Pályázatfigyelő

Pályázatok, támogatási lehetőségek

Népszerű pályázatok

2023. március 29. 05:45 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Népszerű pályázatok vállalkozásoknak

Hentesüzlet / húsbolt pályázat

Pályázati felhívás mikrovállalkozásként működő hentesüzletek számára, megnövekedett költségeik részbeni finanszírozására. A pályázat kiemelt célja egyszeri, vissza nem térítendő támogatás nyújtása a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek megnövekedett költségeinek részbeni finanszírozására.

Pályázat falusi kisboltok támogatására 2023

Pályázati felhívás kistelepülési üzletek, falusi kisboltok működésének 2023. évi támogatása céljából. Gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, szövetkezetek és települési önkormányzatok nyújthatnak be pályázatot 1-3 millió forint vissza nem térítendő működési támogatás elnyerésére, az élelmiszerüzlet üzemeltetésével összefüggő működési költségek finanszírozására.

Pályázat mikrovállalkozások fejlesztésére

​Pályázati felhívás az egyik LEADER helyi akciócsoport tervezési területén működő őstermelők és vállalkozások számára, mikrovállalkozások fejlesztésének támogatására, a helyi gazdaság megerősítése és a szolgáltatások színvonalának emelkedése érdekében. A támogatás összege 500.000 – 20.000.000 Ft.

„KKV Technológia” hitelprogram

0%-os hitel mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, készletbeszerzések és működési költségek finanszírozására. A hitelt társas vállalkozások és egyéni vállalkozók igényelhetik, összege: 5-150 millió forint. Támogatható tevékenységek: készlet beszerzés költségei és működési költségek finanszírozása. Csak a Közép-Magyarországi régión kívül bejegyzett székhelyre, telephelyre vagy fióktelepre megvásárolni kívánt készlet és a működési költség finanszírozása támogatható.

Pályázat működő mikrovállalkozások eszközbeszerzésének támogatására

Pályázati felhívás az egyik LEADER helyi akciócsoport illetékességi területén székhellyel vagy telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező mikrovállalkozások számára, eszközbeszerzéseik támogatására, a térség gazdasági fejlődésének elősegítésére a vállalkozói aktivitás, a versenyképesség, az innovációs képesség ösztönzése, munkahelyekmegtartása és újak létrehozása, valamint a gazdasági szerkezet fejlesztése érdekében. A támogatás összege 300.000 – 15.000.000 Ft.

Pályázat nőknek, vállalkozási, nonprofit vagy jótékonysági ötleteik megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás 18 éven felüli nők számára, vállalkozási, nonprofit vagy jótékonysági ötleteik megvalósításának támogatására. A pályázóknak nem kell vállalkozással, vagy már működő szervezettel rendelkezniük, azt a projekt keretében is el lehet indítani. Pályázni bármilyen területen, szakmában, foglalkozásban vagy mesterségben végezhető tevékenységgel lehet, az egyetlen kitétel, hogy annak a nőkre, lányokra és/vagy családokra kell összpontosítania. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12 hónap. A támogatás összege 250–500 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program

A Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022 (energiaköltségek növekményéhez kapcsolódó támogatás és energiahatékonysági beruházáshoz kapcsolódó önerőt kiegészítő támogatás) pályázati lehetőség feldolgozóipari mikro-, kis és középvállalkozások számára, 2022. október, november, december havi energiaköltségeik, valamint energiahatékonysági beruházásaik támogatására. A támogatás összege legfeljebb 500.000 EUR-nak megfelelő forintösszeg; illetve legfeljebb 200.000 EUR-nak megfelelő forintösszeg, ha a támogatás(okat) de minimis támogatásként veszi igénybe.

Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

Államilag támogatott beruházási hitel, megkezdett vagy új beruházások, valamint gépek, berendezések és felszerelések vásárlásának finanszírozása érdekében.

Európai uniós pályázati lehetőségek kreatív és kulturális szervezetek európai szintű együttműködéseinek 2023. évi támogatására

Pályázati felhívás kreatív és kulturális szervezetek európai szintű, kis,- közepes-, és nagyléptékű együttműködéseinek támogatására. A pályázat célja az európai kultúrához és kreatív alkotásokhoz való hozzáférés javítása, valamint az innováció és a kreativitás előmozdítása. A projekt keretében a különböző méretű kulturális szervezetek lehetőséget kapnak az együttműködésre, kísérletezésre, innovációra, mobilitásra és egymástól való tanulásra. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, amelynek a projekt nagyságától függően legalább 3, 5, vagy 10 tagja van, amelyek különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 48 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege a projekt méretétől függően legfeljebb 200.000, 1.000.000, vagy 2.000.000 EUR lehet. A pályázati kiírás nyelve angol.

Munkaerő fejlesztési támogatás vállalkozásoknak, vállalkozóknak

Pályázati felhívás mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok számára, munkaerő képzési költség és bértámogatás igénylésére, a munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása érdekében. Támogatható tevékenységek: Szakmai ismeretre irányuló képzés; Soft skill képzés; Információs és kommunikációs (IKT) technológiákra irányuló képzés; Nyelvi képzés; Támogatás mértéke: Mikro- és kisvállalkozás: 70%; Középvállalkozás: 60%; Nagyvállalat: 50%. A támogatás összege mikro-, kis és középvállalkozás esetében legfeljebb 50 millió Ft; nagyvállalat esetében legfeljebb 100 millió Ft.

Pályázat turistautak és turistajelzések felújítására

Pályázati felhívás vállalkozások és civil szervezetek számára, turistautak megkopott, megrongálódott, hiányos jelzéseinek felújítására. A támogatás összege nettó 20.000 Ft + ÁFA/km.

Vállalkozások munkaerő támogatása

Pályázati felhívás munkaadók számára, állami foglalkoztatási szervnél legalább 1 hónapja regisztrált álláskeresők, vagy 25 év alatti álláskeresők foglalkoztatásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 250.000 Ft/hó.

Pályázat vállalkozásoknak, regisztrált álláskeresők foglalkoztatásának támogatására

A ... Vármegyei Kormányhivatal pályázati felhívása ... megyei, meghatározott járásokban működő vállalkozások számára, regisztrált álláskeresők foglalkoztatásának támogatására, 4+2 hónapos támogatási időtartamra. A támogatás összege: bérköltség támogatás: legfeljebb 393.240 Ft/hó; bértámogatás: legfeljebb 348.000 Ft.

Fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása

Pályázati felhívás 30. életévét be nem töltött és utolsó szakképzettségét 2011-ben vagy azóta megszerzett álláskeresőt foglalkoztatni kívánó munkaadók számára, fix 90 napos, a fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzését elősegítő támogatás igénylésére. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100 %-a, de teljes munkaidő esetén havonta legfeljebb a megállapítás napján hatályos garantált bérminimum kétszerese.

Munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztatása céljából

Pályázati felhívás alacsony iskolai végzettségűeket foglalkoztatni kívánók számára, fix 90 napos munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás igénylésére. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó 100 %-a, de teljes munkaidő esetén legfeljebb a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér és annak szociális hozzájárulási adója. Kérelmek már csak a Közép-Magyarországi Régióban (Budapest és Pest megye) nyújthatóak be.

Pályázat hátrányos helyzetű személyeket foglalkoztató szervezeteknek, munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás elnyerésére

Pályázati felhívás hátrányos helyzetű, nyilvántartott álláskeresőt munkaviszony keretében teljes munkaidőben, vagy legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben foglalkoztató szervezetek számára, munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás elnyerésére.

Komplex elhelyezkedési támogatás tartósan álláskeresők foglalkoztatása után

Felhívás súlyosan hátrányos helyzetű, azaz legalább 12 hónapja regisztrált álláskeresők foglalkoztatásának támogatására. A súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésük esetén hat hónapig járó bérkiegészítést kaphatnak. Ha foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesítenek, a minimálbér 30 százalékával megegyező összeghez, jelenleg havi több mint 50 ezer forinthoz juthatnak. Mindezek mellett a munkaadó is támogatásban részesül, amennyiben súlyosan hátrányos helyzetű személyt alkalmaz, mivel a jogviszony első négy hónapjára a munkavállaló bérének felét megtéríti az állami foglalkoztatási szerv.

Súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatását elősegítő támogatás

Pályázati felhívás súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatását elősegítő támogatás igénylésére. A súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésük esetén hat hónapig járó bérkiegészítést kaphatnak. A munkaadó is támogatásban részesül, amennyiben súlyosan hátrányos helyzetű személyt alkalmaz, mivel a jogviszony első négy hónapjára a munkavállaló bérének felét megtéríti az állami foglalkoztatási szerv.

Pályázat munkaadóknak alacsony iskolai végzettségű álláskeresők foglalkoztatásának támogatására

Pályázati felhívás munkaadók számára, munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatás elnyerésére, alacsony iskolai végzettségű álláskeresők teljes munkaidőben, vagy legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben való foglalkoztatása és képzése céljából. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó 100%-a, de teljes munkaidő esetén legfeljebb a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér és annak szociális hozzájárulási adója.

Népszerű vállalkozói pályázati rovatok

Eszközbeszerzési, gépbeszerzési pályázatok

Telephelyfejlesztési pályázatok

Foglalkoztatási támogatások, pályázatok

Pályázatok kezdő vállalkozások támogatására (Vállalkozóvá válás támogatása)

Pályázatok fiatal vállalkozók támogatására

Turisztikai pályázatok, falusi turizmus pályázatok

Mezőgazdasági pályázatok, támogatások, Pályázatok őstermelőknek

Pályázatok egyéni vállalkozóknak

GINOP Plusz

Várható pályázatok

Pályázatfigyelő

Pályázatok vállalkozásoknak 2023

komment

Pályázati körkép 2023. február 2.

2023. február 02. 07:38 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Háziorvosi és fogorvosi letelepedési pályázat 2023

Pályázati felhívás a legalább 12 hónapja betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 20.000.000 Ft.

EXIM Gyármentő Beruházási Hitelprogram

Hitelkonstrukció középvállalatok és nagyvállalatok számára, energetikai beruházásaik, kapacitásbővítéseik, illetve technológiai korszerűsítéseik finanszírozása érdekében.

Európai uniós pályázat KKV-k környezetbarátabbá tételét elősegítő fejlesztési tevékenységek támogatására a helyi és szociális gazdaságban, transznacionális együttműködések megvalósításával

Pályázati felhívás a szociális gazdaságban működő KKV-k folyamatainak és tevékenységeinek zöldítése a fenntartható gyakorlatok fejlesztésének ösztönzése, a kapacitásépítés, tudásátadás és transznacionális együttműködés révén. A pályázat célja többek között a transznacionális és ágazatközi együttműködés, valamint a bevált gyakorlatok cseréjének támogatása; a szociális gazdaságban tevékenykedő KKV-k és vállalkozók személyzete, vezetősége kapacitásának és készségeinek erősítése; a fenntartható alternatívák és innovatív megoldások bevezetésének ösztönzése a kapacitásépítés, inkubáció, tanácsadási szolgáltatások és coaching révén; valamint a tudományos élet és a hatóságok közötti együttműködés előmozdítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani amelynek legalább hat tagja van melyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24–36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A Kiíró úgy véli, hogy 750.000 – 1.000.000 EUR támogatási összeg elegendő lehet a projektek végrehajtásához. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat klímapozitív biogazdaságok kísérleti hálózatának kialakítására

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás klímapozitív biogazdaságok kísérleti hálózatának kialakítására, az éghajlat- és környezetbarát gyakorlatok bevezetése és elterjesztése érdekében. A pályázat célja többek között a biogazdaságok kapacitásának javítása az éghajlatváltozás mérséklése és az ahhoz való alkalmazkodás tekintetében; a biotermelés éghajlattal kapcsolatos és egyéb (társ)előnyeire és hatásaira vonatkozó minőségi és mennyiségi adatok hozzáférhetőségének javítása; a szén-dioxid-kibocsátási gyakorlatok továbbfejlesztése; valamint a mezőgazdasági tudás- és innovációs rendszerek és a döntéstámogató rendszerek megerősítése a biogazdálkodási ágazatban. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A kiíró úgy véli, hogy 5 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat interaktív, média-, adatvizualizációs és multimédiás művészeknek, az álhírek és médiaműveltség témakörébe tartozó nemzetközi programban való részvételre

Pályázati felhívás az interaktív és médiaművészettel, adatvizualizációval és multimédiás produkcióval foglalkozó művészek számára, az álhírek és médiaműveltség témakörébe tartozó nemzetközi programban való részvételre. A pályázat keretében az alábbi projekteket támogatják: az álhírek, dezinformáció vagy médiaműveltség témájára reflektáló műalkotások; valamint az interaktív és médiaművészet, az adatvizualizáció és a multimédiás produkció területéhez tágan illeszkedő alkotások. A résztvevők hálózatépítési lehetőséget, illetve legfeljebb 6.000 EUR támogatást kapnak projektjük megvalósításához. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat autista gyermekek nyári táboroztatásának támogatására

Pályázati felhívása civil szervezetek, oktatási intézmények és vállalkozások számára, autista gyermekek nyári táboroztatásának a támogatására. A támogatás összege 350.000 Ft.

Az én Petőfim - Esszépályázat

Az Anyanyelvápolók Szövetségének pályázati felhívása Petőfi-élményekkel kapcsolatos irodalmi, nyelvi, hely- vagy kultúrtörténeti szemléletű esszék írására és beküldésére. A díjak egyaránt lehetnek pénzdíjak és tárgyjutalmak. A szövetség a legjobb pályázatok anyagából válogatáskötetet jelentet meg.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat a személyre szabott rákkezelést elősegítő új, biomarker-alapú vizsgálatok fejlesztésének támogatására

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás a személyre szabott rákkezelést elősegítő új, biomarker-alapú vizsgálatok fejlesztésének támogatására, a betegség előrejelzés és progressziójának nyomon követése érdekében a refrakter daganatos betegségben szenvedő betegeknél. A pályázat célja többek között új kísérő diagnosztikai tesztek, prediktív biomarker-alapú vizsgálatok, prognosztikai tesztek, kísérő diagnosztikai tesztek, valamint biomarker-alapú ellenőrző tesztek kifejlesztése. A felhívásra nemcsak jogi személyek, de egyéni vállalkozók és magánszemélyek is nyújthatnak be pályázatot. A pályázat keretösszege 65 millió EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

A jó házasság titka! / Hívd randira házastársadat! - Pályázatok házaspároknak

A SZÉNA Egyesület pályázati felhívásai Fejér vármegyében élő házaspárok számára, randevúról készült fotók, valamint a párok megismerkedését elmesélő történetek beküldésére. A pályázat résztvevői között egy 20.000 Ft értékű éttermi utalvány és egy ajándékcsomag kerül kisorsolásra.

Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

Hitelkonstrukció a turisztikai szektorban működő vállalkozások számára, szabad felhasználású folyószámlahitel igénylésére, a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében. A hitel összege 1 milliótól akár 300 millió forintig.

Nikon Photo Contest 2022-2023 - Fotópályázat

Pályázati felhívás hivatásos és amatőr fotósok számára, a "Szeretett" témára reflektáló fotóalkotások, illetve a "Következő lépések" témára reflektáló rövidfilm alkotások készítésére és beküldésére. A rövidfilmek hossza 20–40 másodperc, vagy 180–300 másodperc lehet. Az alkotások bármilyen eszközzel készülhetnek. A nagydíj elnyerői 500.000 JPY pénzjutalmat és fotózási kelléket, valamint  a további díjazottak is fotózási kelléket kapnak. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat civil szervezeteknek, mentorprogramban való részvételre

Pályázati felhívás nonprofit szervezetek, egyesületek, alapítványok és szociális szövetkezetek számára, 9 hónapig tartó, térítésmentes mentorprogramban való részvételre.

Nemzetközi kutatási díj a klímaváltozás és a fertőző betegségek összefüggéseit kutató szervezetek kimagasló eredményeinek elismerésére

Pályázati felhívása kutatási díj elnyerésére, a klímaváltozás és a fertőző betegségek összefüggéseit kutató szervezetek és vállalkozások kimagasló eredményeinek elismerésére. A pályázat célja a betegségek felszámolása és az éghajlatváltozás a metszéspontjaival kapcsolatos bizonyítékbázis bővítése. A díjakon keresztül a Kiíró katalizáló támogatást nyújt a kutatóknak az éghajlat és a fertőző betegségek kapcsolatának új és kevéssé vizsgált területeinek vizsgálatához. Összesen 10 kezdeményezést díjaznak, melyek mindegyike 50.000 USD támogatásban részesül. A pályázati kiírás nyelve angol.

A vers világa 2023 - Képzőművészeti pályázat középiskolásoknak

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár pályázati felhívása középiskolás diákok számára, a "Lehetnék bárki. Kortárs és kortalan versek" c. kötet által inspirált képzőművészeti alkotások készítésére és beküldésére. Díjazás: 1. helyezett 50 ezer Ft; 2. helyezett 40 ezer Ft; 3. helyezett 30 ezer Ft.

Gyere a MATE-re - Ösztöndíjpályázat középiskolás diákoknak

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány pályázati felhívása kiemelkedő teljesítményű középiskolás diákok számára, ösztöndíj elnyerésére, az Egyetemen történő továbbtanulásuk érdekében. A támogatás összege 50.000 Ft/fő/hó.

Európai uniós pályázat az EU Célzott Mobilitási Programjának megvalósításához kapcsolódóan

Pályázati felhívás az EU Célzott Mobilitási Programjának megvalósításához kapcsolódóan, a 18 év feletti EU/EGT tagállamok álláskeresőinek munkaközvetítését célzó intézkedések fejlesztése érdekében. A pályázat célja többek között a munkaerő-piaci igények kielégítése; az álláskeresők és a munkavállalók helyzetének javítása;  az EURES-szervezetek szolgáltatáskatalógusának bővítése; valamint a köz- és magánszféra közötti partnerségek előmozdítása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A kiíró úgy véli, hogy 2–5 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj 2023 – Pályázat a nemzetközi verseny magyar fordulójában való részvételre

A GWP Magyarország Alapítvány pályázati felhívása 15-20 év közötti, középiskolás fiatalok számára, környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségű, helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozó dolgozatok beküldésére, a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj nemzetközi verseny magyar fordulójában való részvételre. A nemzetközi Díj 15.000 dollár és egy kristályszobor.

Csak tiszta forrásból - Fotópályázat

A Csabagyöngye Kulturális Központ Lencsési Közösségi Háza és a Márvány Fotóműhely fotópályázati felhívása a Kárpát - medencében élő magyar fotósok számára, különálló alkotások készítésére és beküldésére, témamegkötés nélkül.

