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a zöld és digitális átalakulást elősegítő tevékenységek támogatására

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a zöld és digitális átalakulást elősegítő tevékenységek támogatására, az Uniós klímasemlegesség, digitalizáció, fenntarthatóság, ellenálló képesség és társadalmi befogadás érdekében. A pályázatok célja többek között az Unió globális vezető szerepének elérése a tiszta és klímasemleges ipari értékláncok, a körforgásos gazdaság, valamint a klímasemleges digitális rendszerek és infrastruktúrák (hálózatok, adatközpontok) terén, az innovatív termelési és gyártási folyamatok, azok digitalizálása, új üzleti modellek, továbbá a fenntartható tervezésű fejlett anyagok és technológiák alkalmazása révén. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 3–18 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat kisléptékű európai uniós partnerségek támogatására a sport területén

Pályázati felhívás az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport területén vagy egyéb társadalmi-gazdasági szektorokban tevékenykedő szervezetek és intézmények számára, kisléptékű európai uniós partnerségek támogatására a sport területén. A támogatás összege 30.000 EUR, vagy 60.000 EUR.

Pályázat Európa történelméhez kapcsolódó projektek támogatására

Pályázati felhívás Európa történelméhez kapcsolódó projektek támogatására, a totalitárius rendszerek alatt elkövetett bűncselekményekről történő megemlékezés, valamint azok kutatása és oktatása, továbbá az EU-s demokratikus átmenet és demokratikus konszolidáció jobb megértése érdekében. A felhívás célja olyan projektek támogatása, amelyek a modern európai történelem meghatározó eseményeiről való megemlékezést helyezik előtérbe, beleértve az önkényuralmi és totalitárius rendszerek okait és következményeit. További cél az európai polgárok tudatosságának növelése közös történelmük, kultúrájuk, kulturális örökségük és értékeik tekintetében, ezáltal javítva az Unió, annak eredete, célja, sokszínűsége és eredményei, valamint a kölcsönös megértés és tolerancia fontosságának megértését. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összegének felső határa nincs meghatározva. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat szociális célú városrehabilitációs tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás városi jogállású települések helyi önkormányzatai és konzorciumaik számára, szociális célú városrehabilitációs tevékenységek támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. Támogatható tevékenységek: Társasházi, lakásszövetkezeti tulajdonban lévő lakóépületek korszerűsítése, felújítása; modern szociális bérlakások kialakítása, komfortosítása, felújítása érdekében; lakóépületek, lakások és melléképületeik megszüntetése; Maximum 1 db önkormányzati bérlakás biztosítása a jelenlét típusú szociális munkát végző szakember számára szolgálati lakásként; szociális bérlakásként funkcionáló lakások és ahhoz tartozó melléképületek vásárlása, építése, komfortosítása, korszerűsítése (beleértve a megújuló energia alapú korszerűsítést is), felújítása, belső átalakítása, kapcsolódó udvar rendezése, kerítés helyreállítás vagy építés, bútorzat beszerzése. A pályázat keretösszege 9.514.939.000 Ft.

Pályázat helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésének támogatására, az egészségügyi alapellátás, az egészségügyi járóbeteg szakellátás, a prehospitális sürgősségi ellátások, valamint a szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások fejlesztése érdekében. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 57.167.970.000 Ft.

Pályázat az Európai Unió Kulturális Öröksége Díj és az Europa Nostra Díj 2022. évi elnyerésére

Pályázati felhívása az Európai Unió Kulturális Öröksége Díj és az Europa Nostra Díj 2022. évi elnyerésére, a tárgyi és szellemi kulturális örökség megőrzésével kapcsolatos legjobb gyakorlatok elismerésére. A díjak azonosítják, népszerűsítik és ösztönzik a határokon átnyúló tudáscserét Európa-szerte, növelik az európai kulturális örökséggel kapcsolatos tudatosságot és ösztönzik a további kiváló kezdeményezések megvalósítását. Minden évben összesen 30 örökségvédelmi kezdeményezést ismernek el és legfeljebb 5 fődíjat osztanak ki. A fődíjak elnyerői 10.000 EUR pénzjutalmat kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok digitális és feltörekvő technológiák fejlesztésére 2022

