Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Kezdő vállalkozók támogatása

2022. január 06. 10:04 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Pályázatok kezdő vállalkozóknak a pályázatfigyelő portálon:

 

Innovációs ötletpályázat energetikai fejlesztési ötletek beküldésére

Ötletpályázati felhívás startup versenyben való részvételre, az okos otthon, okos város, digitális infrastruktúra, energetika, fintech, e-mobilitás, internet, valamint az ügyfélkiszolgálás és termékinnovációs megoldások témájához kapcsolódó, korai és érett fázisban levő fejlesztési ötletek beküldésére. Az első három-három helyezett csapat mindkét fázisban az alábbiak szerinti támogatásban részesül: első helyezett – 5 millió forint; második helyezett – 3 millió forint; harmadik helyezett – 1 millió forint.

Felhívás globális gasztroturisztikai startupversenyben való részvételre

Pályázati felhívás globális gasztroturisztikai startupversenyben való részvételre, egy befogadóbb, fenntartható, és ellenálló turisztikai szektor létrehozása érdekében. A projekteket a termék érettsége, életképessége, méretezhetősége, fenntarthatósága, a potenciális befektetők érdeklődése, valamint a társadalmi hatásuk alapján választják ki. Pályázatot három kategóriában lehet benyújtani: új gasztroturisztikai technológiák; jelentős társadalmi javulást eredményező fejlesztések; valamint a fenntarthatóságot és/vagy élelmiszer-hulladékgazdálkodást javító fejlesztések. Pályázatot magán- és jogi személyek egyaránt benyújthatnak. A kiválasztott startupok többek között befektetési lehetőséghez jutnak, nemzetközi fórumon mutatkozhatnak be, használhatják a digitális gasztronómiai laboratórium létesítményeit 6 hónapon keresztül, valamint további mentorálási támogatást kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat munkaadóknak alacsony iskolai végzettségű álláskeresők foglalkoztatásának támogatására

Pályázati felhívás munkaadók számára, munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatás elnyerésére, alacsony iskolai végzettségű álláskeresők teljes munkaidőben, vagy legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben való foglalkoztatása és képzése céljából. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó 100%-a, de teljes munkaidő esetén legfeljebb a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér és annak szociális hozzájárulási adója.

Pályázat sporttechnológiai vállalkozásoknak nemzetközi piaci felkészítésre

Pályázati felhívás sporttechnológiai startupok számára nemzetközi piaci felkészítésük támogatására, a külföldön is versenyképes cégek exportjának ösztönzése céljából. A program támogatja a hazai technológiai fejlesztések, innovációk, valamint a magyar sportközösség és a nemzetközi szinten is sikeres sportolók, illetve a magyar külképviseleti hálózatok együttműködését.

Pályázat KKV-k részére a kutatási és innovációs együttműködéseikhez kapcsolódó szellemi tulajdonjogok kezelésének támogatására

Pályázati felhívás az európai startup vállalkozások és az EU által finanszírozott együttműködési kutatási projektekben részt vevő egyéb KKV-k segítése céljából a szellemi tulajdonjogok hatékony kezelésében a K+F projektek kapcsán. Pályázatot a Horizont programokban részvevő induló vállalkozások és KKV-k nyújthatnak be. A pályázat révén a résztvevő vállalkozásoknak jobb rálátásuk lesz a szellemi tulajdonjogi kérdésekre, meghatározhatják az immateriális javak védelmének lehetséges módjait, és elejét vehetik az esetleges szellemi tulajdonjogi konfliktusoknak.

Pályázat az internetes szabadságot, a digitális biztonságot és az internet általános egészségét erősítő informatikai technológiák, infrastruktúrák és közösségek támogatására

Pályázati felhívás a nyitott és hozzáférhető, az emberi jogokat, az internetes szabadságot és a nyitott társadalmakat erősítő projektek támogatására a technológiai fejlesztés, az alkalmazott kutatás, a digitális biztonság, valamint a rendezvények területén. A pályázat keretében tervkoncepciókat lehet benyújtani és az előzetes bírálat után kérik fel a pályázókat a teljes projekttervek benyújtására. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat innovatív alkalmazások fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás innovatív alkalmazások fejlesztésének és hálózati projektek támogatására. Az alkalmazásoknak minden esetben a civil szférát kell szolgálniuk. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van, amelyek különböző programországban vannak bejegyezve. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat kezdő vállalkozásoknak befektetési és inkubációs programban való részvételre

Pályázati felhívás magvető (pre-seed és seed) fázisú, gyors növekedési potenciállal rendelkező, innovatív start-up és spin-off vállalkozások számára befektetési és inkubációs programban való részvételre. Az inkubációs program keretében az alábbi szolgáltatásokat biztosítják: Üzleti modell kialakítása; Szervezetfejlesztési és toborzási tanácsadás; Szellemi tulajdon tanácsadás; Business case / üzleti terv összeállításának támogatása.

Pályázat kezdő vállalkozásoknak, befektetési programban való részvételre

Pályázati felhívása piaci validációval már rendelkező startup vállalkozások számára, befektetési programban való részvételre, az értékesítés dinamikus növelése és a nemzetközi terjeszkedés elősegítése céljából. A Kiíró jellemzően 250 – 1000 millió Ft összegben kínál befektetést a vállalkozások számára, ezért kisebbségi tulajdonrészt kérnek.

Pályázat az EUREKA programban való részvétel támogatására

Pályázati felhívás a vállalkozói szféra, különösen a kis- és középvállalkozások nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködését elősegítő EUREKA programban való magyar részvétel, vlamint az osztrák-magyar együttműködésben az automatizált vezetés határokon átnyúló tesztelésével kapcsolatos közös kutatási és fejlesztési projektek és a német-magyar együttműködésben folyó, különösen kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési projektjeinek támogatására. A támogatás összege általános EUREKA esetén 20 – 70 millió Ft; Osztrák-Magyar és a Német-Magyar EUREKA alprogram esetén 50 – 200 millió Ft. Támogatható tevékenységek: kísérleti fejlesztés, alkalmazott (ipari) kutatás. Önállóan nem támogatható tevékenységek: eszközbeszerzés immateriális javak beszerzése, nyilvánosság biztosításához kapcsolódó tevékenységek (tájékoztatás), projekt koordinációs tevékenység, piacra jutási tevékenység, iparjogvédelmi tevékenység, általános költségek, utazáshoz kapcsolódó tevékenység.

Pályázat mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak, startupoknak, digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektekhez tőkebevonási lehetőség elnyerésére

Hazai, a konvergencia régióban (azaz a közép-magyarországi régión kívül) működő mikro-, kis-, és középvállalkozások és startupok jelentkezhetnek digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektjeikhez 10-500 millió forintos tőkebefektetés elnyerésére. A befektető kisebbségi tulajdonrészt és speciális jogokat szerez a vállalkozásban.

További kezdő vállalkozói pályázatok

Pályázatok keresése:

komment
süti beállítások módosítása