Pályázat művészeti mentorprogramban való részvételre

Pályázati felhívás a képzőművészet, fotográfia, mozgóképkultúra, látvány­tervezés képzések iránt érdeklődő tehetséges, 16 és 25 éves kor közötti fiatalok számára, művészeti mentorprogramban való részvételre. Határidő: 2023. február 3. (!!!)

Átmeneti támogatás dohánytermelőknek

Pályázati felhívás Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkező dohánytermelők számára, átmeneti támogatás igénylésére. A támogatás összege hektáronként legfeljebb 1.300.000 Ft.

komment

Válogatás az aktuális pályázatokból

2023. január 31. 09:01 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Vállalkozások munkaerő támogatása

Pályázati felhívás munkaadók számára, állami foglalkoztatási szervnél legalább 1 hónapja regisztrált álláskeresők, vagy 25 év alatti álláskeresők foglalkoztatásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 250.000 Ft/hó.

Pályázat muzeális intézmények 2023. évi elismerésére

Pályázati felhívás muzeális intézmények számára, a megelőző évben jelentős eredményeket felmutató muzeális intézmények elismerésére és tevékenységük támogatására.

Pályázat új megközelítések tesztelésére a kevésbé fejlett európai régiók innovációs ökoszisztémáinak az uniós értékláncokba való bekapcsolódási és együttműködési képességének növelése érdekében

Pályázati felhívás új megközelítések tesztelésére a kevésbé fejlett európai régiók regionális innovációs ökoszisztémáinak az uniós értékláncokba való bekapcsolódási és együttműködési képességének növelése érdekében. A pályázat célja többek között a kereskedelmi hasznosítás és a méretnövelés fázisában lévő interregionális innovációs projektek támogatása, valamint a regionális innovációs ökoszisztémák szereplői innovációs potenciáljának felszabadítása. Olyan projektekkel lehet jelentkezni, amelyek célja a sikeres interregionális együttműködés és a közös intelligens szakosodási területeken történő beruházások előfeltételeinek megteremtése, illetve a befektetési ötletek validálási folyamatának megkönnyítése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van amelyek két különböző programországban vannak bejegyezve. A kiíró úgy véli, hogy 500.000 – 1.500.000 EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol.

„KKV Technológia” hitelprogram - Támogatott hitel mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, készletbeszerzések és működési költségek finanszírozására

0%-os hitel mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, készletbeszerzések és működési költségek finanszírozására. A hitelt társas vállalkozások és egyéni vállalkozók igényelhetik, összege: 5-150 millió forint. Támogatható tevékenységek: készlet beszerzés költségei és működési költségek finanszírozása. Csak a Közép-Magyarországi régión kívül bejegyzett székhelyre, telephelyre vagy fióktelepre megvásárolni kívánt készlet és a működési költség finanszírozása támogatható.

Pályázat városi kerékpáros infrastruktúra-fejlesztések támogatására

Pályázati felhívás városi kerékpáros infrastruktúra-fejlesztések támogatására, az egészséges és környezetbarát közlekedés széleskörű elterjedése érdekében. A résztvevő projektek világszínvonalú technikai segítségnyújtást kapnak, az iparági legjobb gyakorlatokkal kapcsolatos képzéseken vehetnek részt, valamint hálózatépítési lehetőséget kapnak. A támogatás összege 400.000 – 1.000.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat mikrovállalkozások fejlesztésére

Pályázati felhívás az egyik LEADER helyi akciócsoport tervezési területén működő őstermelők és vállalkozások számára, mikrovállalkozások fejlesztésének támogatására, a helyi gazdaság megerősítése és a szolgáltatások színvonalának emelkedése érdekében. A támogatás összege 500.000 – 20.000.000 Ft.

Női szerepek - Irodalmi pályázat Lorántffy Zsuzsanna személye és munkássága előtt tisztelegve

A Tokaj-Hegyalja Egyetem pályázati felhívása középiskolás diákok, egyetemisták és felnőttek számára, a női szerepeket bemutató esszék és novellák írására és beküldésére, meghatározott témákban. A fődíj kategóriánkként egy-egy tablet és a művek folyóiratban való megjelentetése.

Pályázat mezőgazdasági kutatási projektek támogatására

Pályázati felhívás mezőgazdasággal foglalkozó kutatók számára, támogatás elnyerésére projektjeik megvalósítása érdekében. Pályázatot az alábbi három témában lehet benyújtani: táplálkozás; klímaváltozáshoz való alkalmazkodás; illetve mezőgazdasági jövedelem. A pályázat keretében az élelmezés- és táplálkozásbiztonság szempontjából fontos háziasított fajokkal kapcsolatos kutatásokat támogatják. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam általában 1–5 év. A támogatás összege évente 10.000 – 100.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

TŰRÉSHATÁR | TŰ-RÉS-HATÁR - Pályázat a 2024. évi Textilművészeti Triennálén való részvételre

A Kulturális Alapítvány a Textilművészetért és a Savaria Múzeum - Szombathelyi Képtár pályázati felhívása, textilművészek, képző- és iparművészek számára, a kiállítás tematikájára és hívószavára reflektáló művek létrehozására, a VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálén való részvétel céljából.

Művészeti pályázat egyéni és csoportos kiállításra

Pályázati felhívás felsőfokú művészeti tanulmányokat folytató hallgatók, egyéni alkotók, alkotócsoportok, művészeti intézmények, kurátorok, valamint művészeti szakmai szervezetek számára, egyéni és csoportos kiállítás megvalósítására.

Pályázat multimédiás gyártási módszerek, folyamatok, eszközök, szolgáltatások európai szintű díjazására

Pályázati felhívás nemzetközi díj elnyerésére, a tanulást támogató média használatával kapcsolatos kiválóság elismerésére és jutalmazására. Bármilyen multimédiás anyag, program, produkció, nyersanyag, szoftver, eszköz vagy szolgáltatás benyújtható, amelyet az oktatás és/vagy képzés bármely szintjén történő felhasználásra készítettek. A pályázatra 2020. január 1-je után készült multimédiás anyagokkal lehet nevezni. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat ifjúsági szervezetek, oktatási intézmények részére, fiatalok kapcsolatépítését célzó rövid távú mobilitási tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás ifjúsági szervezetek, oktatási intézmények részére, 12–30 év közötti fiatalok, rövidtávú mobilitási programjainak megvalósítására. A pályázat célja többek között a demokratikus értékek, az állampolgári részvétel és a határokon átnyúló párbeszéd előmozdítása a fiatalok körében. Pályázatot benyújtani különböző fókuszterületeken lehet: fenntarthatóság és ellenállóképesség; örökségvédelem és emlékezet; egészség és aktív életmód; művészetek és kultúra; demokratikus értékek és polgári erények; valamint gyakorlati kompetenciák és vállalkozói készségek. A felsorolt területeken kívül más témával is lehet pályázni. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 6 hónap. A támogatás összege legfeljebb 10.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat kerékpártúrák megszervezésének támogatására

Pályázati felhívás családbarát kerékpártúrák megszervezésének támogatására, a kerékpározás népszerűsítése érdekében. A támogatás összege bruttó 95.000 Ft/esemény.

Pályázat emberi jogi programok támogatására

Pályázati felhívás jogi szervezetek számára, emberi jogi tevékenységek támogatására, a kézzelfogható eredmények elérése érdekében. A pályázat célja az alábbi prioritási területek mentén szerveződő tevékenységek támogatása: az emberi jogok védelmezőinek támogatása; szólásszabadság, internetszabadság és független újságírás; a nők és lányok egyenlő jogai; valamint vallás- és hitszabadság. A pályázati kiírás nyelve angol.

Miért nem halljuk a suttogást? - Sci-fi novellapályázat

A Marsbook Kiadó pályázati felhívása amatőr írók számára, a Fermi-paradoxonnal kapcsolatos novellák írására és beküldésére. A pályázat első helyezettje megnyeri a fődíjat, amely egy saját regény megjelentetésének lehetősége.

Fészek-otthon - Rajzpályázat

A Vojtina Bábszínház rajzpályázati felhívása gyerekek számára, madárfészkek építésével kapcsolatos alkotások készítésére és beküldésére. A kiválasztott képek alkotóinak jutalma egy 3 fős családi belépő a Mese a madárfészekről című előadásra, valamint egy az előadásról készült fotómontázs, melyet az alkotók és a színészek aláírásukkal látnak el.

Pályázat interaktív, média-, adatvizualizációs és multimédiás művészeknek, az álhírek és médiaműveltség témakörébe tartozó nemzetközi programban való részvételre

Pályázati felhívás az interaktív és médiaművészettel, adatvizualizációval és multimédiás produkcióval foglalkozó művészek számára, az álhírek és médiaműveltség témakörébe tartozó nemzetközi programban való részvételre. A pályázat keretében az alábbi projekteket támogatják: az álhírek, dezinformáció vagy médiaműveltség témájára reflektáló műalkotások; valamint az interaktív és médiaművészet, az adatvizualizáció és a multimédiás produkció területéhez tágan illeszkedő alkotások. A résztvevők hálózatépítési lehetőséget, illetve legfeljebb 6.000 EUR támogatást kapnak projektjük megvalósításához. A pályázati kiírás nyelve angol.

Titkot rejt az erdő - Természetvédelmi témájú irodalmi vers- próza- és meseíró pályázat

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület irodalmi pályázati felhívása hazai és határon túli általános és középiskolások számára, az erdővel, a természeti környezettel kapcsolatos versek, prózák és mesék írására és beküldésére. Minden kategória első hat helyezettje értékes jutalomban részesül.

Pályázat nemzetközi konferenciaszervezés támogatására

A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása határon túli magyar tudományos szervezetek országaiban nemzetközi konferenciák, workshopok szervezésének támogatására, a magyar tudomány nemzetközi elismertsége és kapcsolatainak fejlesztése érdekében. A támogatás összege 500.000 - 2.500.000 Ft.

Pénzdíjas képzőművészeti pályázat kültéri szobrok létrehozására

Pályázati felhívás képzőművészek számára, a Kiíró konkrét környezetével, valamint a Balaton-felvidékkel kapcsolatba hozható kreatív kortárs, kültéri alkotások létrehozására. Díjazás: 1.000.000 Ft.

Év tetője 2023 - Pályázat igényesen elkészített tetők népszerűsítése és díjazása céljából

Az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségének pályázati felhívása az "Év tetője 2023" díj elnyerésére, az építészeti (funkcionális és esztétikai), mű­szaki és technológiai, valamint gazdaságossági szempontok összehangolásával tervezett és kivitelezett igényes tetők elismerésére. A Nívódíjas pályázók a vándordíj mellé 100.000 Ft, a kategóriadíjas pályázók 40.000 Ft pénzjutalomban részesülnek.

Válogatás a várható / hamarosan megjelenő pályázatokból
  • Pályázat vidékfejlesztési együttműködések támogatására a társadalmi vállalkozások fejlesztéséért
  • Pályázat vidéki infrastruktúrafejlesztés támogatására tanyás területeken
  • Pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozása
komment

Napelem pályázatok és napelem pályázati hírek

2023. január 30. 05:34 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

A közelmúltban megjelent napelempályázatok és napelemes pályázati hírek:

Megtört a jég a napelemes pályázatoknál? Van, akinek már fizetett az állam. Módosult az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című felhívás

Napelempályázatok: a legfontosabb kérdésre még mindig nincs válasz. Hiába volt a konkrét, eldöntendő kérdés, továbbra sem tisztázza a kabinet, kívánja-e kompenzálni a napelemre, hőszivattyúra pályázókat azok után, hogy a pályázatok elbírálásának és kifizetésének késlekedése alatt óriásit emelkedett az ilyen energiarendszerek ára. Korábban Gulyás Gergely kizárta ennek lehetőségét, de úgy tűnik, maradhat annyi a pályázati keretből, hogy ki lehessen fizetni a megugrott költségeket is.

Újraindulhatnak a napelemes pályázatok. Lantos Csaba: részben újraindulhatnak a napelemes pályázatok, ha erre igény van. Aki már nyert a napelemes pályázaton, az is hiába várja a megígért állami támogatást

Napelemes pályázat: két szék között a pad alá estek a nyertesek, de remélhetőleg van kiút. Közel egy évvel a lakossági napelemes pályázatok beadása után még mindig 17 ezren várják, hogy elbírálják a támogatási kérelmüket, a minap pedig betiltotta a kormány a hálózatba való betáplálás lehetőségét, így elvileg csak sziget üzemmódú napelemes fejlesztések valósulhatnak meg, azt viszont a felhívás kizárta. A sokhavi várakozás alatt a kivitelezői költségek elszálltak, így a 100%-os támogatást ígérő pályázatból sokaknál 60-70%-os támogatású konstrukció lett, azaz akár milliós méretű önerőt is hozzá kell tenniük. A pályázatot egyébként az uniós helyreállítási alapból tervezné finanszírozni a kormány, de egyetlen tagállamként még azt se hagyta jóvá nekünk Brüsszel, így ezzel is összefügghet, hogy a hivatalos adatbázis szerint még a kivitelezők szállítói előlegére se fizettek ki egyetlen fillért se. A rezsicsökkentés augusztusi módosítása után tehát a bizonytalanságok halmozódtak és most az érintettek csak reménykedhetnek abban, hogy lesz valamilyen jogszabályi lehetőség például az áramszolgáltatókhoz október 31-ig beadott igényre tekintettel, hogy a tervezett fejlesztésüket tényleg meg is tudják csinálni.

Önhibájukon kívül kerültek lehetetlen helyzetbe a napelemes pályázat nyertesei. A napelemesek kemény levélben mennek neki Palkovics Lászlónak

A betáplálás felfüggesztését és a pályázatokkal kapcsolatos késlekedést is számon kérik a miniszteren a szakmai szövetségnél, azonnali közbelépést sürgetnek. Módosult az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című felhívás

A lakossági napelempályázatot lefújta a kormány, inkább indított egy nagyvállalati támogatási programot. Gyármentő programot indít a kormány, a napelemes beruházásaikat is támogatják. Döntött a kormány: Amíg nincs uniós forrás, nem lesz napelempályázat sem. Ősszel indult volna a második kör.

Annyi az ingyenpénznek: a kormány lefújta a napelempályázatot. Mégsem lehet novembertől újra jelentkezni az ingyenmilliókkal kecsegtető napelem támogatásra, lefújták a pályázat második körét. Csak akkor nyitják meg újra ezt a támogatási lehetőséget, ha hozzáférünk az uniós helyreállítási alap pénzeihez – írja Bank360.hu.

Egyelőre mégsem lesz második fordulója az eddig botrányosan kezelt napelempályázatnak. Bár a napelem- és hőszivattyú-pályázatok első körének pályázatait sem bírálták el, kifizetés pedig eddig egy fillér sem történt, a Technológiai és Ipari Minisztérium már a második körös pályázatot is megígérte szeptember elején. Ezt az ígéretét most, másfél hónappal később visszavonta.

Nem lesznek novemberben ingyenmilliók: lefújták a napelemes pályázat újraindítását. Mégsem lehet novembertől újra jelentkezni az ingyenmilliókkal kecsegtető napelem támogatásra, lefújták a pályázat második körét. Az újranyitás feltétele az uniós helyreállítási pénzek

Lakossági napelemes pályázat: újabb fontos bejelentést tett a kormány. Bár szeptember elején még azt ígérte a kormány, hogy idén ősszel kiírja a lakossági napelemes pályázat második fordulóját, de egy hétfői közleményben már azt közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium: „a pályázat második szakaszáról az uniós támogatások felhasználásáról szóló hivatalos megállapodást követően születik döntés”.

Palkovics László: Nem lesznek kárvallottjai a napelemes döntésnek. A kormány továbbra sem tud választ adni napelemügyben a több hónapos semmittevésre

Míg Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta, a napelemrendszerek drágulása miatt érdemes a pályázaton elnyert pénzek feletti részre hitelt felvenni, egy ellenzéki képviselői kérdésre Koncz Zsófia még ennyit sem tanácsolt. A Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkárának válasza kimerült a frázispuffogtatásban.

Pályázat napelemes ingatlanfejlesztések elismerésére. Az Építészfórum pályázati felhívása építész tervezők számára, Média Építészeti Díj Különdíjának 2022. évi elnyerésére, napelemes ingatlanfejlesztések elismerésére. A Napelemes Ingatlanfejlesztések Különdíjának összege 300.000 Ft.

Veszélybe kerülhetnek a napelempályázatok, ha nem lép közbe a kormány. Sokan nyertek 100 százalékos támogatást napelem-telepítésre, ám végül többen is elálltak tőle, mivel állításuk szerint a kivitelezők pluszpénzt kértek tőlük a rendszerre. A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke egy rendezvényen az eddigi támogatás mértékének emelését szorgalmazta.

Ingyenes napelem: baj van a pályázatokkal, lépéseket sürgetnek a napelemesek. Befulladhatnak az ingyen napelemes pályázatok, kongatja a vészharangot a napelemes szövetség.

Hatalmas a roham a napelemekért. Valósággal elszabadult a kereslet a napelemek iránt a rezsiváltozások bejelentését követően, ami érezhető lesz a napelemes pályázat novemberre előrehozott második ütemében is. Miklovicz Péter, a Gordius Solutions Tender Kft. ügyvezetője elmondta, ezúttal kulcsfontosságú lesz a gyorsaság is, ugyanis most már a beadási sorrend is számít majd. Hozzátette, mindeközben az előző körben támogatói okiratot szerző pályázóknak […]

Féléves csúszással sem sikerült elbírálni az összes napelemes pályázatot. Napelem: lebénult a kormány osztogatása az uniós pénz nélkül.

Úgy tűnik, lebénult a kormány egyik sokat ígérő napelemes energiafejlesztési pályázata, miután a jogállamisági vitában nem sikerült megegyezni az Európai Bizottsággal az uniós helyreállítás. Nagyon nagy a baj a napelemes pályázatokkal – az államtitkár egy párhuzamos valóságban él? Egyelőre nem kaptak pénzt a napelemes pályázat nyertesei, de ha kapnának, akkor is több százezres, illetve milliós pluszköltséget kéne vállalniuk. A problémákat az elcsúszott határidők, valamint a közben nagyon megemelkedett piaci árak okozzák. Töredéke valósulhat csak meg a pályázatoknak, a minisztérium mégis ugyanezekkel a feltételekkel nyitna meg egy újabb kört.

Pályázat lakossági napelemes rendszerek támogatására

Pályázat magánszemélyeknek, lakossági napelemes rendszerek támogatására és fűtési rendszerek napelemes rendszerekkel kombinált elektrifikálásának támogatására. A támogatás összege minimum 500.000 Ft, tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer létesítése esetén legfeljebb bruttó 2.900.000 Ft; tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszer telepítése, létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje esetén legfeljebb bruttó 11.300.000 Ft. FIGYELEM! A következő benyújtási lehetőség 2022. novemberében lesz.