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a digitális és feltörekvő technológiák fejlesztésére a 2022-es évre vonatkozóan, az európai nyitott stratégiai autonómia elérése érdekében. A pályázatok célja többek között a kulcsfontosságú digitális, alap- és új technológiák, ágazatok és értékláncok fejlesztése az európai kapacitások megerősítésével a digitális és jövőbeli ellátási láncok kulcsfontosságú részein, a sürgős igényekre való agilis reagálás lehetővé tétele, valamint az új technológiák korai felfedezésébe és ipari átvételébe való befektetés; továbbá az európai gazdaság digitálissá, körforgásossá, klímasemlegessé és fenntarthatóvá tétele. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2–13 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat európai nonprofit sportesemények támogatására

Pályázati felhívás a sport területén aktív köz- és magánszervezetek, valamint intézmények számára, európai dimenzióval rendelkező nonprofit sportesemények támogatására. A támogatás összege az európai helyi rendezvény (I. típus) esetében: 200.000 EUR; az európai helyi rendezvény (II. típus) esetében: 300.000 EUR; az egész Európára kiterjedő rendezvény esetében: 450.000 EUR.

Pályázat szociális célú városrehabilitációs tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás városi jogállású települések helyi önkormányzatai számára, szociális célú városrehabilitációs tevékenységek támogatására a társadalmi integráció feltételeinek megteremtése, a folyamatos szociális munka megteremtése, a foglalkoztatás elősegítése, a formális oktatáson kívüli fejlesztés és az oktatás fejlesztése, az egészség fejlesztése, a szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, valamint a bűnmegelőzés és a közbiztonság javítása érdekében. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 12.259.315.000 Ft.

Pályázat helyi gazdaságfejlesztési tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás a térségi gazdasági környezet, valamint a foglalkoztatást növelő önkormányzati gazdaságfejlesztési projektek megyékben történő megvalósításának támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. Támogatható tevékenységek: Ipari parkok, iparterületek fejlesztése (ipari parkok, tudományos és technológiai parkok, logisztikai és innovációs központok telekhatáron belüli alapinfrastruktúra (gáz, víz, csatorna, út, iparvágány, parkoló, elektromos vezetékrendszer, energia hálózat, távközlési és kommunikációs hálózat, hulladékkezelő létesítmények) kiépítése, átalakítása, felújítása, bővítése, korszerűsítése, közlekedőfelület kialakítása, illetve telekhatáron kívüli alapinfrastrukturális beruházás,…); Inkubátorházak fejlesztése (Iparfejlesztési és iparfejlesztéshez kapcsolódó szolgáltatói inkubációs tevékenység céljára használandó ingatlanok építése, bővítése, korszerűsítése, modernizálása és inkubátorházzá történő átalakítása, …); Vidéki gazdaság üzleti infrastrukturális hátterének támogatása (Helyi termelők, helyi termékek piacra jutásának támogatása; Önkormányzati, saját közétkeztetési célokat szolgáló fejlesztések támogatása; Helyi termékek piacra jutását segítő agrár-logisztikai fejlesztések támogatása gyűjtőpont (hub) jelleggel). A pályázat keretösszege 73.143.177.000 Ft.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a digitális technológiai innovációkba történő befektetések növelése érdekében

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás a digitális technológiai innovációkba történő befektetések növelése érdekében, a kereskedelmi hasznosítás és a méretnövelés céljából. A pályázat célja a magas technológiai készültségi szinten megvalósuló interregionális innovációs beruházások támogatása, a piacra lépés előtt álló akadályok leküzdése érdekében. Pályázatot az alábbi témákban lehet benyújtani: digitális gazdaság és innováció; a közigazgatás digitalizálása; valamint az egészségügy digitalizálása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább öt tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 30–36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A kiíró úgy véli, hogy 4–10 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat nemzeti laboratóriumok létrehozásának, komplex fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás felsőoktatási intézmények, ELKH kutatóintézetek, kutatóhelyek, vállalkozások és nonprofit szervezetek számára, nemzeti laboratóriumok létrehozásának és komplex fejlesztésének támogatására, a KFI tevékenységek, valamint tudás- és technológiatranszfer fejlesztése érdekében. A támogatás összege 1.000.000.000 – 9.500.000.000 Ft.

