Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Pályázatfigyelő hírlevél 2022 május 13.

Ma az alábbi pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét:

Varázslatos Magyarország Természetfotó Pályázat 2022

A Varázslatos Magyarország pályázati felhívása az ország nemzeti parkjainak természeti szépségeit, az ott élő állat- és növényfajokat, az ember és természet kapcsolatát bemutató, és külföldön készített alkotások beküldésére. A magyar természetfotó nagydíjának 1. helyezettje Arany Daru szobrot, oklevelet, valamint nettó 800.000 Ft-ot kap készpénz, ösztöndíj formájában.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a felhőalapú mesterséges intelligencia területéhez kapcsolódóan

A pályázatok célja többek között az uniós szabályoknak megfelelő felhőalapú infrastruktúra és szolgáltatások kiépítése, különösen a biztonság, az adatvédelem, a magánélet védelme és a környezetvédelmi szempontok tekintetében; a gördülékeny adatáramlás biztosítása; illetve az élvonalbeli MI tesztelési és kísérleti létesítményének kiépítése a fejlett, alacsony energiafelhasználású számítástechnikai technológiák támogatásával, a zöld átmenet biztosítása érdekében. A pályázati kiírások nyelve angol. Határidő: 2022. május 17.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat zöld digitális eszközök fejlesztésének támogatására

A pályázat célja többek között új paradigmákon alapuló, új információfeldolgozó és -tároló eszközök és/vagy architektúrák fejlesztése; a számítástechnikai építőelemek integrációja felé jelentős előrelépést mutató hardverkomponensek fejlesztése; valamint következő generációs információfeldolgozó és tároló eszközöket tartalmazó, nagyméretű, teljes rendszerek tervezése. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a technológiák legjobb felhasználásának felgyorsítása céljából

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a technológiák legjobb felhasználása felgyorsításának támogatására, az EU digitális kapacitásainak megerősítése érdekében a kritikus ágazatokban. A pályázatok célja az európai blokkláncszolgáltatási infrastruktúrát megerősítő intézkedések támogatása; a digitális személyazonossági keretrendszer bevezetésének támogatása; valamint a mesterséges intelligencia rendszerek validálásának lehetővé tétele és a bűnüldözési rendszerek elterjedésének elősegítése. Határidő: 2022. május 17.

Drámapályázat Szent-Györgyi Albertről

A Szegedi Tudományegyetem irodalmi pályázati felhívása az egyetem történetéhez, rangjához, szellemiségéhez méltó, Szent-Györgyi Alberthez kötődő irodalmi művek/drámák megalkotására. Díjazás: 1. helyezett: 3.000.000 Ft; 2. helyezett: 1.500.000 Ft; 3. helyezett: 1.000.000 Ft.

Pályázat kiberbiztonsági tevékenységek támogatására az egészségügyi szektorban

A pályázat célja többek között a hálózat- és információbiztonságról szóló irányelv célkitűzéseinek és követelményeinek végrehajtása az egészségügyi ágazat vonatkozásában; a kiberbiztonsággal kapcsolatos eszközök, módszerek, szervezeti és irányítási gyakorlatok bevezetés; elektronikus azonosító (eID) és adatkezelési megoldások fejlesztése; valamint a kiberbiztonsági oktatás, tudatosság és készségfejlesztés az egészségügyi szektorban.A támogatás összege legfeljebb 3.000.000 EUR. Határidő: 2022. május 17.

Pályázat vállalkozóknak úttörő termék-innovációk támogatására

Pályázati felhívás startupok, valamint kis- és középvállalkozások számára, úttörő termék-innovációik támogatására. A pályázatra kizárólag fizikai termékekkel lehet nevezni. A pályázatokat esztétikai, design, eredetiségi, megkülönböztethetőségi szempontok, valamint ökológiai és fenntarthatósági kritériumok alapján választják ki és rangsorolják. Az első helyezett 100.000 EUR pénzjutalmat kap terméke továbbfejlesztésére és a nemzetközi piacra vitelére. A 20 döntős vállalkozás is értékes nyereményeket és nemzetközi nyilvánosságot kap.

Pályázat oktatási és képzési intézmények innovációs tevékenységének támogatására digitális területeken

A pályázat célja többek közt az oktatási technológia területén működő induló vállalkozások, KKV-k és inkubátorok digitális megoldásainak támogatása. A pályázati kiírás nyelve angol. Határidő: 2022. május 17.

Lovas polgárőrök határok nélkül - Alkotói pályázat

Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatának pályázati felhívása a "lovas polgárőrök határok nélkül" témához kapcsolódó alkotások beküldésére. Minden résztvevő díjazásban részesül.