Fontos, a kormány előre hozza novemberre a tavaszra tervezett napelemes pályázatokat. Novembertől lesz elérhető a lakossági napelemes pályázat második üteme a tervezett tavaszi időpont helyett, a több mint 200 milliárd forint keretösszegű pályázati támogatás több tízezer, átlagjövedelem alatti családnak segíthet a rezsiterhek további csökkentésében – jelentette be Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára.

Napelemes pályázat: 2022. novemberben jön a következő benyújtási lehetőség. A „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című felhívás benyújtási határideje 2022. szeptember 5-én módosult.

A hivatalos közlemény szerint az alábbi ütemezésben lehet a pályázatokat benyújtani:

Fejér, Győr-Moson-Sopron, KomáromEsztergom, Vas, Veszprém és Zala megye: 2022.11.28. 17:00 órától 2022.12.16. 24:00 óráig
Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye: 2022.11.28. 17:00 órától 2022.12.16. 24:00 óráig
Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 2022.12.05. 17:00 órától 2022.12.23. 24:00 óráig
Budapest és Pest megye: 2022.12.05. 17:00 órától 2022.12.23. 24:00 óráig

Lakossági napelemes pályázat nyílik novemberben. Novembertől elérhető lesz a lakossági napelemes pályázat második üteme, a keretösszeg a több mint 200 milliárd forint. Novembertől lesz elérhető a lakossági napelemes pályázat második

Itt a kormányzati fordulat a napelemes pályázatban: előrehozzák a második fordulót. Újabb kormányzati fordulat történt a nagy népszerűségnek örvendő lakossági napelemes pályázatban, ugyanis hétfőn este azt jelentette be Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára, hogy mégsem halasztják el a második pályázati forduló megnyitását jövő tavaszra, mint ahogy azt augusztus elején közölték, hanem idén novemberben megnyitják azt.

Módosult az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című felhívás. Napelemes pályázat: már 9 ezren nyertek, a többiek akár ősz végéig is várhatnak. Az elmúlt 10 napban 7 ezer új nyertest hirdettek ki a lakossági napelemes pályázaton, azaz jócskán felpörgött a kihirdetési tempó, de egy friss miniszteri válasz azt tartalmazza, hogy ősz végéig elhúzódhat, mire mind a 43 ezer pályázó megtudja, hogy nyert-e, vagy sem. Mostanra már az ország egész területéről hirdettek nyerteseket.

Jövő tavaszra tolták át a napelemes pályázatok második fordulóját. A tárca ennek indoklásával adós maradt.

Rezsicsökkentés: már kétezren nyertek a napelemes pályázaton, elhalasztották a második fordulót. Két nagy változás is történt a több tízezer családot érintő lakossági napelemes EU-pályázatban az elmúlt napokban: egyrészt 497-ről 1997 darabra ugrott a nyertes pályázatok száma, másrészt a rezsicsökkentés augusztusi módosítása ellenére is azt jelentette be az illetékes minisztérium, hogy aki ezzel a pályázattal akarná faragni a rezsiszámláját, az szeptember-október helyett jövő tavaszig várhat a második […]

A napelemek és hőszivattyúk adójának eltörlését, a felújítások támogatását javasolják a kormánynak

Végre érkezik a napelemes támogatás. Sorra születnek meg a támogatói döntések a lakossági napelemes pályázat első ütemében beérkezett rekordmennyiségű kérelmekről. Az első 500 támogatott már kézhez is kapta az értesítést

Elkezdődött az ingyenes napelemekre a pénzosztás. A tavaly év végén meghirdetett állami pályázat több ezer jogosultja tavasz óta vár, hogy hozzájusson az ígért támogatáshoz. A kiírás szerint átlag alatti jövedelműek pályázhattak – köztük számos nyugdíjas – így az őszi áremelkedés miatt nekik különösen égetővé vált, hogy mielőbb kiépíthessék a napelemes rendszerüket. Jó hír számukra, hogy megindult a támogatói okiratok postázása.

Itt a nagy hír! – Megvannak az első nyertesek a lakossági napelemes pályázatban. Hétfőn elkezdte kihirdetni az illetékes minisztérium a családok tízezrei által várt napelemes uniós pályázatban az első nyerteseket – szúrtuk ki a hivatalos pályázati oldalon. A hétfő kora délutáni állapot szerint immár 497 család örülhet a támogatói döntésnek azok közül, akik tavaly decemberben azokban a megyékben pályáztak, amelyekben a leghamarabb megnyílt a lehetőség.

Átveri egy cég a napelemre pályázókat? A GVH vizsgálódik. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított egy céggel szemben, amiért megtévesztően ígérheti a lakossági napelem-pályázatok költségmentes előkészítését, illetve kifogásolhatóan.

Napelemre pályázókat verhetett át egy cég – vizsgálódik a hatóság. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az EU-SOLAR Nyrt.-vel szemben, amiért megtévesztően ígérheti a lakossági napelem-pályázatok költségmentes előkészítését, illetve kifogásolhatóan hirdetheti a pályázat keretében általa telepített rendszerek költségmentességét.

Kiderült: túligényelték Dél-Dunántúlon a napelemes pályázatot, Budapesttől vehetik el a pénzt. Baranya, Somogy és Tolna megyében összesen 23,6 milliárd forintnyi támogatást kértek a családok a lakossági napelemes uniós pályázatban, miközben a két pályázati fordulóra összesen 20,6 milliárd forintot szánt a kiíró

Lakossági napelemes pályázat: elárult pár részletet a minisztérium. Még jelenleg is tart a jogosultsági feltételek ellenőrzése után „a rekord mennyiségű pályázati kérelem értékelése, a hiánypótlások feldolgozása és ellenőrzése”, így még várnia kell az érintett pályázóknak a konkrét támogatói döntésre.

Tájékoztatás az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című felhívással kapcsolatban. Tíz iskola több ezer diákja vette birtokba az MVM napelemes okoslámpáit. A harmadik alkalommal megrendezett pályázatra közel 500 diák regisztrált. Megtudtuk: már 21 ezer biztos nyertese van a napelemes EU-pályázatnak!

Példátlan érdeklődés kísérte a nagy lakossági napelemes EU-pályázatot, hiszen több mint 40 ezer támogatási kérelem érkezett be és „eddig már 21 ezernél is több támogatásra jogosult pályázó kapta meg a jogosultsági feltételek teljesítéséről szóló értesítést, ezek kiküldése szintén folyamatos”

Aki jogosulttá válik, az megkapja majd a napelemes ingyenpénzt. Bár még csak a hiánypótlásoknál tart, a 200 milliárd forint keretű napelempályázatban mindenki, aki végül a kiírásnak megfelel, megkapja a támogatását – adta hírül az MTI az illetékes.

ITM: Minden jogosult kap támogatást a lakossági napelempályázatára. Több mint 40 ezer kérelem érkezett a 203 milliárd forint keretösszegű, az ország eddigi legnagyobb klímavédelmi kiírására.

Szép csendben totálisan átírták a lakossági napelemes pályázatot. Miközben mindenki az orosz-ukrán háború fejleményeire figyelt, totálisan átírták a nagy lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési EU-pályázat szabályrendszerét március 4-én, de erről valahogy elmaradt az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása, pedig aznap 3 másik témában is kiadtak közleményt, és a most keddi közleményből is kimaradt az igazán fontos változtatás. Mégpedig az, hogy a plusz pontszámok rendszerét […]

Napelem: még több támogatást osztanak szét. Mindenki, aki a benyújtott pályázata alapján jogosult, megkapja majd a napelem telepítésére, illetve komplex, megújuló energián alapuló fűtéskorszerűsítésre igényelhető, vissza nem térítendő.

Nagy bejelentés a kormánytól: minden jogosult megkapja a napelemes ingyenpénzt. A mai bejelentés szerint az uniós forrásból megvalósuló napelempályázatokon a kormány elengedte az ütemezett forráselosztást, ami alapján az első körben csak 100 milliárd forint szórt volna ki. Ehelyett a támogatást minden jogosult gyorsan megkapja.

Több család kaphat támogatást a napelemes pályázaton. A benyújtott pályázatokról a következő hetekben születik döntés.

Pályázat energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása céljából kkv-k részére

Pályázati felhívástervezet mikro-, kis- és középvállalkozások számára, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatására, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátás csökkentésének megvalósítása érdekében. Támogatható tevékenységek: Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése; Épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítése; Meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása; Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek; Az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló- vagy árnyékvető szerkezetek beépítése. A támogatás összege 75 millió – 500 millió Ft.

MÓDOSUL A LAKOSSÁGI NAPELEM PÁLYÁZAT FELHÍVÁSA – MÉG TÖBB PÁLYÁZAT KAPHAT TÁMOGATÁST. A Kormány megemeli a lakossági napelem pályázat első ütemének keretösszegét, hogy minden jogosult pályázó támogatást kaphasson.

Hatalmas változás jöhet a magyar napelemeknél – Erre utal az új pályázat. Új METÁR-tender kiírást tett közzé a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) március 4-én. Az újonnan létesítendő és már működő, 5 és 50 MW közötti teljesítményű megújulós erőművek villamosenergia-termelését ösztönző pályázat több fontos eltérést mutat a korábbiakhoz képest. Az egyik, ha nem a leglényegesebb újdonság, hogy a nyertes pályázóknak akkumulátoros energiatárolót is telepíteniük kell a […]

Pályázat napenergia területen működő startupoknak, európai elismerés elnyerésére. Pályázati felhívás startupok számára, Solar Startup Díj 2022. évi elnyerésére, a napenergia területen működő legkiválóbb vállalkozások elismerésére. A díjra a napenergia bármely területén tevékenykedő startupok jelentkezhetnek, a napenergia-termelő eszközöktől kezdve a napenergia-rendszerek alkatrészein át a napenergia rugalmasságát támogató technológiákig és a digitális megoldásokon alapuló innovatív napenergia-üzleti modellekig. A díj elnyerője nemzetközi nyilvánosságot és 5.000 EUR pénzjutalmat kap. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat napenergia területen működő vállalkozásoknak, fenntarthatósági díj elnyerésére. Pályázati felhívás a napenergia területen működő vállalkozások számára, nemzetközi díj elnyerésére, a fenntarthatóság terén való kiemelkedő teljesítményük, illetve környezeti lábnyomuk csökkentésének elismerésére. A díjra méretétől függetlenül minden olyan vállalkozás pályázhat, amely a szokásos üzletmenetet meghaladó, figyelemre méltó tevékenységet végzett a fenntarthatóság növelése érdekében a napenergia felhasználásával. A díj elnyerőjével mélyinterjút készítenek és nemzetközi nyilvánosságot kap. A pályázati kiírás nyelve angol.

Napenergia: óriási fejlesztés indulhat a magyar villamosenergia-rendszerben. Több mint 100 milliárd forintos EU-s pályázati támogatással valósulhatnak meg fejlesztések a magyar villamosenergia-rendszerben a napelemes rendszerek integrációjának elősegítésére érdekében.

Túligényelték a napelemes pályázat keretösszegét. Túligényelték a nagy lakossági napelemes EU-pályázat első fordulós keretösszegét, azaz több, mint 101 milliárd forintnyi támogatási igény ömlött be a rendszerbe

Megtudtuk: hatalmas támogatást kértek a lakossági napelemes pályázaton! Túligényelték a nagy lakossági napelemes EU-pályázat első fordulós keretösszegét, azaz több, mint 101 milliárd forintnyi támogatási igény ömlött be a rendszerbe. Van, aki lecsúszott az ingyenmilliókról, mert sokáig várt. Vasárnap lezárul a több mint 200 milliárd forint keretű, lakosságnak szóló napelemes pályázat, amelyen 100 százalékos állami támogatás mellett, azaz ingyen juthatnak napelemhez a nyertesek.

Tájékoztató a napelemes pályázat benyújtási határidőiről az egyes megyékben. A „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című RRF-6.2.1 felhívás keretében minden, határidőn belül benyújtott kérelem elbírálásra kerül, így a pályázatok benyújtásának sorrendje nem számít. A sikeres pályázatbenyújtás érdekében fontos, hogy a pályázók ügyeljenek benyújtási határidőkre, valamint minél hamarabb töltsék fel és véglegesítsék a rendszerben pályázatukat, hogy az esetleges technikai, […]

Pályázat fenntartható humán infrastruktúra fejlesztésének támogatására. Pályázati felhívás Fenntartható Városfejlesztési eszköz megvalósítására kijelölt és nevesített városok és várostérségek számára, a fenntartható humán infrastruktúra fejlesztésének támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a TKR kiemelt eljárásrendet alkalmazó városok/várostérségek esetében felhívás mellékleteként megjelent FVS városok/várostérségek egyedi kritériumrendszere elnevezésű mellékletekben foglaltak szerint. A pályázat keretösszege 86,01 Mrd Ft.

Elindult a lakosságnak szóló napelemes pályázat negyedik szakasza. Szentkirályi Alexandra új bejegyzést osztott meg Facebook-oldalán. Most már Budapestről és Pest megyéből is várják a napelemes pályázatokat. Elindult a napelemes pályázat negyedik szakasza.

Napelemre, fűtésre adnak pénzt a lakosságnak. Elindult a lakosságnak szóló napelemes pályázat negyedik szakasza, amelyben Budapest és Pest megye lakói igényelhetnek támogatást napelemes rendszerek és akkumulátor telepítéséhez, nyílászárók. Megnyílik a napelemes pályázat utolsó szakasza. Most Budapest és Pest megye lakói igényelhetnek támogatást napelemes rendszerek és akkumulátor telepítéséhez.

Budapest és Pest megye figyelem! – Elérhető a napelemes pályázat utolsó szakasza. Ma indul a lakosságnak szóló napelemes pályázat negyedik szakasza, amelyben Budapest és Pest megye lakói igényelhetnek támogatást napelemes rendszerek és akkumulátor telepítéséhez, a nyílászárók cseréjéhez, a fűtés korszerűsítéséhez – jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Elrajtolt a napelemes pályázat – erre mindenképpen figyeljen oda! Mára mintegy 80 ezer háztartás rendelkezik napelemes kiserőművel. Ezt a számot igyekszik 15 éven belül 200 ezerre növelni a kormány, ezért komoly támogatást kap a lakossági napelemhasználat. Meghosszabbítják a lakossági napelemes pályázat beadási határidejét. A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint.

Értesítjük a Tisztelt Pályázókat, hogy módosult az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című felhívás

Újabb hat megyében lehet napelemre pályázni

Akár 11 millió forintot is lehet igényelni.

Újabb hat megye lakosai jelentkezhetnek a napelemes pályázatra

Mutatjuk, kik és milyen feltételekkel igényelhetnek ilyen vissza nem térítendő támogatást.

Módosult a „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című (GINOP-4.1.3-19 kódszámú) felhívás

Újabb megyék lakosai számára nyílik meg a napelemes pályázat

A lehetőséggel most Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye lakói élhetnek.

Nyitják a pénzcsapot: újra itt van a magyarok egyik kedvenc pályázata

Ma indul a lakosságnak szóló napelemes pályázat második szakasza.

Forradalom történt a háztetőkön: ez már két paksi blokknak felel meg

Az úgynevezett háztáji napelemes erőművekkel kapcsolatban a híradások főként a pályázati és támogatási feltételekre fókuszálnak, pedig – ahogyan az most egyértelművé vált – a háztetőkre

Térítésmentes segítség a lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázattal kapcsolatban

A Széchenyi Programiroda térítésmentes segítséget nyújt a lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázattal kapcsolatban.

December 6-tól több mint 200 milliárd forintos keretösszegű napelemes és fűtéskorszerűsítési uniós pályázat nyílt meg a lakosság számára. Az RRF-6.2.1-21-1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázat keretében 100%-ban vissza nem térítendő támogatás érhető el, 4 pályázati ütemben 2021 és 2024 között.

A megyénkénti ütemezésben megnyíló pályázati kitöltő programba a jelentkezők az Ügyfélkapun keresztül léphetnek be.

Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a pályázati felhívással összhangban, a felhívással kapcsolatos telefonos és e-mailes ügyfélszolgálati tevékenységet az ÉMI Nonprofit Kft. látja el hétfőtől csütörtökig 9:00 órától 15:00 óráig, pénteken 9:00 órától 12:00 óráig a 06-30-705-2388 telefonszámon, illetve e-mailen a nap@emi.hu email címen. Az ügyfélszolgálat elérhetősége változik a pályázatok benyújtásának régiós ütemenkénti első napján, részletek itt olvashatók.

A Széchenyi ProgramIroda térségi tanácsadó kollégái készséggel állnak személyesen a pályázók rendelkezésére; irodáikban az érdeklődők térítésmentes segítséget kapnak a pályázat összeállításával, beadásával összefüggésben felmerülő kérdéseikben.

Időpont-foglaláshoz kérjük, válassza ki az Önhöz legközelebb eső térségi irodát a https://www.szpi.hu/#irodak linkre kattintva.

Napelemek: hétfőn elindult a legnagyobb lakossági pályázat

Ma elindult hazánk eddigi legnagyobb szabású, lakosságot érintő zöldítési projektje, amelyben napelemes rendszerek telepítéséhez, nyílászárók cseréjéhez, fűtés korszerűsítéséhez

Megnyílt a hatalmas lakossági napelemes pályázat – Íme, minden fontos információ egy helyen

Hétfőn délután 5 órakor megnyílt hat dunántúli megyében a több mint 200 milliárd forintos keretösszegű lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési uniós pályázat. A következő hetekben az ország összes megyéjében és Budapesten is megnyílik majd a pályázat, amely az egyes térségekben 3-3 hétig lesz nyitva. Aki lemarad a mostani beadási körről, vagy esetleg valamilyen technikai ok miatt […]

Fontos információkat osztott meg a nagy napelemes pályázatról az illetékes államtitkár

Semmilyen pénzt ne adjunk előre a kivitelezőknek, vagy a pályázatíróknak, mert az ilyen jellegű kiadásokat nem lehet majd elszámolni a hétfőn induló nagy lakossági napelemes pályázatban – hívta fel a figyelmet a pályázat kapcsán illetékes államtitkár a Magyar Nemzetnek nyilatkozva.

Változások a napelemes pályázatoknál

Hétfőtől elindul az eddigi legnagyobb léptékű, kétszázmilliárd forint keretösszegű lakossági napelemes pályázat. Mutatjuk a részleteket.