Európai uniós pályázat a COVID-19 hatásaiból való kilábalás céljából a fenntartható turizmus és a KKV-k támogatása által

Pályázati felhívás a COVID-19 hatásaiból való kilábalás céljából a fenntartható turizmus és a KKV-k támogatása által, versenyképességük és fenntarthatóságuk erősítése érdekében a környezeti és piaci információk és a legjobb gyakorlatok cseréje révén. A pályázat célja többek között a turisztikai ágazatban működő kkv-k fenntarthatósági teljesítményének nyomon követése, tudatosságuk, fejlődésük és kapacitásuk erősítése a fenntartható innovációk terén; az értékláncba való betekintés és technikai segítségnyújtás; a fenntartható turizmus innovatív megoldásainak előmozdítása; valamint hatékony mechanizmusok kialakítása a legjobb gyakorlatok cseréjére és az átvehető eszközök és tudás terjesztésére a kkv-k között. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább öt, legfeljebb nyolc tagja van amelyek öt különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 25–36 hónap. A támogatás összege 900.000 – 1.200.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat Európai Örökség Cím minősítéssel rendelkező helyszínek projektjeinek támogatására

Pályázati felhívása Európai Örökség Cím minősítéssel rendelkező helyszínek projektjeinek támogatására, az európai polgárokban, különösen a fiatalokban az Európai Unióhoz való tartozás érzésének megerősítése érdekében. A pályázat keretében rövid futamidejű, erős európai dimenzióval rendelkező, 2022-ben megvalóstandó projekteket támogatnak. Elsőbbséget élveznek azok a projektek, amelyek különösen a digitális átalakulást és a digitális örökséget, a fenntartható kulturális turizmust, a kapacitásépítést, valamint az ellenálló képességet és a helyreállítást támogatják, különösen a COVID-19 világjárvány összefüggésében. A támogatás összege legfeljebb 14.500 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázatok az innovatív kormányzás, környezeti megfigyelések és digitális megoldások terén, a Green Deal előmozdítása céljából 2022

Pályázati felhívások az innovatív kormányzás, környezeti megfigyelések és digitális megoldások terén, a Green Deal előmozdítása céljából a 2022-es évre vonatkozóan, az átmeneti folyamat irányításának új módjaival való kísérletezés, valamint az irányítás korszerűsítése érdekében. A pályázatok célja többek között a fenntarthatóságot és az ellenálló képességet lehetővé tevő innovatív kormányzási modellek fejlesztése; a környezetmegfigyelési adatok és termékek további alkalmazása és hasznosítása a zöld megállapodáshoz kapcsolódó területeken; a föld-megfigyelési rendszerek globális rendszerének megerősítése; az érdekelt felek és végfelhasználók tájékozottságának és elkötelezettségének növelése; valamint az EU-s és a nemzetközi tudománypolitikai kapcsolódási pontok megerősítése a fenntartható fejlődési célok elérése érdekében. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2–150 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat a feldolgozóipari innovációkba történő befektetések növelése érdekében