Pályázat kulcsfontosságú kapacitásterületeken megvalósítani tervezett rövid távú képzések támogatására

A pályázat célja, hogy támogassa a munkaerőpiacon dolgozók fejlett digitális készségeinek fejlesztését, különös tekintettel a kkv-kra, azáltal, hogy megfizethető hozzáférést biztosít a magas színvonalú szakosított képzésekhez, amelyek tükrözik a kulcsfontosságú kapacitási területek, például a kiberbiztonság, a mesterséges intelligencia, a felhő-szolgáltatások és a mikroelektronika legújabb fejleményeit. Határidő: 2022. május 17.

Videópályázat Czetz János születésének 200. évfordulójára

A Liszt Intézet videópályázati felhívása 12–25 év közötti fiatalok számára, Czetz János életéből inspirálódott rövid és kreatív alkotások beküldésére.

Európai uniós pályázat a gyermekek jogainak védelmét és előmozdítását segítő tevékenységek támogatására

A pályázat keretében az alábbi tevékenységek támogathatók: hosszú távú és fenntartható programok, valamint a gyermekek részvételére vonatkozó mechanizmusok létrehozása helyi és nemzeti szinten; a meglévő gyermekrészvételi mechanizmusok támogatásának biztosítása és működési körének bővítése; kölcsönös tanulási és képzési tevékenységek, a bevált gyakorlatok cseréje; a nemzeti, regionális és helyi hatóságok kapacitásépítési és képzési tevékenységei; valamint a gyermekek és felnőttek számára történő képzési és tudatosságnövelő tevékenységek. A támogatás összege minimum 75.000 EUR. Határidő: 2022. május 18.

Pályázat kortárs alkotóműhelyben és művészeti rezidenciaprogramban való részvételre

Pályázati felhívás magyarországi, vagy külföldi állampolgársággal rendelkező művészek számára, 14 napos kortárs alkotóműhelyben és művészeti rezidenciaprogramban részvételre.

Pályázat európai uniós díjak elnyerésére a sport területén

A pályázat célja, hogy díjazza és láthatóvá tegye azokat a projekteket és kezdeményezéseket, amelyek sikeresen népszerűsítették a sportot és a testmozgást Európa-szerte. A kategóriánkénti első helyezettek 10.000 EUR, a második és harmadik helyezettek 2.500 EUR díjazásban részesülnek. A pályázati kiírás nyelve angol. Határidő: 2022. május 19.

Európai uniós pályázatok légiforgalmi irányítási kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatására

Pályázati felhívások légiforgalmi irányítási kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatására, az inkluzív, rugalmas és fenntartható környezet megteremtése és a digitális európai égbolt megvalósítása érdekében.

Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázat 2022

A Hagyományok Háza, a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. és a Matyó Népművészeti Egyesület pályázati felhívása tárgyalkotók számára, Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázaton való részvételre, a magyar népi hímzések és viseletek hagyományainak megőrzése és továbbfejlesztése érdekében. Határidő: 2022. május 19.

Zöldművészet, zöldhumor - Alkotói pályázat

Kőszeg Város Önkormányzatának pályázati felhívása a hulladékgazdálkodáshoz kapcsolódó grafikák, festmények, kisplasztikák, kültéri alkotások, animációk, videók, videóklipek, improvizációk, versek, dalszövegek, és rövid történetek beküldésére.

Pályázat nemzetközi díjak elnyerésére az írni-olvasni tanulás, anyanyelvi oktatás témakörhöz kapcsolódóan

Pályázati felhívás nemzetközi díjak elnyerésére az írni-olvasni tanulás, oktatás, illetve az anyanyelvi oktatás és képzés témakörhöz kapcsolódóan. Fontos, hogy a pályázatoknak mind a díjak kiemelt céljához, mind az idei témához – mely "az írni-olvasni tanulás tereinek átalakítása" – kapcsolódniuk kell. Határidő: 2022. május 20.

Pályázat fiatal szerzőknek, a munkáik terjesztésének elősegítése céljából európai nyelvekre fordítással

Pályázati felhívás az írók fiatal generációjának támogatására és irodalmi műveik terjesztésének elősegítésére a közép-európai országok nyelveire történő fordítás révén. Pályázatot 40 év alatti szerzők nyújthatnak be. A sikeres pályázók többek között pénzbeli támogatást kapnak (5 000 EUR), melyet a teljes mű a kiíró szervezet egyik tagállamának nyelvére történő fordítására lehet felhasználni, amelyet a szerző és a kiadó a mű sajátosságait figyelembe véve választ ki.

Népszerű rovatok
Válogatás a várható / hamarosan megjelenő pályázatokból
  • Pályázat K+F+I és piacra lépési támogatásra a digitális gazdaság szereplőinek
  • Pályázat állatvédő szervezetek támogatására a Nemzeti Állatvédelmi Program keretében
komment
süti beállítások módosítása