Módosította a kormány a napelemes pályázatot

A kormányhivatalok fogyasztóvédelmi osztályai várják azon pályázók jelentkezését, akik megtévesztő kivitelezői gyakorlatot tapasztaltak pályázatuk előkészítése során

A kormányhivatalok fogyasztóvédelmi osztályai várják azon pályázók jelentkezését, akik megtévesztő kivitelezői gyakorlatot tapasztaltak pályázatuk előkészítése során. A lakossági napelem-pályázathoz kapcsolódó közlemény. A lakossági jelzésekből azt tapasztaljuk, hogy néhány vállalkozó saját haszonszerzésére kívánja használni a pályázati lehetőséget. Ezért felhívjuk a tisztelt pályázók figyelmét, hogy abban az esetben, ha tisztességtelen gyakorlatot folytató vállalkozások keresték meg Önöket, kérjük, jelezzék a területileg illetékes fogyasztóvédelmi hatóság részére. A fővárosi és megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi osztályainak elérhetőségeit a közlemény alatti dokumentumban találják.

Megtévesztő magatartás, ha a kivitelezők többlet költség ellenében gyorsabb vagy kivételes eljárást ígérnek. Ezt ne higgyék el, ugyanis a pályázatok beadásának sorrendje nem számít az értékelések szempontjából, és az elbírálásra a kivitelezőnek semmilyen ráhatása nincs.

Tisztességtelen magatartás az is, ha a kivitelező a pályázóktól kér előleget. A pályázni kívánó magánszemélyektől kérjük, hogy semmilyen jogcímen se fizessenek a kivitelező cégek felé. Mivel az előleget és a kivitelezésért járó kifizetést a támogató közvetlenül fogja átutalni a cégeknek a pályázat elbírálását követően, így a pályázók részéről nem szükséges fizetni.

Nem értünk egyet azzal a gyakorlattal sem, hogy a kiszállásért a kivitelezők aránytalanul magas, több tízezer, vagy akár százezer forintos díjat kérnek. Ez eddig sem volt gyakorlat a kivitelezők részéről, az összeg pedig a pályázat keretében nem elszámolható. Javasoljuk a pályázóknak, hogy több kivitelezőnél érdeklődjenek előzetesen az immár több mint ezer regisztrált vállalkozás közül.

Felhívjuk továbbá a pályázók figyelmét, hogy a kivitelezők részére csak a szerződéssablon kitöltéséhez szükséges információkat adják át. Ne adják ki például okmányaik másolatát, jövedelemigazolásukat vagy az ügyfélkapu hozzáféréssel kapcsolatos adataikat, mert ezek akár visszaélésre is alkalmasak lehetnek.

Természetesen a kivitelezők segítséget nyújthatnak a pályázóknak a támogatási kérelem műszaki részének összeállításában, amiért arányos díjazás illetheti meg őket, de ennek előzetes kifizetését sem javasoljuk. Egyúttal nem tartjuk szükségesnek, hogy a magánszemélyek a pályázat előkészítéséért fizessenek, mert a segítség ingyenesen is elérhető. Felhívjuk a figyelmet, hogy Lebonyolító Szervezetként az ÉMI Nonprofit Kft. áll az Önök rendelkezésére a felmerülő kérdések megválaszolásában, illetve a Széchenyi Programiroda regionális irodái ingyenes segítséget nyújtanak a pályázat benyújtásában.

Az ÉMI Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata a 06-30-705-2388 telefonszámon fogadja hívását, hétfőtől csütörtökig 9:00 órától 15:00 óráig, pénteken 9:00 órától 12:00 óráig. E-mail elérhetőség: nap@emi.hu

Széchenyi Programiroda: https://www.szpi.hu/

Vigyázz! – Megint belenyúltak a napelemes pályázat szabályaiba

Néhány nappal a lakossági napelemes pályázat december 6-i megnyitása előtt megint belenyúltak a kiírók a pályázat szabályrendszerébe, ami számos helyen csak kisebb fogalmazási módosításokat, pontosításokat tartalmaz, néhány helyen viszont egészen fontos változtatásokat is. Ilyen például az, hogy a jövedelemkorlát számításánál az összes típusú nyugdíjellátást kötelező figyelembe venni, a hétvégi házaknál/nyaralóknál pedig hatósági igazolást kell beszerezni […]

Vigyázat, változnak a napelemes pályázat feltételei

Ingyenpénzből napelemet? Ezekre figyelj, ha pályáznál a 3-11 milliós összegre

Közeledik az akár 2,9-11,3 millió forintos, 100 százalékban vissza nem térítendő támogatást ígérő lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési EU-pályázat december 6-án kezdődő első benyújtási szakasza, ezért az eddigi ajánlatkérések tapasztalatai alapján összeszedtük, a kiírás mely pontjai rejtik a leggyakoribb buktatókat és nehézségeket a pályázók számára, illetve hogy jellemzően melyek az ajánlatkérők által megfogalmazott legnépszerűbb igények.

Módosult az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című felhívás

Értesítjük a Tisztelt Pályázókat, hogy módosult az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című felhívás.

A napelempályázat a vidék lehetősége

December 6-án indul el a napelempályázat először az ország északnyugati részén, majd – heti késleltetésekkel – az ország többi régiójában. Bár Budapest és Pest megye is sorra kerül … …figy

Módosult RRF-6.2.2 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” pályázatban kivitelezőként történő közreműködéshez című felhívás

Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve keretében megjelent” Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” pályázatban kivitelezőként történő közreműködéshez című RRF-6.2.2 kódszámú egyszerűsített kiválasztási eljárásrendű felhívás módosult az alábbiak szerint.

Pályázat vidéki turisztikai fejlesztések támogatására, mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők részére

Pályázati felhívás a vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők számára, induló vagy már működő turisztikai szolgáltató tevékenységeik támogatására. Támogatható tevékenységek: Újonnan építendő szálláshely létesítése; Újonnan kialakítandó szálláshely létesítése; Meglévő szálláshely épületének fejlesztése és/vagy bővítése; Meglévő szálláshely bővítése új épülettel; Kiegészítő turisztikai szolgáltatás elindításához és/vagy továbbfejlesztéséhez szükséges épület/ek vagy építmény/ek építése/felújítása/bővítése, eszközök beszerzése; kiegészítő infrastruktúra pl.: út, járda, parkoló kialakítása, kertépítés megvalósítása; Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása; ingatlan vásárlása… A támogatás összege legfeljebb 100.000.000 Ft. A támogatott pályázatok várható száma: 800 – 1000 db.

Napelemes pályázat: Van esélyem nyerni? Az ördög a részletekben rejlik!

A nemrég beharangozott napelemes pályázat – amelynek részletei októberben váltak ismertté – az egész országot megmozgatta csakúgy, mint a tavaly meghirdetett otthonfelújítási pályázat. Különösen, hogy itt most nem is feltétel például, hogy gyermek éljen a kedvezményezett ingatlanban, bár kétségtelen, hogy a gyermekesek nagyobb eséllyel indulnak a 2,9-11,3 millió forint értékű támogatásért. De vajon mekkora esélyünk […]

Pályázat szennyvíz mintaprojektek megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás 2000 lakosnál kisebb települések önkormányzatai és önkormányzati társulások számára, szennyvíz mintaprojektek megvalósításának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 5 milliárd Ft.

Jobb-e a napelempályázat az otthonfelújítási támogatásnál?

Jobb-e a napelempályázat az otthonfelújítási támogatásnál?.

Napelem rendszer kisokos 2021: hasznos tudnivalók a napelemek előnyeiről és hátrányairól, illetve a lakossági napelem pályázatról

Mutatjuk, mit kell tudni a lakossági napelem pályázatról, milyen előnye van a napelemnek, hogyan működnek, és persze azt is, milyen hátránya van a napelemnek.

Napelem pályázat kivitelezői lista

A napelemes pályázat honlapján közzétették a lakossági napelem pályázat kivitelezőinek listáját.

Elérhető a napelemes pályázat kivitelezői listája

Nagyszabású pályázat támogatja a magyar háztartásokat több mint 200 milliárd forinttal a napelemes és energiatakarékos, korszerű elektromos fűtési rendszerek kialakításában; a folyamatosan …

Ezekkel a kivitelezőkkel lehet szerződni a napelemes pályázaton

A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint.

Lakossági napelem pályázat: fontos bejelentést tett a minisztérium

Már elérhető annak a több, mint 600 kivitelezőnek a listája a lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázatnál, akik egyikével előzetesen szerződést kell kötni ahhoz, hogy december 6-tól be lehessen adni a támogatási kérelmet a 2,9-11,3 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásra – hívta fel a figyelmet péntek délutáni közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A hivatalos […]

Hamarosan rajtol a napelemes pályázat – így lehet akár 11 milliót is szerezni

Nagyszabású pályázat támogatja a magyar háztartásokat több mint 200 milliárd forinttal a napelemes és energiatakarékos, korszerű elektromos fűtési rendszerek kialakításában. A folyamatosan bővülő kivitelezői lista mától elérhető a hivatalos honlapon, már több mint 600 regisztrált vállalkozó közül lehet választani. A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban, első körben december 6-tól lehet beadni – közölte az Innovációs és Technológiai […]

Már elérhető a kivitelezői lista, így megköthetőek a kivitelezői szerződések a háztartások napelemes és fűtési rendszereit támogató pályázatára

Lakossági napelem pályázat 2021: mutatunk mindent, amit tudni kell a kihagyhatatlan vissza nem térítendő napelem támogatásról

Milyen fejlesztésekre, ki, mikor és meddig pályázhat, illetve hol juthat hozzá a napelem pályázatról szóló fontos információkhoz? Mutatunk mindent, amit tudni érdemes a lakossági napelem támogatás 2021-es szabályrendszeréről, a fejlesztési lehetőségekről és a követelményrendszerről.

Soha nem tapasztalt érdeklődést váltott ki az új napelemes pályázat

A hazai napelemes piacon eddig soha nem tapasztalt mértékű érdeklődést váltott ki az eredeti tervezethez képest több ponton pozitív irányba módosult, december 6-tól benyújtható, 100 százalékos vissza nem térítendő támogatást ígérő lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázat.

Módosult RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című felhívás

Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve keretében megjelent „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című RRF-6.2.1 kódszámú, egyszerűsített kiválasztási eljárásrendű felhívás módosult.

Vigyázz! – Szép csendben jócskán belenyúltak a lakossági napelemes pályázatba

Anélkül, hogy erről külön hírt kiadtak volna, a napokban kétszer is fontos pontokon módosították a 2,9-11,3 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást ígérő lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési EU-pályázat szabályrendszerét. A katás és kivás vállalkozók például nagyon figyeljenek, mert most már az ő céges jövedelmük is beleszámít az egy főre jutó jövedelembe, ha egyúttal tulajdonosok […]

Pályázat építőipari ágazati szereplőknek, korszerű, innovatív megoldásaik, termékeik, rendszereik bemutatására

Pályázati felhívás gyártók, tervezők, kivitelezők, forgalmazók, ingatlanfejlesztők, mérnökképzéssel is foglalkozó főiskolák, egyetemek, valamint szakmai szervezetek, egyesületek és ezek konzorciumai számára, látógatóközpontban megépíthető energiahatékony és korszerű családi lakóépületek komplex beruházásinak (tervezés és kivitelezés) támogatására. A támogatás összege legfeljebb 100 millió Ft.

Támogatás napelemre és fűtéskorszerűsítésre

Támogatás napelemre és fűtéskorszerűsítésre.

Milliókat zsebelhetnek be, akik a napelemre esküsznek

Változott az uniós forrásokat elosztó pályázat feltételrendszere.

Itt vannak a legnagyobb meglepetések a napelemes pályázatban

Alaposan megváltoztak a jogosultsági feltételek a hétfőn végleges szabályrendszerrel közzétett uniós lakossági napelemes pályázatban, mert kétfajta, plusz pontot érő feltételt is beépítettek (gyermekek száma, földrajzi hely), így jelentősen erősödött a pályázat célzottsága, illetve szociális rászorultsági jellege. A módosabb térségekben, pár éve/évtizede épült, jobb hőtechnikai tulajdonságokkal és korszerű nyílászárókkal rendelkező ingatlanok ugyanis ki/háttérbe szorultak az esélyeket […]

Megszólalt az ITM a napelemes lakossági pályázatról

Mától jelentkezhetnek a kivitelezők a háztartások napelemes és fűtési rendszereit támogató uniós pályázatra amelynek a részleteit éppen ma véglegesítették – derül ki az Innovációs és Technoklógiai Minisztérium (ITM) hétfő délutáni közleményéből.

Jelentkezhetnek a kivitelezők a háztartások napelemes és fűtési rendszereit támogató pályázatra

A pályázat több mint 200 milliárd forintból nyújt segítséget az átlagjövedelem alatt kereső háztartásoknak.

Felhívás vállalkozóknak a lakossági napelemes pályázathoz kivitelezőként való csatlakozásra

Pályázati felhívás vállalkozók számára, a lakossági napelemes pályázathoz kivitelezőként való csatlakozásra, a kivitelezői lista lakosság számára történő biztosítása érdekében. A Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva elnevezésű Pályázati Felhívásra támogatási kérelmet benyújtó természetes személyeknek a támogatási kérelmük benyújtását megelőzően Vállalkozási szerződést kell kötniük a magánszemély által kiválasztott kivitelezővel vagy kivitelezőkkel. Kivitelező kizárólag a regisztrált vállalkozások listájáról választható. Az alábbi tevékenységek kizárólag előzetesen regisztrált kivitelezőkkel teljesíthetők: Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítése; tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás lefedését célzó napelemes rendszer telepítése, beleértve az invertert, tetőre helyezhető tartószerkezet kialakítását, illetve a rendszer beüzemelését is; a napelemes rendszer kialakításához szükséges tervezési-, illetve engedélyeztetési tevékenység. Tetőszerkezetre helyezett, alább részletezett kapacitáskorlát mellett napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje; tetőszerkezetre helyezett, a tervezett fűtési rendszer ellátását célzó napelemes rendszer telepítése, beleértve az invertert, illetve tartószerkezet kialakítását, illetve a rendszer beüzemelését is; napelemes rendszerhez kapcsolódó akkumulátoros tárolóegység felszerelése és üzembe helyezése; a meglévő fűtési rendszer kiváltása, új, energiahatékony levegő-levegő, vagy levegővíz hőszivattyú beépítésével (beleértve a meglévő fűtési rendszerre való hatékony rákötéshez elengedhetetlen tevékenységek elvégzését); fűtött és fűtetlen tereket elválasztó nyílászáró szerkezetek (ablakok, ajtók) energiamegtakarítást eredményező cseréje; energetikai tanúsítványok, számítások elkészítése; a napelemes rendszer kialakításához szükséges tervezési-, illetve engedélyeztetési tevékenység; használati melegvíz előállítására alkalmas indirekt tároló beszerelése, szükség esetén a kapcsolódó hőcserélő, illetve elektromos fűtőbetét alkalmazásával; a hatályos jogszabályok és releváns előírások szerinti megvalósulási dokumentáció elkészítése, műszaki vezetői nyilatkozatok megtétele.

Erre várt mindenki: megjöttek a lakossági napelemes pályázat részletei

Bár a hétfő reggelre ígért sajtótájékoztató elmaradt, de a lakossági uniós napelemes pályázat lebonyolítására létrehozott kormányzati oldalon felbukkant hétfőn délután a végleges szabályrendszert rögzítő átdolgozott kiírás, ami az eddigi 71 oldalról 68 oldalasra csökkent. Ebből kiderült, hogy továbbra is két célra lehet 2,9 millió forinttól 11,3 millió forintig terjedően 100%-os támogatást nyerni (tehát picit változtak […]

Elmarad a nagy lakossági napelemes bejelentés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) sajtómeghívója szerint hétfőn reggel 8 órakor jelentették volna be a lakossági napelemes és fűtési rendszereket támogató pályázat részleteit, azonban az ITM nemrégiben kelezte, hogy elmarad a sajtótájékoztató.

Lakossági napelemes pályázat: órákon belül itt a nagy bejelentés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) sajtómeghívója szerint hétfőn reggel 8 órakor jelentik be a lakossági napelemes és fűtési rendszereket támogató pályázat részleteit.

Kiderült: hétfőn reggel jön a nagy bejelentés a 3-11 milliós támogatást kínáló lakossági napelemes pályázatról

Hétfőn reggel 8-kor mutatja be az Innovációs és Technológiai Minisztérium a 3-11,5 milliós vissza nem térítendő támogatást kínáló lakossági napelemes és elektrifikációs uniós pályázat szabályrendszerét – jelezte egy más témában tartott péntek délutáni sajtóeseményen Steiner Attila, a tárca illetékes államtitkára.

Energiaválság Magyarországon: megvizsgálja a kormány, hogy mit tehet az ipari fogyasztók rezsijével

Azzal, hogy a kormány friss döntése miatt közel ötödével mérsékli a stratégiai gázkészlet mértékét, arányaiban csökken az ipari fogyasztók áramdíjában a gázkészletezés díja is, de ezen felül is megvizsgálja a kormány, hogy mi a mozgástere a magánszektor által fizetett tarifaelemek terén

Pályázat nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációjának támogatására, vidéki turizmus fejlesztése céljából

Pályázati felhívás a vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők számára, induló vagy már működő turisztikai szolgáltató tevékenységeik fejlesztésének támogatására. Kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek: Újonnan építendő szálláshely létesítése; Újonnan kialakítandó szálláshely létesítése; Meglévő szálláshely épületének fejlesztése és/vagy bővítése; Meglévő szálláshely bővítése új épülettel. Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek: Kiegészítő turisztikai szolgáltatás elindításához és/vagy továbbfejlesztéséhez szükséges épület/ek vagy építmény/ek építése; Kiegészítő turisztikai szolgáltatás elindításához és/vagy továbbfejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzése; Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása a projekt által érintett épület tekintetében. Ingatlan vásárlása; stb… A támogatás összege legfeljebb 100.000.000 Ft. A támogatott pályázatok várható száma: 800 – 1000 db

Még el sem indult, máris óriási csúszásba kerül az ingyenes napelemes pályázat

Még el sem indult, máris óriási csúszásba kerül az ingyenes napelemes pályázat.

Pályázat takarmány előállító üzemek fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás takarmány előállítási tevékenységet végző vállalkozások számára, az előállító üzemek fejlesztésének támogatására, a mezőgazdasági termékek feldolgozásának fejlesztése érdekében. A támogatás összege 50 millió – 2 milliárd Ft.