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás a feldolgozóipari innovációkba történő befektetések növelése érdekében, a kereskedelmi hasznosítás és a méretnövelés céljából. A pályázat célja az új vagy továbbfejlesztett termékek, eljárások vagy szolgáltatások szállításának javítása a hulladék, a szennyezés, az anyagfelhasználás és az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Pályázatot az alábbi témákban lehet benyújtani: új termékek gyorsabb piacra jutásának elősegítése, hatékonyabb és fenntarthatóbb folyamatok átvétele az iparban; kutatási eredmények és a gyakorlati alkalmazások hasznosítása; tesztelési és demonstrációs létesítmények összekapcsolása vagy kiegészítő használata interregionális szinten; természeti erőforrások felhasználásának és az anyagok újrafelhasználásának javítása, a körforgásos modellek és a szén-dioxid-semlegességre irányuló beruházások előmozdítása; interregionális demonstrációs esetek végrehajtása az eredmények tesztelése és megismétlése érdekében; valamint az innováció terjesztése és a kkv-k bevonása az uniós értékláncokba. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább öt tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 30–36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A kiíró úgy véli, hogy 4–10 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Felhívás klímasemleges és okos városok európai misszióhoz való csatlakozásra, környezetvédelmi kezdeményezések tesztelésének támogatására

Pályázati felhívás klímasemleges és okos városok európai misszióhoz való csatlakozásra, környezetvédelmi kezdeményezések tesztelésének támogatására, Európa klímasemlegessé válása érdekében. A pályázat célja, hogy 2030-ra 100 klímasemleges és intelligens európai város jöjjön létre, és hogy ezek a városok kísérleti és innovációs központként működjenek annak érdekében, hogy 2050-re minden európai város követni tudja ezt a példát. A résztvevő városok többek között személyre szabott tanácsadást és segítségnyújtást kapnak, finanszírozási lehetőségekhez jutnak hozzá a nagyszabású innovációs intézkedésekben való részvételük elősegítése érdekben, továbbá nagyfokú láthatóságot és hálózatépítési lehetőséget kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a felsőoktatásban tanulók virtuális csereprogramban való részvételének támogatására

Pályázati felhívás felsőoktatásban tanulók meghatározott régiókkal, illetve a Nyugat-balkáni régióval történő virtuális csereprogramban való részvételének támogatására, a nem társult országokkal való nemzetközi együttműködés fellendítése érdekében. A pályázat célja többek között a kultúrák közötti párbeszéd ösztönzése és a tolerancia növelése az emberek közötti online interakciókon keresztül; a virtuális csereprogramok különböző típusainak előmozdítása; a kritikus gondolkodás és a médiaműveltség fejlesztése; diákok, fiatalok és ifjúságsegítők digitális és soft készségeinek fejlesztése; valamint az állampolgárság, a szabadság, a tolerancia és a megkülönböztetésmentesség közös értékeinek előmozdítása az oktatáson keresztül. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább négy tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege legfeljebb 500.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat K+F+I projektek támogatására az elektronikus alkatrészek és rendszerek témakörében

Pályázati felhívás kutatási, fejlesztési és innovációs projektek támogatására az elektronikus alkatrészek és rendszerek témakörében, a hálózatépítés, valamint az ökoszisztémák kialakításának ösztönzése, továbbá az új alkalmazások használatának lehetővé tétele érdekében. Pályázatot a stratégiai kutatási és innovációs program bármely területén be lehet nyújtani. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam három év. Ez idő alatt a Kiíró szorosan együttműködik a projektgazdával és technikai és mentorálási támogatást nyújt. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázat együttműködések kialakításának támogatására a KKV-k és a fenntarthatósággal foglalkozó civil szervezetek között

Pályázati felhívás KKV-k és a fenntarthatósággal foglalkozó civil szervezetek közötti együttműködések kialakításának támogatására, a KKV-k fenntarthatóbb üzleti modellekre való áttérésének elősegítése érdekében. A pályázat célja többek között a KKV-k és az ugyanabban a régióban tevékenykedő nem kormányzati szervezetek/civil szervezetek közötti kölcsönhatás és együttműködés fokozása; a KKV-k környezeti és társadalmi teljesítményének javítása; a fenntartható üzleti modellekkel kapcsolatos kapacitás és tudás növelése; valamint a fenntartható üzleti modellek előnyeinek népszerűsítése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12–24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A kiíró úgy véli, hogy 100.000 EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázatok az EU rákellenes misszióját segítő kutatási és innovációs tevékenységek támogatására