Lakossági napelemes pályázat: érdemes lenne több ponton módosítani a kiírást

Százas nagyságrendben érkeztek észrevételek és kérdések az augusztus végén társadalmi egyeztetésre bocsátott, 3-11,5 millió forint közötti támogatást kínáló lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési EU-pályázat felhívástervezetéhez. A lakosság és a napelemes szakma egyaránt jelentős módosításokat javasol, ezek szerint szerint a támogatások, a műszaki tartalom, valamint a finanszírozás terén több ponton feltétlenül érdemes lenne változtatni.

Napelemprogram segíti az átlagos jövedelműeket novembertől

Napelem építésére és energetikai korszerűsítésre fordítható, vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni november 15-től azon háztartások számára, ahol az egy főre eső bruttó jövedelem nem éri el az átlagot. A Bank360 elemző összegyűjtötték a program feltételeit.

Pályázat helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívástervezet költségvetési irányító és költségvetési szervek, önkormányzatok és társulásaik, önkormányzati gazdasági társaságok, jogi személyiségű civil szervezetek, közalapítványok, egyházi jogi személyek, valamint non-profit szervezetek számára, helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésének támogatására. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 29.170.000.000 Ft.

Pályázat önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésének támogatására

Pályázati felhívástervezet önkormányzatok, önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek, önkormányzatok társulásai, valamint önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok számára, az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésének támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 51.170.000.000 Ft.

Napelemes rendszerek: elkerülhetetlen az újabb drágulás

Középtávon több ok miatt is további áremelkedés várható a hazai napelemes piacon,de a villamosenergia-árak emelkedése és a támogatások, illetve európai uniós pályázati források miatt továbbra is kedvező megtérülési időkkel lehet kalkulálni.

Pályázat települési infrastruktúra-fejlesztések támogatására

Pályázati felhívás-tervezet helyi (települési) önkormányzatok, valamint többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok és konzorciumaik számára, élhető települések kialakításának támogatására. Támogatható tevékenységek: Települési kékinfrastruktúra fejlesztése (vízgazdálkodási beavatkozások); Belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztése; Közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, IKT és okos települési fejlesztések; Fenntartható közlekedésfejlesztés; Hulladékkezelés, kármentesítés;. A pályázat keretösszege 138.970.000.000 Ft.

Pályázat szociális célú városrehabilitációs tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás-tervezet városi jogállású települési önkormányzatok és konzorciumaik számára, szociális célú városrehabilitációs tevékenységeik támogatására. Az igényelhető támogatás minimum és maximum összege a felhívás adott területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében olvasható. A pályázat keretösszege 6.100.000.000 Ft.

Pályázat helyi gazdaságfejlesztési tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás-tervezet a térségi gazdasági környezet, valamint a foglalkoztatást növelő önkormányzati gazdaságfejlesztési projektek megvalósításának támogatására. Támogatható tevékenységek: Ipari parkok, iparterületek fejlesztése; Inkubátorházak fejlesztése; Vidéki gazdaság üzleti infrastrukturális hátterének támogatása.

Lakossági napelemes pályázat 3-11 milliós támogatással: példátlanul sok embert megmozgatott a nagy terv

Még az utolsó pillanatokban, vasárnap éjjel is voltak szakmai hozzászólások a 3-11 milliós lakossági napelemes uniós pályázati tervezethez, így összesen 219 hozzászólást regisztrált a rendszer, ami az uniós pályázatok körében példátlannak mondható.

Megrohamozták a napelemes cégeket

Az ok a legújabb pályázati lehetőség, amellyel a feltételek teljesítése esetén akár a teljes beruházási összeget fedező vissza nem térítendő támogatás nyerhető. A konkrét pályázatokat csak november közepétől lehet beadni, de már látszanak azok a részletek, amelyekre érdemes figyelni.

Elindul a minden eddiginél nagyobb napelemes-pályázat Magyarországon

Az eddigieknél több nagyságrenddel bővebb, közel 202 milliárd forintos kerettel tervez lakossági napelemtelepítési és ehhez kapcsolódó fűtéskorszerűsítési támogatást kiírni az Orbán-kormány

Lakossági napelemes pályázat 3-11 milliós támogatással: ömlenek a fontos módosító javaslatok

Még csak két napja kezdődött el a társadalmi egyeztetése a 3-11,5 millió forint közötti támogatást kínáló lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési EU-pályázatnak, de már 45 érdekes és fontos hozzászólás, szakmai felvetés érkezett rá. Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy ömlenek a javaslatok és valódi társadalmi egyeztetés kezdett kibontakozni a több tíz ezer családot érintő ügyben. Éppen ezért van […]

Társadalmi egyeztetésen a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” pályázatban kivitelezőként történő közreműködéshez című (RRF-2021-6.2.2 kódszámú) felhívás tervezete

Elindult a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” pályázatban kivitelezőként történő közreműködéshez című (RRF-2021-6.2.2 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

Társadalmi egyeztetésen a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című (RRF-2021-6.2.1 kódszámú) felhívás tervezete

Elindult a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című (RRF-2021-6.2.1 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

Felhívás vállalkozóknak a lakossági napelemes pályázathoz kivitelezőként való csatlakozásra

Jogi személyiséggel rendelkező vagy jogi személyiség nélküli vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok és egyéb gazdasági szervezetek regisztrálhatnak a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázatban kivitelezőként történő csatlakozásra. A tevékenységek kizárólag előzetesen regisztrált kivitelezőkkel teljesíthetők.

Pályázat Napelemes Ingatlanfejlesztések Különdíja elnyerésére a Média Építészeti Díja 2021. évi verseny keretében

Az Építészfórum pályázati felhívása építész tervezők számára, Napelemes Ingatlanfejlesztések Különdíj elnyerésére. A különdíj összege 300.000 Ft.

Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva

Pályázati felhívás-tervezet természetes személyek számára, tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer létesítésének, valamint napelemes rendszer telepítésének, nyílászárók cseréjének, tárolókapacitás létesítésének és fűtési, valamint használati melegvíz előállító rendszerek elektrifikálásának támogatására. A támogatás összege az (1) műszaki tartalom esetén: 500.000 – 2.896.108 Ft; a (2) műszaki tartalom esetén: 500.000 – 11.559.214 Ft.

Több tízezer háztartást érinthet a napelemes és fűtési rendszerek támogatásának pályázata

Már véleményezhető a napelemes pályázat terve. A keretösszeg több mint 200 milliárd forint.

Itt a hatalmas lakossági napelemes pályázat: 3-11 millió közötti ingyenpénzt osztanak

Közzétették a lakosságnak szóló hatalmas uniós napelemes pályázat tervezetét, amelyet két hétig bárki véleményezhet, ősztől pedig meg is nyílik. A tervezetből kiderül, hogy háromféle konkrét beruházási célra összesen 3-11 millió forint közötti, 100%-ban vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el az országos átlagjövedelemnél kevesebbet kereső háztartások.

Idén is durván túligényelték a napelemes erőművi pályázatot, kiderült néhány részlet

Az idei METÁR-tenderen is jelentős, mintegy három és félszeres volt a túljelentkezés, a pályázók 1009 gigawattórára (GWh) igényeltek támogatást a kiosztható 300 GWh-val szemben – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfői tájékoztatásából.

Állami pénzből céges napelem: kedvező változás a láthatáron

Az otthonfelújítási támogatással megvalósuló lakossági napelemes rendszerek mellett várhatóan az uniós forráson alapuló céges pályázatokon – például GINOP-on – elnyert támogatással létesülő háztartási méretű napelemes kiserőművek esetében is elhalasztják a bruttó elszámolás bevezetését értesüléseink szerint.

Napelem állami támogatással: nagy változásra készülve hajrázik a piac

Pályázat élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás vállalkozások számára, élelmiszeripari (élelmiszer-feldolgozó és borászati) üzemek komplex fejlesztésének támogatására az ágazati szereplők versenyképességének javítása céljából. Támogatható tevékenységek: Termeléshez és/vagy élelmiszeripari termékek előállítását/feldolgozását szolgáló tevékenységhez kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek kialakítása, üzemen belüli anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz szükséges új eszközök beszerzése, áruszállításra használható szállítójárművek beszerzése, épületek, építmények építése, kialakítása, bővítése. Szőlőfeldolgozáshoz, mustkezeléshez, bor-, pezsgő-, illetve habzó bor készítéséhez, bor-, pezsgő-, illetve habzó bor kezeléséhez, tárolásához, érleléséhez és kiszereléséhez kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek kialakítása; termeléshez és/vagy borászati termékek előállítását/feldolgozását szolgáló tevékenységhez kapcsolódó, az üzemen belüli anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz szükséges új eszközök beszerzése, borászati tevékenységhez kapcsolódó, áruszállításra használható szállítójárművek beszerzése, energiafelhasználás csökkentésére vonatkozó tevékenységek, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása (napkollektorok alkalmazása, biomassza alapú és hőszivattyús rendszerek telepítése, geotermikus energia használata, biogáz termelés, napelemes rendszer kialakítása, szélenergia felhasználása). A támogatás összege 100 millió – 5 milliárd Ft.

Pályázat gomba előállító üzemek fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás mezőgazdasági termelők, a mezőgazdasági termelők egyes csoportjai és a fiatal mezőgazdasági termelők számára, gomba előállító üzemek fejlesztésének támogatására, a mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítása céljából. Önállóan támogatható tevékenységek: Kertészeti termelőtevékenységet szolgáló létesítmény építése, korszerűsítése, energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása. A támogatás összege: 300 millió – 2 milliárd Ft.

Bréking: július végéig kiírják a gigantikus pályázatot, családok tízezrei jutnak ingyen napelemhez

Az átlagjövedelem alatt élő családoknak szól a helyreállítási terv forrása.

Pályázat élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívástervezet élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésének támogatására a mezőgazdasági termékek feldolgozásának fejlesztése céljából. Támogatható tevékenységek: Élelmiszer-feldolgozó üzemek fejlesztése; Borászati üzemek fejlesztése; Energiafelhasználás csökkentésére vonatkozó tevékenységek; Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása. A támogatás összege 100 millió – 5 milliárd Ft.

Itt a bejelentés! Újra felfüggesztik a Budapestnek és Pest megyének szóló napelemes EU-pályázatot

Sietni kell, már csak 10 napig lehet beadni a kérelmeket.

Pályázat állattartó telepek megújításának támogatására

Pályázati felhívás mezőgazdasági termelők, a mezőgazdasági termelők egyes csoportjai és a fiatal mezőgazdasági termelők számára a baromfi-, sertés-, szarvasmarha-, juh és kecsketartó, valamint egyéb állattartó telepek fejlesztését szolgáló beruházásaik támogatására. A támogatás összege célterületenként eltérő, de legfeljebb 100 millió Ft lehet.

Pályázat élelmiszeripari üzemek fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívástervezet mezőgazdasági termelők, valamint mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások számára élelmiszeripari üzemek fejlesztésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 100 millió Ft.

Pályázat gomba előállító üzemek fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás-tervezet mezőgazdasági termelők, mezőgazdasági termelők egyes csoportjai és a fiatal mezőgazdasági termelők számára gomba előállító üzemek fejlesztésének támogatására, a mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítása céljából. A támogatás összege 300 millió – 2 milliárd Ft.

Pályázat mikro-, kis-, és középvállalkozások (KKV-k) részére megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatására

Legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások (egyéni vállalkozók is( nyújthatnak be pályázatot megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatására. Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek: napkollektoros rendszer telepítése a fejlesztésben érintett épület HMV igényének részbeni, vagy teljes kielégítése céljából, és/vagy fűtésrásegítésre és/vagy hűtésre; Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és HMV igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából; Napelemes rendszer telepítése hálózati villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület és az abban folyó gazdasági-termelési folyamatok villamosenergia-ellátásához; Hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíztermelésre és/vagy fűtésrásegítésre. Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek: Épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítése; Meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása. A támogatás összege 1.6-100 millió Ft.

Kamatmentes hitel magánszemélyeknek, társasházaknak és lakásszövetkezeteknek lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának céljából (Közép-Magyarországi régió) – VEKOP-5.2.1-17

A hitelprogram keretében természetes személyek, társasházak és lakásszövetkezetek nyújthatnak be hitelkérelmet energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységekhez és megújuló energia felhasználására vonatkozó tevékenységekhez kapcsolódóan. A hitel a Közép-Magyarország régióban levő családi házak, lakóházak, szabadon álló házak, sorházak, ikerházak, hétvégi házak, üdülőházak, továbbá társasházi vagy lakásszövetkezeti lakás korszerűsítése fordítható. A kölcsön összege magánszemélyek esetén: minimum 500.000 forint, maximum 10 millió forint, társasház és lakásszövetkezet esetén: társasházi és lakásszövetkezeti lakásonként minimum 500.000 forint, maximum 7 millió forint lehet. Az önerő elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének minimum 10%-a.

Lakossági épületenergetikai pályázat

Budapest Főváros XVIII. kerület Önkormányzatának előzetes pályázati felhívása 18. kerületi családi házak tulajdonosai számára lakossági épületenergetikai pályázathoz való csatlakozásra. A pályázat tényleges megvalósulása annak pozitív elbírálását követően a 2022. évben várható.

ÉPÍTŐ-5 – Pályázat építőipari vállalkozásoknak gépbeszerzés és eszközbeszerzés, technológiai korszerűsítés támogatására

Az ÉPÍTŐ-5 pályázat célja a hazai építőipari kis- és középvállalkozások, továbbá 1-9 fő létszámú, főtevékenységként tervezési, egyéb mérnöki tevékenységet ellátó mikrovállalkozások számára technológiai korszerűsítésük támogatására, hatékonyságuk növelése céljából. Támogatható tevékenységek: a meglévőnél magasabb minőséget biztosító gépek és szerszámok beszerzése, meglévő gépek minőségének fejlesztése kiegészítő eszközökkel, termelési folyamat alapvető megváltoztatására irányuló induló beruházások, információs technológia-fejlesztés, új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how-beszerzések, a szabadalmak és egyéb immateriális javak megszerzésének, érvényesítésének és védelmének költsége, immateriális javak beszerzése, kapcsolódó energiahatékonysági beruházás, kapcsolódó megújuló energia használatát célzó beruházás, belső, szakmai képzések megvalósítása. Az ÉPÍTŐ-5 pályázat vissza nem térítendő támogatást biztosít kis- és középvállalkozások esetében: 25 millió – 400 millió Ft; mikrovállalkozások esetében: 8 millió – 50 millió Ft.

Pályázat élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatására

Pályázati felhívás az élelmiszeripari feldolgozó ágazatban fejleszteni kívánó hazai középvállalatok számára komplex beruházásaik megvalósításának támogatására. Támogatható tevékenységek: Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása. További támogatható tevékenységek: Információs technológia-fejlesztés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el). Új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó (szolgáltatási, tanácsadási jellegű) költségeik. A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlan beruházás meglévő vagy bérelt telephelyen, építés, bővítés, átalakítás, korszerűsítés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el). Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele; Képzés; Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása. A támogatás összege 30.000.000 – 500.000.000 Ft.

Pályázat intelligens villamosenergia-hálózatfejlesztések és a villamosenergia-rendszer rugalmasságának növelésének támogatására – ZIKOP-4.3.1

Pályázati felhívás időjárásfüggő megújuló energiatermelők integrációját szolgáló intelligens villamosenergia-hálózatfejlesztések és a villamosenergia-rendszer rugalmassága növelésének támogatására. Önállóan támogatható tevékenységek: Digitalizációs fejlesztések, Nagyfeszültségű hálózaton, Alállomás létesítések, Nem közcélú alállomás létesítés miatti beavatkozások, Alállomási transzformátor cserék, és bővítések, Középfeszültségű (KÖF) hálózatfejlesztések, Táppont sűrítések, Kisfeszültségű (KIF) hálózatfejlesztések, Az energiatárolás, valamint a rendszerszintű szabályozás fejlesztése szakmai célt szolgáló tevékenységek. A támogatás összege 250 millió – 3.500 millió Ft.

Pályázat önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, energiaközösségek támogatására

Pályázati felhívás-tervezet helyi önkormányzatok számára, az önkormányzati tulajdonban lévő épületállomány energetikai felújításának támogatására, megújuló energiaforrások fokozott bevonásával. A pályázat keretösszege 80 milliárd Ft.

GINOP-PLUSZ-1.2.1-21 Pályázat mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatására

GINOP-PLUSZ-1.2.1-21 pályázati felhívás-tervezet mikro-, kis- és középvállalkozások számára, technológiai megújulásukhoz kapcsolódó fejlesztéseik támogatására. Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek: Technológiafejlesztés, beleértve termelési és szolgáltatási, valamint infokommunikációs technológia fejlesztését, a technológiai kapacitások bővítését. Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek: A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő infrastrukturális és ingatlan beruházás; Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele; Képzési szolgáltatások igénybevétele; Üzleti felhőszolgáltatás igénybevétele; Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása; Projekt-előkészítés: infrastrukturális beruházással kapcsolatos építési beruházási szakértői szolgáltatás igénybevétele. A támogatás összege 10.000.000 – 629.300.000 Ft. A VINOP-1.2.1-21 keretében támogatott pályázatok várható száma: 1000 – 3000 db

Pályázat kiemelt jelentőségű, közepes- és nagyléptékű szolgáltatóipari fejlesztések támogatására

Pályázati felhívás vajdasági magyar vállalkozások számára kiemelt jelentőségű, közepes- és nagyléptékű szolgáltatóipari fejlesztések támogatására, a szolgáltatásaik minőségének és/vagy elérhetőségének javítsa, innováció bevezetése vagy a technológiai felszereltségi szintjük és kapacitásaik növelése céljából. A pályázat keretösszege 3.000.000.000 forintnak (HUF) megfelelő dinár (RSD).

Pályázat kiemelt jelentőségű, közepes- és nagyléptékű mezőgazdasági fejlesztések támogatására

Pályázati felhívás vajdasági magyar vállalkozások számára, kiemelt jelentőségű, közepes- és nagyléptékű mezőgazdasági fejlesztések támogatására, mezőgazdasági feldolgozó- és tároló kapacitásuk, agráripari innováció bevezetése vagy a technológiai felszereltségi szintjük és termelési kapacitásaik növelése céljából. A pályázat keretösszege 3.000.000.000 forintnak (HUF) megfelelő dinár (RSD).

Otthonfelújítási támogatás – Tájékoztató a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról

Pályázati felhívás gyermeket nevelő családok számára otthonfelújítási támogatás igénylésére, lakhatási körülményeik javítása és a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzése céljából. A támogatás összege legfeljebb 3.000.000 Ft.

Borászati gép pályázat: Pályázat borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésének támogatására

Borászati termék előállítására, kiszerelésére, illetve tárolására vonatkozó működési engedéllyel rendelkező természetes vagy jogi személyek nyújthatnak be pályázatot borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 100 millió Ft. Támogatható tevékenységek: a szőlőfeldolgozáshoz, mustkezeléshez, bor-, pezsgő- vagy habzóborkészítéshez, bor, pezsgő vagy habzóbor kezeléséhez, tárolásához, érleléséhez és kiszereléséhez kapcsolódó, új, első üzembehelyezésű borászati gép beszerzése, új, első üzembehelyezésű technológiai rendszer kialakítása; a szőlőfeldolgozáshoz, valamint a borászati technológiához kapcsolódó, üzemen belüli anyagmozgatáshoz, anyagtovábbításhoz, raktározáshoz, illetve csomagoláshoz kapcsolódó, új, első üzembehelyezésű borászati gép beszerzése; az e rendelet alapján támogatott borászati gép vagy technológiai berendezés üzemeltetését szolgáló napelem- vagy napkollektorrendszer beszerzése és üzembe helyezése.

Pályázat állatvédő, állatmentő szervezeteknek, napelemes rendszer kialakítására

Pályázati felhívás magyarországi, aktív állatvédő, állatmentő nonprofit szervezetek számára komplex, háztartási méretű napelemes rendszerek igénylésére. A napelemes rendszer megfelelő mennyiségű szolárpanelből, az energiát az elektromos hálózatba csatlakoztató és szabályozó inverterből, valamint rögzítőelemekből és kábelekből áll.

Pályázat helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás vidéki térségekben működő települési önkormányzatok és települési nemzetiségi önkormányzatok, valamint nonprofit szervezetek számára a helyi termékértékesítést szolgáló piacok, vásárterek infrastrukturális fejlesztésének, vagy létrehozásának támogatására. A támogatás összege legfeljebb 100 millió Ft.

Pályázat építészeknek, napelemes betoncserép felhasználásával készült tetők és épületek tervezésére

Tervpályázati felhívás építészek, építőművészek, tervezők számára, napelemes betoncserép felhasználásával tervezett/megvalósult épületekről készült dokumentáció beküldésére. Összdíjazás:1.200.000 Ft.

Építészeti pályázat építészhallgatóknak, napelemes betoncserép felhasználásával készült tetők és épületek tervezésére

A TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft. pályázati felhívása építész hallgatók számára napelemes betoncserép felhasználásával készült tetők és épületek tervezésére. A zsűri javaslata alapján az első, második, harmadik helyezett pénzdíjban részesül. Az összdíjazás mértéke 400 000 Ft.

komment

Pályázatfigyelés 2023. január 16.

2023. január 17. 07:28 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

A mai hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét:

Pályázat falusi kisboltok, kistelepülési üzletek működési támogatására

Pályázat kistelepülési üzletek, falusi kisboltok működésének támogatása céljából, a megnövekedett költségeikhez történő hozzájárulás érdekében. Gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, szövetkezetek és települési önkormányzatok nyújthatnak be pályázatot 1-3 millió forint vissza nem térítendő működési támogatás elnyerésére, az élelmiszerüzlet üzemeltetésével összefüggő működési költségek finanszírozására (pl.: munkabér, munkáltatói közterhek, ingatlan bérleti díja, könyvelői díj, könyvelés díja, áram, víz, fűtés költségei, karbantartási költség, áruszállítás költségei, posta, telefon, Internet előfizetés, irodaszer, tisztítószer.

Pályázat innovatív KKV-k és projektpartnereik részére, nemzetközi együttműködésben megvalósuló kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására

Pályázati felhívás innovatív KKV-k, nagyvállalatok, egyetemek, kutatóintézetek és egyéb szervezetek számára, nemzetközi együttműködésben megvalósuló kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására minden tudományterületen. A pályázatra kereskedelmi forgalomba könnyen behozható termékek, eljárások vagy szolgáltatások kifejlesztésével lehet jelentkezni. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két, egymástól független tagja van. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat Lendület kutatócsoportok létrehozásának 2023. évi támogatására

Pályázati felhívás PhD/DLA tudományos fokozattal rendelkező kutatók számára, 2023-ben induló Lendület kutatócsoportok létrehozására, a nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményű kutatók és kiemelkedő fiatal tehetségek támogatása érdekében. A támogatás összege Lendület I kategóriában 25 millió – 40 millió Ft; Lendület H kategóriában 25 millió – 50 millió Ft; Ezen felül a nagy eszköz- és műszerigényű kutatások esetében a Lendület I kategóriában egyszeri max. 50 millió Ft, míg a Lendület H kategória esetében egyszeri max. 100 millió Ft tervezhető.

Pályázat az élelmiszer-rendszerek fenntarthatóságát célzó vállalkozásfejlesztési programban való részvételre

Pályázati felhívás diplomás fiatalok számára, az élelmiszer-rendszerekkel kapcsolatos, 12 hónapos fenntarthatósági vállalkozásfejlesztési programban való részvételre. A pályázat célja, hogy a fiatalok részt vegyenek saját országukban az élelmiszer-fenntarthatósági kihívások kezelésében, mint pl. a termelés-, és elosztás javítása, az éhezés, elhízás, alultápláltság megszüntetése, valamint az élelmiszerpazarlás megszüntetése. A pályázati kiírás nyelve angol.

M3 metrófelújítás más nézőpontból - Alkotói pályázat

A BKV Zrt. alkotói pályázati felhívása 3-23 éves gyerekek és fiatalok számára, az M3 metróvonal felújításával kapcsolatos rajzok, festmények, grafikák, fotók, videók, plakátok, kollázsok, illetve szabadon választott technikával készült alkotások beküldésére.

Pályázat ifjúsági szervezeteknek és fiatalok informális csoportjainak, ifjúsági részvételi tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás ifjúsági szervezetek és fiatalok informális csoportjainak részvételével megvalósuló helyi, nemzeti és nemzetközi projektek támogatására. A támogatás összege legfeljebb 60.000 EUR.

Pályázat mezőgazdasági kutatási projektek támogatására

Pályázati felhívás mezőgazdasággal foglalkozó kutatók számára, támogatás elnyerésére projektjeik megvalósítása érdekében. Pályázatot az alábbi három témában lehet benyújtani: táplálkozás; klímaváltozáshoz való alkalmazkodás; illetve mezőgazdasági jövedelem. A pályázat keretében az élelmezés- és táplálkozásbiztonság szempontjából fontos háziasított fajokkal kapcsolatos kutatásokat támogatják. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam általában 1–5 év. A támogatás összege évente 10.000 – 100.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat kisléptékű partnerségek támogatására a szakképzési szektorban

Pályázati felhívás 6-24 hónapos időtartammal és minimum 2 szervezet együttműködésével megvalósuló kisléptékű partnerségek támogatására a szakképzési szektorban. A támogatás összege 30.000 vagy 60.000 EUR.

Pályázat filmes alkotások, installációk, mozgóképes tartalmak létrehozásának támogatására

Pályázati felhívás magánszemélyek, jogi személyek, egyéni vállalkozók, illetve alkotóműhelyek és egyetemek számára, belső terekben, illetve több vetítési felületen megvalósuló filmes alkotások, installációk és mozgóképes tartalmak létrehozásának támogatására. A pályázat keretösszege 30.200.000 Ft.

Pályázat médiaszolgáltatók 2023. évi működési és üzemeltetési költségeinek támogatására

Pályázati felhívás magyarországi közösségi médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkező médiaszolgáltatók számára, működési és üzemeltetési költségeik támogatására, a 2023. évi folyamatos fenntartásuk érdekében. A támogatás összege közösségi audiovizuális (televíziós) médiaszolgáltatást nyújtó médiaszolgáltatók esetében legfeljebb 660.000 Ft/hó; közösségi rádiós médiaszolgáltatást nyújtó médiaszolgáltatók esetében legfeljebb 550.000 Ft/hó; kisközösségi rádiós médiaszolgáltatást nyújtó médiaszolgáltatók esetében legfeljebb 440.000 Ft/hó.

Európai uniós kutatás-fejlesztési célú pályázatok űripari projektek finanszírozására

Pályázati felhívások űripari projektek finanszírozására, az az Unió stratégiai eszközeinek, érdekeinek, autonómiájának és biztonságának védelme érdekében. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 1–5,2 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Ritka betegek boldog pillanatai 2023 - Fotópályázat

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségének fotópályázati felhívása a „Ritka betegek boldog pillanatai” témában készült alkotások beküldésére. Az első három legjobbnak ítélt pályamű készítője díjazásban részesül.

Pályázat művészeknek, finnországi szakmai út támogatására

Pályázati felhívás művészek számára, 2023-ban megvalósítandó finnországi szakmai út támogatására. A pályázat célja a művészeti szakértők nemzetközi mobilitásának és hálózatépítésének elősegítése, valamint a finn művészet és a művészek nemzetközi kapcsolatteremtési lehetőségeinek javítása. A pályázati kiírás nyelve angol.

A Mi Kultúránk (V. AMiK) 2022 – Pályázat rövidfilmfesztiválra nevezéshez

A Budapesti Művelődési Központ pályázati felhívása a kultúrával kapcsolatos, élő szereplős, animációs, valamint mobillal készült rövidfilmek készítésére és beküldésére.

Sajtófotó-pályázat 2022

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének pályázati felhívása első sorban a hazai és határon túli magyar sajtó munkatársai számára, 2022-ben készült hírképek és képriportok beküldésére.

Pályázat feltörekvő energetikai projektek támogatására

Pályázati felhívás nyereségérdekelt szervezetek, oktatási intézmények, nonprofit szervezetek és konzorciumaik számára, feltörekvő energetikai projektek támogatására. Pályázatot az alábbi négy témában lehet benyújtani: tiszta hidrogén; közvetlen levegőgyűjtés; fenntartható repülőgép-üzemanyagok; valamint hosszú távú energiatárolás. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat településfejlesztési beruházások támogatására

Pályázati felhívás önkormányzatok számára, Magyarország meghatározott részén található településfejlesztési beruházások támogatására, a klímaváltozás mérséklését és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást elősegítő beruházási elemek, zöldfelületi fejlesztések megvalósítása érdekében. A támogatás összege függ a települések elhelyezkedésétől és nagyságától, de legfeljebb 20 – 60 millió Ft lehet.

Pályázat lakóingatlanok energetikai felújításának támogatására

Budapest egyik kerületi önkormányzatának pályázati felhívása a kerületi magánszemélyek számára, lakóingatlanok energetikai megtakarítását eredményező felújítások támogatására. A támogatás összege legfeljebb 200.000 Ft.

Pályázat filmek nevezésére a 2023. évi Savaria Filmszemlére

A Savaria Filmakadémia Egyesület pályázati felhívása a Kárpát-medence magyar kulturális értékeit bemutató filmek alkotói  számára, dokumentumfilmek, ismeretterjesztő kisjátékfilmek, valamint filmetűdök nevezésére a 2023. évi Savaria Filmszemlére. Kategóriánként az első három helyezett filmalkotás pénzdíjban részesül.
komment

Pályázati hírlevél 2023. január 13.

2023. január 14. 04:43 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

A mai hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét:

Pályázat csoportos önkéntességi projektek megvalósításának támogatására

Pályázati felhívás non-profit és for-profit szervezetek, valamint intézmények számára, társadalmi kihívásokra reagáló, a közösség erejét és összetartozását növelő csoportos önkéntességi projektek megvalósításának támogatására. A pályázat keretösszege 2.132.554 EUR.

Pályázat kistermelőknek beszállítói programban való részvételre

Pályázati felhívás folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket előállító, regionális kistermelők számára, beszállítói programban való részvételre.

Pályázat audiovizuális alkotások fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás audiovizuális alkotások fejlesztésének támogatására, az európai kulturális és nyelvi sokszínűség és örökség megőrzése, fejlesztése és előmozdítása, valamint a kulturális és kreatív ágazatok, különösen az audiovizuális ágazat versenyképességének és gazdasági potenciáljának növelése érdekében. A pályázat célja többek között a független produkciós cégek által készített audiovizuális alkotások fejlesztése, amelyek különböző formátumokat (például játékfilmek, rövidfilmek, sorozatok, dokumentumfilmek, narratív videojátékok) és műfajokat ölelnek fel, és különböző közönségeket céloznak meg, beleértve a gyermekeket és fiatalokat is. Pályázatot kizárólag önállóan lehet benyújtani, konzorciumi formában nem. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege 90.000 – 510.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Az Év Beszerzési Csapata 2022 - Pályázat a beszerzési szakterületen kimagasló eredményeket elért csapatok, szervezetek elismerésére

Javaslattételi pályázati felhívás Az Év Beszerzési Csapata díj 2022. évi odaítélése céljából, a beszerzési szakterület művelésében és fejlesztésében kimagasló eredményeket elért csapatok, szervezetek elismerése.

Pályázat kutatók és felfedezők részére terepmunka támogatására

Pályázati felhívás kutatók és felfedezők számára, terepmunka támogatására az éghajlatváltozás mérséklése, a fajok és kultúrák kihalásának megakadályozása, valamint földjeink és óceánjaink egészségének biztosítása érdekében. Pályázatot az alábbi területeken lehet benyújtani: biológiai tudományok, régészet, antropológia, paleontológia, földtudományok, ökológia, csillagászat, valamint olyan projektek, amelyek új ismereteket tárnak fel a bolygóról és lakóiról, beleértve a környezeti vagy kulturális változásokon áteső régiókat is. Pályázatot a terepmunka megkezdése előtt 6–9 hónappal kell benyújtani. A támogatás összege általában 25.000 – 40.000 USD között alakul. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat vállalkozásoknak, élelmiszeripari védjegy használatára

Mezőgazdasági termelők, kistermelők, élelmiszer előállítást, feldolgozást végző kis-, közepes- és nagyvállalkozások, valamint saját márkás termékkel rendelkező élelmiszer kereskedelmi vállalkozások nyújthatnak be pályázatot tejipari védjegy használatára 6 termékkategóriában (tejföl, fogyasztói tej, vaj, joghurt, kefir, túró, nyers tej, friss húsok, húskészítmények, friss halhús).

Európai uniós kutatási-fejlesztési pályázatok uniós kiberbiztonsági tevékenységek támogatására

Kutatási-fejlesztési pályázati felhívások uniós kiberbiztonsági tevékenységek támogatására, az uniós polgárok és szervezetek védelmében történő digitális termékek és szolgáltatások biztonságának javítása érdekében. A pályázatok célja többek között a nagyszabású kiberbiztonsági incidensekre való összehangolt reagálás elősegítése; a világszínvonalú kiberfenyegetés-felderítési kapacitás megerősítésre az egész Unióban; megbízható és biztonságos 5G szolgáltatások biztosítása; naprakész biztonsági eszközök és szolgáltatások biztosítása és alkalmazása a szervezetek (különösen a KKV-k) számára; nemzeti koordinációs központok létrehozása és működtetése a tagállamokban; a kiberbiztonsági incidensek okozta károk korlátozása; valamint a  nemzeti kiberbiztonsági tanúsító hatóságok megerősítése és a tesztelési kapacitás javítása. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 3–10 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Neumann 120 képzőművészeti pályázat

A Neumann János Számítógéptudományi Társaság pályázati felhívása 6-19 éves gyerekek és fiatalok számára, Neumann Jánost megidéző, az ő emléke előtt tisztelgő képző- vagy iparművészeti alkotások, audiovizuális alkotások, illetve virtuális vagy valós makettek készítésére és beküldésére. Díjazás kategóriánként és korcsoportonként: 100-100 ezer forint összdíjazású jutalom a zsűri által legjobbnak ítélt pályaműveknek, a zsűri döntésének megfelelő megosztásban.

Fogyasztóbarát Település – Pályázat önkormányzatok elismerésére

Pályázati felhívás Fogyasztóbarát Település cím odaítélése céljából a települések fogyasztókért tett intézkedéseinek és hozzáállásának elismerésére. A fogyasztóbarát település pályázat a települések fogyasztókért tett intézkedéseit értékeli, közvetlenül anyagi támogatást nem nyújt.

Pályázat a "Nagyapám Háza" elnevezésű, az épített örökség fenntartására és megőrzésére irányuló építészeti projekt 2023. évi nyári programsorozathoz táborvezetők és táborhelyszínek kiválasztására

A Nagyapám Háza mesterinas képzés vezetőségi tagjainak pályázati felhívása az épített örökség fenntartására és megőrzésére irányuló építészeti projekt 2023. évi nyári programsorozathoz táborvezetők és táborhelyszínek kiválasztására.

Európai uniós pályázatok innovatív egészségügyi megoldások fejlesztésére 2023

Pályázati felhívás innovatív egészségügyi megoldások fejlesztésének támogatására, a megelőzésre, a diagnózisra, a kezelésre és a betegségkezelésre kiterjedő egészségügyi ellátás integráltabb megközelítése érdekében. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 24–30 millió EUR lehet. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt filmalkotások gyártás előkészítésének támogatására

Pályázati felhívás médiaszolgáltatásban bemutatásra szánt televíziófilm és televíziófilm sorozat, dramatizált dokumentumfilm, valamint animációs film és animációs sorozat gyártás előkészítésének támogatására.

Pályázat non-profit szervezeteknek fejlesztési programban való részvételre

Pályázati felhívás az oktatás és a fenntartható élelmiszerek területén tevékenykedő non-profit szervezetek számára, fejlesztési programban való részvételre, vállalati partnerséghez jutás érdekében.

Ritka betegek boldog pillanatai 2023 - Fotópályázat

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségének fotópályázati felhívása a „Ritka betegek boldog pillanatai” témában készült alkotások beküldésére. Az első három legjobbnak ítélt pályamű készítője díjazásban részesül.

Pályázat a 2023. évi Collegium Hungaricum ösztöndíjprogramban való részvételre

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása ösztöndíj elnyerésére a 2023/2024-es tanévre vonatkozóan, a bécsi Collegium Hungaricumban folytatandó kutatások érdekében. A támogatás összege CH2 fiatal kutató kategóriában havi 250.000 Ft, CH1 tapasztalt kutató kategóriában havi 370.000 Ft.

Pályázat városi kerékpáros infrastruktúra-fejlesztések támogatására

Pályázati felhívás városi kerékpáros infrastruktúra-fejlesztések támogatására, az egészséges és környezetbarát közlekedés széleskörű elterjedése érdekében. A résztvevő projektek világszínvonalú technikai segítségnyújtást kapnak, az iparági legjobb gyakorlatokkal kapcsolatos képzéseken vehetnek részt, valamint hálózatépítési lehetőséget kapnak. A támogatás összege 400.000 – 1.000.000 USD. A pályázati kiírás nyelve angol.