Pályázati felhívások az EU rákellenes misszióját segítő kutatási és innovációs tevékenységek támogatására, a rákban érintettek és családtagjaik életminőségének javítása érdekében a megelőzés és hatékony kezelés révén. A pályázatok célja többek között a rák jobb megértésének elősegítése; a megelőző szűrés és a korai stádiumban történő felismerés, a diagnózis, a klinikai döntéshozatal javítása; a kombinált terápiák alkalmazásának elősegítése; valamint a betegek klinikai kezelésének fokozása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 4–15 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatására a leghátrányosabb helyzetű régiókban

Pályázati felhívás mikro-, kis- és középvállalkozások számára, a modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodásukat segítő fejlesztéseik támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban, a vállalkozások a technológiai felkészültségének, versenyképességének, valamint erőforrás-hatékonyságának javítása érdekében. Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek: technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése. Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek: a vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő infrastrukturális és ingatlan beruházás; Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele; Képzési szolgáltatások igénybevétele; Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása; Információs technológia-fejlesztés. A támogatás összege 10.000.000 – 200.000.000 Ft. A támogatott pályázatok várható száma: 800 – 2500 db

Pályázat a felsőoktatási képzések ágazati modernizációjának megvalósítása céljából

Pályázati felhívás a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság, az Oktatási Hivatal, a Magyar Rektori Konferencia, valamint Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft. konzorciuma számára, a felsőoktatási képzések ágazati modernizációjának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 1.782.140.216 Ft.

Pályázat európai ifjúsági együttműködések támogatására

Pályázati felhívás az ifjúsági szektorban tevékenykedő nem kormányzati szervezetek, valamint helyi, regionális vagy országos szintű nemzeti hatóságok számára, kis- és nagyléptékű ifjúsági együttműködési tevékenységek támogatására alulról szerveződő és nagyszabású partnerségek keretében, a regionális partnerségeket előmozdító hálózatok létrehozása céljából.

Európai uniós pályázatok környezetvédelmi projektek előkészítésének támogatására

Pályázati felhívások környezetvédelmi projektek előkészítésének támogatására, az EU-s politikai célkitűzések megvalósításának ösztönzése, a körforgásos gazdaságra való áttérés támogatása és az energia- és éghajlat-politikai keretrendszer végrehajtásának támogatása érdekében. A pályázatok célja többek között at innovatív technikák, módszerek és megközelítések kifejlesztése, bemutatása, előmozdítása és ösztönzése a természetre és a biológiai sokféleségre vonatkozó uniós jogszabályok és politikák célkitűzéseinek elérése érdekében; az uniós jogszabályok kidolgozásának, végrehajtásának, nyomon követésének és érvényesítésének támogatása; valamint az ezek végrehajtásához szükséges sikeres megoldások/megközelítések nagyszabású alkalmazásának katalizálása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 0,5–1,5 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat a zöld gazdasági fellendülés elősegítése céljából a stratégiai digitális technológiák kereskedelmi hasznosítást megelőző beszerzésének területén

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás a zöld gazdasági fellendülés elősegítése céljából a stratégiai digitális technológiák kereskedelmi hasznosítást megelőző beszerzésének területén, új, zöld, digitális megoldások forgalomba hozatala érdekében. A pályázat célja többek között olyan új, környezetbarát, digitális megoldások piaci bevezetése, amelyek növelhetik Európa ellenálló képességét és felkészültségét a körforgásos gazdaság és az éghajlatváltozás kihívásainak kezelésére; a közszféra modernizációjának előmozdítása a digitális technológiák átalakító erejének kihasználásával; a közbeszerzési eljárások kihasználása az innováció ösztönzésére és az ellátási lánc rugalmasságának növelésére; valamint a széles körű piaci elterjesztés és a méretgazdaságossági megtakarítások lehetőségeinek növelése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A kiíró úgy véli, hogy 9 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

További EU pályázatok / Európai Uniós pályázatok

Pályázatok keresése:

komment
süti beállítások módosítása