Felhívás új vagy korai fázisú, nemzetközi piacra törekvő divat- és designipari startupoknak befektetési programban való részvételre

Felhívás innovatív, kreatív, új vagy korai fázisú, nemzetközi piacra törekvő divat- és designipari startupok számára, befektetési programban való részvételre, növekedésük elősegítése érdekében. A támogatás összege 15 – 900 millió Ft. A tőkéért cserébe kisebbségi tulajdonrészt kérnek a támogatott vállalkozásban.

Nemzetközi Pasztell Triennálé 2023 - Művészeti pályázat kiállításon való bemutatkozásra

A Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület és a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány pályázati felhívása professzionális képző-, és iparművészek számára, Nemzetközi Pasztell Triennálén való részvételre, a kiállításon való bemutatkozás érdekében.

Neked mi fáj? - Művészeti pályázat gyerekeknek

A Liget Műhely Alapítvány pályázati felhívása gyerekek számára, a Szitakötő folyóiratban megjelent írásokhoz kapcsolódó versek, mesék, képek, filmek, szobrok, előadások és más művek készítésére és beküldésére.

Jogosítvány a jövőhöz 2022 – Pályázat erdélyi / romániai magyar fiatalok részére, jogosítvány megszerzésének támogatására

A Közösségért Alapítvány pályázati felhívása 18-25 év közötti, hátrányos anyagi körülmények között nevelkedő, általános-, közép- vagy szakiskolai végzettséggel rendelkező, erdélyi / romániai magyar fiatalok számára, jogosítvány megszerzésének támogatására. A támogatás összege legfeljebb 3.500 lej.

Kortárs Hangon 2023 – Irodalmi pályázat

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem pályázati felhívása meghatározott felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók számára, versek és kisprózák írására és beküldésére. A díjazottak értékes nyereményeket kapnak.

Válogatás a várható / hamarosan megjelenő pályázatokból
  • Pályázat fiatal mezőgazdasági termelők beruházásainak támogatására
  • Pályázat akciótervezési hálózat kialakítására városfejlesztési területen
komment

Pályázatfigyelő hírlevél 2023. január 11.

2023. január 13. 04:49 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

A mai hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét:

Európai uniós pályázat kulcsfontosságú kapacitásterületeken megvalósítani tervezett speciális oktatási programok támogatására 2022

Pályázati felhívás kulcsfontosságú kapacitásterületeken megvalósítani tervezett speciális oktatási programok támogatására, az uniós oktatási és képzési intézmények kiválóságának erősítése érdkében a digitális területeken. A pályázat célja többek között olyan dinamikus digitális ökoszisztémák kialakulása, ahol a tudományos kiválóság, a kutatás és az innovatív iparágak együttműködve vonzzák és tartják meg a legjobb tehetségeket világszerte. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább hat tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege legfeljebb 10.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat európai együttműködési partnerségek támogatására a sport területén

Pályázati felhívás európai együttműködési partnerségek támogatására a sport területén, a szervezetek partneri hálózatának kialakítása és megerősítése érdekében. A támogatás összege 120.000 EUR; 250.000 EUR; vagy 400.000 EUR.

Pályázat társadalmi problémákra innovatív megoldást kínáló projektek díjazására és támogatására

Pályázati felhívás korunk társadalmi kihívásaira választ kereső, a megvalósítás fázisában levő innovatív projektek díjazására és támogatására. Az első három nyertes 15.000 euró, 10.000 euró és 5.000 euró díjazásban részesül, míg további 12 díjazott projektenként 2.000 euró elismerést kap.

Pályázat alkotóművészek és művészeti oktatásban résztvevő fiatal alkotók részére, köztéri műalkotások létrehozására

Pályázati felhívás alkotóművészek és művészeti oktatásban résztvevő fiatal alkotók, egyéni vállalkozók cégek, valamint egyesületek, alapítványok és egyéb civil szervezetek számára, közterületi lépcsők színes műalkotásokká történő átalakítására. A nyertes- és megvalósult pályázatok, a megvalósítás költségein felül alkotói honoráriumban részesülnek.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a felhőalapú mesterséges intelligencia területéhez kapcsolódóan 2022/2

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a felhőalapú mesterséges intelligencia területéhez kapcsolódóan, a köz- és magánszektor digitális átalakulásának kulcsfontosságú hajtóerejét jelentő uniós mesterséges intelligencia-kapacitás megerősítése érdekében. A pályázatok célja többek között a rugalmas, versenyképes, környezetbarát és biztonságos felhőalapú szolgáltatások megerősített európai kínálatának létrehozása; a mobilitási és közlekedési adatokhoz való hozzáférés és azok egyszerű, biztonságos és ellenőrzött módon történő telepítése; az ellátási lánc rugalmasabb, körkörösebb, hatékonyabb és eredményesebb működése; a médiaipar versenyképességének erősítése globális szinten; innovatív és föderatív intelligens közösségek adatterének létrehozása, amely nagyszámú uniós közösséget foglal magában; valamint a közigazgatás és az európai ipar (különösen a KKV-k) MI-eszközökhöz való hozzáférésének megkönnyítése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 4–28 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat egészségügyi kutatói ösztöndíjra

Pályázati felhívás 1–3 év időtartamú, egészségügyi kutatói ösztöndíj elnyerésére az alábbi tudományágakban: klinikai orvostudomány, alapkutatás, epidemiológia, farmakológia és ápolás. Pályázatot az alábbi területeken lehet benyújtani: mRNS, fertőző betegségek (Covid, influenza, RSV, CMV és EBV), immunonkológia, személyre szabott rák elleni vakcinák, ritka betegségek, szív- és érrendszeri betegségek és autoimmun betegségek. A támogatás összege bérköltségek tekintetében legfeljebb 75.000 USD/év, egyéb költségek tekintetében legfeljebb 100.000 USD/év. A pályázati kiírás nyelve angol.

Fonogram - Magyar Zenei Díj 2023 - Pályázat albumok és hangfelvételek elismerésére

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségének pályázati felhívása Fonogram - Magyar Zenei Díj 2023. évi elnyerésére, kiadók által gondozott megjelenések, valamint szerzői kiadású albumok és hangfelvételek elismerésére.

Pályázat kisléptékű partnerségek támogatására a sport területén

Pályázati felhívás kisléptékű partnerségek támogatására a sport területén, a kevesebb lehetőséggel rendelkező célcsoportok, illetve új résztvevők, a kevésbé tapasztalt szervezetek/intézmények és a kis léptékű szereplők bevonása érdekében. A támogatás összege 30.000 EUR, vagy 60.000 EUR.

Európai uniós kutatási-fejlesztési pályázatok uniós kiberbiztonsági tevékenységek támogatására

Kutatási-fejlesztési pályázati felhívások uniós kiberbiztonsági tevékenységek támogatására, az uniós polgárok és szervezetek védelmében történő digitális termékek és szolgáltatások biztonságának javítása érdekében. A pályázatok célja többek között a nagyszabású kiberbiztonsági incidensekre való összehangolt reagálás elősegítése; a világszínvonalú kiberfenyegetés-felderítési kapacitás megerősítésre az egész Unióban; megbízható és biztonságos 5G szolgáltatások biztosítása; naprakész biztonsági eszközök és szolgáltatások biztosítása és alkalmazása a szervezetek (különösen a KKV-k) számára; nemzeti koordinációs központok létrehozása és működtetése a tagállamokban; a kiberbiztonsági incidensek okozta károk korlátozása; valamint a  nemzeti kiberbiztonsági tanúsító hatóságok megerősítése és a tesztelési kapacitás javítása. Pályázatot önállóan és konzorciumi formában is be lehet nyújtani. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 3–10 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat ukrajnai ifjúsági szervezetek és ukrajnai fiatalokkal foglalkozó ifjúsági szervezetek számára, ifjúsági tevékenységek támogatására

Pályázati felhívás ukrajnai ifjúsági szervezetek, valamint ukrajnai fiatalokkal foglalkozó ifjúsági szervezetek számára, a háború által érintett ukrajnai fiataloknak szóló tevékenységek megvalósításának támogatására. Pályázatot benyújtani az alábbi tevékenységekre lehet: egymástól való tanulás és támogatás, képzések és workshopok, tájékoztatás és tanácsadás, figyelemfelkeltés és kapacitásépítés a fiatalok, ifjúságsegítők és ifjúsági vezetők számára, ukrajnai fiatalok találkozói, elemzés, kutatás és egyéb tevékenységek, amelyek az ifjúsági munka elvein és gyakorlatán alapulnak. A projektek lehetnek helyi, regionális és országos hatókörűek. A támogatás összege legfeljebb 15.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat kulturális és turisztikai szolgáltatások bővítésének, közösségi helyek és terek kialakításának támogatására

Pályázati felhívás Veszprémben bejegyzett telephellyel vagy székhellyel rendelkező vállalkozók, gazdasági társaságok és civil szervezetek számára használaton kívüli üzlethelységekben vagy alulhasznosított, de közösségfejlesztésre alkalmas köztereken megvalósuló projektek megvalósításának támogatására elsősorban Veszprém történelmi belvárosában. A pályázat keretösszege 300.000.000 Ft.

Pályázat egészségügyi oktatás támogatására

Pályázati felhívás egészségügyi oktatási tevékenységek támogatására, az orvostudomány fejlődésének előmozdítása és a betegellátás javítása érdekében. A pályázat célja többek között a tudományos, klinikai és egészségügyi kérdések jobb megértése. Pályázatot az alábbi területeken lehet benyújtani: autoimmun betegségek; kardiológia; bőrgyógyászat; valamint fertőző betegségek/virológia. Pályázatot akkreditált szolgáltatók, orvosi és szakmai szövetségek, közösségi egészségügyi központok, betegszövetségek és érdekvédelmi csoportok, orvosi oktatási vállalatok, valamint felsőoktatási intézmények nyújthatnak be. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak, startupoknak, digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektekhez tőkebevonási lehetőség elnyerésére

Hazai, a konvergencia régióban (azaz a közép-magyarországi régión kívül) működő mikro-, kis-, és középvállalkozások és startupok jelentkezhetnek digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektjeikhez 10-500 millió forintos tőkebefektetés elnyerésére. A befektető kisebbségi tulajdonrészt és speciális jogokat szerez a vállalkozásban.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a felhőalapú mesterséges intelligencia területéhez kapcsolódóan 2022/2

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a felhőalapú mesterséges intelligencia területéhez kapcsolódóan, a köz- és magánszektor digitális átalakulásának kulcsfontosságú hajtóerejét jelentő uniós mesterséges intelligencia-kapacitás megerősítése érdekében. A pályázatok célja többek között a rugalmas, versenyképes, környezetbarát és biztonságos felhőalapú szolgáltatások megerősített európai kínálatának létrehozása; a mobilitási és közlekedési adatokhoz való hozzáférés és azok egyszerű, biztonságos és ellenőrzött módon történő telepítése; az ellátási lánc rugalmasabb, körkörösebb, hatékonyabb és eredményesebb működése; a médiaipar versenyképességének erősítése globális szinten; innovatív és föderatív intelligens közösségek adatterének létrehozása, amely nagyszámú uniós közösséget foglal magában; valamint a közigazgatás és az európai ipar (különösen a KKV-k) MI-eszközökhöz való hozzáférésének megkönnyítése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 4–28 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat amerikai kulturális csereprogramban való részvételre

A Camp Leaders pályázati felhívása hátrányos helyzetű, felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, amerikai kulturális csereprogramban való részvételre 2023. nyarán. Ha megfelelsz a pályázat követelményeinek és elnyered az ösztöndíjat, akkor a program költségeit az Amerikai Nagykövetség fedezi.

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a hatékony, fenntartható és inkluzív energiafelhasználás terén

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a hatékony, fenntartható és inkluzív energiafelhasználás terén, az épített környezet fenntarthatóbb életmód irányába történő átalakítása érdekében. A pályázatok célja többek között az energiarendszer klímasemlegesség felé történő átalakulását támogató, az energiahatékonyságot, a megújuló energiaforrásokat, valamint a digitális és intelligens technológiákat hatékonyan kombináló épületállomány létrehozása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 0,6–9 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók, tartósan álláskeresők komplex elhelyezkedési támogatása

Pályázati felhívás súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatását elősegítő támogatás igénylésére. A súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésük esetén hat hónapig járó bérkiegészítést kaphatnak. A munkaadó is támogatásban részesül, amennyiben súlyosan hátrányos helyzetű személyt alkalmaz, mivel a jogviszony első négy hónapjára a munkavállaló bérének felét megtéríti az állami foglalkoztatási szerv.

Művészeti pályázat egészségügyi dolgozóknak

A Fogjunk Össze Alapítvány irodalmi és művészeti pályázati felhívása az egészségügyben dolgozók számára, a "Saját élmény az egészségügyben" témára reflektáló novellák, versek, esszék, önéletrajzi ihletésű történetek, videók, zeneművek vagy képzőművészeti alkotások készítésére és beküldésére. A nyertes pályaművet 100.000 Ft-tal jutalmazzák.

Irodalmi pályázat a lillafüredi József Attila emlékhelyhez kapcsolódó ódák beküldésére

A Lillafüred Alapítvány irodalmi pályázati felhívása a lillafüredi József Attila emlékhelyhez kötődő versek (ódák) írására és beküldésére. Az irodalmi díja Varga Éva szobrászművész alkotásával és 500.000 Ft pénzjutalommal jár.

Wéber Antal díj 2023 – Pályázat Pest megyei építészek elismerésére

A Pest Megyei Építész Kamara javaslattételi pályázati felhívása Wéber Antal díj 2023. évi odaítélése céljából, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb alkotói tevékenységet folytató Pest megyei építészek elismerésére. A Díj oklevéllel és jutalommal jár. A jutalmazásra évente összesen a mindenkori garantált bérminimum kétszeres összege fordítható.
komment

Pályázati hírlevél 2023. január 9.

2023. január 10. 09:15 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

A mai hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét:

Pályázat civil szervezetek és egyházi jogi személyek Pest megyei településeken megvalósuló projektjeinek támogatására

Pályázati felhívás egyházi jogi személyek, valamint Pest megye meghatározott településein székhellyel rendelkező egyesületek és alapítványok számára, a településeken megvalósuló projektjeik támogatására. Támogatható tevékenységek: Kulturális, tájékoztatási tevékenység (pl., művészeti tevékenység, kulturális örökség megőrzése, kiállítás szervezése, könyvkiadás, épített kulturális örökség védelme, népművészet, hagyományőrzés, közművelődés, kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása); Helyi közösségek fejlődését szolgáló tevékenység (pl. közösségépítő rendezvények); Helyi oktatási és egészségügyi intézmények részére nyújtott szolgáltatást bővítő tevékenység; Vallási, hitéleti tevékenység; Sporttevékenység, sportszakmai tevékenység; Szabadidős és hobbitevékenység; Szociális tevékenység (pl. családvédelem, egészségkárosultak támogatása, idősek támogatása, ellátása, önsegélyezés, rászorultak támogatása); Természeti környezet védelme és fejlesztése, zöldfelületek bővítése, klímaváltozás elleni védelem, állatvédelem; Helyi jelentőségű turisztikai tevékenységek (pl. turisztikai attrakciók létrehozása, túrák stb.); Közbiztonság-védelmi tevékenység (pl. polgárőrszervezetek, közlekedés-biztonság); Határon túli magyar közösségekkel, szervezetekkel együttműködésben Pest megyében megvalósítandó tevékenységek, kárpátaljai magyar közösségek számára Pest megyében megvalósuló programok szervezése. A támogatás összege 100.000 – 20.000.000 Ft.

Pályázat innovatív városi projektek támogatására

Pályázati felhívás a városi innovációnak és a városok fenntartható városfejlesztési képességeinek a támogatására. A pályázat célja az esztétikum, a fenntarthatóság és a befogadás gyakorlatba történő megfelelő átültetése. Pályázatot benyújtani az alábbi témákban lehet: építés, felújítás a körforgásos gazdaság és a karbonsemlegesség előmozdítása jegyében; a kulturális örökség megőrzése és átalakítása; épületek korszerűsítése, átalakítása megfizethető lakhatási megoldások biztosítása érdekében; valamint városi terek megújítása. A támogatás összege legfeljebb 5 millió EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat geotermikus alapú hőtermelő projektek támogatására

Pályázati felhívás gazdasági társaságok és önkormányzatok számára, geotermikus alapú hőtermelő projektek támogatására, az energetikai célú geotermikus fúrási tevékenység pénzügyi kockázatainak megosztása céljából. A támogatás összege 100.000.000 – 2.000.000.000 Ft.

Pályázat nonprofit és közhasznú szervezeteknek, a vezetőik, munkatársaik, önkénteseik fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás nonprofit és közhasznú szervezetek számára, egyéni online coaching szolgáltatás igénybevételére, vezetőik, munkatársaik és önkénteseik fejlesztése érdekében. A program során fókuszálnak a vezető közösségépítő szerepének hangsúlyozására és a munkatársak felkészítésére.

Pályázat közösségformáló, kulturális és közösségépítő célú sportprogramok, programsorozatok támogatására

Pályázati felhívás sportesemények szervezése terén meghatározó tapasztalattal és/vagy hagyománnyal bíró civil szervezetek, intézmények és cégek számára, egyedi, dinamikus, újító, valódi élményt jelentő, közösségformáló, életvitelformáló, kulturális és közösségépítő célú sportprogramok, programsorozatok támogatására. A támogatás összege az A-kategória esetében: 500.000 – 3.500.000 Ft; a B-kategória esetében: 500.000 – 10.000.000 Ft; a C-kategória esetében: 500.000 – 30.000.000 Ft.

Pályázat tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztéseinek támogatására

Pályázati felhívás vidéki térségek önkormányzatai, illetve a vidéki térségekben, tanyán élő természetes személyek számára, a tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztéseinek támogatására, a vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztése érdekében.

Pályázat kapacitásépítési tevékenységek támogatására a sport területén

Pályázati felhívás a sport területén tevékenykedő szervezetek/intézmények közötti többoldalú partnerségeken alapuló kapacitásépítési tevékenységek támogatására. A támogatás összege 100.000 – 200.000 EUR.

Pályázat bor- és gasztrokulturális programok támogatására

Pályázati felhívás gazdasági társaságok, egyesületek, alapítványok és települési önkormányzatok számára, a Bakony, illetve a Balaton térségében megvalósuló bor- és gasztrokulturális programok támogatására. A támogatás összege altémánként eltérő, de legfeljebb 10.000.000 Ft lehet.

Pályázat élelmiszeripari innovációk támogatására

Pályázati felhívás az élelmiszer-rendszerekre pozitív hatást gyakorló innovációs projektek megvalósításának támogatására. Olyan projekteket támogatnak, amelyek egészségesebb életet tesznek lehetővé az élelmiszereken keresztül és céljuk a nettó zéró élelmiszer-rendszerek, valamint a teljesen átlátható, igazságos és rugalmas élelmiszer-rendszerek kialakítása. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24 hónap. A támogatás összege legfeljebb 1.200.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat az Új Európai Bauhaus Díjak 2023. évi elnyerésére

Pályázati felhívás Új Európai Bauhaus Díjak 2023. évi elnyerésére, az új európai Bauhaus megvalósítását vezérlő tematikus átalakulási tengelyeken alapuló projektek és kezdeményezések elismerésére. Az egyes kategóriák és ágak győztesei pénzdíjban részesülnek: 30.000 euró az új európai Bauhaus bajnokai és az új európai Bauhaus oktatási bajnokai díj győztesei számára, valamint 15.000 euró az Új Európai Bauhaus Fiatal Tehetségek díj győztesei számára.

Pályázat a humanitárius segítségnyújtást igénylő helyzetek előrejelzését és az ezekre való korai reagálást elősegítő mobilkommunikációs megoldások fejlesztésének támogatására

Pályázati felhívás nonprofit szervezetek, illetve nyereségorientált szervezetek (startup vállalkozások, KKV-k és legfeljebb 250 főt foglalkoztató társadalmi vállalkozások) számára, a humanitárius segítségnyújtást igénylő helyzetek előrejelzését és az ezekre való korai reagálást elősegítő mobilkommunikációs megoldások fejlesztésének támogatására. A pályázat célja többek között innovatív felhasználási módok, partnerségeket és üzleti modellek tesztelése, valamint a humanitárius válságok által veszélyeztetett személyek számára a digitális alapú megoldásokhoz való hozzáférés javítása. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 15–18 hónap. A támogatás összege 100.000 – 250.000 GBP. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázatok nagyléptékű környezet-, természet- és klímavédelmi programok megvalósításának támogatására

Pályázati felhívások nagyléptékű környezet-, természet- és klímavédelmi programok megvalósításának támogatására, az EU erőforrás-hatékony és versenyképes gazdasággal rendelkező, igazságos és virágzó társadalommá történő átalakítása, illetve az EU természeti tőkéjének védelme, megőrzése és gyarapítása, valamint a polgárok egészségének és jólétének védelme érdekében. A pályázatok célja többek között a vadon élő élő állatok és növények élőhelyei és fajai pusztulásának megállítására és visszafordítására irányuló uniós politikai célkitűzések végrehajtásának ösztönzése; a körforgásos gazdaságra való áttérés támogatása; az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra vonatkozó új uniós stratégia végrehajtásának támogatása; valamint kapacitásépítés, a beruházások ösztönzése, energiahatékonyságra és a kisléptékű megújuló energiaforrásokra összpontosító politikák végrehajtásának támogatása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább két tagja van. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 30–50 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.

Pályázat európai filmek forgalmazásának támogatására

Pályázati felhívás nem nemzeti európai filmek forgalmazásának támogatására, a bármely platformon történő értékesítés és terjesztés érdekében, a több országra kiterjedő, összehangolt terjesztési stratégiák révén. A pályázat célja többek között a legújabb nem nemzeti európai filmek transznacionális forgalmazásának javítása; a gyártásba, beszerzésbe, promócióba, moziforgalmazásba és online terjesztésbe történő beruházások növelése; valamint a gyártási és forgalmazási ágazat közötti kapcsolatok fejlesztése és ezáltal a nem nemzeti európai filmek versenyhelyzetének javítása. Pályázatot kizárólag önállóan lehet benyújtani, konzorciumi formában nem. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat a női tulajdonú és női vezetésű vállalkozások létrehozását és növekedését elősegítő innovatív digitális megoldások fejlesztésére

Pályázati felhívás kormányzatok, nemzetközi szervezetek, nem kormányzati szervezetek, magánszektorbeli vállalatok, induló vállalkozások, kutatóintézetek, akadémiai és civil társadalmi szervezetek számára, olyan méretezhető, innovatív digitális megoldások fejlesztésének támogatására, amelyek lehetővé teszik a nemek közötti egyenlőséget jobban figyelembe vevő digitális vállalkozói ökoszisztémák és környezet kialakítását, amely támogatja a női tulajdonú és női vezetésű vállalkozások létrehozását és növekedését. A pályázat célja olyan élénk és inkluzív digitális innovációs ökoszisztémák kiépítése, amelyek a női vállalkozókat erősítik. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pénzdíjas pályázat képzőművészeknek

Pályázati felhívás képzőművészek számára, a vízrajzi térképek témáját és formáját a művészet eszközeivel újraértelmező alkotások készítésére és beküldésére. Díjazás: 1. helyezett: 1.000.000 Ft; 2. helyezett: 600.000 Ft; 3. helyezett: 400.000 Ft.

Európai uniós pályázat innovációs partnerségek, projektek támogatására a felnőttoktatás területén

Pályázati felhívás innovációs partnerségek, projektek támogatására a felnőttoktatás területén, az egyre összetettebbé váló társadalmi kihívások, mint például az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség védelme, a tiszta energia, a közegészségügy, a digitalizáció és az automatizálás, a mesterséges intelligencia, a robotika és az adatelemzés megfelelő kezelése érdekében. A pályázat célja többek között a minőségbiztosított és munkaerő-piaci szempontból releváns képzési lehetőségek nemzeti nyilvántartásának kialakítása; továbbá a készségügyi paktum támogatása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege legfeljebb 1.000.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pénziránytű Tanári Díj 2022/2023 - Pályázat általános- és középiskolai pedagógusoknak

A Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért pályázati felhívása általános- és középiskolai pedagógusok számára, Pénziránytű Tanári Díj 2022/2023. évi elnyerésére, a pénzügyi nevelés és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett tanárok elismerésére. A projektterv kategóriában elnyerhető támogatás összege pályázatonként 500.000 forint. A foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként a Korszerű pénzkezelés témakörben 200.000 forint, az Okosan a hitelekről témakör esetén 250.000 forint.

Az Év Beszerzési Menedzsere 2022 - Pályázat a beszerzési szakterületen kimagasló eredményeket elért szakemberek elismerésére

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság javaslattételi pályázati felhívása Az Év Beszerzési Menedzsere díj 2022. évi odaítélése céljából, a beszerzési szakterület művelésében és fejlesztésében kimagasló eredményeket elért szakemberek munkájának elismerésére.

In terra pax - Pénzdíjas zenei pályázat

Pénzdíjas zenei pályázati felhívás egyházi (latin nyelvű) szöveg antifonális formában történő megkomponálására. Díjazás: 1. díj: bruttó 900.000 Ft; 2. díj: bruttó 600.000 Ft; 3. díj: bruttó 300.000 Ft.

Pályázat médiaszolgáltatók számára, televíziós műsorok készítésének vissza nem térítendő támogatására

Pályázati felhívás hatósági szerződés vagy nyilvántartásba vétel alapján médiaszolgáltatás végzésére jogosult audiovizuális médiaszolgáltatók számára, televíziós közéleti magazinműsorok, illetve televíziós hírműsorok és kulturális magazinműsorok készítésének támogatására. A támogatás összege közéleti magazin esetén legfeljebb 60.000 Ft; hírműsor esetén legfeljebb 40.000 Ft; kulturális magazin esetén legfeljebb 40.000 Ft.

Pályázat kisebbségvédelmi témájú tanulmányok írására

A Kisebbségi Jogvédő Alapítvány pályázati felhívása külhoni és magyarországi egyetemi hallgatók, PhD hallgatók, valamint fiatal kutatók és fiatal gyakorló jogászok számára, a nemzeti kisebbségek jogi védelmével kapcsolatos tanulmányok írására és beküldésére. Díjazás: 1. díj: 150.000 Ft; 2. díj: 100.000 Ft; 3. díj: 75.000 Ft.

Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje - Pályázat a kreatívipar iránt érdeklődő diákoknak

A Startup Campus és a Magyar Divat & Design Ügynökség pályázati felhívása a divat-, design- és kreatívipari szakképzésben nappali tagozaton tanuló, 14-21 év közötti diákok számára, a korábbi ipari forradalmak meghatározó technológiáit újraértelmező termék- és projektötletek beküldésére. A helyezettek értékes nyereményeket kapnak

komment

Pályázatfigyelő hírlevél 2023. január 4.

2023. január 04. 14:14 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Válogatás az aktuális pályázati lehetőségek közül:

Pályázat nőknek szóló tréningen és mentorprogramon való részvételre

A Női Együttható pályázati felhívása nőknek szóló, a városfejlesztéssel, képzéssel és közösségfejlesztéssel kapcsolatos tréning és mentorprogramban való részvételre. A kiválasztott jelentkezők számára a képzésen való részvétel térítésmentes.

Pályázat futópályák építésének 2023. évi támogatására

Pályázati felhívás vállalkozások, önkormányzatok és nonprofit szervezetek számára, 600 és 800 méter közötti, 800 és 1000 méter közötti, vagy legalább 1000 méter hosszúságú rekortán borítású futópályák kialakításának támogatására. A támogatás összege a futópályák hosszától függően eltérő, de legfeljebb 20 millió, 35 millió, vagy 50 millió Ft lehet.

Családháló díj 2022 - Pályázat a gyermekekért kiemelkedő teljesítményt nyújtó intézmények és szakemberek elismerésére

A Családháló Alapítvány javaslattételi pályázati felhívása Családháló díj 2022. évi odaítélése céljából, a gyermekekért kiemelkedő teljesítményt nyújtó intézményeket és szakemberek munkájának elismerésére. A díj erkölcsi elismeréssel jár.

Pályázat gördeszka és görkorcsolya parkok építésének 2023. évi támogatására

Pályázati felhívás jogi személyiségű- és jogi személyiség nélküli vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok, egyéb gazdasági szervezetek, költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek, valamint nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezetek számára, megfelelő sportszakmai szempontok szerint tervezett és kivitelezett gördeszka és görkorcsolya parkok építésének támogatására. A támogatás összege a pálya alapterületétől függően változó, de legfeljebb 40 millió, 50 millió, vagy 60 millió Ft lehet.

Pályázat nemzetközi fenntarthatósági befektetési versenyben való részvételre

Pályázati felhívás végzős hallgatókból álló csapatok számára, nemzetközi fenntarthatósági befektetési versenyben való részvételre. A pályázat keretében sürgető társadalmi és környezeti kihívások kezelésére fókuszáló kreatív pénzügyi megközelítéseket kell kidolgozni és bemutatni. A kiválasztott csapatok nemzetközi hálózatépítési lehetőséget kapnak. Az első helyezett 10.000 USD, a második helyezett csapat pedig 5.000 USD pénzjutalomban részesül. A pályázati kiírás nyelve angol.

Európai uniós pályázat innovációs partnerségek, projektek támogatására a digitális oktatás területén

Pályázati felhívás innovációs partnerségek, projektek támogatására a digitális oktatás területén, az egyre összetettebbé váló társadalmi kihívások, mint például az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség védelme, a tiszta energia, a közegészségügy, a digitalizáció és az automatizálás, a mesterséges intelligencia, a robotika és az adatelemzés megfelelő kezelése érdekében. A pályázat célja többek között az uniós alapú megoldások együttműködés és minőségbiztosítás révén történő kiterjesztése; a hatékony pedagógiai megközelítések előmozdítása az informatikával kapcsolatban az alap- és középfokú oktatásban, valamint a tanárképzés és tantervfejlesztés a dezinformáció elleni küzdelem és a digitális írástudás előmozdítása terén. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24–48 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A támogatás összege legfeljebb 1.500.000 EUR. A pályázati kiírás nyelve angol.

Pályázat az Ipar 4.0 átállás területén elért teljesítmények, sikerek elismerésére

Pályázati felhívás KKV-k, nagyvállalatok, illetve kutatást, fejlesztést vagy innovációt megvalósító szervezetek számára, Ipar 4.0 szakmai érem 2022. évi elnyerésére, az Ipar 4.0 átállás során elért jelentős teljesítmények és sikerek elismerésére.

Pályázat nonprofit sportesemények támogatására

Pályázati felhívás a sport területén aktív köz-, és magánszervezetek számára, európai dimenzióval rendelkező nonprofit sportesemények megvalósításának támogatására. A támogatás összege európai szintű helyi rendezvények esetében 200.000 EUR vagy 300.000 EUR; az egész Európára kiterjedő rendezvények esetében 400.000 EUR.

Pályázat a hajózáshoz kapcsolódó hazai és külföldi újdonságok és fejlesztések bemutatására

Pályázati felhívás gyártók, szolgáltatók és forgalmazók számára, a hajózáshoz kapcsolódó hazai és külföldi újdonságok és fejlesztések bemutatására. A kategóriánkénti első három helyezett és a különdíjasok értékes nyereményeket kapnak.

Pályázat civil szervezetek tevékenységének támogatására

Pályázati felhívás az egyik LEADER helyi akciócsoport illetékességi területén működő non profit és egyházi szervezetek számára, támogatás elnyerésére, a civil szervezetek erősítése, tevékenységük támogatása a közösségek fejlesztése érdekében. A támogatás összege 500.000 – 15.000.000 Ft.

A Dal 2023 - Pályázat 2023. évi dalfesztivál versenyében való részvételre

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. pályázati felhívása énekesek és együttesek számára, legfeljebb három perc hosszúságú zeneszámok dalfesztiválra történő nevezésére. A Dal nyertese 10 millió forintot kap, amelyet a zenei produkciója fejlesztésére fordíthat. A nyertesen kívül legjobbnak ítélt másik három dal is pénznyereményben részesül: produkciónként 5 millió forintot kapnak zenei karrierjük fejlesztésére.

Pályázat művészettörténeti kutatói támogatás elnyerésére

A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása magyar állampolgárságú fiatal művészettörténészek számára, az európai reneszánszhoz, barokkhoz, valamint a középkori művészethez kapcsolódó művészettörténeti kutatási támogatás elnyerésére. A támogatás összege bruttó 2.960.000 Ft.

Pályázat külföldi tanulmányutak ösztöndíjas támogatására

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben,  megállapodásokban biztosított, a 2023-2024-es tanévben megvalósítható hosszú és rövid tanulmányutak támogatására. A Kiíró célországtól függően egyszeri utazási átalány-támogatást és/vagy ösztöndíj-kiegészítést biztosít az ösztöndíjasoknak. Rövid tanulmányút esetén napi elszámolás érvényesül a tanulmányút napjainak számától függően. Hosszú tanulmányút esetén havi ösztöndíjban részesül a pályázó.

Az Év Fiatal SCM Tehetsége 2022 - Pályázat fiatal logisztikai szakemberek díjazására

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság javaslattételi pályázati felhívása Az év fiatal SCM tehetsége díj 2022. évi elnyerésére,  ígéretes, szakmai karrierjük elején álló, 30 év alatti logisztikai szakemberek munkájának elismerésére.

Délvidék – Digitális fotópályázat

A Duna Fotóklub Egyesület fotópályázati felhívása hivatásos és amatőr fotósok számára, digitális alkotások beküldésére négy kategóriában. A díjazottak oklevél kíséretében arany-, ezüst- és bronzérmet kapnak.

In terra pax - Pénzdíjas zenei pályázat

Pénzdíjas zenei pályázati felhívás egyházi (latin nyelvű) szöveg antifonális formában történő megkomponálására. Díjazás: 1. díj: bruttó 900.000 Ft; 2. díj: bruttó 600.000 Ft; 3. díj: bruttó 300.000 Ft.

Gárdonyi 100 - Pályázat középiskolásoknak és egyetemistáknak

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Irodalomtudományi Tanszékének pályázati felhívása középiskolások és egyetemisták számára, Gárdonyi Géza műveivel kapcsolatos esszék, illetve Gárdonyi-idézeteket megjelenítő fotóalkotások készítésére és beküldésére.

Sajtófotó-pályázat 2022

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének pályázati felhívása első sorban a hazai és határon túli magyar sajtó munkatársai számára, 2022-ben készült hírképek és képriportok beküldésére.

Legó- és videókészítő pályázat gyerekeknek és fiataloknak biztonságos internet témakörben

Pályázati felhívás általános és középiskolás diákok számára, az internet hasznos és biztonságos használatát bemutató, 15–30 mp hosszúságú videók , illetve társasjátékhoz kapcsolódó, legóból készült alkotások készítésére és beküldésére.

Aranytoll 2023 – Pályázat újságírók díjazására

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének javaslattételi pályázati felhívása Aranytoll Életmű-díj odaítélése céljából, a több évtizedes pályafutásuk alatt kiemelkedő munkát végzett újságírók teljesítményének elismerésére.

komment

Melyek a legnépszerűbb pályázatok?

2022. december 14. 12:31 - Pályázatfigyelő, Pályázatkereső

Válogatás a népszerű pályázati rovatok közül:

Napelem pályázat 2023

NKA pályázatok

Háztartási nagygép pályázat 2023

NEA pályázat 2023

Otthon Melege Program 2023

Állami hűtő- és mosógépcsere program 2023

GINOP

Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)

Ablakcsere pályázat 2023

Emberi Erőforrások Minisztériuma

EFOP Plusz

Hűtőgépcsere program 2023

Magyar Falu Program 2023

Családi házra vissza nem térítendő támogatás

4 5 millió vissza nem térítendő támogatás 2023

Laptop pályázat

Vállalkozóvá válási támogatás 2023

Kazáncsere támogatás 2023

Technológiai és Ipari Minisztérium

Háztartási gép pályázat 2023

Ingyen laptop pályázat

Fűtéskorszerűsítés vissza nem térítendő támogatás

Állami támogatás 2023

Mezőgazdasági pályázatok

Népi Építészeti Program

Fiatal gazda pályázat 2023

Fűtéskorszerűsítés pályázat

Vállalkozóvá válási támogatás 2023

Falusi turizmus pályázat

Bethlen Gábor Alapítvány

KKV energia támogatás

GINOP Plusz

Díjak

Nemzeti Együttműködési Alap

Kisfaludy pályázat 2023

Vissza nem térítendő állami támogatás

Bértámogatás 2023

2 millió forint vissza nem térítendő támogatás vállalkozás indításához

Tanyafejlesztési pályázat 2023

Mosógép csereprogram

Családi házra vissza nem térítendő támogatás 2023

NEA pályázatok

Hűtőcsere program 2023

EU pályázatok

Bethlen Gábor Alap

Kezdő vállalkozás támogatás 4 millió

Foglalkoztatási támogatás 2023

DIMOP

Önkormányzati támogatások 2023

Vidékfejlesztési pályázatok 2023

Rendkívüli önkormányzati támogatás 2023

komment
süti beállítások módosítása